Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη «ΒΟΜΒΑ»

Έρχεται το «ΤΕΛΟΣ του ιατρικού απόρρητου»! – Διάταξη «ΒΟΜΒΑ»

9 Δεκεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:786
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι: ΠΟΣΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ;;;

 

ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ και, λογικά θα συνδέονται με την ψηφιακή ταυτότητα-πορτοφόλι του καθενός!!!!

«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες συνεπάγεται ανεύθυνους κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός αρχείου στο μέλλον», προειδοποίησε περαιτέρω ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

 

Παρατηρώ πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…

ΡΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες θα προκαλέσει κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν θα μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός (ψηφιακού) αρχείου στο μέλλον»!

Έτσι σχολιάζεται, επόμενη νομοθετική δημοσίευση στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Θα αφορά την διασύνδεση – ουσιαστικά, την συγκέντρωση (και την εξ αποστάσεως πρόσβαση) – υγειονομικών δεδομένων του καθενός, βασική προϋπόθεση αυτού που έχει πλέον αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας (EHDS).

 

Το επικείμενο νομοσχέδιο έχει υποστηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και θα προταθεί, αν όχι επιβληθεί, σε όλα τα κράτη-μέλη!

Έτσι το σύστημα, η παγκόσμια διακυβέρνηση, θα γνωρίζει τα πάντα για την Υγεία του καθενός, αν έχει εμβολιαστεί ή όχι, και όλα τα σχετικά και θα πράττει αναλόγως!!!

Ο ευρωβουλευτής και δικηγόρος Πάτρικ Μπρέιερ, επικριτής αυτού του είδους πολιτικής,  εξηγεί ότι το EHDS  – το οποίο καταψήφισε – θα «συνενώσει πληροφορίες για όλες τις ιατρικές θεραπείες που λαμβάνουν οι πολίτες».

Οι γιατροί θα πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις των θεραπειών που παρέχουν στον «νέο χώρο δεδομένων» – με την αρχική πρόταση να μην περιέχει διατάξεις που θα επέτρεπαν αντιρρήσεις ή εξαιρέσεις ασθενών. Και ενώ η πρόσβαση μπορεί να περιοριστεί εάν το επιθυμεί ένας ασθενής, η δημιουργία της βάσης δεδομένων δεν μπορεί να αποτραπεί.ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ και, λογικά θα συνδέονται με την ψηφιακή ταυτότητα-πορτοφόλι του καθενός!!!!

«Αυτό μπορεί να αφορά μερικές από τις πιο ευαίσθητες προσωπικές ιατρικές πληροφορίες: ψυχικές διαταραχές, σεξουαλικές ασθένειες και διαταραχές όπως η ανικανότητα ή η στειρότητα, ο HIV ή οι θεραπείες κατάχρησης ναρκωτικών»,γράφει ο Breyer.

«Το σχέδιο της ΕΕ για συλλογή και διασύνδεση αρχείων για όλες τις ιατρικές θεραπείες συνεπάγεται ανεύθυνους κινδύνους κλοπής δεδομένων, πειρατείας ή απώλειας. Ακόμη και οι πιο ευαίσθητες θεραπείες δεν μπορούν πλέον να χορηγούνται εκτός αρχείου στο μέλλον»,προειδοποίησε περαιτέρω ο Γερμανός ευρωβουλευτής, κατηγορώντας την ιδέα ως το τέλος του ιατρικού απορρήτου στην ΕΕ.

Επιπλέον, ο σχεδιαζόμενος νέος νόμος φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα που απαιτούν (πλήρως ενημερωμένη) συγκατάθεση για την «κοινοποίηση» των ιατρικών πληροφοριών των ασθενών – και ο Breyer παραπέμπει στον Διεθνή Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης και την Διακήρυξη του Ελσίνκι για τις Ηθικές Αρχές για την Ιατρική Έρευνα.

Το ΕΚ θα ψηφίσει τον Δεκέμβριο επί αυτής της προτεινόμενης νομοθεσίας, όταν θα εξεταστούν και οι τροπολογίες. Αυτήν τη στιγμή, οι άνθρωποι που ερωτήθηκαν για το θέμα στο 44% των περιπτώσεων ανησυχούν για κλοπή δεδομένων υγείας, ενώ το 40% φοβάται μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 786


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα