ΑΑΔΕ: Θα εισπράξει τώρα από τους μεγαλοοφειλέτες ή μία από τα ίδια, όπως εδώ και δεκαετίες;

ΑΑΔΕ: Θα εισπράξει τώρα από τους μεγαλοοφειλέτες ή μία από τα ίδια, όπως εδώ και δεκαετίες;

25 Αυγούστου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:137
Μοίρασέ το

 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 105 δισ. ευρώ και δυστυχώς μήνα με το μήνα αυξάνονται.

Από το συνολικό αυτό ποσό, τα 90 δισ. ευρώ προέρχονται από 8.825 φορολογούμενους, καθένας εκ των οποίων χρωστά πάνω από 1 εκατ. ευρώ και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% του συνόλου των οφειλετών!

Το Σύνταγμα είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΑΑΔΕ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΧΡΕΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ;;;

ΡΕ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΚΑ… ΓΚΑ…ΜΗΘΕΙΤΕ…

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Προτείνω ν’ ακούσετε αυτά τα δυο βίντεο, που αφορούν στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΑΔΕ… έχουν πολύ μεγάλη σημασία… (εδώ και εδώ…)…

Και μην ξεχνάτε, πως η ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ…

 

 

Εδώ και χρόνια θυμάμαι τις άπειρες και ηχηρές εξαγγελίες των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών, περί “πάταξης της φοροδιαφυγής”, που φυσικά περιελάβανε πρωτίστως την είσπραξη με κάθε τρόπο ληξιπρόθεσμων οφειλών εκατοντάδων εκατομμυρίων και δεκάδων δισ. ευρώ.

Όλες απέτυχαν παταγωδώς, καθώς δεν υπήρχε η ουσιαστική πολιτική βούληση, πέραν του ότι οι νόμοι άλλαζαν σαν τα πουκάμισα και οι περιβόητες κάθε φορά ρυθμίσεις, ουσιαστικά άνοιγαν το παράθυρο για νέες παρατάσεις, αν δεν παρείχαν κιόλας μία ιδιότυπη ασυλία σε όσους σώρευαν με νέα χρέη το δημόσιο, κάθε τόσο και λιγάκι.

Άλλη μία απόπειρα επιχειρεί τώρα η ΑΑΔΕ, ελπίζοντας ότι η λειτουργία των δύο νέων εισπρακτικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αρμοδιότητα την παρακολούθηση, την βεβαίωση και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα φέρει αποτελέσματα και ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων δυσκολιών φθινοπώρου και χειμώνα.

Δείτε τώρα ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 105 δισ. ευρώ και δυστυχώς μήνα με το μήνα αυξάνονται.

Από το συνολικό αυτό ποσό, τα 90 δισ. ευρώ προέρχονται από 8.825 φορολογούμενους, καθένας εκ των οποίων χρωστά πάνω από 1 εκατ. ευρώ και οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,2% του συνόλου των οφειλετών!

 

Στην ΑΑΔΕ ισχυρίζονται και επιμένουν ότι θα αξιοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με κυριότερα όπλα τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Μακάρι να αποδειχθεί ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα αυτή τη φορά, αν και για κάποιες μεγάλες υποθέσεις δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν… έξωθεν παρεμβάσεις.

Επιπλέον, μία “προτασούλα” που επικοινωνήθηκε δεόντως από την κεντρική φορολογική αρχή προς τα media, δεν ξέρω, εμένα με υποψίασε κάπως.

Τι λέει αυτή η προτασούλα; Ότι απώτερος στόχος της δημιουργίας αυτών των δύο υπερκέντρων σε Αθήνα (από τέλος Σεπτεμβρίου) και Θεσσαλονίκη (από τον νέο χρόνο) είναι “η ανάσχεση του κύματος των «κόκκινων χρεών» προς την Εφορία”.

Ωραία, θεμιτή η επιδίωξη να φοβηθούν όσοι ετοιμάζονται να μην εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά η προτεραιότητα του στόχου, δεν θα έπρεπε να είναι η είσπραξη των ήδη οφειλόμενων;

 

Πηγή

Προβολές : 137


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα