Αγγίζει παγκόσμια πρωτιά στην διαφθορά και στα πολιτικά σκάνδαλα η Ελλάδα από το 2019 έως σήμερα

Αγγίζει παγκόσμια πρωτιά στην διαφθορά και στα πολιτικά σκάνδαλα η Ελλάδα από το 2019 έως σήμερα

25 Ιανουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:178
Μοίρασέ το

 

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφυσήσει κλίμα αισιοδοξίας και άνετης νίκης στις εκλογές, την ημερομηνία των οποίων κρατά ακόμα ως επτασφράγιστο μυστικό, τόσο βουλευτές και στελέχη του κόμματος κρατάνε μικρό καλάθι, καθώς κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει το επόμενο διάστημα, μετά την αποκάλυψη ορμητικού χειμάρρου «γαλάζιων» σκανδάλων που αμαυρώνουν την εικόνα του κόμματος της Ν.Δ. και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
<
Ετοιμαστείτε για την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετά τις εκλογές…
Ο ψυχοπαθής Μητσοτάκης, οδηγεί το κόμμα σε συντριβή…
Ακόμα κι αν έρθει πρώτος, δυνατότη συγκρότησης κυβερνητικής αυτοδυναμίας, δεν θα έχει…
Το σχέδιο αυτού που κυβερνάει την Ελλάδα από τα παρασκήνια, είναι δικομματική ή και τρικομματική κυβέρνηση…
Δηλαδή, ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΣΥΡΙΖΑ – ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ…με πρόσωπο που θα έχει επιλέξει ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ως πρωθυπουργό…
Ο Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την αρχηγία του κόμματος…
οπότε τι γίνεται;
ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…
Θα γελάει και ο Καραγκιόζης…
Καλλιόπη Σουφλή
Από τον Πάνο Σώκο
Η αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών, με αποτέλεσμα να εντείνεται η νευρικότητα στη «γαλάζια» παράταξη και να αδρανοποιείται η κυβερνητική λειτουργία, καθώς οι υπουργοί ήδη κάνουν προεκλογικό αγώνα στις εκλογικές τους περιφέρειες για την επανεκλογή τους.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ο πρωθυπουργός θα ήθελε να κλείσει πριν από τις εκλογές, όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και αναμένονται νέες εξελίξεις μετά την έρευνα της ΑΔΑΕ σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που έχει δυσαρεστήσει την κυβέρνηση.
Η ανεξέλεγκτη ακρίβεια που αυξάνει την κοινωνική δυσαρέσκεια και επιβαρύνει την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να βρει αποτελεσματικές λύσεις για να ελέγξει τις τιμές.
Στο μεταξύ, οι βουλευτές είναι συγκρατημένοι και αμήχανοι, καθώς βλέπουν ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές προστίθενται νέα σκάνδαλα, ενώ είναι έκδηλη η ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να δουν κι άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις «γαλάζιων» βουλευτών το φως της δημοσιότητας.
Ηδη είναι πολλές οι περιπτώσεις με πρωταγωνιστές βουλευτές που συμπτωματικά και οι τρεις εκλέχτηκαν για πρώτη φορά το 2019.
Είχαν επιλεγεί ως υποψήφιοι με τη γνωστή μέθοδο του μητρώου στελεχών, που τόσο πολύ είχε διαφημιστεί τότε από τη Ν.Δ. ως μια πρωτοπόρα διαδικασία ανάδειξης ικανών και άξιων στελεχών μέσα από την κοινωνία.
Επί της ουσίας όμως ήταν ένα τέχνασμα του Κ. Μητσοτάκη για να αναδείξει στελέχη αφοσιωμένα σε αυτόν, ώστε να ελέγχει πλήρως της Κ.Ο.
Μόνο που, εκ του αποτελέσματος, απεδείχθη ότι ήταν και μια αποτυχημένη διαδικασία, καθώς:
Ο Θέμης Χειμάρας, που εκλέχτηκε το 2019 στη Φθιώτιδα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις ότι, παρότι υπάρχει συνταγματικό ασυμβίβαστο, η εταιρία του υπέγραψε συμβάσεις με το Δημόσιο που του απέφεραν πάνω από 400.000 ευρώ από το 2019.
Ο Ανδρέας Πάτσης βουλευτής στα Γρεβενά από το 2019, έκανε δουλειές με τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς αγόρασε δάνεια 64.000.000 ευρώ αντί μόλις 4.000.000 ευρώ. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο τον διέγραψε από την Κ.Ο., αλλά ο ίδιος δεν παραιτήθηκε από βουλευτής.
Κοινό σημείο και των δύο είναι ότι η ηγεσία της Ν.Δ. και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζαν από χρόνια τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, αλλά αδράνησαν. Ο Α. Πάτσης το δήλωσε ο ίδιος ότι η ηγεσία γνώριζε τις δουλειές του πολύ πριν εκλεγεί βουλευτής, ενώ η υπόθεση του Θ. Χειμάρα είχε γίνει γνωστή από το 2020.
Κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ
Τρίτη περίπτωση είναι ο βουλευτής Μαγνησίας Κων. Μαραβέγιας  κι αυτός εκλέχτηκε το 2019. Η υπό σύσταση εταιρία της συζύγου του, μονοπρόσωπη ΙΚΕ με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ, είχε καταθέσει αίτηση στον αναπτυξιακό νόμο για δύο επενδυτικά έργα, συνολικού ύψους 4.200.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση των έργων εγκρίθηκε, αλλά η σύζυγος του Κ. Μαραβέγια δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει τα εκατομμύρια, καθώς, όπως παραδέχτηκε ο βουλευτής, δεν μπορούσε να διαθέσει τριπλάσιο ποσό, δηλαδή 12.000.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος (βουλευτής από το 2019 κι αυτός) καταγγέλθηκε από τον Παύλο Πολάκη ότι ως δικηγόρος κάνει πλειστηριασμούς, πως έλαβε αποζημίωση λόγω πανδημίας και πως η σύζυγός του έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Ο ίδιος απάντησε «είμαι δικηγόρος και δεν ντρέπομαι, το μη επιτρεπτό ηθικά είναι να κάνεις πλειστηριασμούς», ενώ τόνισε πως «ως βουλευτής δεν έχω υπογράψει καμία απόφαση πλειστηριασμού».
Πρόσθεσε δε πως και πριν από την εκλογή του το δικηγορικό γραφείο του δεν είχε κάνει ποτέ πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Επίσης, για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ανέφερε ότι είναι «νόμιμη και ηθική».
Επίσης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα στους κόλπους της Κ.Ο. της Ν.Δ., ερευνάται περίπτωση τρίτου βουλευτή που φέρεται ότι είχε συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο. Τα «Νέα» έγραψαν ότι πρόκειται για γυναίκα από τη βόρεια Ελλάδα.
Κοντά σε αυτά και η αρνητική δημοσιότητα με την υπόθεση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη για «υπόνοια απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου», για την οποία ο πρωθυπουργός την έθεσε εκτός ψηφοδελτίων, αν και είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της στη Θεσσαλονίκη.
Τα ψηφοδέλτια και η ενίσχυση της «μητσοτακικής πτέρυγας»
Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των νέων ψηφοδελτίων της Ν.Δ.
Το περιβόητο μητρώο πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων και με την επιλογή των υποψηφίων ασχολούνται εντατικά έμπιστοι άνθρωποι του πρωθυπουργού, όπως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο Θανάσης Νέζης, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Βασική κατεύθυνση είναι η περαιτέρω ενίσχυση της «μητσοτακικής πτέρυγας» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε χάσει είτε κερδίσει τις εκλογές, θα χρειαστεί να έχει συμπαγή ομάδα, χωρίς παραφωνίες.
Αν χάσει, θα τεθεί εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας, δεδομένου ότι ο ίδιος, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Ν.Δ., δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν όλοι οι παλαιότεροι αρχηγοί της Ν.Δ. (Γ. Ράλλης, Ε. Αβέρωφ, Κων. Μητσοτάκης, Μ. Εβερτ, Κ. Καραμανλής, Α. Σαμαράς, Β. Μεϊμαράκης).
Αν κερδίσει, θα έχει μια εύθραυστη πλειοψηφία, είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία, που σημαίνει ότι όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να είναι ελεγχόμενοι.

 

Πηγή

Προβολές : 178


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα