Έτσι εξηγείται Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΪΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ...

Έτσι εξηγείται Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΪΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ...

30 Απριλίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:771
Μοίρασέ το

 

… ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ…

 

ΜΑΤΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ

«Μάτια ερμητικά κλειστά» σημαίνει την «εντολή Σιωπής» που ψιθυρίζεται στο αυτί του Ανακριτή, του Ιατροδικαστή ή του Πραγματογνώμονα, του μάρτυρα που περιμένει τη σειρά του στο δικαστήριο ή στο γραφείο του Εσαγγελέα:

«Δεν είδες, δεν ξέρεις τίποτα. Αυτά που είδες, τα έβλεπες με Μάτια Ερμητικά Κλειστά!»

 

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, από τις πρώτες κιόλας μέρες, μίλησαν για χρήση ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΠΛΩΝ  ΣΤΟ ΜΑΤΙ…

Οι παλιοί αναγνώστες θα το θυμούνται…

Σχεδόν ταυτόχρονα, μίλησε με τα εξαιρετικά της βίντεο η αείμνηστη ΒΑΣΟΥΛΑ… Μέρες που είναι ο Θεός, ν’ αναπαύει την ψυχούλα της…

Έχοντας ζήσει από κοντά ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,  δεδομένου πως έγινε στην περιοχή που ζω, συγκέντρωσα ένα τεράστιο υλικό ανάμεσα στο οποίο, ήταν και το άρθρο που ακολουθεί.

Προφανώς στην πίεση τότε των ημερών, ξεχάστηκα και δεν έβαλα το λινκ απ’ όπου το πήρα… αν και έψαξα στη συνέχεια να το βρω  με λέξεις κλειδιά, αλλά δεν το βρήκα πουθενά…

Παρακαλώ όποιος βρει σε ποιόν ανήκει το εξαιρετικά αποκαλυπτικό αυτό άρθρο, να μ’ ενημερώσει για να προσθέσω την πηγή…

Διαβάστε το πολύ προσεκτικά… πολλές φορές… και θα καταλάβετε γιατί εκδόθηκε ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΠΑΡΩΔΙΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Όταν στο ΜΑΤΙ καιγόταν το σύμπαν κι έμενε μια σημαία … ΑΚΑΥΤΗ, άρχισε να ψάχνεις ΠΟΙΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ… 

ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΣΑΝ…

 

Ο τίτλος της τελευταίας ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ ήταν «Μάτια Ερμητικά Κλειστά».

Η συμβατική σχολιογραφία και κριτική της ταινίας όταν πρωτοπροβλήθηκε το 1999 θεωρούσε πως ο τίτλος παραπέμπει στη κατάσταση του ύπνου, όπου υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

 

Σύντομα όμως έγινε γνωστό πως πρόκειται για ένα συνθηματικό μήνυμα ανάμεσα σε μέλη μυστικών εταιριών όταν κάποιος καλείται να ερευνήσει, ανακρίνει, καταθέσει ως μάρτυρας, να λογοδοτήσει ή να δημοσιεύσει κάτι για υπόθεση μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, οργανωμένου εγκλήματος ή για παραβίαση του νόμου από υψηλόβαθμα μέλη που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους εξαρχής.

 

«Μάτια ερμητικά κλειστά» σημαίνει λοιπόν την «εντολή Σιωπής» που ψιθυρίζεται στο αυτί του Ανακριτή, του Ιατροδικαστή ή του Πραγματογνώμονα, του μάρτυρα που περιμένει τη σειρά του στο δικαστήριο ή στο γραφείο του Εσαγγελέα: «Δεν είδες, δεν ξέρεις τίποτα. Αυτά που είδες, τα έβλεπες με Μάτια Ερμητικά Κλειστά!»

 

Έτσι ξεκινάει κάθε επιχείρηση Συγκάλυψης μέχρι να συντονιστούν όλα τα φερέφωνα στην εξιστόρηση κάποιου παραπλανητικού αφηγήματος που κατασκευάστηκε για να απαλλάξει τους πραγματικούς ενόχους και παραπέμπει σε τυχαία περιστατικά, τραγικές συμπτώσεις, «κρίση αμέλειας, ανικανότητας, άγνοιας», και, φυσικά, σε επιλεγμένους αποδιοπομπαίους τράγους.

 

Γι αυτό, σε όλα τα γεγονότα που κινούν υποψίες «Εγκλήματος εκ προθέσεως με ενδεχόμενο Δόλο», τις πρώτες ώρες και μέρες υπάρχει χείμαρρος «αποκαλύψεων» από πλειάδα επισήμων ή ανεπισήμων πηγών, ευρήματα και περιγραφές μαρτύρων με κάθε λεπτομέρεια, χωρίς κανένα εμπόδιο.

 

Σιγά-σιγά όμως, οι πηχυαίοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι λιγοστεύουν, οι συζητήσεις, τα σχόλια και οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ παύουν να ασχολούνται με το ίδιο θέμα, και όσοι επιμείνουν σε αναπάντητα ερωτήματα, περίεργα ευρήματα και αντιφάσεις των αρμοδίων, παίρνουν τη μονότονη απάντηση «Αφήστε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της».

 

Αυτό έγινε και στο ολοκαύτωμα στο Μάτι.

 

 Όλοι όσοι έπρεπε να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για να πετύχει η εκτέλεση και συγκάλυψη του εγκλήματος, είχαν ειδοποιηθεί αρκετές μέρες πρίν ή έλαβαν το μήνυμα «Μάτια ερμητικά κλειστά» αμέσως μετά την τραγωδία.

 

Επιλεγμένοι δικηγόροι συγγενών των θυμάτων, πραγματογνώμονες, ιατροδικαστες, εισαγγελείς, ανακριτές, ερευνητές, αρχισυντάκτες… φυσικά και δεν ήταν όλοι μπλεγμένοι στο κόλπο.

 

Αλλά σιγά-σιγά τους δόθηκε να καταλάβουν πως έπρεπε να στρέψουν το μάτι τους αλλού για δική τους ασφάλεια.

 

Έπρεπε να κρατήσουν το «Μάτι Ερμητικά Κλειστό» μέχρι να ξεχαστεί κάθε ενοχλητική λεπτομέρεια.

 

 

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 771


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα