Έρχεται τρομακτικό κύμα «κόκκινων» δανείων – Εκτός ελέγχου τράπεζες και funds

Έρχεται τρομακτικό κύμα «κόκκινων» δανείων – Εκτός ελέγχου τράπεζες και funds

29 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:317
Μοίρασέ το

 

Τρομακτικά έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση με τις τράπεζες και τα funds, με τα «κόκκινα» δάνεια να απειλούν πλέον και τους πιο τυπικούς στις πληρωμές τους. Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες κατασχέσεις, με τα funds να καθίστανται πλέον αμείλικτα.

 

 

 

 

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ…

Κυνηγήστε τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ…

Η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Έρχεται τρομακτικό κύμα «κόκκινων» δανείων - Εκτός ελέγχου τράπεζες και funds

 

Φαίνεται πως ακόμη και όσοι εκπληρώνουν εμπρόθεσμα και τυπικά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, τιμωρούνται αυστηρά, καθώς μετακυλείται σταδιακά όλη η αύξηση του επιτοκίου στους δανειζόμενους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα εποχή «κόκκινων» δανείων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, τράπεζες και funds αντί να στοχεύουν σε απορρόφηση μέρους των πιέσεων στα επιτόκια, μετακυλίουν όλο το βάρος στους δανειζόμενους.

«Δυστυχώς θα δημιουργηθεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων, όπου συμπολίτες μας που με πολύ κόπο τα εξυπηρετούσαν, αντί να επιβραβεύονται από τις τράπεζες, τιμωρούνται σήμερα, επιβάλλοντας και μετακυλίοντας όλη την αύξηση του επιτοκίου», είπε η κ. Καλαποθαράκου.

«Υπάρχει μια αναλγησία από τις τράπεζες αλλά πολύ περισσότερο από τα funds… ασφαλώς θέλουν να γίνουν πλειστηριασμοί. Η πρακτική αυτό έχει δείξει. Εμείς καθημερινά καταγράφουμε πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και για ευάλωτα νοικοκυριά».

Εξηγώντας τους λόγους πρόκρισης των πλειστηριασμών έναντι των ρυθμίσεων οφειλών, η κ. Καλαποθαράκου επισημαίνει ότι «παίρνουν τα χρήματα άμεσα … είναι κερδοσκοπικές εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους».

 

Συνεχίζονται οι παράνομες κατασχέσεις

 

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι παράνομες κατασχέσεις ακινήτων και αυτή τη φορά η κατάσχεση αφορά σπίτι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, τα οποία δεν μπορούν να κατασχεθούν.

Η αναλγησία των funds είναι πλέον τέτοια που, χωρίς κανέναν έλεγχο, όπως αποδεικνύεται, βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των πολιτών ακόμη και για μικρά χρέη.

Όπως κατήγγειλε σε εκπομπή του MEGA κόρη εγγυήτριας κεφαλαίου κίνησης 7.000 ευρώ, όταν το δάνειο δεν ήταν δυνατό να αποπληρωθεί, πουλήθηκε από την τράπεζα σε fund, το οποίο παράνομα έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι της, το οποίο είναι από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και ως εκ τούτου ακατάσχετο.

«Αυτό το σπίτι το έχουν οι γονείς μου με παραχωρητήριο από τη δεκαετία του ’80, από το 1987. Είναι της μητέρας μου» ανέφερε. Όπως είπε, το δάνειο ύψους 6.500-7.000 ευρώ αφορούσε την αγορά ενός αγροτικού αυτοκίνητου και πάρθηκε από τον πατέρα της, με εγγυήτρια τη μητέρα της.

«Στον πλειστηριασμό βγήκε 29.000 ευρώ όμως σε επικοινωνία που είχα τον Φεβρουάριο φέτος, έναν χρόνο μετά έγινε 39.000 ευρώ. Βγήκε αυτό το σπίτι σε πλειστηριασμό τον Οκτώβρη του 2022 ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε από θέμα τύχης καθώς δεν βρέθηκαν πλειοδότες» συνέχισε. «Όφειλε να γνωρίζει το fund και όσοι ανακατεύονται με αυτό, ότι είναι της εργατικής κατοικίας» υπογράμμισε.

 

Πηγή

Προβολές : 317


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα