Ένα Μικρό Σορτάρισμα; Η Επερχόμενη Κατάρρευση Της Αεροπορικής Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας

Ένα Μικρό Σορτάρισμα; Η Επερχόμενη Κατάρρευση Της Αεροπορικής Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας

5 Ιουλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:413
Μοίρασέ το

 

 

Τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας που έχουν εξελιχθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και τα οποία λειτουργούσαν σχεδόν άψογα επί δεκαετίες, τώρα ξαφνικά φαίνεται να διαλύονται από τις ραφές.

Η τελική πρόθεση είναι να καταργηθούν τα ταξίδια και να καθιερωθεί μια φεουδαρχική ρύθμιση όπου οι άνθρωποι θα παραμένουν σταθεροί στον τόπο τους και θα απαγορεύονται όλα τα ταξίδια.

Είναι καιρός να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή και να διοχετεύσουμε στο σύστημα τη δέουσα τριβή, αν αυτό στρέφεται προς ανεπιθύμητους σκοπούς.

Αυτό είναι το μέλλον μας που διακυβεύεται και ο κόσμος που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά τους.

Είναι καιρός να είμαστε γενναίοι.

 

Βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας να καταστρέφονται καθημερινά οι ζωές των ανθρώπων τα τελευταία εκατό χρόνια…

Με άλλοθι την ενεργειακή κρίση, και την απάτη το κορονοϊού, μας εγκλωβίζουν με κάθε τρόπο στα στενά όρια της οικίας μας…

Τόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθεί η πλειοψηφία και να αντιδράσει;

Τέρμα τα αεροπορικά ταξείδια, τεράστια αύξηση στα ταξείδια με πλοία, τραίνα, λεωφορεία…

Δηλαδή, τι περιμένουμε; Να μας πούν, πως τα όρια μετακίνησής σου είναι το σπίτι και η εργασία σου;;;

Μα ούτε εργασία, ούτε σπίτι θα έχουμε…

ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ… έτσι δεν μας λένε;;;

Κι εμείς, θα τους υπακούσουμε;

Ξέρετε, υπάρχουν και τα κοκόρια με κοκκινιστή σάλτσα και φασόλια γίγαντες…

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

(Αρχικά δημοσιεύθηκε στο  I-System Trend Following)

Η παραγωγή τροφίμων και οι βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων δεν είναι οι μόνες που βρίσκονται στο μπλοκάκι των παγκοσμιοποιητών. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμουν καλεσμένος σε μια κλήση ζουμ με τη Γερμανίδα φλογερή ευρωβουλευτή Christine Anderson, η οποία μας έδωσε μια σύντομη αναφορά σχετικά με την πρόσφατη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της ΕΕ για την παράταση της απαίτησης για το πιστοποιητικό ελέγχου του Covid pass για ένα ακόμη έτος. Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παράτασης στην ολομέλεια, παρά το γεγονός ότι το μέτρο είναι εντελώς άχρηστο και αδικαιολόγητο – για να μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι το 99% των Ευρωπαίων είναι αντίθετο σε αυτό. Η ρητή εκτίμηση της κας. Anderson επί του θέματος ήταν ότι η δημοκρατία της ΕΕ είναι μια φενάκη και μια απάτη. Η Ολομέλεια δεν συζήτησε ποτέ το μέτρο – απλά ψήφισε. Το γιατί η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ είναι εντελώς μυστήριο, και μάλιστα σκοτεινό.

Αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον και απροσδόκητο μέρος της τρίωρης τηλεδιάσκεψης αφορούσε την αεροπορική βιομηχανία. Τρεις από τους συμμετέχοντες στο τηλεφώνημα είχαν βαθιά γνώση της αεροπορικής βιομηχανίας (ένας από αυτούς πιλότος), οι οποίοι δήλωσαν με σαφήνεια ότι η βιομηχανία τώρα κατεδαφίζεται συστηματικά και σκόπιμα. Προφανώς, ο απώτερος σκοπός είναι να εξοντωθούν εντελώς τα αεροπορικά ταξίδια. Οι τρεις συμμετέχοντες ζήτησαν να μην χρησιμοποιηθούν τα ονόματά τους, αλλά φάνηκαν εξαιρετικά καλά ενημερωμένοι και απολύτως αξιόπιστοι. Σε κάθε περίπτωση, η ροή των ειδήσεων επιβεβαίωσε αρκετά καλά τους ισχυρισμούς τους.

Είναι αρκετά προφανές ότι κάτι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα αεροπορικά ταξίδια – ένα ξαφνικό κύμα δυσλειτουργίας, όπως βιώνουμε στην ενεργειακή βιομηχανία, την παραγωγή πετρελαίου, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την υγειονομική περίθαλψη. Ίσως μου ξέφυγαν μερικά. Και ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν χάος σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο (σχεδόν παντού, όπως φαίνεται), οι εξηγήσεις φαίνονται αρκετά αθώες: τα αεροδρόμια είναι υποστελεχωμένα και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ξαφνικό κύμα των ταξιδιωτών. Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα από τις πρόσφατες αναφορές:

Ξαφνικά, έχουμε χιλιάδες πτήσεις που ακυρώνονται ή καθυστερούν, η διαδικασία χειρισμού των αποσκευών καθυστερεί, χάνονται ώρες στο check-in και στους ελέγχους ασφαλείας, και όλα αυτά συμβαίνουν σχεδόν παντού; Οι θεωρητικοί της σύμπτωσης θα καταπιούν τις επίσημες εξηγήσεις με ένα ανασήκωμα, αποδοχής, των ώμων, αλλά εγώ βρίσκω όλο αυτό εξαιρετικά περίεργο.

Τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας που έχουν εξελιχθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και τα οποία λειτουργούσαν σχεδόν άψογα επί δεκαετίες, τώρα ξαφνικά φαίνεται να διαλύονται από τις ραφές. Αν αυτό που έλεγαν οι κύριοι στην κλήση μας για ζουμ ήταν αλήθεια, το χάος στα αεροδρόμια θα μπορούσε να γίνει κάτι χρόνιο. Πράγματι, ένα άλλο άτομο στην κλήση, που είπε ότι έχει διαβάσει πολλά από τα έγγραφα του WEF και όλα τα έγγραφα της Ατζέντας 2020/30/50/κ.λπ. του ΟΗΕ, είπε ότι όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα γραμμένα ως ρητός στόχος. Είπε ότι η τελική πρόθεση είναι να καταργηθούν τα ταξίδια και να καθιερωθεί μια φεουδαρχική ρύθμιση όπου οι άνθρωποι θα παραμένουν σταθεροί στον τόπο τους και θα απαγορεύονται όλα τα ταξίδια.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να εξάγουμε ιδιαίτερη γνώση από τέτοια έγγραφα – απλώς αντικατοπτρίζουν το διατυπωμένο όραμα κάποιου για το είδος της κοινωνικής διευθέτησης που θεωρεί επιθυμητή για οποιονδήποτε λόγο. Από την άλλη πλευρά, το τίμημα της ελευθερίας είναι η αιώνια επαγρύπνηση, και αυτή τη στιγμή, το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να δίνουμε προσοχή. Οι θεωρητικοί της σύμπτωσης ανάμεσά μας, οι πάντα πιστοί καταναλωτές της κυρίαρχης αφήγησης είναι πάντα ευτυχείς να διασκορπιστούν όταν τους το λένε, επειδή “δεν υπάρχει τίποτα να δεις εδώ…“. Ωστόσο, αυτή η συνομοταξία έχει εξαιρετικά κακό ιστορικό προβλέψεων, ειδικά τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια. Για τους περισσότερους από εμάς τους υπόλοιπους, είναι όντως καιρός να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή και να διοχετεύσουμε στο σύστημα τη δέουσα τριβή, αν αυτό στρέφεται προς ανεπιθύμητους σκοπούς. Αυτό είναι το μέλλον μας που διακυβεύεται και ο κόσμος που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά τους. Είναι καιρός να είμαστε γενναίοι.

Ενώ οι αρχιερείς του Νταβός μπορεί να μην είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας τα σχέδιά τους, έχουν αποδειχθεί αρκετά ισχυροί για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

— Σχετικά με αυτό το μικρό σορτάρισμα…

Παραλίγο να ξεχάσω την πρακτική πτυχή αυτής της ιστορίας… Αν οι παγκοσμιοποιητές έχουν βάλει στόχο να καταρρεύσει ο κλάδος των αεροπορικών ταξιδιών, ίσως μας παρέχουν μια ευκαιρία: το σορτάρισμα μετοχών που σχετίζονται με τα ταξίδια και την αναψυχή θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα καλό σορτάρισμα. Θα ξεκινούσα με μικρές αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες που δεν σχετίζονται με την άμυνα. Ή απλά να καβαλήσω τον δείκτη EUREX STOXX Europe 600 Travel & Leisure:

Δείκτης EUREX STOXX Europe 600 Travel & Leisure: σε πτωτική τάση με πολύ χαμηλότερα επίπεδα!


************

Δικτυογραφία

A small short? The coming collapse of the air travel industry | ZeroHedge

https://www.zerohedge.com/news/2022-07-02/small-short-coming-collapse-air-travel-industry

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 413


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα