Αδιανόητο: Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεργός στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;

Αδιανόητο: Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεργός στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;

22 Μαρτίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:484
Μοίρασέ το

 

Παρέμβαση του ανακριτή

Γιατί η ΔΑΕΕ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για την έκρηξη στα Τέμπη;

 

 

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ύποπτη άρνηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να δώσει τα στοιχεία από την έκρηξη στα Τέμπη, την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, για αυτήν ευθύνεται παράνομες χημικές ουσίες, όπως το ξυλόλιο που βρέθηκε στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, από την χημική νέφωση που προκλήθηκε λόγω του ξυλολίου, 28 άτομα απανθρακώθηκαν, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Το μοιραίο βράδυ έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της ανεξήγητης έκρηξης. Παραμένει άγνωστο όμως το τι ερευνήθηκε, με τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, Ανδριανό Γκουρμπάτση να καταγγέλλει δημόσια ότι η ΔΑΕΕ δεν προχώρησε σε καμία ανακριτική πράξη.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η προσπάθεια συγκάλυψης; Όλα οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento.gr, ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων Στέλιος Σούρλας, με αίτημά του προς τη ΔΑΕΕ ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία από την αυτοψία που έγινε στον χώρο του δυστυχήματος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο… βρήκε κλειστές πόρτες αφού η υπηρεσία αρνήθηκε να παραχωρήσει στοιχεία για τις ανακριτικές πράξεις, τον χρόνο που έφτασε στο σημείο, αλλά και ποιες ήταν οι διαπιστώσεις για την φονική έκρηξη που δεν δικαιολογείται.

Παρέμβαση του ανακριτή

 

Ο δικηγόρος ενημέρωσε τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη που ερευνά ανεμπόδιστος την υπόθεση και τότε ο ίδιος παρενέβη ζητώντας να του διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία της αυτοψίας που η ΔΑΕΕ αρνήθηκε να παραχωρήσει.

Σοκάρουν οι αποκαλυπτικές καταγγελίες του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι καταγγελίες του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής κ. Γκουρμπάτση ότι το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη, κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές.

Σε μια σειρά από αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter Χ, ο κ. Γκουρμπάτσης κατήγγειλε ότι η ΔΑΕΕ του ΠΣ και δεν προέβη σε καμία ανακριτική πράξη. και έτσι συνέργησε στη συγκάλυψη των ευθυνών! Ο ίδιος αναφέρει ότι η ΔΑΕΕ δεν διενήργησε αυτοψία για την ύποπτη έκρηξη και ότι τα οχήματα του ανακριτικού δεν εμφανίζονται στο σύστημα καταγραφής του εντοπισμού θέσης και κίνησης των οχημάτων.

 

Γεγονός που όπως λέει «αποδεικνύει πώς ψευδώς αναφέρεται, ότι διενήργησαν αυτοψία για την ύποπτη φωτιά / έκρηξη».

 

Ο πρώην υπαρχηγός του ΠΣ κατήγγειλε και εκείνος την άρνηση της υπηρεσίας να δώσει στοιχεία, τονίζοντας ότι ντρέπεται για αυτή την εξέλιξη, καθώς ήταν ο ίδιος την οραματίστηκε και υπηρέτησε τότε ως διευθυντής.

 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ερευνά την… δισέλιδη έκθεση που διαβιβάστηκε τότε από την Πυροσβεστική και στην ουσία δεν συνεισέφερε τίποτα απολύτως στη διερεύνηση της υπόθεσης για τη σύγκρουση και την έκρηξη που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 επιβάτες. Ήδη διεξάγεται ΕΔΕ για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των πυροσβεστών. 

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 484


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα