Ένα κράτος αλαζονικό και μια κοινωνία αδιάφορη.

2 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, αναφέρονται σε επιτυχία του συστήματος ευρισκόμενοι ή πιστεύοντας ότι εμείς βρισκόμαστε σε άλλη χώρα. Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων ιατρών και νοσηλευτών φορούν γυαλιά που έχουν θαμπώσει από τα κομματικά χρώματα και μετέχουν σε φιέστες –τηλεοπτικές και μη- προετοιμάζοντας το πολιτικό τους αύριο και αδιαφορώντας για τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση αυτή. Και όλοι εμείς παραμένουμε απαθείς ακόμη και όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος υφίσταται την ανεπάρκεια του συστήματος.

 

 

 

 

 

 

Και κάποια στιγμή,θα έρθει σε όλους ο λογαριασμός… και σ’ αυτούς που για μια θέση στα πολιτικά έδρανα, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΖΩΕΣ, και για την αδιάφορη κοινωνία….

Και τότε θα κλάψουμε άπαντες με μαύρο δάκρυ… γιατί μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ένα περιστατικό με το ΕΚΑΒ.

(άρθρο:Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί) Πριν λίγες ημέρες η νύφη μιας ασθενούς μου με πήρε και μου περιέγραψε σημεία ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας της. Η ασθενής είχε αντικαταστήσει πριν από χρόνια την αορτική της βαλβίδα και το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά σταθερή. Κάποια λοίμωξη του ουροποιητικού όμως την αποδιοργάνωσε και παρουσίασε ανουρία και δύσπνοια. Τη συμβούλευσα επειγόντως να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και επειδή τα οικονομικά της οικογενείας δεν επέτρεπαν ούτε να περάσουν απ’ έξω από το ιδιωτικό νοσοκομείο που συνεργάζομαι, η προσφυγή στο ΕΣΥ ήταν μονόδρομος. Η συζήτηση έγινε γύρω στις 2 το μεσημέρι και στις 6 περίπου η ίδια συγγενής με πήρε πολύ αναστατωμένη για να μου πει ότι η πεθερά της είχε πεθάνει.

Στις επίμονες ερωτήσεις μου γιατί δεν πήγε στο νοσοκομείο όπως είχα συστήσει μου είπε ότι είχε πάρει το ΕΚΑΒ και της είπαν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και φόρτου εργασίας δε θα μπορούσαν να την πάρουν πριν τις 10 το βράδυ!!! Σε λίγο μίλησα με την εγγονή της αποβιωσάσης που μου επιβεβαίωσε το γεγονός και μάλιστα μου είπε ότι όταν πήραν ξανά να διαμαρτυρηθούν οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ φάνηκαν ευχαριστημένοι που δε θα χρειαζόταν να κάνουν την μεταφορά και τους συνέστησαν να απευθυνθούν σε Γραφείο Τελετών.

“Αυτός ο γέρος δε λέει να πεθάνει”.

Ηλικιωμένος ασθενής μου που βγήκε από νοσοκομείο σε βαριά κατάσταση και χρειάστηκε πολύ εντατική κατ’ οίκον νοσηλεία μου μετέφερε τον εξής διάλογο ιατρού και νοσηλευτή πάνω από το κρεββάτι του: «Τρελαθήκαμε στη δουλειά και σήμερα» «Ναι βρε παιδί μου και αυτός ο γέρος δε λέει να πεθάνει». Ο ασθενής είχε τη δύναμη να παρέμβει και να πει : «Γιατί, τα δικά σας χρόνια παίρνω;» και αυτοί απομακρύνθηκαν χωρίς να μιλήσουν.

Το περιστατικό στην Πάτρα με τη νοσηλεύτρια που έδιωξε ασθενή και αυτός πέθανε.

Σε νοσοκομείο στην Πάτρα τη διαλογή των ασθενών έκανε αντί ιατρού «έμπειρη» νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να διώξει ασθενή με πόνο στο θώρακα που σε λίγο εξέπνευσε. Απομακρύνθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η νοσηλεύτρια, για να κατευναστεί η κοινή γνώμη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα προσφύγει σε δικαστήριο και θα επαναπροσληφθεί όταν θα έχουν ξεχαστεί όλα.

Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.Το ΕΣΥ εξαιρετικά επικίνδυνο για τους άνω των 75 ετών.

Αυτά και άλλα πολλά είναι δείγματα ενός κρατικού συστήματος που ήταν πολύ οριακό και προ κορονοϊού. Η πανδημία με τους έντονους ρυθμούς της επιδείνωσε τα πράγματα και αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά για τους άνω των 75 ετών. Οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, αναφέρονται σε επιτυχία του συστήματος ευρισκόμενοι ή πιστεύοντας ότι εμείς βρισκόμαστε σε άλλη χώρα. Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων ιατρών και νοσηλευτών φορούν γυαλιά που έχουν θαμπώσει από τα κομματικά χρώματα και μετέχουν σε φιέστες –τηλεοπτικές και μη- προετοιμάζοντας το πολιτικό τους αύριο και αδιαφορώντας για τις ευθύνες που έχουν για την κατάσταση αυτή. Και όλοι εμείς παραμένουμε απαθείς ακόμη και όταν κάποιος δικός μας άνθρωπος υφίσταται την ανεπάρκεια του συστήματος.

Διαλυμένο ΕΣΥ και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.Οι τιμωρημένοι λειτουργοί του ΕΣΥ εκτός συστήματος.

Και τα προβλήματα βέβαια διογκώνονται. Και ζωές χάνονται άδικά ή άνθρωποι αποκτούν αναπηρίες εξαιτίας ενός ανάπηρου συστήματος. Και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο με τη γνωστή καλοκαιρινή ραστώνη και την έλλειψη προσωπικού τα πράγματα επιδεινώνονται. Κι όμως συμπληρώνεται σε λίγο ένας χρόνος που πολύτιμοι λειτουργοί του ΕΣΥ μένουν τιμωρημένοι εκτός συστήματος. Γιατί; Γιατί δεν δέχτηκαν να κάνουν μία πράξη στον οργανισμό τους που θεώρησαν ότι θα ήταν επικίνδυνη. Δε δέχτηκαν να εμβολιαστούν. Μένουν απλήρωτοι, σε συνθήκες εξαθλίωσης, μόνοι αυτοί να ζητούν να επανέλθουν στην υπηρεσία που τόσο πολύτιμοι θα ήταν.

Τώρα που τα πράγματα ξεκαθάρισαν, τώρα που ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν, τώρα που κανείς στο ΕΣΥ δεν υποχρεώθηκε να κάνει τρίτη ή τέταρτη δόση αυτοί εκδικητικά μένουν εκτός Κρατικού Συστήματος Υγείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έκαναν μόνο τις δύο πρώτες δόσεις που έγιναν εδώ και τουλάχιστον ένα με ενάμισι χρόνο. Κανείς δεν τους υποχρέωσε να κάνουν τρίτη δόση. Αλλά και αυτοί που την έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, το έκαναν προ 6 μηνών. Έτσι με όσα ξέρουμε για τη διάρκεια της ανοσοποίησης από τα εμβόλια, ΟΛΟΙ είναι ανεμβολίαστοι πλέον. Όλοι όμως εργάζονται κανονικά.

Γιατί τιμωρούνται εδώ και ένα έτος οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;

Γιατί λοιπόν αυτοί οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν από την αρχή τιμωρούνται χάνοντας τη δουλειά τους για ένα έτος ήδη;

Πρώτον γιατί το κράτος δεν είναι κράτος δικαίου αλλά ένα αλαζονικό και εκδικητικό κράτος. Τους τιμωρεί γιατί σήκωσαν κεφάλι και όρθωσαν –όπως είχαν δικαίωμα- ανάστημα σε μια αυθαιρεσία του κράτους που τους αφορούσε άμεσα. Είναι λοιπόν ανυπότακτοι και οφείλουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεύτερον γιατί δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και έτσι δεν είναι κατάλληλοι προς εκμετάλλευση. Πριν λίγα χρόνια κάποιες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, πολύ λιγότερες σε αριθμό και πολύ λιγότερο απαραίτητες, είχαν γίνει σύμβολα. Συναυλίες, πορείες, ατελείωτα κείμενα στον Τύπο. Αντίθετα επειδή η κομματική ταυτότητα των υγειονομικών δεν είναι συγκεκριμένη, θεωρούνται και επικίνδυνοι για το κομματικό Σύστημα.

Και ο ρόλος της Εκκλησίας  για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Τρίτον η Εκκλησία, πιστά μέλη της οποίας είναι πολλοί από αυτούς, και αυτή τους αποδοκίμασε σε κάθε ευκαιρία. Επίσκοπος της Εκκλησίας ο οποίος είχε πάει για να κανονίσει «υποθέσεις» του στο Υπουργείο Υγείας και έπεσε πάνω τους, γιατί έκαναν απεργία πείνας, τους απέφυγε και στο τέλος τους κάλεσε με προκλητικό τρόπο να «εμβολιαστούν για να τελειώνει το πρόβλημα». Ακριβώς όπως έκανε και ο ίδιος φαντάζομαι.

Ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να τους συναντήσει και τουλάχιστον επίσημα κανένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν τους δέχτηκε («ἵνα μη μιανθῶσιν, ἀλλ᾿ ἵνα φάγωσι το Πάσχα.» Ιωαν.18,28).
Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται το ΕΣΥ είναι πολύτιμοι. Κάθε μέρα που περνάει και βρίσκονται εκτός συστήματος έχουμε ευθύνη. Το κράτος γιατί με αλαζονεία καταδικάζει χιλιάδες ασθενείς σε κίνδυνο και εμείς γιατί με την αδιαφορία μας οδηγούμε τους συγγενείς μας και τους εαυτούς μας σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

 

Πηγή

Προβολές : 265


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα