Αίσχος! Άδεια για αιολικά στα καμένα του Έβρου

Αίσχος! Άδεια για αιολικά στα καμένα του Έβρου

26 Σεπτεμβρίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:290
Μοίρασέ το

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA.

 

«Ενώ η κοινωνία είναι ακόμα μουδιασμένη από το γεγονός ότι μέσα σε δύο διαδοχικές χρονιές κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του μοναδικού Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, η κυνικότητα και η αδιαφορία από τις υπηρεσίες της διοίκησης που είναι υπεύθυνες για την αδειοδότηση έργων, τα οποία τεκμηριωμένα είναι επιβαρυντικά για την ορνιθοπανίδα, είναι σοκαριστικές αλλά και εξοργιστικές»

 

Πάνω απ’ όλα οι μπίζνες και να γεμίζουν τα … θησαυροφυλάκια των εβραίων Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη και σία…;;;

ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ…

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΙΔΝΩΝ…

ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΠΑΘΕΙΣ ΘΕΑΤΕΣ, ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ…

 

 

Καλλιόπη  Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Θα ΄θελα να ‘ξερα, αυτή η … μουδιασμένη κοινωνία, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…

 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

 

 

Υ.Γ.1. Όποιοι ψήφισαν τον Μητσοτάκη, είναι ΗΘΙΚΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

 

 

Υ.Γ.2. Η φωτογραφική σύνθεση, είναι των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ… 

 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε είκοσι ημέρες από τη στιγμή που έσβησε η καταστροφική πυρκαγιά στον Εβρο, και το κράτος άναψε το «πράσινο» φως για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών εντός της καμένης έκτασης! Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στην αδειοδότηση δύο αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή NATURA, σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας και εντός των κρίσιμων βιότοπων αρπακτικών, όπως ο μαυρόγυπας.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στη «Δι@ύγεια» στις 20 Σεπτεμβρίου (ΑΔΑ: 9ΤΝΣΟΡ1Υ-3ΕΚ), εγκρίνοντας τους περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία δύο αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 6,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 6,0 MW, στις θέσεις: ΜΥΤΑΚΑΣ 1 και ΜΥΤΑΚΑΣ 2, και συνοδά έργα βελτίωσης οδοποιίας πρόσβασης και ηλεκτρικής διασύνδεσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφερειακής Ενότητας Εβρου».

Η αδειοδότηση βασίστηκε στην ομόφωνα θετική εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, το οποίο παρέκαμψε την αρνητική γνωμοδότηση του ΟΦΥΠΕΚΑ (Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Εβρου και Δαδιάς) για το συγκεκριμένο έργο.

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η θετική εισήγηση βασίστηκε απλά σε μία σχετική ερώτηση του προέδρου του ΠΕΣΠΑ προς τον γενικό διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος «ανέφερε ότι το ΥΠΕΝ είναι θετικό με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου», χωρίς οποιαδήποτε τεκμηρίωση και αντίκρουση των θέσεων του ΟΦΥΠΕΚΑ.

«Ενώ η κοινωνία είναι ακόμα μουδιασμένη…»

«Ενώ η κοινωνία είναι ακόμα μουδιασμένη από το γεγονός ότι μέσα σε δύο διαδοχικές χρονιές κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του μοναδικού Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, η κυνικότητα και η αδιαφορία από τις υπηρεσίες της διοίκησης που είναι υπεύθυνες για την αδειοδότηση έργων, τα οποία τεκμηριωμένα είναι επιβαρυντικά για την ορνιθοπανίδα, είναι σοκαριστικές αλλά και εξοργιστικές» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση.

Καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης να ανακαλέσει άμεσα την περιβαλλοντική αδειοδότηση για τον ΑΣΠΗΕ ΜΥΤΑΚΑΣ 1 & 2 εντός της καμένης έκτασης του Εβρου, αλλά και το ΥΠΕΝ να παρέμβει, καθώς το υπουργείο έχει και την κύρια ευθύνη για τα έργα που βρίσκονται εντός ή επηρεάζουν άμεσα τις περιοχές NATURA.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει αναλάβει η εταιρία ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΒΡΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, η οποία δεν διαθέτει καν δική της ιστοσελίδα, αλλά μέσω αναζήτησης παραπέμπει σε μεγαλύτερη εταιρία με έδρα τον νομό Δράμας.

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 290


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα