Αζήτητοι νεκροί στα ψυγεία του Νοσοκομείου Νίκαιας

Αζήτητοι νεκροί στα ψυγεία του Νοσοκομείου Νίκαιας

15 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:294
Μοίρασέ το

 

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για κάποιον λόγο που πρέπει να εξηγηθεί, η Αστυνομία και η Εισαγγελία δεν επιτρέπουν να σταλούν για ταφή σοροί ατόμων που δεν έχουν οικείους και είναι στα αζήτητα.

Έχουν βρεθεί μπλεγμένοι, αρμόδιοι του νοσοκομείου για τέτοιες διαδικασίες, και γι’ αυτό πάντοτε πρέπει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οικείοι του εκλιπόντος, να δοθεί άδεια από την Εισαγγελία ώστε να γίνει η ταφή.

Όλα αυτά, όμως, δεν είναι παρά γραφειοκρατικά εμπόδια και υπεκφυγές.

 

 

 

 

Εκατομμύρια νόμοι για να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…

Η πολυνομία και οι απαρχαιομένοι νόμοι, έχουν μετατρέψει το κράτος σε ένα πολυδαίδαλο σύστημα που κανείς πολίτης να μην βρίσκει το δίκιο του…

Σύστημα φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τους κυβερνώντες.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Αζήτητοι νεκροί στα ψυγεία του Νοσοκομείου Νίκαιας

Πριν καλά-καλά πέσει η σκόνη από τη δημοσιοποίηση υπηρεσιακού εγγράφου με τίτλο «Δυσλειτουργία αποστείρωσης χειρουργείων» στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει σήμερα την πλήρη αδιαφορία του υγειονομικού μηχανισμού της χώρας, αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου, αναφορικά με τη διαχείριση των νεκρών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» παραμένουν στα αζήτητα, για διάστημα που ξεπερνά πολλές φορές και τους τέσσερις μήνες.

Συγκεκριμένα, στο ψυγείο του νοσοκομείου βρίσκεται η σορός ενός άνδρα 45 ετών που έχασε τη ζωή του συνεπεία τροχαίου πριν από τέσσερις μήνες, η σορός του Ε.Τ., που έφυγε από τη ζωή στις 19 Δεκεμβρίου 2021, και η σορός του Γ.Σ., που πέθανε στις 3 Ιανουαρίου στην Γ’ Παθολογική. Πιο πρόσφατη σορός που παραμένει στα αζήτητα είναι της Α.Ι., που έφυγε από τη ζωή στη Β’ Παθολογική στις 12 Ιανουαρίου. Για την πιστοποίηση όλων των ανωτέρω, η «Ζούγκλα» έχει στη διάθεσή της μαρτυρία η οποία επιβεβαιώνει ότι οι τέσσερις νεκροί που προαναφέρθηκαν βρίσκονταν στα ψυγεία του νεκροτομείου έως και την Κυριακή (13/2) το βράδυ. 

Με τα παραπάνω στοιχεία, επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου Αναστάσιο Μύτογλου.

Ο κ. Μύτογλου ανέφερε πως δεν υπάρχουν πλέον αυτές οι σοροί στο ψυγείο του νοσοκομείου και πως έχουν διακομιστεί για ταφή.

Διευθυντής κλινικής στο Νοσοκομείο Νίκαιας, με μακρά θητεία στον συνδικαλισμό του κλάδου, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, μιλώντας στη «Ζούγκλα» ισχυριζόταν πως αυτή την ώρα έχουν παραμείνει δύο από τις τέσσερις σορούς στα ψυγεία και πως για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι εισαγγελικές αρχές και το Βασιλικό Διάταγμα του 1968. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για κάποιον λόγο που πρέπει να εξηγηθεί, η Αστυνομία και η Εισαγγελία δεν επιτρέπουν να σταλούν για ταφή σοροί ατόμων που δεν έχουν οικείους και είναι στα αζήτητα. Έχουν βρεθεί μπλεγμένοι, αρμόδιοι του νοσοκομείου για τέτοιες διαδικασίες, και γι’ αυτό πάντοτε πρέπει, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οικείοι του εκλιπόντος, να δοθεί άδεια από την Εισαγγελία ώστε να γίνει η ταφή. Όλα αυτά, όμως, δεν είναι παρά γραφειοκρατικά εμπόδια και υπεκφυγές. 

Οι Αρχές επικαλούνται ένα απαρχαιωμένο Βασιλικό Διάταγμα του 1968 για τη διακίνηση των νεκρών, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι απαράδεκτο να ισχύει μετά από 54 χρόνια και να μην έχει εκσυγχρονιστεί η διαδικασία.

Στο Νοσοκομείο Νίκαιας εργάζονται εξαιρετικά ευσυνείδητα άτομα, τα οποία, σε πείσμα των καιρών, επιχειρούν να συμπεριφερθούν με κοινωνική ευπρέπεια και ευαισθησία.

Αυτοί οι άνθρωποι, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, είναι αυτοί που καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν στους νεκροθαλάμους. Είναι αυτά τα άτομα που βρέθηκαν πριν από λίγες ώρες σε εκείνα τα σημεία του Νοσοκομείου Νίκαιας για να επιβεβαιώσουν ότι τα καρτελάκια που δένονται στους σάκους των σορών έγραφαν τα ονόματα τα οποία προαναφέρθηκαν στην αρχή του ρεπορτάζ.

Δυστυχώς, για τον διοικητή του νοσοκομείου, διευθυντή χειρουργό και συνδικαλιστή κ. Μύτογλου, τα καρτελάκια έγραφαν αυτά τα ονόματα που αναφέρει το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας». Μετά από μήνες οι σοροί των ανθρώπων αυτών παραμένουν στα αζήτητα, καταδεικνύοντας την κατάντια του υγειονομικού μηχανισμού της χώρας, αλλά και την απίστευτη αυθάδεια του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υποστήριξε: «Παρατηρείται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων να μένουν στα αζήτητα ασθενείς. Είναι δύο οι κατηγορίες. Πρώτοι είναι οι ασθενείς όπου δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος, δεν μπορούν να βρουν τους συγγενείς προκειμένου να τους παραλάβουν, κυρίως αλλοδαποί, και δεύτερον είναι ασθενείς που έχουν πεθάνει από κορωνοϊό και οι συγγενείς ψάχνουν να βρουν μέσω της Εισαγγελίας να πάρουν δικαστική απόφαση προκειμένου να γίνει νεκροψία. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε και σορούς που έχουν μείνει και έναν χρόνο, που είχαμε καταγγείλει και πρόσφατα στο Αττικό Νοσοκομείο σε νεκροθάλαμο.

Το ζήτημα είναι ότι οι νεκροθάλαμοι αυτοί δεν είναι κατάλληλοι για να συντηρείται ένας νεκρός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο νοσοκομείο.

Θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία από τις υγειονομικές αρχές προκειμένου αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο να μη συνεχίσει να υπάρχει. Μπορούν να μεταφερθούν σε καλύτερα ψυγεία και να γίνεται εκεί η διαδικασία».

Aκούστε αναλυτικά όλα όσα είπε, εδώ

 

 

Πηγή

Προβολές : 294


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα