Έρχονται για τα κοτόπουλα της αυλής σας...

2 Ιουλίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1313
Μοίρασέ το

 

Αυτή η τρομολαγνεία περί “εξάπλωσης ασθενειών” προετοιμάζει το έδαφος για τη “ρύθμιση” αυτών των μικρών ιδιωτικών κοπαδιών.

Γιατί να στοχεύουν τους απλούς ανθρώπους που διατηρούν μια χούφτα κοτόπουλα στον κήπο τους;

Λοιπόν, εν μέρει επειδή απλά θέλουν να μειώσουν την ποσότητα φυσικής τροφής που τρώνε οι άνθρωποι – κυρίως κρέας, αλλά και αυγά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Θέλουν οι άνθρωποι να εξαρτώνται πλήρως από τις μεγαλοεταιρείες για τους επεξεργασμένους κύβους “τροφίμων” τους.

Αλλά θέλουν επίσης τους ανθρώπους να εξαρτώνται πλήρως από το κράτος για την άδεια να κάνουν… σχεδόν τα πάντα. Και κατά κάποιο τρόπο, η αφήγηση για την πανδημία του Covid ήταν αντιπαραγωγική για τον σκοπό αυτό.

Ξεκινήστε να σκέπτεστε την φυγή σε χωριουδάκια…

Φύγετε από τις μεγαλουπόλεις και φτιάξτε τον δικό σας λαχανόκηπο και λίγες κοτούλες, όπως γινόταν παλιά στα χωρία…  και μάθετε στα παιδια σας την πραγματική ουσία της ζωής, και την δύναμη να αντιστέκονται στην καταστροφή τους…

Καλλιόπη Σουφλή

 

Από τότε που η “επιδημία της γρίπης των πτηνών” έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο η OffG προέβλεπε πώς θα εξελισσόταν η αναπόφευκτη ατζέντα.

Ο πρώτος αντίκτυπος ήταν τόσο προφανής όσο και προβλέψιμος – η τιμή του κοτόπουλου και των αυγών ανέβηκε, αυτό ήταν απλώς ένα ακόμη μέτωπο στον πόλεμο κατά των τροφίμων.

Ο δεύτερος προγραμματισμένος αντίκτυπος ήταν λιγότερο άμεσος, αλλά εξίσου προβλέψιμος αν ξέρετε πώς να διαβάζετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και δυνητικά πολύ πιο επιβλαβής μακροπρόθεσμα – η πάταξη της εναλλακτικής εκτροφής κοτόπουλου. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις βιολογικές φάρμες όσο και τους ιδιώτες που διατηρούν τα δικά τους κοτόπουλα στον κήπο τους.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν άργησαν να μας δικαιώσουν. Στην πραγματικότητα, ο Guardian το έκανε δύο φορές μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Πρώτον, την περασμένη Πέμπτη, ο Guardian δημοσίευσε αυτό το άρθρο: “Η εξάπλωση της “ελεύθερης βοσκής” μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πανδημιών που μεταδίδονται από τα ζώα – μελέτη”

Το άρθρο αυτό, το οποίο χρηματοδοτείται από τη ΜΚΟ Open Philanthropy, αναφέρει ότι η βιολογική γεωργία και η κτηνοτροφία “ελεύθερης βοσκής” θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ξεσπάσματος ζωονόσων, και παραθέτει τους συγγραφείς της νέας αυτής μελέτης:

…ναι. στην πραγματικότητα υποστηρίζουν ότι οι εταιρικές μεγαλο-κτηνοτροφικές μονάδες είναι καλύτερες στην πρόληψη πανδημιών από ό,τι οι μονάδες ελευθέρας βοσκής ή οι βιολογικές φάρμες, επειδή έχουν “αυστηρότερους ελέγχους βιοασφάλειας” (δηλαδή τα ζώα τους δεν βγαίνουν ποτέ έξω ή δεν αλληλεπιδρούν με τη φύση σε καμία περίπτωση).

Στη συνέχεια, σε αυτό το άρθρο της 19 Ιουνίου, ο Guardian ρώτησε…

Το οποίο αναφέρει τον επικεφαλής της ιολογίας στην κυβερνητική Υπηρεσία Υγείας των Ζώων και Φυτών (Apha):

Το “ανεξέλεγκτος” είναι η λέξη κλειδί εδώ.

Αυτή η εκστρατεία τρομοκράτησης δεν είναι καινούργια. Πριν από τρεις εβδομάδες ένα ξέσπασμα σαλμονέλας στις ΗΠΑ αποδόθηκε σε ανθρώπους που διατηρούσαν τα δικά τους κοτόπουλα.

Τον Ιανουάριο, όταν δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου κρούσματα γρίπης των πτηνών, το The Conversation φιλοξενούσε ήδη άρθρα που ισχυρίζονταν ότι…

Και ζητούσε μια νέα πολιτική για τα κοτόπουλα της πίσω αυλής:

Είναι αρκετά εύκολο να καταλάβετε πού το πάει αυτό, έτσι δεν είναι;

Αλλά γιατί να στοχεύουν τους απλούς ανθρώπους που διατηρούν μια χούφτα κοτόπουλα στον κήπο τους;

Λοιπόν, εν μέρει επειδή απλά θέλουν να μειώσουν την ποσότητα φυσικής τροφής που τρώνε οι άνθρωποι – κυρίως κρέας, αλλά και αυγά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Θέλουν οι άνθρωποι να εξαρτώνται πλήρως από τις μεγαλοεταιρείες για τους επεξεργασμένους κύβους “τροφίμων” τους.

Αλλά θέλουν επίσης τους ανθρώπους να εξαρτώνται πλήρως από το κράτος για την άδεια να κάνουν… σχεδόν τα πάντα. Και κατά κάποιο τρόπο, η αφήγηση για την πανδημία του Covid ήταν αντιπαραγωγική για τον σκοπό αυτό.

Ένα από τα ακούσια αποτελέσματα του Covid γενικά και του lockdown ειδικά ήταν να ξυπνήσει ξανά στους ανθρώπους την επιθυμία να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Οι αρμόδιοι επιθυμούν να αντιστρέψουν αυτή την τάση.

Όπως επισημαίνει το παραπάνω άρθρο του Guardian [η έμφαση προστέθηκε]:

Κατά τη διάρκεια του λουκέτου υπήρξε μια έξαρση των ανθρώπων που διατηρούν τα δικά τους κοτόπουλα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι παράνομο να διατηρεί κανείς κοπάδι πενήντα ή περισσότερων κοτόπουλων χωρίς να έχει λάβει άδεια από το μητρώο πουλερικών (ναι, αυτό το “μητρώο” είναι πραγματικό πράγμα) – αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών κοπαδιών είναι πολύ λιγότερα από πενήντα πουλιά και, ως εκ τούτου, εντελώς μη καταγεγραμμένα.

Αυτή η τρομολαγνεία περί “εξάπλωσης ασθενειών” προετοιμάζει το έδαφος για τη “ρύθμιση” αυτών των μικρών ιδιωτικών κοπαδιών.

Αυτό θα σημαίνει την απόλυτη απαγόρευση; Ίσως. Αλλά τουλάχιστον, θα περίμενα ότι ο ελάχιστος αριθμός που απαιτεί άδεια θα αρχίσει να πέφτει από τα 50, και το κόστος απόκτησης άδειας θα αυξηθεί.

Έχουμε ήδη δει ένα παράδειγμα αυτής της διαδικασίας με την κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling).

Τα έθνη σε όλο τον κόσμο είδαν τεράστιες αυξήσεις στην κατ’ οίκον εκπαίδευση μέχρι το 2020-2021, και αυτή η αύξηση συνεχίστηκε ακόμη και μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κατ’ οίκον διδασκαλία από ό,τι πριν ξεκινήσει το λουκέτο. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξει εκ νέου τον πολυετή πόλεμό της κατά της κατ’ οίκον διδασκαλίας, δημιουργώντας ένα εθνικό μητρώο παιδιών που διδάσκονται στο σπίτι και απειλώντας τους γονείς με πρόστιμα ή απροσδιόριστες “κυρώσεις” για την άρνησή τους να εγγραφούν σε αυτό.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα παρατηρηθεί πιθανότατα και με τα πουλερικά της πίσω αυλής.

Αυτό είναι το συγκεκριμένο και πρακτικό μέρος της υπόθεσης.

Πιο ποιητικά, το κράτος δυσανασχετεί επειδή είναι ελεύθερα.

Το να κρατάτε μερικά κοτόπουλα στον κήπο σας μπορεί να είναι ένα μικρό, εύθραυστο είδος ελευθερίας… αλλά παρόλα αυτά είναι ελευθερία, και οι δομές εξουσίας είναι αρκετά ασήμαντες για να καταστρέψουν ακόμα και αυτή την ελάχιστη ανεξαρτησία.

Στην καρδιά της, η αυτοδυναμία κάθε είδους είναι ο αντίποδας όλων όσων μας οδηγούν προς τη ” νέα κανονικότητα “.

Δεν υπάρχει ελευθερία. Όχι ανεξαρτησία. Καμία ζωή έξω από τους προσεκτικά ελεγχόμενους μηχανισμούς του κράτους. Αυτός είναι ο στόχος τους.

Καθώς βγαίνουμε σταδιακά από την “εποχή του Covid” και κάνουμε καριέρα προς την “εποχή του 3ου παγκόσμιου πολέμου” ή την “εποχή της κλιματικής αλλαγής” ή όποιο άλλο είναι το επόμενο στάδιο της μεγάλης αφήγησης, τα γρανάζια του κράτους έχουν σκοπό να αλέσουν αυτούς τους θύλακες αντίστασης που η ανελέητη υπερβολή τους έχει κατά λάθος καλλιεργήσει.

Τα καλά νέα εδώ είναι ότι οι ολοένα και πιο τυραννικές προσπάθειές τους να ελέγχουν τους ανθρώπους θα καταλήξουν να διώχνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Για να παραθέσω το ρητό του φιλοσόφου Lucas, όσο περισσότερο σφίγγουν τη λαβή τους, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα ξεγλιστρούν μέσα από τα δάχτυλά τους.

************

Δικτυογραφία

They’re coming for your backyard chickens… – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/06/29/theyre-coming-for-your-backyard-chickens/

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣΜοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα