Έτσι ξεκίνησε ένας ΑΙΩΝΑΣ ΟΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ μέσω δηλητηρίων και τοξικών χημικών ουσιών. Το αληθινό κόστος της γεωργίας του Rockefeller και η νέα επισιτιστική ατζέντα

5 Ιουλίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

“Πριν από έναν αιώνα, τα χρήματα και το πετρέλαιο των βαρόνων ληστών συναντήθηκαν με τα οικονομικά και τις τοξικές τεχνολογίες των εργαστηρίων της IG Farben για να σχηματίσουν το ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ που εξέλιξε τα εργαλεία της δολοφονίας.

Έτσι ξεκίνησε ένας ΑΙΩΝΑΣ ΟΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ μέσω δηλητηρίων και τοξικών χημικών ουσιών.

Οι χημικές ουσίες που αναπτύχθηκαν για να σκοτώσουν ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έγιναν τα αγροχημικά για τη βιομηχανική γεωργία όταν τελείωσε ο πόλεμος.

Αυτή η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στη συνέχεια στους ανθρώπους ΠΑΝΤΟΥ”.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ “ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΤ”!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

Το πλέον εμπεριστατωμένο άρθρο που αποκαλύπτει πως είμαστε από παντού περικυκλωμένοι από μια κάστα ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ.

Διαβάστε με ιδιαίτερη προσοχή το άρθρο, και βρείτε τρόπους σωτηρίας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μετάφραση blümlifee

 

από τον Ryan Matters

 

ΜΕΡΟΣ 1ο

Λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ίδρυμα Rockefeller ξεκίνησε μια προσπάθεια να επιφέρει έναν μετασχηματισμό της παγκόσμιας γεωργίας. Αυτό το έκαναν, εν μέρει, εφαρμόζοντας την “κοινωνική μηχανική” στην επιστημονική κουλτούρα, ώστε εκείνη όχι μόνο να αποδεχτεί αλλά και να προωθήσει τη χρήση τροφίμων ΓΤΟ και άλλων επικίνδυνων βιοτεχνολογιών. Και τώρα, επανέρχονται σε αυτό.

Αυτή η νέα επιχειρούμενη αλλαγή πολιτικής περιγράφεται σε ένα έγγραφο με τίτλο “Το πραγματικό κόστος των τροφίμων: Μετρώντας τί έχει σημασία για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων των ΗΠΑ” (“The True Cost of Food: Measuring What Matters to Transform the U.S. Food System”). Στην έκθεση, γίνεται αναφορά τόσο στην κρίση του Covid-19 όσο και στην κλιματική κρίση, υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία που περιμέναμε για να πραγματοποιήσουμε “μεταμορφωτική αλλαγή” στην παραγωγή τροφίμων.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Rockefeller, διαφόρων ακαδημαϊκών από κορυφαία πανεπιστήμια, του World Wildlife Fund και του True Price Foundation. Επικεφαλής της ανάλυσης ήταν τα μέλη της “True Price”, μιας ολλανδικής εταιρείας που αυτοχαρακτηρίζεται ως “κοινωνική επιχείρηση με αποστολή να πραγματοποιεί βιώσιμα προϊόντα που είναι προσιτά σε όλους, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βλέπουν και να πληρώνουν εθελοντικά την πραγματική τιμή των προϊόντων που αγοράζουν”.

Επικεφαλής της ομάδας True Price είναι ο Michel Scholte, απόφοιτος του World Economic Forum Global Shapers Network, ο Adrian de Groot Ruiz, επίσης πρώην “Global Shaper” του WEF και ο Herman Mulder, πρώην Γενικός Διευθυντής της ABN AMRO, μίας από τις κορυφαίες παγκοσμίως αγροτικές τράπεζες!

Ο επιδιωκόμενος στόχος της έκθεσης είναι να αποκαλύψει το “πραγματικό κόστος” των τροφίμων στις ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι τουλάχιστον 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, τρεις φορές περισσότερο από 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια που ξοδεύουν ετησίως οι Αμερικανοί για τρόφιμα.

Σε αυτήν την “ανάλυση κόστους” περιλαμβάνονται πράγματα όπως οι ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η μειωμένη βιοποικιλότητα – όλες οι εύλογες ανησυχίες. Ωστόσο, για να κατανοήσει κανείς την πραγματική ατζέντα που παίζει, πρέπει να εστιάσει κανείς στην περίτεχνη γλώσσα και τα δημοφιλή τσιτάτα. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας και ερευνητής, William Engdahl:

“Το μήνυμα είναι ότι φταίει η τρέχουσα αμερικανική παραγωγή τροφίμων και ότι χρειάζονται επειγόντως ριζικές και δαπανηρές αλλαγές. Η δυσκολία στην ανάγνωση της έκθεσης είναι ότι η ΓΛΩΣΣΑ είναι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο επιζήμια συστατικά της αμερικανικής γεωργίας από τη δεκαετία του 1990 ήταν η χονδρική εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών—ιδίως σόγιας, καλαμποκιού και βαμβακιού και το εξαιρετικά καρκινογόνο Roundup των Monsanto-Bayer που περιείχε γλυφοσάτη (glyphosate). Η έκθεση Rockefeller παραλείπει τον άμεσο ρόλο τους στην προώθηση αυτής της καταστροφής με τη δημιουργία και την προώθηση της Monsanto και των ΓΤΟ για δεκαετίες, γνωρίζοντας ότι ήταν καταστροφικό”.

Όπως διευκρινίζει ο Engdahl, μια τέτοια έκθεση αφαιρεί την προσοχή από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του “κόστους” που σχετίζεται με τη βιομηχανία τροφίμων μπορεί να εντοπιστεί απευθείας στους ίδιους τους Rockefellers και στον ρόλο τους στη δημιουργία της τρέχουσας βιομηχανοποιημένης τροφικής αλυσίδας που όχι μόνο έχει προκαλέσει την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από την εισαγωγή καλλιεργειών ΓΤΟ στη σύγχρονη γεωργία και η επακόλουθη έλλειψη δοκιμών ασφάλειας δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Αυτό θα αναλυθεί λεπτομερώς στο 2ο μέρος.

Ακολουθώντας το κλασικό μοντέλο πρόβλημα-αντίδραση-λύση, η έκθεση αναφέρει τον αντίκτυπο του Covid-19 στην τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, δηλώνοντας ότι το σύστημα τροφίμων πρέπει να γίνει πιο ανθεκτικό.

“Η επισιτιστική ανασφάλεια έχει εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με περισσότερους από 54 εκατομμύρια Αμερικανούς (ένας στους έξι Αμερικανούς), από τους οποίους πάνω από 18 εκατομμύρια είναι παιδιά, να αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σχετικά με το επόμενο γεύμα τους”.

Αυτό είναι ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα ζητήματα είναι το άμεσο αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων για τη θέσπιση δρακόντειων lockdowns και άλλων μη επιστημονικών πολιτικών, και ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΙΟΥ ή μιας ασθένειας που ονομάζεται “Covid-19”. Και για να μην ξεχνάμε τη δημοσίευση του Rockefeller του 2012, “Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης” (“Scenarios for the Future of Technology and International Development”) (σελ. 18, “Lockstep”) περιγράφει πολλές πτυχές του δράματος του Covid-19 με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την έκθεση Rockefeller, ο τρόπος για να δημιουργηθεί μια πιο ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων είναι η αύξηση της εταιρικής συμμετοχής μέσω της εστίασης στην εκβιομηχάνιση και την τεχνολογική καινοτομία. Ωστόσο, αυτά είναι ακριβώς τα ίδια μέτρα που προκάλεσαν πολλά από τα ζητήματα που περιγράφονται.

Για παράδειγμα, η έκθεση αναφέρει την “υγεία του εδάφους” ως πρωταρχικό μέλημα. Ωστόσο, είναι ακριβώς η ευρεία εφαρμογή των σύγχρονων γεωργικών τεχνικών (που περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνητών λιπασμάτων και τον ψεκασμό φυτοφαρμάκων) – την οποία υποστηρίζουν οι Rockefeller – που έχει εξαντλήσει αρχικά το έδαφος από τα θρεπτικά συστατικά του.

Δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι η έκθεση δεν κάνει καμία αναφορά στην αγροοικολογία ή σε άλλες αναγεννητικές μεθόδους φυσικής γεωργίας που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν, να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις βιολογικές και οικολογικές διεργασίες στη γεωργική παραγωγή.

Ο FAO (Food and Agriculture Organization: Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών) περιγράφει την αγροοικολογία ως μια προσέγγιση στη γεωργία που:

“Εννοεί τη χρήση φυσικών διαδικασιών, περιορίζει τη χρήση εξωτερικών εισροών, προωθεί κλειστούς κύκλους με ελάχιστες αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις και τονίζει τη σημασία της τοπικής γνώσης και των συμμετοχικών διαδικασιών που αναπτύσσουν τη γνώση και την πρακτική μέσω της εμπειρίας, καθώς και των επιστημονικών μεθόδων, και την ανάγκη αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων”.

Σύμφωνα με την Ινδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Δρ Vandana Siva (η έμφαση προστέθηκε):

“Η αγροοικολογία, η οποία περιλαμβάνει κοινές οικολογικές αρχές – βιολογική γεωργία, περμακουλτούρα, βιοδυναμική γεωργία, φυσική γεωργία, αναγεννητική γεωργία, μεταξύ πολλών άλλων – έχει αναγνωριστεί ως η πιο αποτελεσματική βιώσιμη και δίκαιη μέθοδος γεωργίας που αντιμετωπίζει επίσης τις προκλήσεις της σίτισης του κόσμου την εποχή των κλιματικών κρίσεων”.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην έκθεση Rockefeller, η οποία ισχυρίζεται ότι μία από τις θεμελιώδεις αλλαγές που απαιτούνται στο τρέχον σύστημα τροφίμων είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων εργαλείων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, “αυτό περιλαμβάνει νέες χρηματοπιστωτικές αγορές που σχετίζονται με το φυσικό κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, του νερού, του αζώτου του εδάφους και της βιοποικιλότητας”.

Δεν αναφέρεται πώς θα κατασκευαστούν αυτές οι νέες χρηματοοικονομικές αγορές, αλλά αυτό φαίνεται σαν μια αναφορά στην πρόσφατη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων που ονομάζεται Natural Asset Company (Εταιρείες Φυσικών Περιουσιακών Στοιχείων), με την υποστήριξη του Rockefeller/Wallstreet. Τα NAC είναι εξειδικευμένες εταιρείες “που κατέχουν τα δικαιώματα στις υπηρεσίες οικοσυστήματος που παράγονται σε ένα δεδομένο κομμάτι γης, υπηρεσίες όπως η δέσμευση άνθρακα ή το καθαρό νερό”.

Η δημοσιογράφος και ερευνήτρια Whitney Webb εξηγεί τα αληθινά κίνητρα πίσω από τη δημιουργία των NAC με καθόλου αβέβαιους όρους:

“Ο απώτερος στόχος των NACs δεν είναι η βιωσιμότητα ή η διατήρηση – είναι η χρηματιστικοποίηση (financialization) της φύσης, δηλαδή η μετατροπή της φύσης σε εμπόρευμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει την τρέχουσα, διεφθαρμένη οικονομία της Wall Street σε άνθηση, υπό το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποτροπής περαιτέρω υποβιβασμός.”

Μια άλλη μέθοδος μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με την πρωτοβουλία Rockefeller/Gates/WEF, είναι η εισαγωγή εναλλακτικών λύσεων φυτικής προέλευσης χωρίς κρέας. Για άλλη μια φορά, η απειλή του “Covid-19” αξιοποιείται διακριτικά για να τονιστεί η σημασία αυτής της μετάβασης.

“Οι μονάδες επεξεργασίας [κρέατος] που συνέχισαν να λειτουργούν έγιναν τόποι μετάδοσης της νόσου. Οι αναφορές δείχνουν περίπου 300.000 υπερβολικά κρούσματα Covid-19 λόγω της γειτνίασής τους με κτηνοτροφικό εργοστάσιο και περίπου 5.000 θάνατοι σημειώθηκαν μεταξύ εργαζομένων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος”.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Rockefeller, Rajiv Shah, είναι πρώην Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης στο Gates Foundation και ότι ο Bill Gates επενδύει προσωπικά στις Impossible Foods, Memphis Meats and Beyond Meats – εταιρείες που παράγουν συνθετικό κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα από φυτά, χρησιμοποιώντας εργαστηριακές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας γονιδίων.

Στο βιβλίο του 2021 του Gates “How to Avoid a Climate Disaster” (Πώς να αποφύγετε μια κλιματική καταστροφή) υποστηρίζει την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ψεύτικο κρέας. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην επιθεώρηση τεχνολογίας του MIT, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. (!!!!!!!)

Αυτός ο αγροτικός μετασχηματισμός που υποστήριξαν ο Gates, οι Rockefeller και το WEF, που επιδιώκει να αυξήσει την εκβιομηχάνιση, τις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλλιέργειες και την κατανάλωση “κρέατος” που καλλιεργείται στο εργαστήριο, πηγάζει εν μέρει από το μηχανικό μυαλό και τη μειωτική θεωρία του για τα τρόφιμα.

Η “αναγωγική” άποψη για τα τρόφιμα μάς λέει ότι η τροφή αφομοιώνεται στο σώμα όπου διασπάται στα συστατικά της μέρη, αποστέλλεται σε διαφορετικές περιοχές του σώματος και, τελικά, χρησιμοποιείται ως “καύσιμο” για να κάψει το σώμα. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη θερμιδική περιεκτικότητα των τροφίμων, παρά στη θρεπτική τους αξία ή στις άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες/ωφέλη. Αυτή η άποψη πηγάζει από το επιστημονικό μας κατεστημένο που βλέπει το σώμα ως τίποτα περισσότερο από μια πολύπλοκη “μηχανή”.

Επιπλέον, όπως είναι προφανές, οι ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΗ, κάτω από τα πόδια μας, ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Εταιρείες όπως η Beyond Meat και η Impossible Burger έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια, προωθώντας τα παρασκευάσματα τους με βάση τους ισχυρισμούς ότι “το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο θα αναπαράγει τη γεύση και τη συνοχή του παραδοσιακού κρέατος”.

Αν η γεύση από μόνη της δεν πουλάει στους ανθρώπους, τότε παίζουν το χαρτί της “κλιματικής αλλαγής”, προβάλλοντας την κατανάλωση ψεύτικου κρέατος ως “απαραίτητη” για να αποφύγουμε μια περιβαλλοντική καταστροφή. Κατά ειρωνικό τρόπο, η έρευνα δείχνει ότι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ θα μπορούσε να ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ από την παρασκευή κανονικού κρέατος. Σε αυτήν την ειρωνεία προστίθεται το γεγονός ότι ο Gates, ο οποίος ζει σε μια έπαυλη 66.000 τετραγωνικών ποδιών και ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ, είναι ο ίδιος ένας υπερεκπομπός άνθρακα.

Το 2019, το USDA και η FDA ανακοίνωσαν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, μια κίνηση που ενθουσίασε τη βιομηχανία ψεύτικου κρέατος. Γιατί οι παραγωγοί συνθετικού κρέατος να είναι ευχαριστημένοι με αυτό; Η Kelsey Piper, σε άρθρο της για το Vox, μας δίνει την απάντηση:

“… η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι απολύτως κρίσιμη. Εάν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι τα προϊόντα κρέατος με βάση τα κύτταρα είναι ασφαλή, ρυθμισμένα και υγιεινά, τότε θα παραμείνουν στο σφαγμένο κρέας”.

Με άλλα λόγια, ανεξάρτητα από το πόσο δόλιο είναι, ένα σήμα που αναγράφει “Εγκρίθηκε από την FDA” αποτελεί αναντικατάστατο εργαλείο μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα ποσοστά m-volιασμού κατά του Covid-19 αυξήθηκαν μετά την πλήρη έγκριση των m-volίων από τον FDA.

Με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο σε ισχύ, οι νεοφυείς επιχειρήσεις εργάζονται για να δημιουργήσουν την τεχνολογική υποδομή που θα επιτρέψει την παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο σε κλίμακα. Το επόμενο βήμα του μεατνθρωπισμού θα είναι τα “ΤΡΟΦΙΜΑ” που θα δημιουργηθούν ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Όπως δήλωσε ο συγγραφέας και ερευνητής Aaron Franz,

“Η νανοτεχνολογία θα μπορούσε να πάρει τα άτομα από μια κατά τα άλλα άχρηστη πηγή και να τη μετατρέψει σε κάτι χρήσιμο. Θα μπορούσατε να μετατρέψετε τη βρωμιά απευθείας σε τροφή με τη νανοτεχνολογία”.[1]

Σχετική με αυτό είναι η αναπτυσσόμενη επιστήμη της “μοριακής κατασκευής”, η οποία μπορεί να οριστεί ως “η υποθετική μελλοντική χρήση επαναπρογραμματιζόμενων “συναρμολογητών” νανοκλίμακας για την κατασκευή προϊόντων άτομο προς άτομο”.

Ο Franz εξηγεί τη μετανθρωπιστική νοοτροπία πίσω από την ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας:

“Η μοριακή κατασκευή χαιρετίζεται από τους μετανθρωπιστές ως ένας τρόπος να καταπολεμηθεί η σπανιότητα. Σε έναν κόσμο χωρίς έλλειψη, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να επικεντρωθούν σε άλλα πράγματα εκτός από την επιβίωση”.[1]

Ωστόσο, μια γρήγορη αναζήτηση στην επιστημονική βιβλιογραφία δείχνει ότι η χρήση της μοριακής παραγωγής στην παραγωγή τροφίμων υπερβαίνει κατά πολύ την ανακούφιση της “σπανιότητας” και μπορεί να έχει περισσότερο να κάνει με την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Για παράδειγμα, ένα έγγραφο ανασκόπησης του 2015 αναφέρει ότι (η έμφαση προστέθηκε):

“Τα πιθανά οφέλη από τη χρήση νανοϋλικών στα τρόφιμα είναι η βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα, τα αντιμικροβιακά αποτελέσματα, η ενισχυμένη αισθητηριακή αποδοχή και η στοχευμένη παροχή βιοδραστικών ενώσεων”.

Μια άλλη ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Food Technology κάνει αναφορά στους “βιοαισθητήρες που βασίζονται στη νανοτεχνολογία” για την ανίχνευση παθογόνων παραγόντων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα. Οι αποχρώσεις του πνευματικού τέκνου της DARPA/NIH, Profusa, και της έρευνάς τους για την ανάπτυξη ενός ενέσιμου βιοαισθητήρα που μπορεί να “ανιχνεύσει μελλοντικές πανδημίες”.

Για άλλη μια φορά, η “ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ” ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ για την εισαγωγή τροφίμων που δημιουργούνται με τη χρήση νανοτεχνολογίας και επομένως μπορεί κανείς εύλογα να προβλέψει ότι ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ που δημιουργούνται ειδικά για τέτοια προϊόντα.

 

 

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Παρά το αναγωγικό δόγμα, το σώμα ως μηχανή που εξέθεσαν οι μετανθρωπιστές, νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η τροφή είναι μια μορφή πληροφοριών και ότι αυτές οι πληροφορίες αλληλεπιδρούν άμεσα με τη γενετική μας υποδομή, επιφέροντας επιγενετικές αλλαγές ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας διάφορα γονίδια. “Είσαι ό,τι τρως”, όπως λέει η παλιά παροιμία.

Η “επιγενετική” αναφέρεται στην επιστήμη του πώς τα κύτταρα ελέγχουν τη γονιδιακή δραστηριότητα χωρίς να αλλάζουν την αλληλουχία του DNA. Η τροφή μας και το περιβάλλον μας είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν τις επιγενετικές αλλαγές. Ένας από τους κύριους επιγενετικούς μηχανισμούς είναι η μεθυλίωση του DNA – μια διαδικασία που ρυθμίζει την έκφραση των γονιδίων αλλάζοντας τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών και/ή αναστέλλοντας τη δέσμευση παραγόντων μεταγραφής.

Η μη φυσιολογική μεθυλίωση του DNA παρατηρείται σε ασθενείς με καρκίνο και όπως σημειώνουν οι ερευνητές, “η διαιτητική πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και τα βιοενεργά συστατικά των τροφίμων είναι βασικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη μεθυλίωση του DNA”. Η ανακάλυψη της επιγενετικής αποκάλυψε τη βαθιά σημασία της πρόσληψης τροφής στον κίνδυνο ασθένειας και στη φαινοτυπική έκφραση.

Αλλά η μεθυλίωση του DNA δεν είναι ο μόνος μηχανισμός με τον οποίο τα τρόφιμα αλληλεπιδρούν με το DNA μας. Όλα τα τρόφιμα, φυτικής ή ζωικής προέλευσης, περιέχουν μη κωδικοποιητικό RNA που μπορεί να επιβιώσει κατά την πέψη και να επηρεάσει βαθιές αλλαγές στην έκφραση των γονιδίων μας. Αυτά τα RNA μεταφέρονται σε “μικροκύστεις” μεγέθους ιού (!) (ονομάζονται επίσης “εξωσώματα”). Μια πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 διαπίστωσε ότι τα εξωγενή μικρο-RNA φυτών θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τις αλλαγές της γονιδιακής έκφρασης στον άνθρωπο.

Αυτά τα ευρήματα μπορεί να επεκτείνουν τον ρόλο των εξωσωμάτων σε αυτόν της επικοινωνίας μεταξύ των ειδών, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της τροφής ως πηγής μεταφοράς πληροφοριών, επηρεάζοντας το σώμα σε θρεπτικό, ενεργειακό και γενετικό επίπεδο.

Μια άλλη πηγή πληροφοριών προέρχεται από τα μικρόβια που συνοδεύουν τις περισσότερες φυτικές τροφές. Το “μικρόβιωμα”, όπως αποκαλείται, αναφέρεται στο συλλογικό μικροβιακό (μυκητιακό, βακτηριακό, κ.λπ.) περιεχόμενο του σώματός μας, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται στο έντερο. Πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν φωτίσει τη σημασία του μικροβιώματος και του ρόλου του σε σχεδόν κάθε χρόνια ασθένεια, από την κατάθλιψη έως τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα ωφέλιμα μικρόβια βοηθούν στη ρύθμιση του pH του εντέρου, παράγουν βιταμίνες, διατηρούν την ακεραιότητα του βλεννογόνου, ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, μειώνουν τη φλεγμονή και ζυμώνουν σύνθετους υδατάνθρακες που είναι συνήθως απρόσιτοι στην ανθρώπινη πέψη.

Τα μικρόβια αντιπροσωπεύουν ένα βαθύ “αποθήκη” πληροφοριών, που μεταδίδεται σε εμάς μέσω των τροφίμων που τρώμε. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση (όπως το kimchi) είναι επομένως αναντικατάστατες πηγές ωφέλιμων βακτηρίων που συμβάλλουν στην προώθηση των βέλτιστων συνθηκών του εντέρου, στη μείωση του κινδύνου ασθενειών και στην αποκατάσταση της ισορροπίας σε ένα μικροβίωμα που έχει αποδεκατιστεί από υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, γλυφοσάτες και άλλες τοξίνες κοινές στη σύγχρονη ζωή.

Η κατανόηση του φαγητού ως κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή ενέργειας μας επιτρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος της ατζέντας που επιδιώκει να προωθήσει την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένης, συνθετικά παραγόμενης μέσω δοκιμαστικών σωλήνων τροφής που μαγειρεύεται σε εταιρικά εργαστήρια. Έχοντας αυτό κατά νου, είμαστε τώρα έτοιμοι να βουτήξουμε στην ιστορία των ΓΤΟ και της σύγχρονης “αγροτοβιομηχανίας”, με έμφαση στην ανάδειξη του ρόλου των Rockefeller και άλλων εύπορων ελίτ ηθοποιών.

 

ΑΝΑΦΟΡΕΣ
][1] Franz, A. Revolve: Man’s Scientific Rise to Godhood. Franz Productions. 2011.

 

 

——————————————————————————————————————————

 

Το αγροτικό καρτέλ: Βαμβάκι, στρατόπεδα συγκέντρωσης και συνωμοσίες

 

ΜΕΡΟΣ 2ο

 

από τον Ryan Matters

Στο 1ο μέρος με τίτλο “The True Cost of Rockefeller Agriculture and the New Food Agenda“ (“Το πραγματικό κόστος της γεωργίας των Rockefeller και η νέα ατζέντα τροφίμων”), εξετάσαμε την πρόσφατη έκθεση Rockefeller που ζητούσε “μετασχηματιστική αλλαγή” στην παραγωγή τροφίμων.

Στο 2ο μέρος, θα εξετάσουμε την ιστορία των σύγχρονων αγροτικών επιχειρήσεων, το σχέδιο του Bill Gates να συγκεντρώσει τον έλεγχο της παγκόσμιας προσφοράς σπόρων και την απειλή μείωσης του πληθυσμού που θέτει η τεχνολογία γονιδιακής κίνησης.

Κάθε μέρα καταναλώνουμε τρόφιμα που καλλιεργούνται μέσα σε τοξικές χημικές ουσίες που παράγονται από τους παγκόσμιους γεωργικούς ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων, οι οποίοι, όπως και οι συμπατριώτες τους, μπορεί να περιγραφούν ως πεινασμένα για κέρδος τερατουργήματα, ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ.

Όπως εξήγησε η Δρ Vandana Shiva στο βιβλίο της “Oneness vs the 1%” (“Ενότητα ενάντια στο 1%”), η αγροχημική βιομηχανία που γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνέχεια των τοξικών εργαλείων και δηλητηρίων από τα εργαστήρια της [γερμανικής] IG Farben μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Πριν από έναν αιώνα, τα χρήματα και το πετρέλαιο των βαρόνων ληστών συναντήθηκαν με τα οικονομικά και τις τοξικές τεχνολογίες των εργαστηρίων της IG Farben για να σχηματίσουν το ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΡΤΕΛ που εξέλιξε τα εργαλεία της δολοφονίας.

Έτσι ξεκίνησε ένας ΑΙΩΝΑΣ ΟΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ μέσω δηλητηρίων και τοξικών χημικών ουσιών. Οι χημικές ουσίες που αναπτύχθηκαν για να σκοτώσουν ανθρώπους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έγιναν τα αγροχημικά για τη βιομηχανική γεωργία όταν τελείωσε ο πόλεμος. Αυτή η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στη συνέχεια στους ανθρώπους ΠΑΝΤΟΥ”. [1]

Η Κοινότητα Συμφερόντων (IG – Interessengemeinschaft) Farbenindustrie AG, ευρύτερα γνωστή ως IG Farben ήταν ένας γερμανικός χημικός και φαρμακευτικός κολοσσός που σχηματίστηκε το 1925. Η IG Farben δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση 6 ξεχωριστών χημικών εταιρειών – της BASF, της Bayer, της Hoechst, της Agfa, της Chemische Fabrik Griesheim-Elektron και της Chemische Fabrik vorm.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1927, η IG Farben συνεργάστηκε με την Standard Oil (ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στον κόσμο, που ΙΔΡΥΘΗΚΕ από τον John D. ROCKEFELLER) για να ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ και να κυριαρχήσει στις οικονομίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η Standard Oil έστειλε στην IG Farben τα ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ της σχετικά με τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΑΚΑ και η IG Farben ανταπέδωσε προσφέροντας τα δικά της διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ.

Μερικά χρόνια μετά τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ της με την Standard Oil, η IG Farben ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΟΥΣΒΙΤΣ, όπου χρησιμοποίησαν Εβραίους κρατούμενους ως δουλεμπορική εργασία για την παραγωγή συνθετικού καουτσούκ και υγρών καυσίμων. Στο τέλος του πολέμου, το Ποινικό Δικαστήριο πολέμου της Νυρεμβέργης ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ 24 ΣΤΕΛΕΧΗ της IG Farben για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων μαζικών δολοφονιών και δουλείας. Ωστόσο, τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από αυτά ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ μέσα σε 2-6 χρόνια και ΑΜΕΣΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Η IG Farben και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες, οι οποίες περιελάμβαναν την Bayer, ήταν οι προμηθευτές του Χίτλερ του Zyklon-B, ενός φυτοφαρμάκου με βάση το κυάνιο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία Εβραίων στα στρατόπεδα εξόντωσης. Το 1948, το εξέχον πρόσωπο της IG Farben και μέλος του ναζιστικού κόμματος, Fritz ter Meer, καταδικάστηκε για “μαζική δολοφονία και υποδούλωση” και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. Μετά την ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του το 1950, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ BAYER, μια θέση που κατείχε μέχρι το 1964. Αυτό που σήμερα ονομάζεται “Bayer Science & Education Foundation”, μια πρωτοβουλία που απονέμει υποτροφίες σε φοιτητές χημείας, δημιουργήθηκε αρχικά για να τιμήσει τον ter Meer.

Μετά τη συγχώνευσή της με τη Monsanto σε μια συμφωνία 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Bayer έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία αγροχημικών στον κόσμο (Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαίους φορολογούμενους χωρίς καν να το γνωρίζουν).

Η MONSANTO, ένας αμερικανικός αγροχημικός κολοσσός και μαζικός παραγωγός γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών, ιδρύθηκε το 1901 από τον John Francis Queeny. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας ήταν το τεχνητό γλυκαντικό, η ΣΑΚΧΑΡΙΝΗ, το οποίο πούλησε στην COCA-COLA. Το 1977, ο FDA πρότεινε τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της ΧΡΗΣΗΣ της ΣΑΚΧΑΡΙΝΗΣ λόγω ΕΡΕΥΝΑΣ που υποδηλώνει ότι η κατανάλωσή της συσχετίστηκε με ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, κυρίως της ουροδόχου κύστης. Όχι μόνο η σακχαρίνη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, αλλά τα τεχνητά γλυκαντικά όλων των ειδών έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά διαβήτη, παχυσαρκίας, εντερικής δυσβολίας καθώς και επιτάχυνσης της αθηροσκλήρωσης και της γήρανσης.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η MONSANTO συνέβαλε στην ΕΡΕΥΝΑ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΝΧΑΤΑΝ, το οποίο τελικά θα οδηγούσε στη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ που χρησιμοποιήθηκαν για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΘΩΩΝ ανθρώπων στην Ιαπωνία.

Περίπου την ίδια εποχή, η MONSANTO έγινε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ΠΟΛΥΣΤΥΡΟΛΙΟΥ – ενός συνθετικού, μη βιοδιασπώμενου ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ του οποίου η παραγωγή παράγει τεράστιες ποσότητες ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Επιπλέον, το στυρόλιο έχει συνδεθεί με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Το μόριο στυρολίου μεταβολίζεται σε οξείδιο του στυρολίου, ένα εξαιρετικά αντιδραστικό (και τοξικό) εποξείδιο που μπορεί να ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙ με το DNA, προκαλώντας ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ.

Η MONSANTO ήταν επίσης γνωστή για την παραγωγή DDT, ενός εξαιρετικά τοξικού εντομοκτόνου που ΕΠΑΙΞΕ ΣΟΒΑΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ του 20ού αιώνα. Παρά τα χρόνια προπαγάνδας της Monsanto, επιμένοντας ότι το DDT ήταν απολύτως ασφαλές, μέχρι το 1972 η έρευνα που έδειχνε την τοξικότητά του είχε φτάσει στο σημείο που είχε απαγορευτεί σε όλες τις ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν απέτρεψε τη MONSANTO από τον στόχο της να δηλητηριάσει τον κόσμο, γιατί, στη δεκαετία του 1960, έγιναν ένας από τους κύριους παραγωγούς του ΑGENT ORANGE, ενός ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟΥ που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου του ΒΙΕΤΝΑΜ.

Κατά τη διάρκεια του 10ετούς αεροπορικού βομβαρδισμού που είδε γαλόνια του Agent Orange να πέφτουν βροχή από τον βιετναμέζικο ουρανό, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΟΙ άνθρωποι ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ, με αποτέλεσμα ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ και ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ, ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η ΔΙΣΧΙΔΗΣ ΡΑΧΗ, η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, τα ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΚΡΑ και οι ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ήταν μερικές από τις σοβαρές γενετικές ανωμαλίες που προκαλούνται από το Agent Orange που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. O Agent Orange είναι επίσης υπεύθυνος για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ περίπου 300.000 ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ.

Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τη MONSANTO ως παραγωγό ΓΛΥΦΟΣΑΤΗΣ (το δραστικό συστατικό στο “Roundup”, ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΟ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΟ που προωθείται σε μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο). Η γλυφοσάτη έχει εμπλακεί στην ΑΥΞΗΣΗ των ΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ, συμπεριλαμβανομένης της “ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗΣ”, μιας σοβαρής δυσανεξίας στη γλουτένη που προκαλεί δερματικά εξανθήματα, δυσβολία του εντέρου, ναυτία, διάρροια και κατάθλιψη.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), τον μεγαλύτερο καταναλωτή τροφών Φράνκενσταϊν από ΓΤΟ (οι Αμερικανοί τρώνε το σωματικό τους βάρος σε ΓΤΟ κάθε χρόνο), για την αξιολόγηση των επιπέδων γλυφοσάτης στο ανθρώπινο αίμα ή τα ούρα. Ωστόσο, μια μεγάλη μελέτη στην Ευρώπη διαπίστωσε ποσοτικοποιήσιμα επίπεδα γλυφοσάτης στα ούρα σχεδόν των μισών συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν όλοι κάτοικοι πόλεων που θα μπορούσαν να έχουν εκτεθεί στη γλυφοσάτη μόνο μέσω της κατανάλωσης τροφίμων.

Η συγχώνευση της Bayer και της Monsanto ήρθε παράλληλα με τη συγχώνευση της Dow Chemical και της Dupont, καθώς και της Syngenta και της ChemChina. Αυτές οι συγχωνεύσεις έθεσαν τη συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας γεωργικής βιομηχανίας στα χέρια μόλις τριών εταιρειών. Μέσω αυτών των διαφόρων συγχωνεύσεων και εξαγορών, η βιομηχανία βιοτεχνολογίας έχει γίνει ένα σύγχρονο IG Farben – που λειτουργεί ως ένα μοναδικό παγκόσμιο χημικό-στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του οποίου είναι οι επενδυτικές εταιρείες όπως η Vanguard και η Blackrock.

“Οι συγχωνεύσεις μοιάζουν περισσότερο με το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες, και είναι οργανωμένες από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες, επενδυτικά κεφάλαια όπως η Vanguard, η Blackrock, η Capital Group, η Fidelity, η State Street Global Advisors, η Norges Bank Investment Management (NBIM) και άλλοι. Αυτό το παιχνίδι των μουσικών καρεκλών έχει δύο στόχους – να επεκτείνει τις αγορές και να συρρικνώσει την ευθύνη. [1]

Τα τρία τέταρτα των παγκόσμιων σπόρων ΓΤΟ προέρχονται από τα εργαστήρια της Monsanto. Η Monsanto εξάγει δικαιώματα για τους σπόρους της και το υψηλό κόστος των σπόρων και των χημικών ουσιών ωθεί τους αγρότες σε μια παγίδα χρέους. Καθώς οι αγρότες πέφτουν βαθύτερα στο χρέος, ο πλούτος της Monsanto αυξάνεται.

Υπήρξαν περιπτώσεις σπόρων ΓΤΟ που φυσούσαν πάνω στη γη ανυποψίαστων αγροτών, οι οποίοι στη συνέχεια μηνύονται και αναγκάζονται να παραδώσουν τα προϊόντα τους. Η Monsanto εισήγαγε παράνομα το βαμβάκι Bt στην Ινδία το 1995, οδηγώντας σε επιδημία αυτοκτονίας σε περιοχές κατά μήκος της βαμβακερής ζώνης της Ινδίας.

 

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΩΝ ROCKEFELLER

Ο ΡΟΛΟΣ των ROCKEFELLER στην ΑΝΟΔΟ της ΧΗΜΙΚΓΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ των ΓΤΟ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, διότι ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ στην προώθηση νέων γεωργικών τεχνολογιών που οδήγησαν σε σύγχρονες “αγροτικές επιχειρήσεις”.

Αυτό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το Ίδρυμα Rockefeller χρηματοδότησε μια μυστική ομάδα πολιτικής που ονομάζεται Ομάδα Μελέτης Πολέμου και Ειρήνης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της Νέας Υόρκης. Ο σκοπός αυτής της ομάδας ήταν να διαμορφώσει τη μεταπολεμική οικονομία των ΗΠΑ προκειμένου να αντικαταστήσει τη Βρετανική Αυτοκρατορία ως τη νέα παγκόσμια υπερδύναμη[2].

Ήταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ο John D. Rockefeller III ακολουθούσε την ατζέντα του για την ΕΥΓΟΝΙΚΗ μέσω της Αμερικανικής Εταιρείας Ευγονικής καθώς και του Συμβουλίου Πληθυσμού του. Ταυτόχρονα, ο αδελφός του Nelson αναζητούσε νέες μεθόδους για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων.

Ένας από τους μεταπολεμικούς στόχους της Ομάδας Μελέτης Πολέμου και Ειρήνης ήταν οι ΗΠΑ να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια γεωργία και την παραγωγή τροφίμων. Αυτό οδήγησε στην περιβόητη “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” που προωθήθηκε στην Ινδία και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες της Νότιας Αμερικής και σε μέρη της Ασίας. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της αυξημένης γεωργικής αποτελεσματικότητας ήταν η μαζική έξοδος των αγροτών από τις γεωργικές εκτάσεις στις παραγκουπόλεις των πόλεων, όπου τους εκμεταλλεύτηκαν για φθηνό εργατικό δυναμικό από διάφορες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες[3].

Αυτή η ελίτ τάση για πειραματισμό σε πιο “πρωτόγονες” κοινότητες αντιπροσωπεύει την ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ” ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ. Πουθενά δεν είναι πιο προφανής αυτή η περιφρόνηση από ό,τι στη “φιλανθρωπία” του Bill Gates, ο οποίος, το 2019, εξαπέλυσε γενετικά τροποποιημένα κουνούπια στην Μπουρκίνα Φάσο με το απατηλό πρόσχημα της “καταπολέμησης της ελονοσίας”. Αλλά περισσότερα για τον Gates και τη γενετική του τεχνολογία κίνησης αργότερα.

Πριν προχωρήσουμε, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τους ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ, την οποία ορισμένοι ερευνητές έχουν χαρακτηρίσει ως την “ΝΕΑ ΕΥΓΟΝΙΚΗ”. Στη δεκαετία του 1980, οι ερευνητές του Ιδρύματος Rockefeller ήταν αποφασισμένοι να ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΟΥ και, σύμφωνα με τον Philip Regal, το απόλυτο ΚΙΝΗΤΡΟ πίσω από αυτή την αναζήτηση ήταν “ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ κοινωνικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος, της φτώχειας, της πείνας και της πολιτικής αστάθειας”. Όπως σημειώνει ο William Engdahl, η έρευνα στη γενετική συνεχίστηκε από γενναιόδωρες επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε ανερχόμενους επιστήμονες, πρόθυμους να κάνουν ένα όνομα για τον εαυτό τους σε ένα νέο και συναρπαστικό πεδίο:

“Πολλοί από τη νεότερη γενιά βιολόγων και επιστημόνων που έλαβαν ερευνητικές επιχορηγήσεις Rockefeller αγνοούσαν ευτυχώς ότι η ευγονική και η γενετική σχετίζονταν με οποιονδήποτε τρόπο. Απλώς προσπαθούσαν για σπάνια ερευνητικά δολάρια και τα δολάρια πολύ συχνά είχαν συνημμένο το όνομα του Ιδρύματος Rockefeller “. [3]

Ίσως μια πληρέστερη κατανόηση των επιδιώξεων του Rockefeller στην ευγονική και τη γενετική αποκτάται βλέποντας τα δύο ως ξεχωριστά αλλά σχετικά μέρη μιας υλιστικής ατζέντας που αντικατοπτρίζει την αλχημική επιδίωξη για τη μεταμόρφωση του ανθρώπου. Ο Regal περιγράφει αυτή την αλχημική επιδίωξη ως εξής:

“Από την οπτική γωνία ενός αναγωγιστή της θεωρίας, ήταν λογικό ότι τα κοινωνικά προβλήματα θα μειώνονταν σε απλά βιολογικά προβλήματα που θα μπορούσαν να διορθωθούν μέσω χημικών χειρισμών εδαφών, εγκεφάλων και γονιδίων. Έτσι, το Ίδρυμα Rockefeller ανέλαβε μια σημαντική δέσμευση να χρησιμοποιήσει τις συνδέσεις και τους πόρους του για να προωθήσει μια φιλοσοφία ευγονικής”. [3]

Σε σχέση με αυτή την πρωτοβουλία Rockefeller, ο Regal συνεχίζει να αναφέρει τη Νέα Ατλαντίδα του Francis Bacon, ένα εξαιρετικά εσωτεριστικό έργο που μιλά για μια κρυφή επιστημονική ελίτ με στόχο τη “διεύρυνση των ορίων της ανθρώπινης αυτοκρατορίας, στην πραγματοποίηση όλων των δυνατών πραγμάτων”.

Στο έργο του Bacon, η “ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ” αναφέρεται στην ΑΜΕΡΙΚΗ.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσαν ο Δρ Farrell και ο Δρ De Hart στο βιβλίο τους “Transhumanism: A Grimoire of Alchemical Agendas” (“Μετανθρωπισμός: Ένα Γριμόριο (βιβλίου μαγικού περιεχομένου) Αλχημικές Ατζέντες”), σύμφωνα με τον Bacon, η ΑΜΕΡΙΚΗ “ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΤ”. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) [2]

Τώρα ας επιστρέψουμε στην ιστορία της συμμετοχής του Rockefeller στην παγκόσμια γεωργία….

Ήταν το 1941 όταν ο Nelson Rockefeller και ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Henry Wallace έστειλαν μια ομάδα στο Μεξικό για να συναντηθούν με τη μεξικανική κυβέρνηση σχετικά με τη δυνατότητα αύξησης της παραγωγής τροφίμων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Henry Wallace ήταν ένας υψηλόβαθμος Ελευθεροτέκτονας που ΕΠΕΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΑ, Πρόεδρο Φράνκλιν ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΩΡΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ [2].

Η ΕΞΑΓΟΡΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ από τον ROCKEFELLER αφορούσε την ΠΡΟΩΘΗΣΗ και τη ΔΙΑΔΟΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ σε όλο τον κόσμο. Αλλά για να έχουν επιτυχία οι ΓΤΟ τους, οι Rockefellers ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

Το έκαναν αυτό αναθέτωντας σε καθηγητές Αμερικανικών πανεπιστημίων να επιλέξουν ασιατικά πανεπιστήμια για να εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά επιστημόνων.

Οι καλύτεροι από αυτούς τους αποφοίτους στάλθηκαν στη συνέχεια στις ΗΠΑ για να ακολουθήσουν διδακτορικό στις γεωργικές επιστήμες, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΗΧΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ “ΟΡΑΜΑΤΑ” ΤΟΥ ROCKEFELLER ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.[2]

Στη δεκαετία του 1970, το Ίδρυμα Rockefeller, με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, του FAO και του UNDP, ίδρυσε ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων γεωργικής έρευνας, που ονομάζεται CGIAR (Consultative Group for International Agricultural Research – “Συμβουλευτική Ομάδα για τη Διεθνή Γεωργική Έρευνα”). Ο υποτιθέμενος στόχος πίσω από τη δημιουργία του CGIAR ήταν ο συντονισμός της παγκόσμιας γεωργικής έρευνας σε μια προσπάθεια μείωσης της φτώχειας και βελτίωσης της επισιτιστικής ασφάλειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Έτσι, οι Rockefeller δημιούργησαν ένα παγκόσμιο δίκτυο επιστημόνων και ιδρυμάτων έτοιμοι να διαδραματίσουν το ρόλο τους ως πρεσβευτές αυτού του νέου γεωργικού παραδείγματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την “κοινωνική μηχανική” μιας επιστημονικής κουλτούρας που προωθούσε τη χρήση γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και νέων γεωργικών τεχνολογιών.

Οι Rockefeller συνέχισαν να επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στη γενετική έρευνα που θα προωθούσε την ανάπτυξη των καλλιεργειών ΓΤΟ και θα αύξανε την υιοθέτησή τους σε όλο τον κόσμο.

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Μια παρόμοια τακτική έχει χρησιμοποιηθεί στην Αφρική, όπου η χρηματοδοτούμενη από τον Γκέιτς Cornell Alliance for Science (CAS) εκπαίδευσε 112 Αφρικανούς επιστήμονες για να αγωνιστούν για τους ΓΤΟ και την εταιρική συμμετοχή στη γεωργία. Το CAS συνδέεται με το Ανοικτό Φόρουμ για τη Γεωργική Βιοτεχνολογία (OFAB), το οποίο με τη σειρά του αποτελεί παρακλάδι του Αφρικανικού Ιδρύματος Γεωργικής Τεχνολογίας (AATF), ενός οργανισμού που ιδρύθηκε από τους Rockefeller.

Ίσως το μεγαλύτερο όφελος για τη βιομηχανία αγροτικών επιχειρήσεων ήρθε το 1986, όταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Herbert Bush φιλοξένησε μια “ειδική συνάντηση στρατηγικής του Λευκού Οίκου”, προσκαλώντας στελέχη της Monsanto να συζητήσουν σχέδια σχετικά με την απορρύθμιση των αγροτεχνολογιών. Η συνάντηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση της “ουσιαστικής ισοδυναμίας” – της εσφαλμένης αντίληψης ότι η γεωπονία (παραδοσιακές μέθοδοι εκτροφής ζώων/φυτών) ήταν “ουσιαστικά ισοδύναμη” με τη γενετική τροποποίηση – αποφεύγοντας έτσι την αυξανόμενη πίεση από τους επιστήμονες που ζητούν αυστηρότερες δοκιμές των καλλιεργειών ΓΤΟ[3].

Χάρη στους Rockefeller, ο λαός των ΗΠΑ είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταναλωτής γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Στην πραγματικότητα, η ερευνητική βιβλιογραφία δείχνει σαφώς ότι μεγάλοι πληθυσμοί σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να καταναλώνουν τοξίνες ΓΤΟ παρά την πλήρη έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων ασφαλείας και τα συντριπτικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τέτοιες τοξίνες προκαλούν βιολογική βλάβη[6].

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έκθεση σε ΤΟΞΙΝΕΣ ΓΤΟ προκαλεί ΑΥΞΗΣΗ των ΦΛΕΓΜΟΝΟΔΩΝ ΚΥΤΟΚΙΝΩΝ που σχετίζονται με σχεδόν όλες τις ανθρώπινες ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

Εάν αυτές οι αλλαγές συμβούν και στους ανθρώπους, τότε αυτό θα εξηγούσε κάπως τη μαζική ΑΥΞΗΣΗ των ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ, του ΑΥΤΙΣΜΟΥ και άλλων ΧΡΟΝΙΩΝ και ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ [4].

Τόσο ο ΠΟΥ όσο και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος (AMA), οι οποίοι, κατά ειρωνικό τρόπο, ισχυρίζονται ότι “προωθούν την τέχνη και την επιστήμη της ιατρικής και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας” ήταν απολύτως συνένοχοι στο να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί αυτό το παγκόσμιο πείραμα[4].

Αν και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τη βαθιά πρώιμη επιρροή που είχε το Ίδρυμα Rockefeller στο AMA και το ρόλο τους στη σύλληψη της αμερικανικής ιατρικής εκπαίδευσης.

Αυτό ξεκίνησε με τη δημοσίευση της “Έκθεσης Flexner” το 1908, η οποία έθεσε τις βάσεις για μια μεταρρύθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας την αποδοχή ενός προγράμματος σπουδών με βάση τα ναρκωτικά. Τα πανεπιστήμια που απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις αρχές της ιατρικής και της έρευνας που βασίζεται με τα φάρμακα στερήθηκαν τη χρηματοδότησή τους και τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν[5].

 

Ο BILL GATES ΚΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Από το 2003, το Ίδρυμα Gates έχει ρίξει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια γεωργία. Το 2017, ο Gates έγινε ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του CGIAR, το οποίο κατέχει τώρα τις μεγαλύτερες και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες συλλογές καλλιεργειών σπόρων στον κόσμο. Το ενδιαφέρον του Gates για την παγκόσμια γεωργία εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

1. Να συγκεντρώσει τον έλεγχο της παγκόσμιας προσφοράς σπόρων και,

2. Να στρέψει την παγκόσμια γεωργία προς την εξάρτηση από την τεχνολογία και τις εξωτερικές εισροές, που πωλούνται στους αγρότες από τους ομίλους γεωργικής τεχνολογίας στους οποίους κατέχει αποθέματα.

Σύμφωνα με την Navdanya:

“Μακράν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του CGIAR, ο Gates έχει επιταχύνει με επιτυχία τη μεταφορά έρευνας και σπόρων από ιδρύματα επιστημονικής έρευνας σε εταιρείες που βασίζονται σε εμπορεύματα, συγκεντρώνοντας και διευκολύνοντας την πειρατεία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των μονοπωλίων σπόρων μέσω νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και κανονισμών σπόρων”.

Το 2019, το CGIAR ξεκίνησε μια διαδικασία αναμόρφωσης με στόχο την ενοποίηση των 15 συνεργαζόμενων κέντρων του σε μια ενιαία, νομική οντότητα, υπό την προεδρία ενός διεθνούς συμβουλίου. Η ώθηση για αυτή την αναδιάρθρωση προήλθε από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του οργανισμού, κυρίως το Ίδρυμα Gates. Η CGIAR ισχυρίζεται ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη επειδή,

“Ένα ενοποιημένο και ολοκληρωμένο CGIAR θα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση των απειλών για τα τρόφιμα, τη διατροφή και την ασφάλεια του νερού που θέτει η κλιματική αλλαγή”.

Η σύσταση για αυτή τη δραματική αναδιάρθρωση προήλθε από την Ομάδα Αναφοράς Συστήματος (SRG) της CGIAR, στην οποία τότε συμπροήδρευαν ο Tony Cavalieri, Ανώτερος Υπεύθυνος Προγράμματος στο Ίδρυμα Gates, και ο Marco Ferroni, πρώην επικεφαλής του Ιδρύματος Syngenta. Με άλλα λόγια, η μεταρρύθμιση του CGIAR θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό της παγκόσμιας γεωργικής βιομηχανίας, με μεγαλύτερη ασάφεια των γραμμών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Σε άμεση αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Gates ότι βοήθησε τους μικροκαλλιεργητές, μια λεπτομερής ανάλυση των επιχορηγήσεων που δόθηκαν από το Ίδρυμα Gates αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία πήγε σε ερευνητικά ιδρύματα και όχι σε αγρότες. Αυτές οι επιχορηγήσεις κατευθύνθηκαν επίσης σε ομάδες άσκησης πίεσης που πιέζουν την κυβέρνηση να θεσπίσει πολιτικές που ευνοούν τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, όπως η εισαγωγή νόμων που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση των σπόρων.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Gates είναι να ανοίξει την αφρικανική αγορά και να καθιερώσει μια εταιρική εξαγορά της περιοχής. Για να βοηθήσει σε αυτόν τον στόχο, ίδρυσε την AGRA (Η Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική) το 2006. Μέσω της προώθησης εμπορικών σπόρων και ανόργανων λιπασμάτων, η AGRA έθεσε ως στόχο να διπλασιάσει την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, να αυξήσει τα εισοδήματα και να μειώσει κατά το ήμισυ την επισιτιστική ανασφάλεια έως το 2020.

Τον Ιούλιο του 2020, ο Timothy Wise του Πανεπιστημίου Tufts δημοσίευσε μια ανάλυση του αντίκτυπου του AGRA στην Αφρική. Η έρευνά του διαπίστωσε ότι όχι μόνο η AGRA απέτυχε να προσεγγίσει σημαντικό αριθμό μικροκαλλιεργητών (ένα εύρημα που συνάδει με την ανάλυση σχετικά με τις επιχορηγήσεις του Ιδρύματος Gates, η πλειοψηφία των οποίων απευθύνεται σε επιστήμονες, όχι αγρότες), αλλά ότι ο υποσιτισμός αυξήθηκε κατά ένα εκπληκτικό 30% στις χώρες AGRA.

“Οι συνολικές αποδόσεις των βασικών καλλιεργειών έχουν αυξηθεί μόνο κατά 18% σε διάστημα 12 ετών. Εν τω μεταξύ, ο υποσιτισμός (όπως μετρήθηκε από τον FAO) έχει αυξηθεί κατά 30% στις χώρες AGRA. Αυτοί οι κακοί δείκτες απόδοσης υποδηλώνουν ότι η AGRA και οι χρηματοδότες της πρέπει να αλλάξουν πορεία”.

Πολλοί Αφρικανοί αρχίζουν τώρα να αμφισβητούν τη συμμετοχή του Γκέιτς στην περιοχή, ζητώντας το τέλος του μοντέλου βιομηχανικής γεωργίας του.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το SAFCEI (Ινστιτούτο Περιβάλλοντος των Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Μεσημβρινής Αφρικής) έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates προειδοποιώντας ότι η τρέχουσα προσέγγιση του Ιδρύματος στην επισιτιστική ασφάλεια θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

 

Η επιστολή αναφέρει ότι

“Το Ίδρυμα Gates προωθεί ένα μοντέλο βιομηχανικής μονοκαλλιέργειας, καλλιέργειας και επεξεργασίας τροφίμων που δεν συντηρεί τους ανθρώπους μας”.

Τον Ιούνιο του 2021, η AFSA (Η Συμμαχία για την Επισιτιστική Κυριαρχία στην Αφρική) έγραψε στους σημαντικότερους θεσμικούς δωρητές της AGRA καλώντας τους να μετατοπίσουν την υποστήριξή τους μακριά από τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις και προς βιώσιμες, αγροοικολογικές προσεγγίσεις στη γεωργία. Μαζί, το δίκτυο μελών της AFSA εκπροσωπεί εκατομμύρια Αφρικανούς πολίτες σε 50 χώρες. Η AFSA δήλωσε ότι έλαβε πολύ λίγες απαντήσεις στην επιστολή της και ότι καμία δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η AGRA είχε επιτύχει οποιονδήποτε από τους δεδηλωμένους σκοπούς της.

Στη σκιά της αποτυχίας της AGRA, το 2020, το Ίδρυμα Gates εγκαινίασε το “Gates Ag One”, θυγατρική του Ιδρύματος Gates . Ο υποτιθέμενος στόχος του Gates Ag One είναι να “Προωθήσει καινοτομίες που βελτιώνουν τα γεωργικά αποτελέσματα για τους μικροκαλλιεργητές”. Με τον όρο “καινοτομίες”, προφανώς εννοούν την προώθηση των ΓΤΟ, καθώς το Gates Ag One υποστηρίζει πολλά ερευνητικά εργαστήρια που επιδιώκουν τεχνολογίες γενετικής μηχανικής που στοχεύουν στην αύξηση των αποδόσεων. Επικεφαλής του Gates Ag One είναι ο Joe Cornelius, πρώην στέλεχος της Bayer, και ο Al Gallegos, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε θέσεις τόσο στην DuPont όσο και στη Monsanto.

Έτσι, το “Gates Ag One”, αν και ισχυρίζεται ότι ενδυναμώνει τους μικρούς αγρότες, θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στον περαιτέρω εμπλουτισμό των εταιρειών. Όπως γράφει ο Navdanya:

“Ελπίζουν να επιταχύνουν τεχνητά τη διαδικασία εισαγωγής “νέων τεχνολογιών” στους αγρότες μέσω αυξημένων επενδύσεων και συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχοντας παράλληλα πλήρη ελευθερία στο επιχειρηματικό τους μοντέλο ως ξεχωριστή οντότητα στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates”.

Η ρητορική που ανέπτυξε ο Gates και η θέση των εταιρικών υποστηρικτών του είναι ότι οι μικροκαλλιεργητές είναι αντιπαραγωγικοί και ανίκανοι να παρέχουν έναν ταχέως εξελισσόμενο κόσμο. Ο Gates ισχυρίζεται ότι αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι “νέα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες”. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την αποτυχία της Πράσινης Επανάστασης, την κρίση στο έδαφος και τις εκτεταμένες επιπτώσεις των χημικών εισροών στην υγεία, είναι αλήθεια αυτό; Ή μήπως το Gates Ag One είναι απλώς η τελευταία προσπάθεια να τεθεί η παγκόσμια γεωργία σταθερά υπό τον έλεγχο του Big Agribusiness;

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Το Ίδρυμα Gates, μαζί με τη στρατιωτική ομάδα των ΗΠΑ DARPA, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη της τεχνολογίας γονιδιακής κίνησης.

Η χρηματοδότηση της τεχνολογίας γονιδιακής κίνησης από τον Gates ξεκίνησε το 2005 με επιχορήγηση 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε στους Austin Burt και Andrea Chrisanti, βιολόγους που εργάζονται στο Imperial College του Λονδίνου. Αυτή η γραμμή ανάπτυξης οδήγησε τελικά στην εφεύρεση του CRISPR το 2015, ενός εργαλείου γενετικής μηχανικής που επιτρέπει στους επιστήμονες να κόβουν, να εισάγουν και να αντικαθιστούν γονίδια σε μια αλληλουχία DNA. Σύμφωνα με έκθεση της ομάδας ΕΕΣ (Action Group on Erosion, Technology and Concentration – ομάδα δράσης για τη διάβρωση, την τεχνολογία και τη συγκέντρωση),

“Οι οργανισμοί γονιδιακής κίνησης δημιουργούνται από τη γενετική μηχανική ενός οργανισμού με ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στη συνέχεια την τροποποίηση του αναπαραγωγικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να εξαναγκαστεί πάντα το τροποποιημένο γονίδιο στις μελλοντικές γενιές, εξαπλώνοντας το χαρακτηριστικό σε ολόκληρο τον πληθυσμό”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο, μία από τις πρωτοβουλίες του Gates οδήγησε στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ στην Μπουρκίνα Φάσο. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν παρά η πρώτη φάση ενός μακροπρόθεσμου έργου, η τρίτη φάση του οποίου είναι η απελευθέρωση κουνουπιών GDO (τροποποιημένα μέσω της τεχνολογίας gene drive).

Η ομάδα ΕΕΣ εξηγεί τη σημασία αυτού του γεγονότος (η υπογράμμιση δική μου):

“… Μια γονιδιακή κίνηση έχει σχεδιαστεί για να παρεμβαίνει στη γονιμότητα του κουνουπιού: τα βασικά γονίδια για τη γονιμότητα θα αφαιρεθούν, εμποδίζοντας τα κουνούπια να έχουν θηλυκούς απογόνους ή να έχουν απογόνους εντελώς. Αυτά τα τροποποιημένα κουνούπια θα περνούσαν στη συνέχεια τα γονίδιά τους σε ένα υψηλό ποσοστό των απογόνων τους, εξαπλώνοντας γονίδια αυτόματης εξαφάνισης σε όλο τον πληθυσμό. Με τον καιρό, ολόκληρο το είδος θα εξαλειφθεί στην πραγματικότητα εντελώς”.

Μετά από εκκλήσεις το 2016 για ένα παγκόσμιο μορατόριουμ στη χρήση της τεχνολογίας gene drive, το Ίδρυμα Gates πλήρωσε 1,6 εκατομμύρια δολάρια στην Emerging Ag (μια ιδιωτική εταιρεία δημοσίων σχέσεων) για να συντονίσει την απώθηση εναντίον των υποστηρικτών του μορατόριουμ.

“Η Emerging Ag προσέλαβε και συντόνισε πάνω από 65 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου αξιωματούχου του Ιδρύματος Gates, ενός αξιωματούχου της DARPA (Defense Advanced Research Project Agency) και κυβερνητικών και πανεπιστημιακών επιστημόνων, σε μια προσπάθεια να πλημμυρίσει την επίσημη διαδικασία του ΟΗΕ με τις συντονισμένες συνεισφορές τους”.

Μια άλλη ομάδα που αναπτύσσει τεχνολογία γονιδιακής κίνησης είναι η ομάδα Sculpting Evolution, που τρέχει έξω από το MIT Media Lab που χρηματοδοτείται από το Gates, το ίδιο ίδρυμα που έλαβε δωρεές από τον Jeffery Epstein, και το ίδιο ίδρυμα που στεγάζει τον Robert Langer, συνιδρυτή της αμφιλεγόμενης εταιρείας βιοτεχνολογίας, και τον κατασκευαστή “m-volίων” Covid-19, Moderna.

Ο ηγέτης της Γλυπτικής Εξέλιξης είναι ο Kevin Esvelt, ένας από τους πρωτοπόρους της CRISPR και (υποτίθεται ότι) ο πρώτος άνθρωπος που εντόπισε τη δυνατότητα των γονιδιακών συστημάτων κίνησης να αλλάξουν τους άγριους πληθυσμούς των οργανισμών. Το εργαστήριο του Esvelt επιδιώκει να εφαρμόσει “τη ρομποτική και τη μηχανική μάθηση για να εξελίξει νέα μοριακά εργαλεία και τεχνικές”. Ένας άλλος από τους στόχους τους είναι να “Εργαστούν με την καθοδήγηση των ενδιαφερόμενων κοινοτήτων για την ασφαλή και ανθρώπινη επεξεργασία άγριων πληθυσμών και οικοσυστημάτων”.

Η Ομάδα Εξέλιξης Γλυπτικής συμβουλεύει επίσης τις κυβερνήσεις για “πιεστικά ζητήματα βιοάμυνας”.

“Η πρόκλησή μας είναι να αποτρέψουμε την κατάχρηση της τεράστιας δύναμης της βιοτεχνολογίας. Οι ιστορικές πανδημίες σκότωσαν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και οι μηχανικοί πράκτορες θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο καταστροφικοί”.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Sculpting Evolution προτείνει την αποτροπή μελλοντικών πανδημιών ή επιθέσεων βιολογικών όπλων είναι με την κατασκευή ενός “Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου Νουκλεϊκών Οξέων” (NAO) για την “παρακολούθηση της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος για οποιαδήποτε και όλες τις βιολογικές απειλές”. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι με συνεχείς γονιδιωματικές δοκιμές σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, το “ΑΟΕ θα μπορούσε να ανιχνεύσει οποιονδήποτε ιό ή διεισδυτικό οργανισμό που υφίσταται εκθετική ανάπτυξη”.

Προς υποστήριξη αυτής της ριζοσπαστικής πρότασης, η ομάδα αναφέρεται σε μια μελέτη περίπτωσης από το Ισραήλ:

“Το 2013, το ειδικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης της πολιομυελίτιδας του Ισραήλ εντόπισε ένα εκκολαπτόμενο ξέσπασμα σε δείγματα λυμάτων από την πόλη Rahat χρησιμοποιώντας δοκιμασίες πλάκας και ξεκίνησε γρήγορα μαζικό στοματικό m-volιασμό, εξαλείφοντας τον ιό πριν ακόμη ένα μόνο παιδί πέσει με παραλυτικά συμπτώματα”. [η υπογράμμιση δική μου]

Η ανησυχητική φύση ενός τέτοιου συστήματος γίνεται έτσι άμεσα εμφανής:

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Μ-VOLΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ, ΜΟΝΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣ.

Αυτό θέτει το πολύ σημαντικό ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ “ΑΠΕΙΛΗ” ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ;

Ενώ οι ιολόγοι εξηγούν τους κινδύνους των ζωονοσογόνων κορωνοϊών και οι επιστήμονες του κλίματος οργίζονται για τα δεινά του διοξειδίου του άνθρακα, οι πραγματικές περιβαλλοντικές κρίσεις περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες.

Και ίσως αυτό να είναι το θέμα. Θα διερευνήσουμε αυτές τις άλλες κρίσεις – κρίσεις που απειλούν την ίδια την ύπαρξή μας ως είδος – στο 3ο μέρος.

Αναφορές

[1] Shiva, V., Shiva, K. Oneness vs the 1%. 2018.
[2] Farrell, P., J., de Hart, D., S. Transhumanism: A Grimoire of Alchemical Agendas. 2011.
[3] Engdahl, W. Seeds of Destruction. 2007.
[4] Vasquez, A. Inflammation Mastery (4th ed). 2016.
[5] Griffin, G., E. World Without Cancer, the Story of Vitamin B17. 2001.

 

Ετικέτες: Περιβάλλον; Ιστορία

 

——————————————————————————————————————————

Οι Αθέατες Περιβαλλοντικές Κρίσεις Που Καταστρέφουν την Ανθρωπότητα (Μέρος 3ο)

The Unseen Environmental Crises Destroying Humanity

 

από τον Ryan Matters

Στο 1ο μέρος αυτής της σειράς, εξετάσαμε ένα πρόσφατο έγγραφο πολιτικής του Rockefeller που ζητούσε μετασχηματιστική αλλαγή στην παραγωγή τροφίμων και πώς αυτό συνδέεται με τη νέα ατζέντα τροφίμων.

Στο 2ο μέρος, εξετάσαμε τη σκοτεινή ιστορία των σύγχρονων αγροτικών επιχειρήσεων και ορισμένων από τις πλούσιες ελίτ, καθώς και ιδρυμάτων που προωθούν γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και επικίνδυνες τεχνολογίες γονιδιακής κίνησης.

Στο 3ο μέρος, θα εξετάσουμε τις πραγματικές περιβαλλοντικές κρίσεις που επηρεάζουν την ανθρωπότητα καθημερινά, αλλά αγνοούνται από πολλούς λεγόμενους ακτιβιστές και “φιλάνθρωπους”.

Ας ξεκινήσουμε…

 

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Για δεκαετίες, διακεκριμένοι επιστήμονες και στοχαστές μας προειδοποιούσαν για τον αντίκτυπο της κακής διατροφής στην υγεία. Ανάμεσά τους οι Sir Robert McCarrison, Dr Lawrence Plaskett, Weston Price και ο δύο φορές νομπελίστας Δρ. Linus Pauling.

Με την πάροδο των ετών, οι προειδοποιήσεις τους είτε αγνοήθηκαν, είτε ανατράπηκαν είτε απαξιώθηκαν.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να βρει ισχυρισμούς, όπως “τα συμπληρώματα βιταμινών δεν είναι παρά ακριβά ούρα”.

Σε αυτό προστίθεται το γεγονός ότι οι γιατροί (ακόμη και εκείνοι που ειδικεύονται στο έντερο) λαμβάνουν ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση στη διατροφή.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του Εγχειριδίου ιατρού για την ορθομοριακή ιατρική [1], “Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ανενημέρωτων απόψεων σχετικά με την πρακτική σημασία της ποιοτικής διατροφής στην καθημερινή μας ζωή”. Αυτό γράφτηκε το 1977 και δυστυχώς, φαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα.

Το 2002, ερευνητές στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ δημοσίευσαν μια εργασία με τίτλο Βιταμίνες για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Αν και τα ευρήματά τους μπορεί να ήταν προφανή στους ορθομοριακούς επαγγελματίες δεκαετίες πριν, τα συμπεράσματά τους δεν ήταν λιγότερο σημαντικά, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν τη βέλτιστη ποσότητα όλων των βιταμινών μόνο με τη διατροφή και  υποστηρίζοντας  (αν και προσεκτικά) τη χρήση συμπληρωμάτων βιταμινών για όλους τους ενήλικες.

Ακόμη πιο σημαντικό, οι ερευνητές αναγνώρισαν τις ευρέως διαδεδομένες επιπτώσεις στην υγεία από τη μη βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών (ακόμη και πάνω από τις τυπικές απαιτήσεις).

“… Η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμινών είναι προφανώς αιτία χρόνιων ασθενειών. Πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει ότι τα μη βέλτιστα επίπεδα βιταμινών, ακόμη και πολύ υψηλότερα από αυτά που προκαλούν σύνδρομα ανεπάρκειας, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για χρόνιες ασθένειες όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και η οστεοπόρωση. Ένα μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού βρίσκεται προφανώς σε αυξημένο κίνδυνο για το λόγο αυτό”. (η υπογράμμιση δική μου)

Παρά τα σημαντικά ευρήματα όπως αυτά, σπάνια λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν η κυβέρνηση είχε ενεργήσει με βάση τα αδιάσειστα στοιχεία για τα οφέλη του φολικού οξέος.

Το φολικό οξύ μειώνει τα επίπεδα της ΟΜΟΚΥΣΤΕΪΝΗΣ, ενός αμινοξέος που ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ και ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Τα μη βέλτιστα επίπεδα φολικού οξέος μπορούν επίσης να προκαλέσουν ελαττώματα του νευρικού σωλήνα και να συμβάλουν στην αυχενική δυσπλασία, τον καρκίνο, την οστεοπόρωση και την ψυχική κατάθλιψη.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα των περισσότερων θρεπτικών συστατικών είναι αναμφισβήτητα πολύ χαμηλή, αποτυγχάνοντας να ληφθούν υπόψη τα οφέλη των βέλτιστων προσλήψεων. Επιπλέον, η ύπαρξη μιας απαίτησης για κάθε άτομο δεν λαμβάνει υπόψη τη μοναδικότητα κάθε ατόμου.

Η βιταμίνη D συζητήθηκε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης λόγω της έρευνας που δείχνει ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία του “Covid-19”. Ωστόσο, η σημασία της βιταμίνης D, όχι μόνο για την πρόληψη αναπνευστικών ασθενειών, αλλά και για τη θεραπεία μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, είναι γνωστή εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, η ανεπάρκεια βιταμίνης D παραμένει ευρέως διαδεδομένη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές Vasquez, Cannell και Manso,

“Η έλλειψη / ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι μια επιδημία στον ανεπτυγμένο κόσμο που έχει λάβει μέχρι στιγμής ανεπαρκή προσοχή από τους κλινικούς ιατρούς παρά την τεκμηρίωση του επιπολασμού της, των συνεπειών και της επιτακτικής ανάγκης για καθημερινή συμπλήρωση σε επίπεδα πάνω από τις τρέχουσες ανεπαρκείς συστάσεις των 200-600 IU”.

Ο λόγος για αυτό είναι διττός· πρώτα απ ‘όλα, οι γιατροί εργάζονται με μια ξεπερασμένη οπτική, βλέποντας τη βιταμίνη D ως τίποτα άλλο παρά ένα θρεπτικό συστατικό των οστών (η έρευνα δείχνει ότι αυτό σαφώς δεν συμβαίνει). Και δεύτερον, οι εργαστηριακές δοκιμές που μετρούν τα επίπεδα βιταμίνης D ορίζονται πολύ χαμηλά, υποτιμώντας τη φυσιολογική απαίτηση για υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D.

Η σοβαρότητα της ανεπάρκειας βιταμίνης D (μια ανεπάρκεια που μπορεί εύκολα να διορθωθεί μέσω συμπληρωμάτων ή εκπαίδευσης σχετικά με τη σημασία της έκθεσης στον ήλιο), οδήγησε ορισμένους ερευνητές να αμφισβητήσουν την ηθική της αποτυχίας αντιμετώπισης ενός τόσο διαδεδομένου ζητήματος.

“Δεδομένου του βάθους και του εύρους της έρευνας που αξιολογήθηκε από ομοτίμους και τεκμηριώνει τη συχνότητα και τις συνέπειες της υποβιταμίνωσης D, η αποτυχία διάγνωσης και θεραπείας αυτής της διαταραχής είναι ηθικά αμφισβητήσιμη (ιδιαίτερα σε έγκυες γυναίκες) και δεν συνάδει με την παροχή ποιοτικής, επιστημονικά βασισμένης υγειονομικής περίθαλψης”.

Όπως και με τη βιταμίνη D, παρά την ογκώδη έρευνα που δείχνει τα τεράστια οφέλη της, η ανεπάρκεια μαγνησίου εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη. Αν και σπάνια ενημερωνόμαστε για τη σημασία αυτού του ορυκτού, το ΜΑΓΝΗΣΙΟ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ και τα μη βέλτιστα επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα δυσάρεστων (και μερικές φορές θανατηφόρων) συμπτωμάτων.

Η σημασία του μαγνησίου εξηγείται σε μια εργασία με τίτλο “Μαγνήσιο στην πρόληψη και τη θεραπεία” (Magnesium in Prevention and Therapy),

“Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο ορυκτό στο σώμα. Έχει αναγνωριστεί ως συμπαράγοντας για περισσότερες από 300 ενζυματικές αντιδράσεις, όπου είναι ζωτικής σημασίας για το μεταβολισμό της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP). Το ΜΑΓΝΗΣΙΟ απαιτείται για τη ΣΥΝΘΕΣΗ του DNA και του RNA, την ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ και τη ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ”.

“Τα ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ έχουν συσχετιστεί με μια σειρά χρόνιων ασθενειών, όπως η νόσος του ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ, η αντίσταση στην ινσουλίνη και ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2, η ΥΠΕΡΤΑΣΗ, οι ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο), οι ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑΣ και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)”.

Στο διαφωτιστικό βιβλίο της “The Magnesium Miracle” [2], η Δρ Carolyn Dean αφιερώνει πάνω από 600 σελίδες στη σημασία αυτού του σπάνια αναφερόμενου ορυκτού. Υπογραμμίζει επίσης τη σημαντική, αλλά συχνά παραμελημένη, σχέση μεταξύ της ανεπάρκειας μαγνησίου και της ψυχικής ασθένειας.

“Οι άνθρωποι δεν έχουν άγχος, κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη επειδή έχουν ανεπάρκεια Valium ή Prozac. Το σώμα μας δεν απαιτεί αυτές τις ουσίες για βασικές μεταβολικές διεργασίες.

Ωστόσο, μπορούμε να αναπτύξουμε ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ, ενός θρεπτικού συστατικού που απαιτεί το σώμα μας”.

Σύμφωνα με την Δρ Dean, οι εμπορικές εκμεταλλεύσεις αποτυγχάνουν να αναπληρώσουν το εξαντλημένο έδαφος και το ΜΑΓΝΗΣΙΟ που απομένει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΛΙΟΥ Ή ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ. Η έρευνα έχει δείξει ότι η γλυφοσάτη, για παράδειγμα, συνδέεται με το μαγνήσιο, εμποδίζοντας την απορρόφηση.

Όπως αποδεικνύεται, οι ρίζες πολλών ελλείψεων θρεπτικών ουσιών μπορούν να ανιχνευθούν πίσω στο έδαφος στο οποίο καλλιεργείται μεγάλο μέρος της τροφής μας.

Το περιοδικό Life Extension συνέκρινε τους πίνακες τροφίμων του USDA (Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας) από το 1963 μέχρι σήμερα και βρήκε μια εκπληκτική ΠΤΩΣΗ στην περιεκτικότητα ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ (!!!!!!!!!!!) έως και 40%. Για παράδειγμα, η ποσότητα της βιταμίνης Α στα μήλα έχει μειωθεί από 90mg σε μόλις 53mg. Η ποσότητα καλίου και μαγνησίου στις λαχανίδες έχει μειωθεί από 400mg σε 170mg και από 57mg σε 9mg αντίστοιχα.

Μια παρόμοια τάση παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα άλλα λαχανικά και φρούτα, υποδεικνύοντας ότι τα ΦΡΟΥΤΑ και τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. Πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών) αρνείται να δράσει. Όταν το περιοδικό Organic Gardening επικοινώνησε με την Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας του USDA ρωτώντας αν ανησυχούσαν για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί μπορεί να μην λαμβάνουν επαρκή θρεπτικά συστατικά, απάντησαν με αδιαφορία.

“Το USDA προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την αποστράγγιση βιταμινών, παρά την εντολή που έχει να εξασφαλίζει ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Στην επιστολή της προς την Organic Gardening, η κ. Johnson είπε ότι το θρεπτικό περιεχόμενο των προϊόντων δεν είναι τόσο σημαντικό (!!!!!!!!!!!!) όσο άλλα ζητήματα, όπως η εμφάνιση και η μεγάλη απόδοση”.

Για να μην νομίζει κανείς ότι η εξάντληση των θρεπτικών ουσιών είναι μια κρίση που προορίζεται για τους Αμερικανούς, το ίδιο έχει βρεθεί να ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ειδικός στα ορυκτά και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας, David Thomas ανέλυσε την 6η έκδοση του McCance και του Widdowson “The Composition of Foods” και ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ.

Σύμφωνα με τον Thomas,

“Η [μελέτη των] McCance & Widdowson παρέχει τα πιο λεπτομερή και εξελιγμένα ιστορικά αρχεία των θρεπτικών αξιών των τροφίμων που διατίθενται σε οποιοδήποτε έθνος παγκοσμίως”.

Αυτό κάνει τα ευρήματα της μελέτης του ακόμη πιο ανησυχητικά.

Επίσης, μελέτη του Thomas ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.

Η ανάλυσή του αποκάλυψε μια ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (ειδικά βασικά μέταλλα) ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (αυτό περιλαμβάνει το ΚΡΕΑΣ και τα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ προϊόντα).

“Τα τελευταία 60 χρόνια υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στην ποιότητα και την ποσότητα των τροφίμων που έχουμε στη διάθεσή μας ως έθνος. Ο χαρακτήρας, η μέθοδος καλλιέργειας, η προετοιμασία, η πηγή και η τελική παρουσίαση των βασικών τροφίμων έχουν αλλάξει σημαντικά στο βαθμό που τα ιχνοστοιχεία και το περιεχόμενο των μικροθρεπτικών συστατικών έχουν εξαντληθεί σοβαρά”.

Η κύρια κριτική της έρευνας του Thomas είναι ότι οι αναλυτικές μέθοδοι ήταν λιγότερο ακριβείς στο παρελθόν και ως εκ τούτου, είναι άκυρο να συγκρίνουμε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, αυτός φαίνεται να είναι ένας ψευδής ισχυρισμός, καθώς οι ίδιοι οι McCance και Widdowson υποστηρίζουν ότι αν και οι αναλυτικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν θεωρούνται τώρα ως “πρωτόγονες”, δεν ήταν λιγότερο ακριβείς από τις πιο σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης[3].

Η δεύτερη κριτική είναι ότι οι ποικιλίες των καλλιεργειών έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, καθιστώντας οποιαδήποτε σύγκριση ομοίων (like-for-like) χωρίς νόημα. Ωστόσο, και αυτό το επιχείρημα δεν ευσταθεί, γιατί, ακόμη και αν οι ποικιλίες των καλλιεργειών έχουν αλλάξει, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η θρεπτική αξία της διατροφής του μέσου ανθρώπου έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο Thomas συνοψίζει τη σοβαρότητα αυτής της κρίσης θρεπτικών ουσιών στο συμπέρασμα της εργασίας του το 2007:

“Σε τι δίλημμα έχουμε βρεθεί. ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, και παρέχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, συμβάλλοντας σε χρόνιες φυσιολογικές και ψυχολογικές ασθένειες σε άτομα όλων των ηλικιών”.

 

ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Η μεταποιητική βιομηχανία είναι υπεύθυνη για την εκπομπή τεράστιων ποσοτήτων τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον και οι επιπτώσεις πολλών από αυτές είναι εντελώς άγνωστες.

Το Γραφείο Χημικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ρύπανσης της EPA (OCSPP- Office of Chemical Safety and Pollution Protection) είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των ανθρώπων από τους κινδύνους της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και τοξικές χημικές ουσίες. Το OCSPP κάνει δοκιμές για να αξιολογήσει τα επίπεδα ανοχής διαφόρων χημικών ουσιών και αποφασίζει για τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.

Ωστόσο, όπως σωστά υποστηρίζει ο John Kepner του BeyondPesticides.com,

“Η έκθεση σε φυτοφάρμακα στον πραγματικό κόσμο δεν αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά. Αντίθετα, πρόκειται για μια σειρά περιστατικών που χαρακτηρίζονται από συνδυασμούς εκθέσεων”.

Συνεχίζει λέγοντας ότι,

“Οι επιστήμονες υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι η τοξική έκθεση σε φυτοφάρμακα πρέπει να μετράται όπως θα συνέβαινε κανονικά, σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ωστόσο, ο τρέχων ομοσπονδιακός ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ στην αγορά, εκτός από πολύ περιορισμένες περιπτώσεις”.

Είναι συγκλονιστικό αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Χημική Εταιρεία (ACS – American Chemical Society),

“ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΡΑ – Environment Protection Agency), ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ”.

ΕΑΝ η ίδια η ΕΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ καν ΠΟΣΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Και οι λόγοι για αυτό πηγάζουν από τα υφιστάμενα ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ της ΕΡΑ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τα ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Αυτό περιγράφεται εκτενώς από την Dawn Lester και τον David Parker στο βιβλίο τους “Τί πραγματικά σε κάνει να αρρωστήσεις;” (What Really Make You Ill) [4],

“Τα υφιστάμενα ρυθμιστικά συστήματα… ευνοούν όλο και περισσότερο τη βιομηχανία έναντι του καταναλωτή· επιτρέπουν την ταχεία διάθεση των προϊόντων στην αγορά, αλλά ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΥΧΟΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ.

Σαν να μην ήταν αρκετά κακά τα αποτυχημένα ρυθμιστικά συστήματα, οι πληροφοριοδότες εντός της EPA αποκάλυψαν πρόσφατα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΕΣΗ που ασκείται ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Μερικές από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Σύμφωνα με το The Intercept,

“Σε ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, οι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησαν την EPA να αποκρύψει κρίσιμες πληροφορίες από το κοινό σχετικά με δυνητικά επικίνδυνες εκθέσεις σε χημικές ουσίες”.

Ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Το ενδοκρινικό σύστημα είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Αυτό περιλαμβάνει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και του ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

Το ενδοκρινικό σύστημα βασίζεται στη διατήρηση μιας λεπτής ισορροπίας διαφορετικών ορμονών, μερικές από τις οποίες υπάρχουν μόνο σε ίχνη. “Η δόση κάνει το δηλητήριο” εξακολουθεί να είναι το αποδεκτό δόγμα σχετικά με την ασφάλεια ή την τοξικότητα των περισσότερων χημικών ουσιών.

Ωστόσο, δεκαετίες έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές (EDCs) έχουν αποδείξει ότι αυτή η θεωρία είναι εσφαλμένη.

Στην πραγματικότητα, παράγοντες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα μπορούν να έχουν ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ που δεν προβλέπονται σε υψηλότερες δόσεις.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ για την αξιολόγηση χημικών ουσιών για πιθανές επιπτώσεις ενδοκρινικών διαταρακτών. Ως αποτέλεσμα, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ. Σύμφωνα με μια εργασία του 2003 από την Δρ Theo Colborn,

“Ο κατάλογος μεγαλώνει διαρκώς με γνωστούς ενδοκρινικούς διαταράκτες που έχουν ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών δράσης που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου”.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Δρ Theo Colborn αφιερώθηκε στη μελέτη των επιβλαβών επιπτώσεων των χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές στη βιολογική ζωή και το περιβάλλον. Το 2003, η Δρ Colborn ίδρυσε το The Endocrine Disruption Exchange (TEDX), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που, για 16 χρόνια, προσπάθησε να “μειώσει την παραγωγή και τη χρήση χημικών ουσιών που παρεμβαίνουν στην υγιή λειτουργία των ορμονών”.

Η έρευνά της τροφοδοτήθηκε, εν μέρει, από τη σχετικά πρόσφατη έκρηξη σε πολλές ενδοκρινικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών, του αυτισμού, του άσθματος, του διαβήτη, της νόσου του θυρεοειδούς, της ΔΕΠΥ και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Τελευταία ενημέρωση τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κατάλογος TEDX με τους γνωστούς ενδοκρινικούς διαταράκτες περιλαμβάνει περίπου 1.482 χημικές ουσίες.

Αν και φαινομενικά είναι ένα μικρό ποσοστό όλων των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο εκείνες τις χημικές ουσίες που έχουν δείξει σημάδια ενδοκρινικής διαταραχής στην επιστημονική έρευνα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

Ως εκ τούτου, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ.

Πολλά από τα ευρήματα της Δρ Colborn αντικατοπτρίζονται στην έρευνα του Joseph Thornton, ερευνητή στο Ινστιτούτο Γης του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος ειδικεύεται στις καταστροφικές επιπτώσεις της ρύπανσης από οργανοχλωρίδια. Τα οργανοχλωρίδια είναι οργανικά μόρια που περιέχουν τουλάχιστον ένα ομοιοπολικά συνδεδεμένο άτομο χλωρίου. Ένα παράδειγμα γνωστού οργανοχλωρίου είναι το DDT, ένα εξαιρετικά τοξικό παρασιτοκτόνο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1940 και του 1950.

Στο βιβλίο του, “Το δηλητήριο της Πανδώρας” [5], ο Thornton γράφει ότι,

“Η παραγωγή αερίου χλωρίου από αλάτι θέτει τις βάσεις για τη σκόπιμη και τυχαία παραγωγή ενός τεράστιου αριθμού νέων χημικών ουσιών που διαταράσσουν τα φυσικά συστήματα στο πιο θεμελιώδες επίπεδό τους. Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ”.

Πολλά οργανοχλωρίδια αντιστέκονται στη φυσική αποικοδόμηση και μπορούν να συσσωρευτούν στο περιβάλλον. Μερικά, όπως η ΔΙΟΞΙΝΗ, ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ. Αυτό είναι απίστευτα ανησυχητικό λαμβάνοντας υπόψη ότι τα οργανοχλωρίδια απελευθερώνονται στο περιβάλλον σε τεράστιες ποσότητες (η βιομηχανία χλωρίου παράγει περίπου 40 εκατομμύρια τόνους αερίου χλωρίου κάθε χρόνο!).

Όπως εξηγεί ο Thornton, πολλά οργανοχλωρίδια είναι ΠΙΟ ΔΙΑΛΥΤΑ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ παρά στο νερό. Αυτό οδηγεί στη ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ τους στους ΛΙΠΩΔΕΙΣ ΙΣΤΟΥΣ των ζωντανών οργανισμών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται κοντά στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (δηλαδή των ΑΝΘΡΩΠΩΝ).

Σύμφωνα με τον Thornton,

“Είδη ψηλά στην τροφική αλυσίδα, όπως οι άνθρωποι, χρησιμεύουν ως ζωντανές δεξαμενές όπου αυτοί οι μολυσματικοί παράγοντες συσσωρεύονται σε όλο και υψηλότερες συγκεντρώσεις”. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, τα οργανοχλωρίδια ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΥ, σχηματίζοντας μια παγκόσμια ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ με σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία και ευημερία. Το βιβλίο του Thornton περιγράφει πώς η παραγωγή τοξικών χημικών ουσιών έχει γίνει ένα από τα “πιο ύπουλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας”, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι ενδοκρινικοί διαταράκτες μπορούν να επηρεάσουν την εμβρυϊκή ανάπτυξη του αναπαραγωγικού συστήματος, η οποία ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΙΣΜΟ. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ (!!!!!!!!!!) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΔΗΛ. ΜΕ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ).

Στο βιβλίο του, “Revolve: Human’s Scientific Rise to Godhood” [6], ο Aaron Franz θέτει το ανησυχητικό ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ με EDC (endocrine disrupting chemicals – χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές) να είναι μια ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΑΞΗ, ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

“Τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία δύναμη έχουν γίνει στόχος καταστροφής. Όχι μόνο οι ρόλοι των φύλων μας έχουν μπερδευτεί, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε βομβαρδιστεί και χημικώς. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΛΟ”.

Όπως εξηγεί ο Franz στο βιβλίο του, οι μετανθρωπιστές το εννοούν σοβαρά σχετικά με την ανάγκη υπέρβασης του φύλου, μια έννοια που οι ερευνητές αναφέρονται ως “postgenderism”. (περισσότερα ΕΔΩ: https://en.wikipedia.org/wiki/Postgenderism ) Οι μετανθρωπιστές βλέπουν το φύλο ως κάτι που μας περιορίζει και επιδιώκουν να προχωρήσουν πέρα από αυτό χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα.

Ένας άλλος περιβαλλοντικός ρύπος που μπορεί να επηρεάσει το ενδοκρινικό σύστημα είναι η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Σε απάντηση στην προγραμματισμένη ανάπτυξη της κάλυψης 5G στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το 2018, ο Martin Pall (Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας και Βασικών Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον), συνέταξε μια λεπτομερή έκθεση, περιγράφοντας οκτώ πιθανές παθοφυσιολογικές επιδράσεις που θα παρατηρηθούν ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αυτές οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ του DNA, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ και ΚΑΡΚΙΝΟ. Ο καθηγητής Pall συνόψισε τις σκέψεις του σχετικά με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του 5G αποκαλώντας την “την ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Η ανησυχία για το 5G οφειλόταν εν μέρει στο γεγονός ότι η νέα τεχνολογία ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Οι ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ σχετικά με την αυξανόμενη έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι ΒΑΣΙΜΕΣ, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά στοιχεία, πρέπει να θεωρήσουμε ότι μια τέτοια έκθεση προκαλεί βιολογική βλάβη. Στην πραγματικότητα, ο καθηγητής Pall εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 14.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ από την έκθεση σε ΗΜΠ σε επίπεδα κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας[7].

Μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ των ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ μπορεί να ΜΕΙΩΣΕΙ τον ΑΡΙΘΜΟ των ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ και την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στους άνδρες. Μια μετα-ανάλυση του 2017 διαπίστωσε μια ανησυχητική μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων μεταξύ των ανδρών σε τεχνολογικά προηγμένα έθνη. Οι ερευνητές γράφουν ότι “απαιτείται επειγόντως έρευνα για τα αίτια αυτής της συνεχιζόμενης παρακμής”. Ωστόσο, εάν η αιτία προέρχεται από μια τεχνολογία που προωθείται από μία από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες βιομηχανίες στον κόσμο, είναι ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΡΕΥΝΑ.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ΗΜΠ μπορούν να προκαλέσουν ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ. Υποτίθεται ότι αυτό μπορεί με τη σειρά του να οδηγήσει στην ΕΜΦΑΝΙΣΗ μιας ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ, μερικές από τις οποίες έχουν δει αυξανόμενο επιπολασμό στη σύγχρονη κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει ΑΫΠΝΙΑ, ΚΟΠΩΣΗ, ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΑΓΧΟΣ, ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΤΗΤΑ, ή χειρότερα, ΑΥΤΙΣΜΟ.

Ένα άλλο γνωστό αποτέλεσμα της έκθεσης σε ΗΜΠ είναι ο ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Μια μελέτη 25 εκατομμυρίων δολαρίων που διεξήχθη από το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα (NTP) διαπίστωσε ΑΥΞΗΣΗ της ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ και της ΚΑΡΔΙΑΣ (περίπτωση δρ. Ζελένκο ίσως; αν ακτινοβολήθηκε;) σε ζώα που εκτίθενται σε ΗΜΠ κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές “ασφάλειας” της ICNIRP. Τελικά, ακόμη και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (υποκατάστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΩΣ “πιθανώς ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”.

Η έρευνα δείχνει ότι τα ΗΜΠ συμβάλλουν επίσης στη ΜΕΙΩΣΗ των ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Στο διαφωτιστικό βιβλίο του, “Το αόρατο ουράνιο τόξο” (The Invisible Rainbow) [8], ο Arthur Firstenberg τεκμηριώνει τη ραγδαία παρακμή πολλών ειδών εντόμων και πτηνών, συμπεριλαμβανομένου του ταπεινού σπουργιτιού..

“Μια μελέτη που διεξήχθη από τον ζωολόγο Sainudeen Pattazhy στην Κεράλα της Ινδίας κατά τη διάρκεια του 2008 και του 2009 διαπίστωσε ότι ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ … Το συμπέρασμα του Pattazhy είναι το ίδιο με αυτό του Balmori: οι ΠΥΡΓΟΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ”.

Στη συνέχεια παραθέτει τον Pattazhy ως εξής:

“Η συνεχής διείσδυση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσω του σώματος των πτηνών ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗ. Συνεπώς, καθίστανται ΑΝΙΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ. ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΩΛΙΑΖΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.”

Οι ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ των ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ σε ορισμένες περιοχές ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ενώ ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι πολύπλευρος, η έρευνα δείχνει ότι μία από τις αιτίες μπορεί να είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μια εργασία του 2019 που δημοσιεύθηκε στο Science of The Total Environment διαπίστωσε ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία με χρόνια ραδιοσυχνότητα (RF-EMF) ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ. Άλλες μελέτες έχουν βρει ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΗΜΠ.

Παρά όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν βιολογική βλάβη, λίγα έχουν γίνει για να μειωθεί η έκθεση των ανθρώπων σε επιβλαβή ακτινοβολία RF.

Αυτή η ολοένα και πιο σοβαρή περιβαλλοντική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν οι αρχές είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, όπως και με τις Big Pharma και Big Agribusiness, έτσι και η Big Wireless είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που βάζει το κέρδος και τον έλεγχο πάνω από αυτό που είναι ηθικά σωστό.

Σε ένα άρθρο του 2018, ο Paul Héroux, Ph.D., Καθηγητής Ηλεκτρομαγνητικής Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill, εξηγεί τη διαφθορά που κρύβεται στους ρυθμιστικούς φορείς που καθορίζουν και επιβλέπουν τις οδηγίες ασφαλείας για την ακτινοβολία RF.

“… Έχοντας επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων αυτής της αγοράς [δηλαδή της ασύρματης βιομηχανίας], οι μηχανικοί κατάφεραν να χαρακτηρίσουν αυτές τις ακτινοβολίες αβλαβείς, μέσα από 50 χρόνια συνεχών προσπαθειών, διεισδύοντας και μονοπωλώντας τις επιτροπές τυποποίησης”.

Οι λεγόμενες “οδηγίες ασφαλείας” καθορίζονται από τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τις Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP), έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι στόχος του είναι να “προστατεύσει τους ανθρώπους και το περιβάλλον από τις δυσμενείς επιπτώσεις της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας (NIR)”. Ωστόσο, σε μια έκθεση με τίτλο Η Διεθνής Επιτροπή για τη Μη Ιονίζουσα Ακτινοπροστασία: Συγκρούσεις συμφερόντων, εταιρική σύλληψη και η ώθηση για 5G από τους Klaus Buchner και Michèle Rivasi, καταλήγουν σε ένα μάλλον διαφορετικό συμπέρασμα σχετικά με τη φύση του ICNIRP.

“Το ICNIRP παρουσιάζεται, και περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα μέσα ενημέρωσης, ως μια ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή που παρέχει συμβουλές βάσει επιστημονικών στοιχείων. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ”.

Ένα σημαντικό εύρημα των Buchner και Rivasi είναι ότι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ του ICNIRP έχουν ολοκληρώσει ή κάνουν επί του παρόντος έρευνα που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ (τουλάχιστον εν μέρει) ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Διαπίστωσαν επίσης ότι οι ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ γραμμές ΓΙΑ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ που δημοσιεύθηκαν από το ICNIRP το 2020 ήταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και το ICES (Διεθνής Επιτροπή ηλεκτρομαγνητικής ασφάλειας), ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ που ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

Το 2014, ο ΠΟΥ ξεκίνησε ένα προσχέδιο μιας επιστημονικής μονογραφίας σχετικά με τα πεδία RF και την υγεία για δημόσια σχόλια. Ωστόσο, 5 από τα 6 μέλη της Βασικής Ομάδας που ήταν αρμόδια για το προσχέδιο συνδέονταν με το ICNIRP, μια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων. Ένα άρθρο του 2017 περιγράφει μια μεταγενέστερη συνάντηση στον ΠΟΥ, όπου οι αξιωματούχοι έδειξαν ελάχιστο ενδιαφέρον να συνεργαστούν με επιστήμονες που κλήθηκαν να παρουσιάσουν στοιχεία σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των ΗΜΠ στην υγεία.

Το άρθρο καταλήγει ως εξής:

“Λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που ενσωματώνονται στις κατευθυντήριες γραμμές της ICNIRP και αρκετούς από τους δεσμούς των ειδικών μελών της με τη βιομηχανία, χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων που θα υπονομεύσει σοβαρά όχι μόνο την αξιοπιστία της μονογραφίας για την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων αλλά και την αξιοπιστία του ΠΟΥ ως προστάτη της παγκόσμιας υγείας”.

Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ της ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ στα δοχεία του εδάφους ωχριά σε σύγκριση με τον επικείμενο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Στο ενημερωτικό του δελτίο τον Ιανουάριο του 2022, ο Arthur Firstenberg υπολογίζει τον αριθμό των ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ που λειτουργούν, εγκρίνονται και προτείνονται, ότι αγγίζουν τον εκπληκτικό αριθμό των 441.449 δορυφόρων. Σε αυτό το σύνολο περιλαμβάνονται πάνω από 40.000 δορυφόροι της SpaceX (σχεδόν 12.000 από τους οποίους έχουν ήδη εγκριθεί), που σχεδιάζονται να αποτελέσουν μέρος του δικτύου “Starlink” του Ήλον Μασκ, παρέχοντας πρόσβαση 5G παγκοσμίως.

Ο Firstenberg γράφει ότι,

“Ενώ η προσοχή ενός τρομοκρατημένου κόσμου έχει καθηλωθεί σε έναν ιό και ενώ η ανησυχία για την ακτινοβολία έχει επικεντρωθεί στο 5G στο έδαφος, η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ”.

Έχουν προκύψει αναφορές που υποστηρίζουν ότι η FCC (Federal Cimmunications Commission – Ομοσπονδιακή Επιτροπή Eπικοινωνιών), ΧΟΡΗΓΩΝΤΑΣ στον Μασκ ΑΔΕΙΑ να εκτοξεύσει τόσους πολλούς δορυφόρους, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ τον ΝΟΜΟ περί Εθνικής Περιβαλλοντικής Πολιτικής (NEPA), αποτυγχάνοντας να αξιολογήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ανάπτυξης τόσων πολλών δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Σύμφωνα με τον Firstenberg, οι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Είναι γνωστό ότι οι εκπομπές από τις εκτοξεύσεις πυραύλων βλάπτουν τηn σφαίρα του όζοντος, αλλά αυτό που ανησυχεί περισσότερο ο Firstenberg είναι η επίδραση στην ιονόσφαιρα.

“Αυτό στο οποίο όλοι είναι εντελώς τυφλοί είναι η ΕΠΙΔΡΑΣΗ όλης αυτής της ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΠΟ τους ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ στην ιονόσφαιρα και κατά συνέπεια ΣΤΗΝ ΖΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ …Το κύκλωμα που δημιουργείται από την ιονόσφαιρα και που ρέει αέναα μεταξύ του (θετικού) ουρανού Yang και της (αρνητικής) γης Yin. Το κύκλωμα που μας συνδέει με τη γη και τον ουρανό και που ρέει μέσα από τους μεσημβρινούς μας, δίνοντάς μας ζωή και υγεία. Ένα κύκλωμα που δεν πρέπει να μολυνθεί με συχνότητες που εκπέμπονται από εκατό χιλιάδες δορυφόρους, μερικές από τις ακτίνες των οποίων θα έχουν πραγματική ισχύ έως και δέκα εκατομμύρια watt. Αυτό είναι καθαρή παραφροσύνη και μέχρι στιγμής κανείς δεν δίνει προσοχή”.

 

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

 

Ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και δισεκατομμύρια δολάρια διοχετεύονται σε σκοτεινά κονδύλια για το κλίμα, φαίνεται ότι κανένας από την παγκόσμια “ελίτ” δεν ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση των προαναφερθέντων κρίσεων.

Πρέπει να αναρωτηθούμε: τί γίνεται για να αναπληρωθεί η περιεκτικότητα των τροφίμων μας σε θρεπτικά συστατικά; Ποιά μέτρα λαμβάνουν οι οργανισμοί προστασίας του περιβάλλοντος για να απαγορεύσουν τις τοξικές χημικές ουσίες και να απομακρύνουν τα οργανοχλωρίδια από την ατμόσφαιρα;

Τί γίνεται για να μειωθεί η έκθεσή μας σε επιβλαβείς ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες και να καθιερωθούν ασφαλέστερες μέθοδοι επικοινωνίας;

Ας μην γελιόμαστε, οι πραγματικές περιβαλλοντικές κρίσεις δεν συζητούνται στη σύνοδο κορυφής της G20, δεν αναφέρονται στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και δεν θα επιλυθούν για εμάς από κυβερνήσεις, τραπεζίτες, φιλάνθρωπους ή τεχνοκράτες.

Αναφορές

[1] Roger J. Williams and Dwight K. Kalita. A Physician’s Handbook on Orthomolecular Medicine. 1977.
[2] Carolyn Dean, M.D, N.D. The Magnesium Miracle. 2003.
[3] Food Standards Agency (2002) McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: Royal Society of Chemistry. (see the foreword to the 5th edition).
[4] Dawn Lester, David Parker. What Really Makes You Ill: Why Everything You Thought You New About Disease Is Wrong. 2019.
[5] Joseph Thornton. Pandora’s Poison: Chlorine, Health and a New Environmental Strategy. 2001.
[6] Aaron Franz. Revolve: Man’s Scientific Rise to Godhood. 2012.
[7] Interview with Martin L. Pall, PhD, “How Wireless Causes Harm”. 5G Summit. 2019.
[8] Arthur Firstenberg. The Invisible Rainbow, a History of Electricity and Life. 2017.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 837


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα