Έξι χρόνια μετά, το θυμήθηκαν... γιατί άραγε;;;

Έξι χρόνια μετά, το θυμήθηκαν... γιατί άραγε;;;

5 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:320
Μοίρασέ το

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες για τη Βασιλική Θάνου και την υπόθεση Βγενόπουλου

Είναι γνωστό πως ο επιχειρηματίας είχε μιλήσει για εκβιασμό εις βάρος του, καταγγέλλοντας την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές εκκρεμότητες τόσο του ιδίου όσο και συνεργατών του.

 
Περσινά ξινά σταφύλια…
Και ξαφνικά, θυμήθηκαν τις… βιβλιοθήκες που έλεγε ο αποθανών…και ότι η Βασιλική, του ζητούσε “βιβλιοθήκες”… για να βάλει τα βιβλία της καλέ… τι φαντάστηκε το βρώμικο μυαλό σας;;;
Μας δουλεύουν… μετά την Πισπιριγκίαση, θα έχουμε … Βασιλικίαση…
Κι αν βγει η αλήθεια, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη… που έλεγε και η γιαγιά μου η Καλλιόπη…
Καλλιόπη Σουφλή
Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης οι καταγγελίες για τη Βασιλική Θάνου και την υπόθεση Βγενόπουλου

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου οι καταγγελίες του αποβιώσαντος επιχειρηματία για τη Βασιλική Θάνου βγαίνουν από το αρχείο και μπαίνουν εκ νέου στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρίστος Μπαρδάκης έδωσε εντολή να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων.

Είναι γνωστό πως ο επιχειρηματίας είχε μιλήσει για εκβιασμό εις βάρος του, καταγγέλλοντας την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ότι επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές εκκρεμότητες τόσο του ιδίου όσο και συνεργατών του.

Με αφορμή σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρίστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτήν.

Η εντολή από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» κι ως εκ τούτου αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και στην επανεξέταση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, «προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης (μοντάζ), ενώ, αντίθετα, διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων, με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα, καθόσον τα “ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων, όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως, ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια (μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016, είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.

 

 

Πηγή

Προβολές : 320


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα