Αγοράζει συνεχώς γεωργική γη ο Μπιλ Γκέιτς!!! Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Ντακότα ενέκρινε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ 2.100 στρεμμάτων από τον Bill Gates

2 Ιουλίου, 2022 24 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

Δεν είναι μυστικό ότι ο Gates ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον στόχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για μια “Μεγάλη Επαναφορά”, επομένως, θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία σε κάθε Αμερικανό –τουλάχιστον– το γεγονός ότι αρπάζει τα μέσα παραγωγής τροφίμων στην ΗΠΑ σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Εάν συνεχιστεί αυτό, θα μπορούσε να μονοπωλήσει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας παραγωγής τροφίμων, ειδικά με την τρέχουσα κατάσταση όπου τα εργοστάσια τροφίμων καταστρέφονται μυστηριωδώς σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Αυτή την εβδομάδα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Βόρειας Ντακότα ενέκρινε επίσημα την πώληση 2.100 στρεμμάτων γεωργικής γης στο Red River Trust που υποστηρίζεται από τον Bill Gates μετά από έρευνα για τη νομιμότητα της αγοράς.

Με την έγκριση, ο Bill Gates ξεπερνά τον εαυτό του ως ο μεγαλύτερος ενιαίος ιδιοκτήτης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα 2.100 στρέμματα θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό του των 242.000 στρεμμάτων σε 18 πολιτείες από τον Ιανουάριο του 2021.

Παρά το γεγονός ότι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αγορά και ανέστειλε την πώληση στην πρώτη θέση, o Γενικός Εισαγγελέας Drew Wrigley, ένας Ρεπουμπλικανός, διαπίστωσε ότι η αγορά συμμορφώνεται με έναν νόμο της εποχής της Ύφεσης, επειδή η γη εκμισθώνεται ξανά σε αγρότες.

Από τους The Epoch Times :

“Η κίνηση προκάλεσε τον έλεγχο από τον ανώτατο εισαγγελέα της Βόρειας Ντακότα στο πλαίσιο πιθανής μη συμμόρφωσης με τους νόμους που απαγορεύουν σε εταιρείες ή εταιρείες περιορισμένης ευθύνης να κατέχουν γεωργική γη ή κτηνοτροφία, αλλά επιτρέπουν σε μεμονωμένα καταπιστεύματα να κατέχουν τη γη εάν είναι μισθωμένη σε αγρότες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Drew Wrigley εξέταζε την πώληση γης και στις 29 Ιουνίου εξέδωσε μια επιστολή λέγοντας ότι η συναλλαγή συμμορφώνεται με τον νόμο κατά της γεωργίας, επειδή η γεωργική γη εκμισθώνεται ξανά σε αγρότες”.

Κατά κάποιο τρόπο, το να επιτραπεί στους πλούσιους τύπου Gates να γίνουν defacto ιδιοκτήτες του αγρότη είναι σύμφωνο με το νόμο που έχει σκοπό να “προστατεύσει τις οικογενειακές φάρμες” από την εταιρική μονοπώληση. Βέβαια, είναι απολύτως λογικό…

Ο Gates, ο οποίος υπήρξε εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής (και βασικός επενδυτής) των φυτικών υποκατάστατων κρέατος, αγόρασε τα τελευταία χρόνια γεωργική γη σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ενέργειές του έχουν πυροδοτήσει τεράστια ανησυχία για τα σχέδιά του για τη γη, με πολλούς επικριτές του να υποστηρίζουν, όχι αβάσιμα, ότι οι αγορές του αποτελούν ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.

Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο Gates ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον στόχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για μια “Μεγάλη Επαναφορά”, επομένως, θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία σε κάθε Αμερικανό –τουλάχιστον– το γεγονός ότι αρπάζει τα μέσα παραγωγής τροφίμων στην ΗΠΑ σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Εάν συνεχιστεί αυτό, θα μπορούσε να μονοπωλήσει ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας παραγωγής τροφίμων, ειδικά με την τρέχουσα κατάσταση όπου τα εργοστάσια τροφίμων καταστρέφονται μυστηριωδώς σε όλη τη χώρα κάθε εβδομάδα.

Εκατοντάδες εγκαταστάσεις έχουν ήδη κλείσει ή καταστραφεί μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Όλοι έχουμε ακούσει τη φράση “μην αφήνεις ποτέ μια καλή κρίση να πάει χαμένη” και φαίνεται ότι ο Gates εκμεταλλεύεται την κρίση τροφίμων την κατάλληλη στιγμή για να την αξιοποιήσει στο έπακρο – τώρα, αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη.

Όσο για τον ίδιο τον Gates, σπάνια έχει αναφερθεί δημοσίως στις αγορές γεωργικών εκτάσεων.

Ωστόσο, παρασύρθηκε από μια ερώτηση που του υποβλήθηκε από το κοινό κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σε πάνελ τον Μάρτιο , στην οποία ρωτήθηκε ευθέως: “Γιατί αγοράζετε τόση αγροτική γη;”

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απάντησή του δεν παρείχε πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Προφανώς, έχει να κάνει με τη δοκιμή νέων “πιο παραγωγικών” σπόρων. Ω, και φυσικά θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική, γιατί η μονοπώληση της αμερικανικής γεωργικής γης θα βοηθήσει τόσο πολύ σε αυτό…

Από τον Gates :

“Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ. Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει τις κλιματικές δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζει.

Δεν είναι σαφές πόσο φθηνά μπορεί να είναι τα βιοκαύσιμα, αλλά αν είναι φθηνά μπορεί να λύσει τις εκπομπές των αερομεταφορών και των φορτηγών”.

Και τώρα, χάρη στον Γενικό Εισαγγελέα της Βόρειας Ντακότα, ο Gates προσθέτει άλλα 2.100 στρέμματα στις ήδη άνευ προηγουμένου ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις του.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενογλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 572


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα