«Έπληξε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία». (Δηλαδή τι περιμένατε από τα HOAXES;;;)

«Έπληξε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία». (Δηλαδή τι περιμένατε από τα HOAXES;;;)

21 Μαρτίου, 2024 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:814
Μοίρασέ το

 

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος και η παρέα του παραποιούν την αλήθεια και προκαλούν…

Δεν θα σχολιάσω τίποτ’ άλλο, γιατί έχω ανοιχτούς δικαστικούς λογαριασμους με το εν λόγω “παραπληροφοριτή”, αλλά θα παραθέσω σχετικό φωτογραφικό υλικό κατωτέρω και στο τέλος της ανάρτησης, για να γίνει κατανοητό για τι πρόσωπα πρόκειται…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αντικείμενο δικαστικής διαμάχης -και μάλιστα σφοδρής- αποτελεί πλέον η τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που μεταδίδεται σε κάθε ορθόδοξο ναό από τον ιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Και αυτό, καθώς ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, Δημήτρης Αλικάκος, κάθισε χθες στο εδώλιο, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τού αποδόθηκαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως Ισίδωρος.

 

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Παναγίου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δεν συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες, με τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα και να «κατακεραυνώνει» τον δημοσιογράφο. «Γνώριζα ότι με ρωτάει σαν προσκυνητής, σαν πιστός και όχι σαν δημοσιογράφος. Εκείνος μας έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, ενώ εμείς τον φιλοξενήσαμε και εισπράξαμε δυσφήμηση και ανομία» είπε στην κατάθεσή του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν τους είχε ενημερώσει για την ηχογράφηση των μαρτυριών και πως με τον τρόπο που ενήργησε έπληξε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Συνήγορος υπεράσπισης: «Ποιο σημείο του βιβλίου είναι συκοφαντικό για εσάς;»

Μάρτυρας: «Μας παρουσιάζει με πολύ αρνητικό τρόπο, σαν εμείς να κρύβουμε την αλήθεια από τον κόσμο. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να σας πω περισσότερα, λόγω του απορρήτου της εξομολόγησης».

Συνήγορος υπεράσπισης: «Ποια εξομολόγηση; Ο κ. Αλικάκος σάς εξομολογήθηκε τις αμαρτίες του;»

Μάρτυρας: «Οχι, αλλά ο ίδιος μου ζήτησε να μιλάμε εξομολογητικά, είτε από κοντά είτε μέσω τηλεφώνου».

Υπεράσπιση: «Γνωρίζατε ότι ο κ. Αλικάκος θα δημοσίευε κάτι για το Αγιο Φως; Και προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί… μας κοιτούν από πάνω».

Μάρτυρας: «Κοιτάξτε, δεν είχε γίνει ξεκάθαρο. Εξέφρασε την πρόθεσή του να δημοσιεύσει κάτι, αλλά εκ των υστέρων… Αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε, δεν διευκρινίστηκε».

Υπεράσπιση: «Αρα γνωρίζατε;»

Μάρτυρας: «Ο,τι σας είπα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες των σκευοφυλάκων που συγκέντρωσε ο  δημοσιογράφος, εκτός του ότι συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο του, κυκλοφόρησαν και βιντεοσκοπημένες ως συνεντεύξεις.

 

Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος κατέθεσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος, σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, «εξέφρασε τη διαφωνία του στο να καταγραφεί, αλλά μετά δέχτηκε να καταγράφεται, αλλά όχι να δημοσιοποιηθούν τα όσα είπε». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.

 

Πηγή

 

 

 

ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ…

 

 

 

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 814


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα