Έρμαιο της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

Έρμαιο της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών

8 Μαΐου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:285
Μοίρασέ το

 

Η αύξηση της εγκληματικότητας καταγράφεται κυριολεκτικά φρενήρης.

Οι ευθύνες είναι πολλαπλές και κατά κύριο λόγο κυβερνητικές.

Άγριες δολοφονίες, ομαδικοί βιασμοί, βασανισμοί παιδιών, πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι, ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί σε σχολεία συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα της εγκληματικότητας και μια εικόνα κοινωνικής αποσύνθεσης και ασυδοσίας.

 

Μία από τις σημαίες της προεκλογικής εκστρατείας Μητσοτάκη ήταν και είναι η πάταξη της εγκληματικότητας, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει μια ακυβέρνητη χώρα, μια χώρα ανοχύρωτη, τριτοκοσμική με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Η αύξηση της εγκληματικότητας καταγράφεται κυριολεκτικά φρενήρης. Πολίτες, δρόμοι, καταστήματα σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει έρμαιο στις ορέξεις κακοποιών που αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι, οι κάτοικοι της πόλης δηλώνουν απηυδισμένοι με την παρουσία κάθε λογής κακοποιών που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και την ψυχική τους υγεία.

Κλοπές, διαρρήξεις οχημάτων, εμπόριο και χρήση ναρκωτικών, παρεμπόριο πορνεία, «σαρώνουν» στο κέντρο της Αθήνας

Δολοφονίες, αιματηρές συμπλοκές, εμπρησμοί, ρίψεις μολότοφ, καταστροφές, εξαθλιωμένες εικόνες ναρκομανών, βανδαλισμοί και βιαιότητες είναι μία καθημερινότητα για τους κατοίκους πολλών περιοχών στο κέντρο της Αθήνας,


Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στο κέντρο της πρωτεύουσας δρουν “φατρίες” που προέρχονται από το Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο, Τουρκία και Αλγερία με ιδιαίτερα βίαιες συμπεριφορές.

Οι εθνικότητες των εγκληματικών ομάδων, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είναι από τη Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.

Τα αδικήματα είναι κυρίως αυτά της διακίνησης ναρκωτικών, πλαστών εγγράφων, λαθραίων τσιγάρων και κυρίως η μαστροπεία.

Άγριες δολοφονίες, ομαδικοί βιασμοί, βασανισμοί παιδιών, πυροβολισμοί μέρα μεσημέρι, ξυλοδαρμοί και εκφοβισμοί σε σχολεία συνθέτουν τη σύγχρονη εικόνα της εγκληματικότητας και μια εικόνα κοινωνικής αποσύνθεσης και ασυδοσίας.

Οι ευθύνες είναι πολλαπλές και κατά κύριο λόγο κυβερνητικές. Ενδεικτικά θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση παραμένει απολογούμενη για δολοφονίες Ελλήνων δημοσιογράφων καθώς και για απόπειρες δολοφονιών σε αυτούς που τολμούν να ξεσκεπάζουν τη σήψη και τη διαφθορά κυβερνητικών παραγόντων.

Η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι ευχέρεια ή προνόμιο, αλλά υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης. Η χώρα και η πόλη δικαιούνται ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Αξίζει να το διεκδικήσουμε.

 

Πηγή

Προβολές : 285


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα