Έρχεται Ελλάδα η πολωνική εισαγγελία για τη δολοφονία της Αναστάζια

Έρχεται Ελλάδα η πολωνική εισαγγελία για τη δολοφονία της Αναστάζια

21 Ιουνίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:603
Μοίρασέ το

 

 

Η Πολωνία και η Ελλάδα δεσμεύονται από μια διμερή συμφωνία για νομική συνδρομή σε αστικές και ποινικές υποθέσεις, η οποία καλύπτει επίσης το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τι είπε ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών για το αίτημα έκδοσης του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Polsat News, ότι οι ενέργειες για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω γίνονται σταδιακά και διεξάγεται έρευνα από τις Αρχές της Ελλάδας, με Πολωνούς Εισαγγελείς να φτάνουν στο ελληνικό νησί.

Όταν ρωτήθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις ο Γιαμπλόνσκι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, η οποία διεξάγεται από τις ελληνικές αρχές, ενώ στο σημείο φτάνουν και Πολωνοί εισαγγελείς».

«Υπάρχει επίσης ένα στέλεχος από το προξενικό μας τμήμα, την Πρεσβεία στην Αθήνα, που διασφαλίζει την επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές», είπε ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ερωτώμενος για τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά, η απάντησή του ήταν ότι είναι πολύ εντατική. «Η συνεργασία προχωρά ομαλά, η επικοινωνία είναι αποτελεσματική, στο μέτρο του δυνατού σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και σημαντικό μέρος αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να αποκαλυφθεί», τόνισε επίσης ο Γιαμπλόνσκι.

Σε ότι αφορά στις ενέργειες που έγιναν και εάν έχει υποβληθεί αίτημα στην ελληνική πλευρά για την έκδοση του υπόπτου Μπαγκλαντεσιανού που έχει συλληφθεί, για να δικαστεί στην Πολωνία, όπως ζήτησε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο Γιαμπλόνσκι δήλωσε ότι «καθώς το θύμα είναι υπήκοος Πολωνίας, συνιστάται οι δράστες του εγκλήματος να λογοδοτήσουν ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου».

Τόνισε ότι η Πολωνία και η Ελλάδα δεσμεύονται από μια διμερή συμφωνία για νομική συνδρομή σε αστικές και ποινικές υποθέσεις, η οποία καλύπτει επίσης το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

«Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν βήματα για αυτό γιατί απαιτείται αίτημα από την εισαγγελία, καθώς και αποφάσεις πολωνικών και ελληνικών δικαστηρίων, επομένως αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά θα γίνουν ενέργειες σταδιακά», ανακοίνωσε.

 

 

Πηγή

Προβολές : 603


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα