Έρχεται οικονομική «κόλαση» για την Ελλάδα με σφραγίδα Γερμανίας!

Έρχεται οικονομική «κόλαση» για την Ελλάδα με σφραγίδα Γερμανίας!

6 Απριλίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:756
Μοίρασέ το

 

Φεύγει και αφήνει πίσω του συντρίμμια ο Μητσοτάκης

Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ…
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΡΕΙΠΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Καλλιόπη Σουφλή

Ιδιαίτερα σοβαρή θα γίνει η κατάσταση στον οικονομικό τομέα της Ελλάδας με την «σφραγίδα» της Γερμανίας αν γίνουν πραγματικότητα όλες οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις της στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, η Γερμανία επιθυμεί πιο αυστηρούς κανόνες μείωσης του χρέους στις χώρες που έχουν υψηλό χρέος, αλλά και πιο αυστηρούς περιορισμούς για τον ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις συμφωνίες για τα δημοσιονομικά με τις κυβερνήσεις της Ε.Ε.

Μάλιστα, η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο που η Ε.Ε. ετοιμάζεται για μια ριζική αναθεώρηση των δημοσιονομικών της κανόνων!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί να μειώνονται οι αναλογίες χρέους-ΑΕΠ των υπερχρεωμένων χωρών κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο.

Οι χώρες που έχουν πιο μικρά χρέη, θα μπορούν να μειώνουν την αναλογία αυτή κατά 0,5 ποσοστιαία μονάδα ετησίως.

Σήμερα, οι κανόνες της Ε.Ε. αναφέρουν ότι οι χώρες με υψηλό χρέος που ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ θα πρέπει να επιτυγχάνουν μείωση κατά το 1/20 κάθε χρόνο.

Όπως αναφέρει το έντυπο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ δεν θέλει να αφήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί και να επιβλέπει τα σχέδια για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ.

Αυτό, συμβαίνει γιατί ιστορικά είναι δύσπιστοι απέναντι στον ρόλο της Κομισιόν καθώς είναι επιεικής στην επιβολή δημοσιονομικών κανόνων. Παράδειγμα τα ελλείμματα και τις προσπάθειες μείωσης του χρέους χωρών όπως η Γαλλία, αλλά ακόμα και η Γερμανία.

Έτσι, η Γερμανία θέλει να επιβληθούν «κοινά ποσοτικά κριτήρια αναφοράς και διασφαλίσεις, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα μεταρρυθμισμένο δημοσιονομικό πλαίσιο».

Παράλληλα, παρουσιάζει επίσης επιπλέον τρόπους περιορισμού της αύξησης των δημοσίων δαπανών μεταξύ των χωρών με υψηλό χρέος.

 

 

Πηγή

Προβολές : 756


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα