Έχασε κι άλλη δίκη ο ... ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΝΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ!!!

Έχασε κι άλλη δίκη ο ... ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΝΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ!!!

11 Μαΐου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:630
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και το απολαμβάνω…

Η ελευθερία της έκφρασης

Ευτυχώς επίσης διότι αυτή η δίκη έδωσε την ευκαιρία στην υπεράσπιση του κ. Βασιλάκη, τον κ. Αβραντίνη, αλλά και το δικαστήριο, να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο για τη σαφή διάκριση ανάμεσα στη συκοφαντική δυσφήμηση και στην ελευθερία της έκφρασης.

 

Έχοντας προσωπική εμπειρία από την δική μου υπόθεση με τον γνωστό πλέον ως “ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΝΥΤΗ” Παναγιώτη Δημητρά στην οποία αθωώθηκα πανηγυρικά – οι παλιοί αναγνώστες θα θυμούνται –   χαίρομαι που ένας ακόμη διωκόμενος απ’ αυτόν, ΑΘΩΩΘΗΚΕ…
Και θα χαρώ ακόμα περισσότερο, αν καταδικαστεί επιτέλους για το κακούργημα που παραπέμπεται ο Δημητράς…
Εκεί παίδες, θα κάνω πάρτι στο σπίτι μου… και θα είναι καλεσμένοι όλοι οι φίλοι ΑΤΤΙΚΑΝΙΣΤΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Παναγιώτη Δημητρά, καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια…
Οι παλιοί έλεγαν πως… πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, αλλά μια απροσεξία και σπάει…
ΤΗ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑΜΝΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ…και να είσαι σίγουρος πως θα γελάσουν ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ…
Τι όχι;;;
Φοβούνται ωρέ τα παλουκάρια;;;
Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

Οταν ένας αναγνώστης με αποκαλεί «φασίστα», «ρατσιστή», «ξενοφοβικό» ή «ομοφοβικό», εκφράζει την άποψή του. Παραθέτω τα επίθετα επειδή έχουν κατά καιρούς κοσμήσει την ταπεινότητά μου.

Δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν για μένα.

 

Η βασική συνθήκη της δημοκρατίας, η αρχή των αρχών της, στηρίζεται σ’ αυτό το δικαίωμα.

 

Τα παραπάνω θα μπορούσα κάλλιστα να τα θεωρήσω συκοφαντικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα προστρέξω στη Δικαιοσύνη.

 

Θα έπρεπε να διαλέξω άλλη δουλειά, διότι η δουλειά που κάνω στηρίζεται στην ελευθερία της έκφρασης.

 

Αν ποινικοποιήσουμε την έκφραση γνώμης, τότε καταργούμε τη βασική αρχή της δημοκρατίας μας.

 

Δεν μπορεί ένα δικαστήριο να αποφασίσει αν μια γνώμη είναι σωστή ή όχι.

 

Η γνώμη αλλάζει διά της πειθούς – η δεύτερη αρχή της δημοκρατίας.

 

Μπορεί για κάποιον η «ισλαμοφοβία» να αποτελεί ποινικό αδίκημα, όμως για μένα δεν είναι.

 

Φοβάμαι τον ζωσμένο με εκρηκτικά ισλαμιστή, όπως τον φοβάται και ο φιλήσυχος μουσουλμάνος ομόθρησκός του.

 

Oπως είχε πει η Μαντλίν Ολμπράιτ, δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες, όμως οι περισσότεροι τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι.

 

Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως η ελευθερία της έκφρασης στην Ελλάδα είναι περιορισμένη.

Το περίεργο είναι, τρόπος του λέγειν περίεργο, πως αυτοί οι ορισμένοι είναι όσοι αποκαλούν φασίστα όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους ή ρατσιστή όποιον δεν ομνύει στο θαύμα της ανάληψης της μικρής Μαρίας στον Eβρο.

Αυτοί, ελλείψει επιχειρημάτων, παραπέμπουν τους «διαφωνούντες» στα δικαστήρια. Και συνεχίζουν να κατηγορούν τη χώρα μας για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

Προχθές πέρασα όλη την ημέρα μου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Hμουν μάρτυρας υπεράσπισης στη μήνυση που είχε υποβάλει ο Παναγιώτης Δημητράς κατά του διευθυντή του περιοδικού Athens Review of Books, Μανώλη Βασιλάκη.

 

Τον είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση.

 

Το έγκλημά του ήταν ότι είχε υπερασπιστεί με την αρθρογραφία του τη Σώτη Τριανταφύλλου και τον υπογράφοντα όταν ο ίδιος ο κ. Δημητράς μάς είχε μηνύσει για ισλαμοφοβία και για πρόκληση ρατσιστικής βίας.

 

Η Τριανταφύλλου αθωώθηκε, η δική μου υπόθεση μπήκε στο αρχείο, όμως ο Βασιλάκης δικάσθηκε.

 

Ευτυχώς αθωώθηκε και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως.

 

Ευτυχώς επίσης διότι αυτή η δίκη έδωσε την ευκαιρία στην υπεράσπιση του κ. Βασιλάκη, τον κ. Αβραντίνη, αλλά και το δικαστήριο, να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο για τη σαφή διάκριση ανάμεσα στη συκοφαντική δυσφήμηση και στην ελευθερία της έκφρασης.

 

Είναι κι αυτό θέμα κατανόησης κειμένου. Και ως γνωστόν, η κατανόηση κειμένου είναι το μαλακό υπογάστριο όχι μόνο της εκπαίδευσής μας, αλλά και της κοινωνίας μας, και της δημοκρατίας μας.

 

Πηγή

Προβολές : 630


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα