Ένωση Εισαγγελέων για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα: Επιχειρείται απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Ένωση Εισαγγελέων για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα: Επιχειρείται απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας

27 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:599
Μοίρασέ το

 

 

Όπως τονίζεται, «διαβεβαιώνουμε όλοι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους».

Δεν θα πω πολλά, κύριοι εισαγγελείς… κάποιες μικρές, πολύ μικρές… να όσο πατάει η γάτα… επισημάνσεις.

1. Όπως γράφετε στην ανακοίνωσή σας, “διαβεβαιώνουμε όλοι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και στην συγκεκριμένη περίπτωση, άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή τους”…

Όσο για τους νόμους… η φωτογραφία κατωτέρω, τα λέει όλα…

Όσο για την συνείδηση… το αφήνω ασχολίαστο… αντιλαμβάνεστε γιατί…

 

2. Ας θυμηθούμε την γνωστή ρήση…: “ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ”…

 

3. Θα θυμίσω τι είχε δηλώσει η νυν Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, το 2019, περί ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (εδώ)

 

4. Θα θυμίσω τις καταγγελίες της πρώην Εφέτου ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, μια ανάρτηση και  ένα βίντεο – φωτιά (εδώ)

 

5. Και θα αφήσω στο τέλος της ανάρτησης, καυτό φωτογραφικό υλικό για την … “ανεξαρτησία” της δικαιοσύνης.

ΟΝΤΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ…

ΠΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;;;

Τολμήστε να κάνετε ένα ανεξάρτητο γκάλοπ, να δείτε πόσο είναι το ποσοστό του ελληνικού λαού που εμπιστεύεται την … δικαιοσύνη…

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΦΤΕΣ ΒΑΡΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εύη Κατσώλη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας σχετικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σχετικά με την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα αυτά  και η χρήση εκφράσεων όπως «επαίσχυντη πρόταση», «ντρέπονται και οι πέτρες- όνειδος η εισαγγελική πρόταση» κ.α. υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί.

Όπως τονίζεται, «διαβεβαιώνουμε όλοι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Τις τελευταίες μέρες με συνεχή δημοσιεύματα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών επιχειρείται, υπό τον μανδύα της ενημέρωσης του κοινού, απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την επίκληση ανύπαρκτων τίτλων και αρμοδιοτήτων, την εκφορά αβάσιμων αιτιάσεων, απαξιωτικών και άκρως συκοφαντικών σχολίων σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών για τις κατά νόμο ενέργειες και την κατά συνείδηση κρίση τους, με την οποία προφανώς και δεν συμφωνεί ο συντάκτης  των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως «επαίσχυντη πρόταση», «ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση», «ανεκδιήγητη πρόταση», «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη», «πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας», «παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο», «ντροπή σας», «αίσχος».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δηλώνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα που, καθ’ υπέρβαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιδιώκει να αποτελέσει μοχλό πίεσης του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών λειτουργών, δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μόνο τεκμήριο περί της ορθότητας της κρίσης και των ενεργειών τους».

 

Πηγή

 

Το φωτογραφικό υλικό από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, πειστήριο της… συνείδησης κάποιων δικαστών και εισαγγελέων…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προβολές : 599


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα