Έρχεται ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ. Ξεκίνησαν να κόβουν αγορές οι Έλληνες για να πληρώσουν ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ)

19 Ιουλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Με άλλα λόγια οι Έλληνες θα στριμωχτούν στο φαγητό αλλά τα λεφτά θα πηγαίνουν σε λογαριασμούς.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ έρχεται όπως και η μεγάλη πείνα, ωστόσο οι Έλληνες έχουν κολλήσει στο «θερμόν επεισόδιον».

 

 

Αυτή είναι Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ, του ελληνόφωνου ΡΑΓΙΑ…

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, επιλέγει να κόψει ακόμα και από το φαγητό του…

ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ, ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ… 

Κι ο ελληνόφωνος ραγιάς, φοβάται μην του πάρουν το σπίτι που ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011!!!

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΕΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ, ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Τα έλεγε ο κορυφαίος ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΡΙΣΤΕΛΗΣ, αλλά ο νεοελληνόφωνος, ούτε καν ξέρει ποιός είναι αυτός…

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΣΟΥΛΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ;;; (αναφέρομαι πάντα στην πλειοψηφία)

Το σχέδιο των διεθνιστών πάει αρκετά καλά…

Ένας στους δύο καταναλωτές στην Ελλάδα θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων το επόμενο εξάμηνο, ενώ θα αυξήσει τις δαπάνες για λογαριασμούς όπως δείχνει έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Με άλλα λόγια οι Έλληνες θα στριμωχτούν στο φαγητό αλλά τα λεφτά θα πηγαίνουν σε λογαριασμούς. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ έρχεται όπως και η μεγάλη πείνα, ωστόσο οι Έλληνες έχουν κολλήσει στο «θερμόν επεισόδιον».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, επιδείνωση παρουσιάζει το καταναλωτικό κλίμα το τελευταίο εξάμηνο, ενώ χαμηλές είναι οι προσδοκίες και για τους επόμενους 6 μήνες, σύμφωνα με την 5η  μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο μέσω της  εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος του λιανεμπορίου που πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένας στους 2 καταναλωτές θα μειώσει τις δαπάνες για αγορά προϊόντων  το επόμενο εξάμηνο, ενώ θα αυξήσει τις δαπάνες για λογαριασμούς, καθώς, οι πληρωμές λογαριασμών αποτελούν πλέον την μεγαλύτερη δαπάνη  ως ποσοστού του μηνιαίου εισοδήματος. 

Η Ελλάδα, με κυβερνητική απόφαση, κάνει παρέα στις άλλες χώρες της Ευρώπης που αυτοκαταστρέφονται με τις αχρείαστες κυρώσεις κατά της Μόσχας, οι οποίες, πανθομολογουμένως, ενδυναμώνουν την Ρωσία και καταστρέφουν την Ευρώπη.

Η έρευνα έλαβε χώρα την περίοδο 19-21  Ιουνίου 2022 μέσω Πανελλήνιας Έρευνας σε δείγμα 900 καταναλωτών.

Πρακτικά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές περικόπτουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών για να πληρώσουν το κόστος ενέργειας και καυσίμων.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές δεν είναι σίγουροι ότι είναι ικανοποιητική περίοδος για να κάνουν αγορές, ενώ και το γενικότερο κλίμα δεν βοηθάει. Μάλιστα, την κατατάσσουν ως την χειρότερη περίοδο για σημαντικές αγορές για το σπίτι τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι προσδοκίες για τις δαπάνες είναι επίσης αρνητικές και σχετίζονται άμεσα με το αυξημένο κόστος ενέργειας. Το 45% εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο 2022 οι δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας θα είναι αυξημένες. Αντίθετα, το 53% εκτιμά ότι οι δαπάνες για αγορές προϊόντων το δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι μειωμένες και μόλις το 17% ότι θα είναι αυξημένες.

 

 

 

Το ίδιο ισχύει για τις υπηρεσίες (εισιτήρια, εστίαση), για τις οποίες επίσης εκτιμάται μείωση στις δαπάνες από το 36% των καταναλωτών, ενώ αύξηση μόλις από το 19%. Σχετικά θετική είναι η μέτρηση σε σχέση με τη φορολογία, για την οποία το 59% εκτιμά ότι θα μείνει αμετάβλητη, το 15% ότι θα παρουσιάσει μείωση και το 26% αύξηση.

Σύμφωνα με τους καταναλωτές, οι δαπάνες για λογαριασμούς αποτελούν -με διαφορά- τη μεγαλύτερη δαπάνη τους ως ποσοστού επί του εισοδήματός τους.

Ειδικότερα, αποτελούν το 32%, έναντι 25% τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Αντίθετα, μειωμένες είναι οι δαπάνες για αγορές προϊόντων σε σχέση με τον προηγούμενο Δεκέμβριο, από 31% σε 26%!!!

Πηγή

Προβολές : 302


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα