«Έρχεται ο μεγάλος πόλεμος της Αφρικής»

«Έρχεται ο μεγάλος πόλεμος της Αφρικής»

16 Αυγούστου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:454
Μοίρασέ το

 

 

‘Ενας τέτοιος πόλεμος – στον οποίο οι Αμερικανοί σπρώχνουν τους Γάλλους και οι Γάλλοι τις χώρες της περιοχής με επικεφαλής τη Νιγηρία -, πόλεμο για τον οποίο ήδη ετοιμάζονται οι μαύροι μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων, αλλά ίσως και ο ISIS, ελεγχόμενος πιθανότατα από υπηρεσίες της «συλλογικής Δύσης», θα ανατινάξει όλες τις ισορροπίες της Αφρικής σπρώχνοντας στο Χάος αυτή την ήπειρο, κινδυνεύει να προκαλέσει μείζονα ανθρωπιστική κρίση, να διαταράξει την εξαγωγή ενέργειας και πρώτων υλών στην Ευρώπη και να προκαλέσει τεράστιο προσφυγικό κύμα.

Στην υπόθεση μπορεί να εμπλακεί και η Ελλάδα λόγω της ανεκδιήγητης «κυβέρνησης» Μητσοτάκη, ασυνάρτητων «φωστήρων» και «πρωταθλητών» της ξένης εξάρτησης και της διαφθοράς

«Έρχεται ο μεγάλος πόλεμος της Αφρικής»-Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Δεν μας φτάνει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η επικίνδυνη ένταση στη Μέση Ανατολή και στα στενά της Ταϊβάν, ο πόλεμος κατά της Φύσης, που επιταχύνει την κλιματική καταστροφή και φέρνει κοντύτερα το τέλος της ανθρωπότητας, δεν μας φτάνει η εκρηκτική κατάσταση ενός πλανήτη πρωτοφανούς ανισότητας, οι μισοί κάτοικοι του οποίου δεν έχουν να φάνε, τώρα ήρθε να προστεθεί και η σοβαρή πιθανότητα ενός πολέμου που κινδυνεύει να αγκαλιάσει όλη την υποσαχάρια Αφρική, το περίφημο Σαχέλ, αλλά και να εμπλέξει δυνάμεις εκτός της περιοχής…

‘Hδη άλλωστε ο πόλεμος αυτός άρχισε με οικονομικά μέσα με τις άγριες κυρώσεις που επέβαλαν οι Γάλλοι και τα τσιράκια τους στην Αφρική, είς βάρος της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, στον τελευταίο κόβοντάς του, κυριολεκτικά, η Νιγηρία, το ηλεκτρικό.

Δεδομένου ότι μιλάμε για τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τα αποτελέσματα τέτοιων «αγριανθρωπικών» μεν, τελείως συνηθισμένων όμως μέτρων στην ιστορία της δυτικής αποικιοκρατίας (άλλωστε όχι μόνο τους Αφρικανούς, και μας, που είμαστε μάλιστα υποτίθεται μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν κατέστρεψαν και λεηλάτησαν και εξακολουθούν να το κάνουν οι δυνάμεις της «συλλογικής Δύσης» με τη συνδρομή των εγχώριων ολιγαρχών και κομμάτων μας;)

Ο λόγος που συμβαίνουν αυτά μια σειρά τεσσάρων εθνικιστικών στρατιωτικών κινημάτων που αμφισβητούν τους νέο-αποικιακούς δεσμούς της περιοχής με την παληά αποικιακή δύναμη τη Γαλλία .

Το πιο προχωρημένο από αυτά το κίνημα στο Μπουρκίνα Φάσο, που σημαίνει «Χώρα των Ακέραιων Ανθρώπων», ο πρόεδρος της οποίας εμπνέεται από τον Τομά Σανκαρά, τον δολοφονημένο προκατοχό του και θεωρούμενου ως «Τσε Γκεβάρα» της Αφρικής.

‘Ενας τέτοιος πόλεμος – στον οποίο οι Αμερικανοί σπρώχνουν τους Γάλλους και οι Γάλλοι τις χώρες της περιοχής με επικεφαλής τη Νιγηρία -, πόλεμο για τον οποίο ήδη ετοιμάζονται οι μαύροι μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων, αλλά ίσως και ο ISIS, ελεγχόμενος πιθανότατα από υπηρεσίες της «συλλογικής Δύσης», θα ανατινάξει όλες τις ισορροπίες της Αφρικής σπρώχνοντας στο Χάος αυτή την ήπειρο, κινδυνεύει να προκαλέσει μείζονα ανθρωπιστική κρίση, να διαταράξει την εξαγωγή ενέργειας και πρώτων υλών στην Ευρώπη και να προκαλέσει τεράστιο προσφυγικό κύμα.

Στην υπόθεση μπορεί να εμπλακεί και η Ελλάδα λόγω της ανεκδιήγητης «κυβέρνησης» Μητσοτάκη, ασυνάρτητων «φωστήρων» και «πρωταθλητών» της ξένης εξάρτησης και της διαφθοράς, που από τη μια παρέλειψε να περιλάβει την Κύπρο στη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, προκαλώντας μείζον πρόβλημα στην άμυνα και της Ελλάδας και της Κύπρου και καθιστώντας, εξ αυτού του λόγου επιβλαβή την ελληνογαλλική συμφωνία, αφετέρου φρόντισε να ικανοποιήσει αίτημα του Παρισιού συμφωνώντας να το συνδράμει στρατιωτικά στο Σαχέλ!!! (βλ. ενδεικτικά https://tinyurl.com/mry3h9jh, και, https://tinyurl.com/efznznne).

Δε φτάνει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ότι δεν μπορούν να φυλάξουν τα στρατόπεδα στην Ελλάδα, να μην τινάζονται μόνα τους στον αέρα, θέλουν, τρομάρα τους, να εκστρατεύσουν και στην Αφρική κατά των Μαύρων. Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Εν προκειμένω την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος της Νιγηρίας, που πιέζουν οι Αμερικανο-Γάλλοι να εισβάλλει στον Νίγηρα, είναι ένας πρώην καταδικασμένος στις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών!!!

Στη συνέχεια παραθέτουμε έναν αριθμό άρθρων στα αγγλικά και στα γαλλικά που δίνουν μια εικόνα του τι και γιατί συμβαίνει και τι μπορεί να συμβεί στην Αφρική:

https://www.defenddemocracy.press/macron-va-en-guerre-en-niger/

https://www.defenddemocracy.press/niger-non-a-lintervention-militaire-non-aux-sanctions-imperialisme-francais-hors-dafrique/

https://www.thecitizen.in/opinion/the-coup-in-niger-distinct-narratives-of-multipolarity-954659

https://www.defenddemocracy.press/african-peoples-hope-russia-will-help-them-against-neo-colonialism-and-imperialism/

http://www.defenddemocracy.press/the–conflict–in–ukraine–and–the–political–battle–over–feeding–a–hungry–world/

http://www.cadtm.org/Africa-the-debt-trap-and-how-to-get-out-of-it

Πηγή

Προβολές : 454


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα