Έτσι ακριβώς είναι Λύκαστρε... αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους για τις εκλογές και τις καρέκλες και με τους νεκρούς και την δολοφονία στα Τέμπη....δεν ασχολείται κανείς...

Έτσι ακριβώς είναι Λύκαστρε... αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους για τις εκλογές και τις καρέκλες και με τους νεκρούς και την δολοφονία στα Τέμπη....δεν ασχολείται κανείς...

15 Μαρτίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:368
Μοίρασέ το

 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στο Μαξίμου ανάμεσα στους Αμερικανούς επικοινωνιολόγους και το εκλογικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

 

Θυμάμαι τότε που μαθήτρια του δημοτικού σχολείου, μου είχε ανατεθεί από τον δάσκαλό μου να πω το ποίημα του Άγγελου Βλάχου:

“Ξεύρεις τὴν γῆ ποὐ ἀνθεῖ
φαιδρὰ πορτοκαλέα
καὶ κοκκινίζει ἡ σταφυλὴ
καὶ θάλλει ἡ ἐλαία;
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.”

Δεν τα κατάφερα να το ολοκληρώσω… μ’ έπιαναν ρίγη συγκίνησης και τα κλάματα, στον δεύτερο στίχο…

“Ξεύρεις τὴν γῆ, ἥτις παντοῦ
μὲ αἵματα ἐβάφη,
ὁποῦ κοιλάδες καὶ βουνὰ
εἶναι τυράννων τάφοι;
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

Γῆ μήτηρ παλαιῶν θεῶν
καὶ νέων ἡμιθέων
γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν
καὶ γῆ ἐλπίδων νέων
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.”

Σ’ ένα τόσο σάπιο πολιτικό, δικαστικό, εκκλησιαστικό, δημοσιογραφικό και κοινωνικό χώρο, η φαιδρά πορτοκαλέα, θέλει ξερίζωμα και κάψιμο … και η δηλητηριώδης τέφρα στα τοξικά απόβλητα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στο Μαξίμου ανάμεσα στους Αμερικανούς επικοινωνιολόγους και το εκλογικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Οι Αμερικάνοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να βγουν τα βαρίδια εκτός ψηφοδελτίων και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές.
Το επιτελείο… Γεραπετρίτης Σκέρτσος, Δημητριάδης Βορίδης κλπ…. επιθυμεί την μετάθεση των εκλογών όσο πιό αργά γίνεται με την συμμετοχή όλων αυτών στα ψηφοδέλτια.
Οι επικοινωνιολόγοι είναι ένα κλικ από την αποχώρηση.
Για τους νεκρούς και την δολοφονία στα Τέμπη….δεν ασχολείται κανείς… πέρα από την εντολή που έχει δωθεί στους πληρωμένους δημοσιογράφους  για συγκάλυψη.
Σε όλη την Ευρώπη φωνάζουν ότι η χώρα κυβερνάται από μιά εγκληματική συμμορία.
Μόνο στην πατρίδα μας μιά χούφτα παλιάτσοι που περιμένουν διορισμούς, θαλασσοδάνεια, εξυπηρετήσεις και νέα λίστα Πέτσα…… έχουν αντίθετη άποψη.
Στη χώρα που κυβερνά ο απόγονος ενός Καταδότη….. ένας ηλίθιος έγινε υπουργός λόγω επιθέτου και κάποιοι συζητάνε αν θα είναι ξανά υποψήφιος κι όχι γιατί δεν έχει ακόμα προσαχθεί.!!!

 

Πηγή

Προβολές : 368


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα