Έρχεται και στην Ελλάδα! Αλλοδαποί αστυνομικοί και στρατιώτες.

Έρχεται και στην Ελλάδα! Αλλοδαποί αστυνομικοί και στρατιώτες.

1 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:525
Μοίρασέ το

 

 Η Γερμανία αλλάζει τους όρους για την απόκτηση υπηκοότητας

Αυτό που ζούμε σήμερα, δεν είναι ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ούτε η ανάλγητη Ευρώπη, ούτε ο οικονομικός πόλεμος…

Είναι οι συνέπειες σχεδόν τριάντα χρόνων ψευτοσοσιαλισμού με κανεικά, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και διαλυση της οικογένειας, της Πατρίδας μας, του Πολιτισμού, της Θρησκείας μας και της Ιστορίας μας…

Είναι οι αλλοίωση του Έθνους μας… και δυστυχώς η πλειοψηφία του λαού, υποτάχθηκε… διαλύθηκε… διαφθάρηκε… παραδόθηκε στον εχθρό και αδιαφορεί για όλα…

Όταν θα σε σταματήσει στο δρόμο για έλεγχο ταυτότητας, ή όταν θα σε σέρνει στα δικαστήρια το πάκι, ή όταν θα διατάσσει πακιστανός αξιωματικός το παιδί σου ως φαντάρο, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΙΧ…

Το μόνο που θα χαρώ ν’ ακούσω, θα είναι ο κρότος από το πιστόλι που θα έχεις αυτοκτονήσει, γελοίο ανθρωπάκι, που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, γιατί παρέδωσες την ψυχή σου στην ψεύτικη ευημερία που σου έταξαν οι πολιτικοί που ψήφισες και συνεχίζεις να ψηφίζεις.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Η Γερμανίαβρίσκεται κοντά στην ψήφιση ενός νέου νόμου περί ιθαγένειας, που θα διευκολύνει τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν γερμανική υπηκοότητα.

Το νομοσχέδιο θεωρείται «μικρή επανάσταση» στη μεταχείριση των μεταναστών που ζουν στη Γερμανία και είναι αντίθετο στην τάση γειτονικών χωρών που αυστηροποιούν, αντί να χαλαρώνουν, τα αντίστοιχα κριτήρια, σχολιάζουν οι Financial Times.

Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, θα επιτραπεί στους ξένους η δυνατότητα υποβολής αίτησης για υπηκοότητα μετά από πέντε χρόνια διαμονής στη Γερμανία, αντί για οκτώ χρόνια που απαιτούνται σήμερα.

Προβλέπει επίσης ότι «όσοι έχουν καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για να ενσωματωθούν – όπως το μάθουν καλά τη γερμανική γλώσσα, να κάνουν εθελοντική εργασία ή να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο – μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετά από τρία χρόνια».

 

Διπλή ιθαγένεια

 

Για τα κόμματα που υποστηρίζουν το σχέδιο νόμου, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι η άρση της απαγόρευσης της διπλής ιθαγένειας για πολίτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα έχουν υβριδικές ταυτότητες και η νομοθεσία μας πρέπει να το αντανακλά αυτό», δήλωσε η Λάμια Κάντορ, εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η Κάντορ είναι και η ίδια παιδί μεταναστών από τη Συρία. «Η ιδέα ότι έχεις μόνο μία πατρίδα είναι εντελώς ξεπερασμένη», λέει.

Οι FT γράφουν πως ο αντίκτυπος στην γερμανική κοινωνία θα μπορούσε να είναι τεράστιος, αν ο νόμος ψηφιστεί. Στη Γερμανία ζουν περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν γερμανικό διαβατήριο, περίπου το 12% του συνολικού πληθυσμού. Περίπου 5,7 εκατομμύρια εξ αυτών ζουν στη χώρα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη δημοκρατική θεωρία, «είναι σαφώς πρόβλημα όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι που διαμένουν εδώ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να ψηφίσουν και δεν έχουν λόγο σε νόμους που τους αφορούν», σχολίασε ο Νίκλας Χάρντερ του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για την Ένταξη και τη Μετανάστευση (DeZIM).

 

Τα οφέλη της ταχύτερης πολιτογράφησης

 

Όπως λέει ο ίδιος, έρευνα έχει καταδείξει τα οφέλη της επιτάχυνσης της πολιτογράφησης. Το ποσοστό των γυναικών στην αγορά εργασίας αυξάνεται και τα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Υπάρχουν μελέτες από την Ελβετία που δείχνουν πώς η πολιτογράφηση οδηγεί σε υψηλότερα εισοδήματα, υψηλότερες συντάξεις, μεγαλύτερη συμμετοχή σε συλλόγους και σωματεία – «εν ολίγοις, μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή», προσθέτει ο Χάρντερ.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είναι μόνο μία από τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί ο συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της γερμανικής κοινωνίας μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης από τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο συνασπισμός έχει επίσης συμφωνήσει στα σχέδια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, τη μείωση του ορίου ηλικίας ψήφου στα 16 έτη και τη διευκόλυνση της δήλωσης φυλομετάβασης. 

Η μεταρρύθμιση για την ιθαγένεια είναι ίσως η πιο μεγάλη από το 2000, όταν ένας νόμος που είχε ψηφιστεί προέβλεπε ότι τα παιδιά από μετανάστες γονείς μπορούσαν, για πρώτη φορά, να αποκτήσουν αυτόματα τη γερμανική υπηκοότητα.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια θα συνδυαστεί με μία μεταναστευτική μεταρρύθμιση, με βάση το σύστημα μοριοδότησης που εφαρμόζει ο Καναδάς, και αποσκοπεί στο να διευκολύνει την είσοδο στην Γερμανία, ειδικευμένων εργαζομένων με συγκεκριμένες δεξιότητες. Οι αιτούντες δεν θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν τα επαγγελματικά προσόντα που αναγνωρίζονται στη Γερμανία, αρκεί η σχετική εργασιακή εμπειρία και η υπόσχεση (σ.σ προσυμφωνία) μιας θέσης εργασίας στη χώρα.

 

 

Πηγές: Financial Times, kathimerini.gr

Πηγή

Προβολές : 525


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα