Έχει φτάσει μια περίοδος μεγάλου χάους και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ρυθμός των γεγονότων θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Έχει φτάσει μια περίοδος μεγάλου χάους και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ρυθμός των γεγονότων θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

4 Απριλίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:808
Μοίρασέ το

 

Επιδημίες και Σεισμοί.

Ζούμε σε μια εποχή ατελείωτων καταστροφών. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε χτυπηθεί με το ένα πράγμα μετά το άλλο και ο ρυθμός των γεγονότων φαίνεται να έχει ανεβάσει ατμό το 2024.

 

Απλώς σκεφτείτε όλα τα πράγματα που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες. Υπήρξε η ιστορική τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, στη συνέχεια κατέρρευσε η γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη και στη συνέχεια το χτύπημα του Ισραήλ σε ένα κτίριο ακριβώς δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό απείλησε να πυροδοτήσει έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο.

 

Λιγότερο από 24 ώρες πριν, ένας καταστροφικός σεισμός έπληξε την Ταϊβάν, αλλά αυτό έχει ήδη αρχίσει να ξεθωριάζει από τον κύκλο των ειδήσεων γιατί πολλά άλλα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.

 

Σε αυτό το άρθρο, θέλω να εστιάσω σε δύο πράγματα: τους λοιμούς και τους σεισμούς.

Η πανώλη της γρίπης των πτηνών έχει ήδη σκοτώσει εκατομμύρια και εκατομμύρια πτηνά σε όλο τον πλανήτη, αλλά τώρα έχει κάνει μια μεγάλη αναζωπύρωση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος παραγωγός αυγών στις ΗΠΑ κλείνει «προσωρινά» μια εγκατάσταση στο Τέξας λόγω τοπικής επιδημίας …

 

 

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φρέσκων αυγών στις Ηνωμένες Πολιτείες λέει ότι έκλεισε προσωρινά μία από τις εγκαταστάσεις του στο Τέξας, αφού η εξαιρετικά παθογονική γρίπη των πτηνών, γνωστή και ως H5N1 γρίπη των πτηνών, εξαφάνισε σχεδόν δύο εκατομμύρια πτηνά.

Η Cal-Maine Foods, Inc. ανέφερε ότι μία από τις εγκαταστάσεις της στην κομητεία Parmer “βγήκε θετική για υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών, με αποτέλεσμα την ερήμωση περίπου 1,6 εκατομμυρίων ωοπαραγωγών ορνίθων και 337.000 πουλιών, ή περίπου το 3,6% του συνολικού κοπαδιού της Εταιρείας στις 2 Μαρτίου , 2024.”

Ακριβώς έτσι, σχεδόν δύο εκατομμύρια περισσότερα πουλιά έχουν φύγει.

Οι τιμές των αυγών έχουν ήδη εκτοξευτεί και μας προειδοποιούν ότι σύντομα θα ανέβουν ακόμη περισσότερο …

 

 

Οι τιμές των αυγών αυξάνονται σταθερά εδώ και μήνες και η ομελέτα σας θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ακριβή καθώς οι πτηνοτροφικές μονάδες σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν έξαρση της γρίπης των πτηνών.

Η μέση τιμή μιας ντουζίνας μεγάλων αυγών κατηγορίας Α ήταν 3 $ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, από περίπου 2 $ το φθινόπωρο.

Ανησυχητικά, αυτή τη φορά δεν είναι μόνο τα πουλιά που κολλούν την ασθένεια.

Το USDA μας λέει ότι οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πρόσφατα μολυνθεί …

Η γρίπη των πτηνών έχει επιβεβαιωθεί σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε πολλές πολιτείες, με το USDA να λέει τη Δευτέρα ότι εντοπίστηκε στο Νέο Μεξικό και πέντε επιπλέον κοπάδια στο Τέξας.

Επιπλέον, μάθαμε ότι «τρεις γάτες κατοικίδιων ζώων» στο Τέξας πέθαναν αφού κόλλησαν τη γρίπη των πτηνών…

Εν τω μεταξύ, τρεις γάτες κατοικίδιων ζώων πέθαναν από γρίπη των πτηνών αφού μολύνθηκαν από την ασθένεια σε γαλακτοκομικές φάρμες στο Τέξας, σύμφωνα με αναφορές – καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μολυσμένα ζώα που ζουν κοντά σε ανθρώπους θα μπορούσαν να μεταδώσουν την ασθένεια στους ανθρώπους.

Τα θηλαστικά σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να μολύνονται, αλλά μέχρι τώρα η γρίπη των πτηνών δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή για τον άνθρωπο.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει;

Ένας εργάτης γαλακτοκομικών στο Τέξας βρέθηκε θετικός στον H5N1 , και αυτό αντιπροσωπεύει μόνο το δεύτερο κρούσμα που έχει καταγραφεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες…

 

 

Ένας εργαζόμενος σε γαλακτοκομείο του Τέξας βρέθηκε θετικός στη γρίπη των πτηνών, σηματοδοτώντας την πρώτη ταυτοποιημένη ανθρώπινη περίπτωση ασθένειας στις ΗΠΑ που έχει αρρωστήσει βοοειδή σε πολλές πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η λοίμωξη, μόλις το δεύτερο ανθρώπινο κρούσμα H5N1 που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα, ανησυχεί τους ειδικούς της δημόσιας υγείας που για δεκαετίες προειδοποιούν ότι η γρίπη των πτηνών θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποδειχθεί απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Αλλά το CDC μας λέει ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι ο H5N1 έχει μεταλλαχθεί σε μια μορφή που θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπλωθεί πιο εύκολα στους ανθρώπους…

Το στέλεχος της γρίπης των πτηνών που μόλυνε ένα άτομο στο Τέξας έχει μεταλλαχθεί για να εξαπλωθεί πιο εύκολα, λένε οι αξιωματούχοι – εν μέσω αυξανόμενου συναγερμού η ασθένεια θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε περισσότερους ανθρώπους.

Το CDC είπε ότι οι δοκιμές στο δείγμα H5N1 έδειξαν ότι είχε μια μετάλλαξη που «ήταν γνωστό ότι σχετίζεται με την προσαρμογή του ιού σε θηλαστικά ξενιστές» – αλλά επέμεινε ότι οι μεταλλάξεις ήταν μικρές και ο συνολικός κίνδυνος για το κοινό ήταν χαμηλός.

Αυτό είναι μια βόμβα.

Εάν ο H5N1 αρχίσει να μεταδίδεται από άτομο σε άτομο σε ευρεία βάση, αυτό θα είναι πολύ πιο σοβαρό από οτιδήποτε έχουμε βιώσει τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι λέω.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δάγγειου πυρετού στη Βραζιλία ξεπερνά ήδη το 1,5 εκατομμύριο …

 

 

Ένα πρωτοφανές ξέσπασμα δάγγειου πυρετού ξεσπά σε ολόκληρη τη Βραζιλία, καθώς το έθνος μάχεται με μια επιδημία που καταπονεί τους πόρους και εξαπλώνεται πολύ πέρα ​​από τις περιοχές που παραδοσιακά επηρεάζονται.

Σε πόλεις σε ολόκληρη την αχανή χώρα, τα νοσοκομεία και οι γιατροί επεκτείνονται στα άκρα, καθώς περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη κολλήσει τον ιό – γνωστός και ως «πυρετός των οστών» – φέτος.

Ο δάγγειος πυρετός είναι ένα πρόβλημα στη Βραζιλία κάθε χρόνο, αλλά δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο.

Τώρα να αλλάξω ταχύτητα και να μιλήσω λίγο για τους σεισμούς.

Λιγότερο από 24 ώρες πριν, γίναμε μάρτυρες του χειρότερου σεισμού στην Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια …

 

 

Η Ταϊβάν επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών την Τετάρτη, όταν σεισμός 7,4 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική ακτή του νησιού, κατέρρευσε κτίρια, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλη την περιοχή, οι οποίες αργότερα άρθηκαν, ανέφερε το CNN.

Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι ώθησαν επίσης τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να αναστείλουν τις πτήσεις, οι οποίες αργότερα επαναλήφθηκαν.

Το CNN ανέφερε ότι οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν την Ταϊβάν το πρωί προκάλεσαν ζημιές σε 125 κτίρια σε όλο το νησί, σύμφωνα με την Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία (NFA).

Αυτός ο σεισμός υποβαθμίστηκε αργότερα σε 7,2, αλλά σίγουρα ταρακούνησε πολλούς ανθρώπους.

 

 

Κάποια στιγμή, ένα κτίριο 10 ορόφων άρχισε να πέφτει καθώς όσοι βρίσκονταν στους δρόμους γύρω έτρεχαν για κάλυψη …

Μια ομάδα τρομοκρατημένων Ταϊβανέζων πολιτών φαινόταν να κατευθύνεται προς έναν πρόωρο τάφο, καθώς ένας τεράστιος σεισμός οδήγησε ένα 10όροφο κτήριο να τρέξει προς το μέρος τους – μόνο για να σταματήσει η κατασκευή σε γωνία σχεδόν 45 μοιρών.

Συγκλονιστικά πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν τη στιγμή που το κτήριο από τούβλα σείστηκε βίαια και άρχισε να πέφτει, εκτοξεύοντας σκόνη και συντρίμμια στον δρόμο, καθώς οι άνθρωποι από κάτω έτρεχαν για ασφάλεια ή έπεσαν στα αυτοκίνητά τους για προστασία.

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο ασταθής γίνεται ο πλανήτης μας.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει τόση ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ανησυχήσει πολύ για αυτό επειδή δεν μας έχει επηρεάσει πραγματικά πολύ.

Αλλά υπήρξε ασυνήθιστο τρέμουλο και εδώ στις ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, νωρίτερα φέτος σημειώθηκε ένα σμήνος με περισσότερους από 270 σεισμούς κοντά στο Ρίνο της Νεβάδα …

 

 

Οι κάτοικοι της περιοχής του νότιου Ρίνο έχουν πιθανότατα παρατηρήσει μερικούς σεισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το Σεισμολογικό Εργαστήριο της Νεβάδα (NSL), μια μονάδα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Ρίνο, έχει εντοπίσει και εντοπίσει πάνω από 270 σεισμούς μικρού μεγέθους τις τελευταίες 30 ημέρες μέχρι στιγμής. Ο μεγαλύτερος σχετικός σεισμός μέχρι σήμερα ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου που έγινε αισθητός και ακούστηκε σε μεγάλο μέρος του Ρίνο.

Ομάδες σεισμών μικρού έως μέτριου μεγέθους, όπως αυτοί που σημειώθηκαν πρόσφατα στο νότιο Ρίνο, αποκαλούνται συχνά «σμήνος».

«Ονομάσαμε αυτό το σμήνος Σμήνος του Νότιου Ρίνο», είπε ο Κίρεν Μπογκόλουμπ, σεισμολόγος δικτύου με το NSL.

Ξέρετε τι άλλο βρίσκεται νότια του Ρίνο της Νεβάδα;

Στην περιοχή βρίσκεται ένα ηφαιστειακό πεδίο γνωστό ως «Steamboat Springs», το οποίο όμως είναι ήσυχο εδώ και πολύ καιρό. Οι παρακάτω πληροφορίες προέρχονται από τη Wikipedia …

 

 

Το Steamboat Springs είναι ένα μικρό ηφαιστειακό πεδίο με θόλους ρυλιτικής λάβας και ρέει στη δυτική Νεβάδα, που βρίσκεται νότια του Ρίνο. Υπάρχει εκτεταμένη γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιαματικών πηγών, αεραγωγών ατμού και φουμάρων.

Αυτό το ηφαιστειακό πεδίο αρχίζει να ξυπνά;

Ας ελπίσουμε ότι όχι.

Όμως, καθώς η σεισμική δραστηριότητα αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, είναι αναπόφευκτο ότι και οι ΗΠΑ θα βιώσουν μεγάλη δόνηση.

Εκτός από τις φυσικές καταστροφές, ο κόσμος μας ταλαιπωρείται από πολέμους, επιδημίες, λιμούς, οικονομικά προβλήματα και πολιτικές αναταραχές.

Έχει φτάσει μια περίοδος μεγάλου χάους και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ρυθμός των γεγονότων θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες.

theeconomiccollapseblog.com

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 808


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα