Έρχονται μαύρες μέρες για οικονομία, ακυρώνονται deals, η αγορά 680 μον. Τα 31 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 18 δισ του τουρισμού έχουν καεί…

Έρχονται μαύρες μέρες για οικονομία, ακυρώνονται deals, η αγορά 680 μον. Τα 31 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 18 δισ του τουρισμού έχουν καεί…

27 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:226
Μοίρασέ το

 

H Ελλάδα της οικονομικής μετριότητας πέταξε σχεδόν 50 δισεκ. για πανδημία, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό δημιουργώντας υπέρογκα ελλείμματα και τοξικά μη βιώσιμο χρέος.
Τα 31 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω Πανδημίας, παρουσιαστήκαν ως μια οικονομική επανάσταση για την Ελλάδα όταν το 85% της Ελλάδος είναι μη επιλέξιμο για χρηματοδότηση.
Αποδείχθηκαν κατασκευασμένες ανοησίες από τους πολιτικούς για να εξαπατήσουν την κοινωνία. 

 

 

 

Ο ελληνόφωνος ραγιάς, αν δεν νοιώσει στο πετσί του την πείνα, δεν πρόκειται να ξεκουνήσει από τον καναπέ και το τηλεκούτι που τον αποβλακοποιεί…

Και ως ΜΑΖΟΧΑΣ που είναι, απολαμβάνει να συμμετέχει στις ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, αντί να απέχει…
Καλλιόπη Σουφλή
Τα 31 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης και τα 18 δισ του τουρισμού έχουν καεί… - Έρχονται μαύρες μέρες για οικονομία, ακυρώνονται deals, η αγορά 680 μον.
H Ελλάδα της οικονομικής μετριότητας πέταξε σχεδόν 50 δισεκ. για πανδημία, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό δημιουργώντας υπέρογκα ελλείμματα και τοξικά μη βιώσιμο χρέος

Τα 31 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω Πανδημίας, παρουσιαστήκαν ως μια οικονομική επανάσταση για την Ελλάδα όταν το 85% της Ελλάδος είναι μη επιλέξιμο για χρηματοδότηση.
Αποδείχθηκαν κατασκευασμένες ανοησίες από τους πολιτικούς για να εξαπατήσουν την κοινωνία.

Τα 31 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα έχουν καμία επίδραση, απευθύνονται σε ελάχιστους που έχουν ήδη υψηλή ρευστότητα.
Μετά το καμένο παραμύθι για το Ταμείο Ανάκαμψης, λανσάρεται ένα νέο παραμύθι.

Ο τουρισμός πάει καλά, τα έσοδα θα φθάσουν τα 18 δισεκ. το 2022 κοντά στα 18,7 δισεκ. έσοδα του 2019… και αυτά θα κρατήσουν υψηλά τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς αυτά θα περνούσε σε ύφεση η Ελλάδα.

Όμως και τα έσοδα από τον τουρισμό θα καούν γιατί πάλι δεν θα έχουν ουσιώδη επίδραση στον κύριο κορμό της ελληνικής οικονομίας.
Το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος πλην των ξενοδοχείων και κάποιων σοβαρών επιχειρηματιών είναι παραοικονομία, φοροδιαφυγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σε 5 νησιά της Ελλάδος, οι επιχειρηματίες της διασκέδασης είναι κοινοί απατεώνες και δεν αντιπροσωπεύουν προφανώς το πραγματικό ελληνικό επιχειρείν.

Ούτε τα έσοδα από τον τουρισμό θα κάνουν κάποια διαφορά, θα συντηρήσουν τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας υψηλά, τεχνικά ενώ λογιστικά θα μειωθεί και η σχέση χρέους προς ΑΕΠ… λόγω πληθωρισμού…


H Ελλάδα της οικονομικής μετριότητας πέταξε σχεδόν 50 δισεκ. για πανδημία, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμό δημιουργώντας υπέρογκα ελλείμματα και τοξικά μη βιώσιμο χρέος.

Επίσης της ουσίας όμως καμία βελτίωση, αυτό φάνηκε πρόσφατα στην αγορά ομολόγων όπου τα επιτόκια πλησίασαν το 5%, το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορούσε να δανειστεί ξανά χωρίς την παρέμβαση της ΕΚΤ.
Η κατά τα άλλα σοβαρή Ελλάδα εάν δεν είχε το νέο εργαλείο τοξικής παρέμβασης της ΕΚΤ… θα είχε τεθεί εκτός αγορών…

Στην μικροοικονομία, τα αποτελέσματα των τραπεζών στο α΄ 6μηνο του 2022 θα δείξουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τα NPEs μειώνονται, θα υποχωρήσουν όλων των τραπεζών σε μονοψήφια ποσοστά, π.χ. στην Alpha bank στο 8% ενώ τα κέρδη θα συνεχίσουν να βελτιώνονται…

Θα φανεί ότι όλα βαίνουν καλώς…αλλά το 2023 οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν μείωση κερδοφορίας 35% με 50%.

Έρχονται μαύρες μέρες για την οικονομία…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μαύρες μέρες για την οικονομία είναι εμπρός αφού η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση να διαπραγματευτεί με τους Ουκρανούς λύση – διευθέτηση, όπως και η Ουκρανία δεν έχει κανένα λόγο για ανακωχή, το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου… περνάει καλά με τα δισεκ. της Δύσης.

Το ενεργειακό σοκ ακόμη δεν έχει χτυπήσει την Ελλάδα και αυτό θα συμβεί μαζί με άλλες αλληλεπιδράσεις στην οικονομία θα δημιουργήσουν σκηνικό δύσκολων ημερών… για μια ακόμη φορά στην ασθενική ελληνική οικονομία.
Επίσης η Ελλάδα δεν θα αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα, πρόκειται για μια βαθμολογική απάτη των οίκων αξιολόγησης, που προειδοποιούν την Ιταλία….και την εθνικιστική δεξιά…

Οι οίκοι αξιολόγησης δεν αξιολογούν την οικονομία αλλά τις πολιτικές αποφάσεις των κοινωνιών.

Λόγω των δύσκολων στιγμών που θα προκύψουν στο μέλλον, ήδη πολλά deals θα χαλάσουν, θα ακυρωθούν.

Παρά τις πιέσεις για deal στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά και δεν είναι μόνο αυτό που κινδυνεύει να χαλάσει…

 

Οι επενδυτές να προετοιμαστούν για τις 680 μονάδες… στο ελληνικό χρηματιστήριο…

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις 830 μονάδες… δηλαδή στο πουθενά ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ξεκάθαρα μη επενδύσιμη οικονομία.

Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα πάει στις 1200 μονάδες που υπολόγιζαν και προέβλεπαν πολλοί… αντιθέτως θα καταλήξει στις 680 μονάδες.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έφθασε έως τις 770 μονάδες πρόσφατα αλλά δεν ολοκλήρωσε τον καθοδικό του κύκλο.

Οποιαδήποτε άνοδος ευκαιρία για πωλήσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο θα το ξαναδούμε στις 680 μονάδες και σίγουρα δεν πρόκειται να το δούμε στις 1200 μονάδες.

Η απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν είναι σημείο των καιρών είναι η αποτυχία της ελληνικής οικονομίας να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές.

Μια αγορά για ελάχιστα funds που παίζουν παιχνίδια και με την ρευστότητα που διαθέτουν εμφανίζουν μια αγορά που προσομοιάζει με την Ζιμπάμπουε… ως σοβαρή αναδυόμενη αγορά.

Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ανέκδοτο.

 

Πηγή

Προβολές : 226


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα