«ΑΙΔΩΣ, ωρέ ΞΕΦΤΙΛΕΣ»! Βαρυσήμαντο άρθρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την συμμορία της Οικογένειας Μητσοτάκη και Αντιπολίτευσης και τον ύπουλο πόλεμο κατά του Αρχηγού του Στόλου.

«ΑΙΔΩΣ, ωρέ ΞΕΦΤΙΛΕΣ»! Βαρυσήμαντο άρθρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την συμμορία της Οικογένειας Μητσοτάκη και Αντιπολίτευσης και τον ύπουλο πόλεμο κατά του Αρχηγού του Στόλου.

26 Σεπτεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:528
Μοίρασέ το

 

 

Είναι τα υψηλόβαθμα εκείνα στελέχη των κομμάτων με μακρά θητεία και βαθειές οικογενειακές ρίζες.

Μεταξύ τους δεν υπάρχουν κομματικές διαφορές, αλληλοϋποστηρίζονται με πάθος και τους ενώνει η κοινή λατρεία για την εξουσία και το άρμεγμα του Κράτους.

Εκμεταλλεύονται όλες τις ευκαιρίες που τους παρέχονται για ταξίδια συμμετοχή σε Συνέδρια και Forum του εξωτερικού που τα απολαμβάνουν ως μικρές διακοπές με όλα, πολυτελώς, πληρωμένα από τη δύστυχη Χώρα.

«ΑΙΔΩΣ, ωρέ ΞΕΦΤΙΛΕΣ»! Βαρυσήμαντο άρθρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την συμμορία της Οικογένειας Μητσοτάκη και Αντιπολίτευσης και τον ύπουλο πόλεμο κατά του Αρχηγού του Στόλου.

Με δεδομένο πλέον πως βαδίζουμε κυριολεκτικά σε αχαρτογράφητα νερά και η επίθεση εκ μέρους της Τουρκίας προς τη Πατρίδα μας, είναι απλά θέμα χρόνου, το παρακάτω βαρυσήμαντο άρθρο του Κωνσταντίνου Φράγκου, αποκαλύπτει την τραγικότητα των ενόπλων δυνάμεων, που έχουν γίνει φερέφωνα μιας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και τα πυρά που δέχεται ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ.

Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ο Κων. Φράγκος γράφει για τα «χτυπήματα» στον Αρχηγό Στόλου

Κων. Φράγκος Διαξιφισμοί 

Πικρές αλήθειες πολιτικής παραλυσίας

Αν ο κόσμος θέλει να εξαπατάται, αφήστε τον να το κάνει

Γάϊος Πετρούνιος

 

 • Στο προηγούμενο είχα απαριθμήσει μερικές καταστάσεις και γεγονότα που πείθουν και τον πλέον αδαή και δύσπιστο ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Αποτροπή που πρέπει να εκλείψουν τάχιστα. Την καθιστούν μη αξιόπιστη.
 • Η Ηρωδιάς εταράχθη σφόδρα αλλά εσιώπησε. Τι να πεί; Ποια πολιτική προσωπικότητα έχει το θάρρος και το ανάστημα να διακηρύξει ότι των συμφερόντων της Πατρίδας και της Άμυνας έπονται τα αμαρτωλά κεκτημένα των πολιτικών;
 • Σήμερα επανέρχομαι με κάτι το πιο συνταρακτικό έχων ως πάγια αρχή το «Πατριωτικό είναι το αληθές» του Σολωμού.

Τα πεπραγμένα των πολιτικών, πολιτικάντηδων και της οικογενειοκρατίας που μας κυβερνούν και μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και μας εμφανίζονται ως Σωτήρες και Statemen θα τα δούμε παρακάτω. Ιδού………

Αναμφισβήτητα ντοκουμέντα

 • Έπειτα από 11 χρόνια Μνημονίων, το ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται στα 165 δισ.! Δηλαδή, 55 δισ. Λιγότερα από το ΑΕΠ του 2009.
 • Έπειτα από 12 χρόνια Μνημονίων, το Χρέος της χώρας ανέρχεται σήμερα στα 355 δισ.! Δηλαδή, όσο ακριβώς ήταν το 2011.
 • Από το 2010 έως σήμερα, λέει ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (Δημήτρης Στεργίου), στη χώρα μας εισέρρευσε 1 τρισ.! Από φόρους, από δάνεια, από ιδιωτικοποιήσεις, από το «κούρεμα» των Ταμείων και της ιδιωτικής περιουσίας, καθώς και κοινοτικούς πόρους! Ένα (αριθμός 1) τρισεκατομμύριο!

Τι έγιναν αυτά τα λεφτά – τα λεφτά μιας δεκαετίας; Δημόσιες επενδύσεις; Όχι. Ιδιωτικές επενδύσεις; Η ανεργία άλλα λέει. Η εξάπλωση της φτώχειας, επίσης.

Ότι το παραγωγικό, το διοικητικό και το πολιτικό μοντέλο της χώρας δεν άλλαξε.

Και τι σημαίνει αυτό εν μέσω νέας, χειρότερης κρίσης που έρχεται;

 • Και τελικά ας μη ξεχνάμε εμείς οι Συνταξιούχοι (πολιτικοί ή στρατιωτικοί) πως οι Σωτήρες (ΣΣ δηλ. οι εμπρηστές που μετεβλήθηκαν σε πυροσβέστες) μας άρπαξαν δύο μισθούς το χρόνο και τίναξαν τα Ασφαλιστικά μας ταμεία στον Αέρα. Μην ξεχνάμε……..
 • Και μην ξεχνάμε, επίσης, ότι από το 2006 μέχρι το 2016 η άμυνα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως, εντελώς. ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ.
 • Υπάρχει χρόνος ακόμη, έστω ολίγιστος, οι μεν Αξιωματούχοι να ξυπνήσουν κι εμείς να κραυγάζουμε. Οι δήθεν σωτήρες και «πατριώτες» που είναι οι ένοχοι της κατάντιας πρέπει να το βουλώνουν και ν΄ αποχωρούν διακριτικά.

 

Για να ζήσει η Ελλάδα

Τους καιρούς τους ύστατους

Βρείτε τώρα ένα Καιάδα

Και γκρεμοτσακίστε τους

(Ν. Γκάτσος – Παράλογα)

 • Εννοείται ποιους εννοώ …….. εκλογές έρχονται.

Θέλετε κι΄ άλλα;

 • Σε επίρρωση των όσων αναφέρω προηγουμένως παρουσιάζω την πληροφορία της ING BANK (Καθ. 21/7) σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 5 ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται στη ζώνη κινδύνου για εμπλοκή τους σε νέα κρίση. Για ν’ αποφευχθεί αυτό, για να βάλουμε φραγμό στη καταιγίδα χρειάζεται, επειγόντως, λήψη αυστηρών μέτρων.
 • Η Ελληνική απάντηση συντονίζεται και φορμάρεται στην προεκλογική αρχαιότατη παράδοση των κομμάτων, που ακούει στ’ όνομα: Παροχές, διορισμοί, επιδόματα, αναδρομικά, προσλήψεις. Αυτό επηρεάζει αφάνταστα την Άμυνα, γιατί γίνεται «φρενάρισμα» των προγραμμάτων και θέτει τη Χώρα σε κίνδυνο εμπλοκής σε νέα περιπέτεια.
 • Σήμερα το φαινόμενο επαναλαμβάνεται με την κυβέρνηση να δίνει τα ρέστα της σε παροχές και την Αντιπολίτευση να υπόσχεται περισσότερα.
 • Τα ερωτήματα αναφέρονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Αναφέρω μερικά:

– Τι θα γίνει με την επιχειρισιακή διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων C – 130, C 27j, SUPER PUMA, CH – 47 (CHINOOK), NH – 90, που κινείται νωχελικά με προοπτικές επίλυσης απωτέρου μέλλοντος;

– Τι θα γίνει με την προμήθεια κορβετών που συζητείται επί μήνες αλλά δεν καταλήγει,;

– Τι θα γίνει με το μέγα πρόβλημα, επιμελώς συγκαλυπτόμενο, του τροχαίου υλικού των ΕΔ που έχει γεράσει επικίνδυνα; Σταματάω εδώ.

 • Αυτά βέβαια τα γνωρίζει καλώς Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση αλλά φαίνεται τα αφήνει σε β’ ή γ΄ προτεραιότητα. Προέχει η προεκλογική μάχη ενώ η μάχη των συνόρων θεωρείται δευτερεύουσα.

 

Λεφτά, δυστυχώς, δεν υπάρχουν

 • Θα γίνω κουραστικός αν επανέλθω υπενθυμίζοντας την ανάγκη ίδρυσης ενός Εθνικού Ταμείου Άμυνας όπου θα ηγηθούν όλοι οι Έλληνες εντός και εκτός Επικράτειας, να καταθέσουν τον οβολόν τους.
 • Το είχε υποσχεθεί ο τ. ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος, το υποσχέθηκε και ο κ. Πρωθυπουργός (Ιαν. 2020) αλλά γρήγορα το λησμόνησαν.
 • Άδικα κραυγάζει επί μήνες η ψυχή της Μακεδονικής Φλόγας ……. Στρατηγός ΕναποστρατείαΝίκος Ναούμ. Έχει ήδη καταγράψει χιλιάδες υπογραφών διακεκριμένων πολιτών που θέλουν ένα τέτοιο ταμείο. Θα συγκεντρωθεί αρκετό χρήμα, αφ’ ενός, αλλά θα επιδειχθεί και η βούληση των πολιτών για τη σωτηρία της Πατρίδας.
 • Οίκοθεν νοείται ότι τα έσοδα θα διαχειρισθεί ειδικά συγκροτημένη Επιτροπή και δεν θα διατεθούν, επ΄ ουδενί, στο ΥΕΘΑ.

Η Ελίτ της Ελίτ

 • Είναι τα υψηλόβαθμα εκείνα στελέχη των κομμάτων με μακρά θητεία και βαθειές οικογενειακές ρίζες. Μεταξύ τους δεν υπάρχουν κομματικές διαφορές, αλληλοϋποστηρίζονται με πάθος και τους ενώνει η κοινή λατρεία για την εξουσία και το άρμεγμα του Κράτους. Εκμεταλλεύονται όλες τις ευκαιρίες που τους παρέχονται για ταξίδια συμμετοχή σε Συνέδρια και Forum του εξωτερικού που τα απολαμβάνουν ως μικρές διακοπές με όλα, πολυτελώς, πληρωμένα από τη δύστυχη Χώρα.
 • Προ ημερών και σε μια μάζωξη φίλων πολιτικών Ελίτ άλλων κρατών βρέθηκαν στο Παρίσι, ένθα εθεάθησαν σε πολυτελές ρεστοράν, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος και ο Γιωργάκης, ο Καστελοριζιώτης καλέ.
 • Τι εκπροσωπούν οι παραπάνω παρά την παρακμή, την συμμετοχή τους στη χρεοκοπία του Κράτους, στην ταπείνωση του Ελληνικού Λαού και την υποβάθμιση της Άμυνας;
 • Να είσθε βέβαιοι, έστω κι’ αν εξελίσσεται κάποιο σοβαρό ελληνοτουρκικό επεισόδιο θα τους ξαναβρείτε εκεί ν’ απολαμβάνουν το γαλλικό filet au poivre.

Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου

( Η ιστορία επαναλαμβάνεται)

 • Η οικογενειοκρατία και αναξιοκρατία έχει γίνει θεσμός στη Χώρα μας, παλαιόθεν
 • Όλα τα καλά παιδιά του παλαιοκομματισμού έφριξαν, “εξανέστησαν” όψιμα για τον διορισμό του ανηψιού του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ως Γενικού Διευθυντή και Γενικού Κουμανταδόρου του Γραφείου του. Δεν θα κριτικάρω εδώ τα έργα και ημέρες του τελευταίου. Ίσως δούμε και ακούσουμε πολλά. Υπήρξε, όμως, αναμφισβήτητα ένα ικανότατο πρόσωπο αλλά και πολυπράγμων
 • Θα σημειώσω, όμως, ότι από το ίδιο πόστο πέρασαν και η νεαρά τότε, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν κυβερνήτης ήταν ο πατέρας της αείμνηστος Κωνσταντίνος. Μία, εντελώς, ανώριμη, ανεπαρκής, φιλόδοξη και πολυπράγμων νεαρή κυρία που άφησε εποχή παρεμβατισμών και άστοχων ενεργειών.
 • Την προηγούμενη αντικατέστησε στο πόστο η Τρίτη σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, η κ. Μιμή Παπανδρέου – Λιάνη, ασυγκράτητα αλαζονική, παντελώς ανεπαρκής για τη θέση, δημιούργησασα ……. κλίκα από δημοσιογράφους, κόλακες, συνεργάτες της στην Ολυμπιακή, παπαδαριό και πάει λέγοντας. Η πιο αστεία και γελοία εποχή στην ιστορία του Μαξίμου.
 • Δεν προχωρώ περαιτέρω για δεν επιθυμώ να σας συγχίσω.
 • Η κ. Λιάνη εμφανίσθηκε τελευταία σε πρωϊνάδικο όπου δήλωσε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, τα καταφέρνει, είπε, με σύνταξη 870€ (!!!)

Επ’ ευκαιρία, «τά’ ριξε» στον Ανδρουλάκη που τον χαρακτήρισε «ολίγο» και ανέφερε ότι επί των ημερών της οργίαζαν οι υποκλοπές!

 • Απορώ, ειλικρινά, πώς το Κόμμα αφήνει σ’ αυτή την ένδεια τη Χήρα αλλά και τον εύπορο κ. Γιώργο Παπανδρέου που αφήνει υποφέρουσα τη μητριά του!

ΣΗΜ. Αμφότεραι αι Κυρία-Σύμβολα προστατεύονται από πολυμελή φρουρά. Τις κακός τας απειλεί;

 

Εδώ ΑΡΧΥΤΑΣ, εκεί ΑΡΧΥΤΑΣ, που είναι ο ΑΡΧΥΤΑΣ;

 • Κατ’ αρχή να σας θυμίσω ποιος ήταν ο ΑΡΧΥΤΑΣ. Έλληνας μηχανικός που ζούσε στον Τάραντα (428 π.Χ.) και εφεύρε την πρώτη ιπταμένη μηχανή παγκοσμίως.
 • Το 2019 οι ικανότατοι, ευφυείς και εφευρετικοί Δόκιμοι (ΣΝΔ) του ΠΝ επενόησαν ένα UAK που του έδωσαν το όνομα ΑΡΧΥΤΑΣ και, υπό την αιγίδα του ΓΕΝ, προχώρησαν, για την ολοκλήρωσή του, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τις εταιρείες UCANDRONE και EFA VENTURES, με χρηματοδότηση της τελευταίας.

To UAV αυτό διαθέτει, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, σημαντικές δυνατότητες που το κατατάσσουν στα προηγμένα UAV’S κάθετης απογείωσης, με αυτόνομη πτήση.

Το σύστημα εμφανίσθηκε στην Έκθεση DEFEA 2021 και εκτέλεσε δοκιμές ακόμη και στο εξωτερικό.

 • Οι κατασκευαστές του επιμένουν ότι το σύστημα αυτό είναι έτοιμο προς χρήση από τις Ελληνικές ΕΔ. Τελευταία, δεν έχω ακούσει τίποτα για ελέγχους και δοκιμές από κάποιο φορέα των ΕΔ.
 • Ένα άλλο σύστημα UAV ή DRONE, αν θέλετε με το ίδιο όνομα ΑΡΧΥΤΑΣ, αναπτύσσεται από την ΕΑΒ, ΑΠΘ, Παν/μιο Θεσσαλίας και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το ανέφερε, ωςπροοπτική και φιλοδοξία ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Πτέραρχος κ. Κούτρας σε πρόσφατη ομιλία του! Το UAV προγραμματίζεται για δοκιμαστικές πτήσεις το 2023. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΙΚ.
 • Τι προδίδει αυτή η διπλή ΑΡΧΥΤΟπροσπάθεια; Το Ελληνικό κουλουβάχατο. Την έλλειψη συντονισμού και κοινής προσπάθειας. Την απουσία μίας κρατικής δομής που θα βοηθά την προσπάθεια και θα προγραμματίζει την επιχειρησιακή χρήση των UAV’S. Ζήτω το Έθνος!

 

Η γάτα και ο γάτος

 • Προ εβδομάδων σχολιάζοντας την παρουσία του ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντώνη Οικονόμου στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επισκέψεως του με τον κ. ΥΕΘΑ στις εγκαταστάσεις των F-35 της L-M τον είχα χαρακτηρίσει ως ……γάτα.
 • Δεν είμαι φίλος του προαναφερόμενου Αξιωματούχου του ΥΕΘΑ αλλά οι πληροφορίες μου καταλήγουν ότι κάνει καλά τη δουλειά του, είναι αθόρυβος. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.
 • Τις προάλλες αναζητώντας ενημέρωση σε ένα θέμα ζήτησα να τον επισκεφθώ. Με υποδέχθηκε σε εύλογο χρόνο, μου συμπεριφέρθηκε ευγενέστατα χωρίς ίχνος αλαζονείας και με ενημέρωσε.
 • Αναμένοντας, επ’ ολίγον, στην αίθουσα αναμονής είδα ένα τεράστιο γάτο να ανεβαίνει στον καναπέ, να κάθεται δίπλα μου και να ακουμπά το πόδι του, ευγενέστατα και χαρούμενα, στο γόνατό μου! Οποία η χαρά μου που είμαι εξαιρετικά γατόφιλος. Κατά την αναχώρησή μου προηγήθηκε και με «ξέβγαλε» μέχρι την πόρτα!
 • Τ’ όνομα του FIDEL, δηλ. πιστός
 • Απλά, επισημαίνοντας τη …..γατοφιλία του κ. Οικονόμου, που διαθέτει ως μασκότ του γραφείου του τον Fidel, με κάνει να επαναλαμβάνω ότι είναι γάτα. Οφείλω όμως ν’ αναφέρω την ευγένεια και έλλειψη παντός είδους αλαζονείας του προσωπικού του γραφείου.

Η επικίνδυνη καμπή για το ΠΝ

 • Περί άλλων και πολλών τυρβάζουν, όμως Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ενώ, όπως είναι πιθανότατο, οι κραυγές, αλαλαγμοί και απειλές του κ. Ερντογάν θα καταλήξουν σε πράξη.
 • Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, σύσσωμη, είναι «ψύχραιμες» περί τα Ελληνοτουρκικά και ασχολούνται με ΕΥΠ, επιδόματα, καθυστερούμενα, την δίκη της κ. Ε. Τουλουπάκη και αγωνία για την κατάληψη και νομή της Εξουσίας.
 • Ο κ. Κ. Μητσοτάκης ασχολείται, προσωπικά, με την παλαιά μέθοδο της παροχολογίας και διορισμών και δεν βλέπει ότι το Ταμείο είναι άδειο ενώ τα εξοπλιστικά προγράμματα μπαίνουν στο φάκελλο του «περίμενε».
 • Θ’ αναφερθώ, εδώ, μόνο στο ΠΝ χωρίς ν’ ασχοληθώ με θέματα ιεραρχίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Γεν. Επιτελείων, γενικότερα. Δεν μου πέφτει λόγος. Ασχολούμαι μόνο με το εξοπλιστικό του πρόγραμμα.

– Οι νέες φρεγάτες παραγγέλθησαν, καλώς στη Γαλλία, στην τούρλα του Σαββάτου και υπό συνθήκες πίεσης, και στις παρούσες κρίσιμες ώρες θα είναι απούσες.

– Ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ που συζητείται από 15ετίας θα έπρεπε να έχει περατωθεί αλλά δεν έχει καν αρχίσει. Σήμερα θα έπρεπε να είναι «παρούσες» εκσυγχρονισμένες. Στις Καλένδες……..

– Τα Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας έπρεπε να είναι διαθέσιμα από το 2020. Απόντα κι’ αυτά.

– Οι Κορβέτες, συζητούνται επί μήνες αλλά και αυτές εγγράφησαν στον πίνακα. ΠΡΟΣΕΧΩΣ. Ποια είναι η διαφορά του ΠΝ από το 2015 με τη σημερινή;

Τι πταίει;

Εκκλησία και Άμυνα

Η Εκκλησία είναι οδυνηρή έκφραση της παρακμής,

παρότι είναι το μόνο τμήμα της Κοινωνίας που δεν έχει κομματικοποιηθεί ακόμη

Χρ. Γιαναράς (Καθ. 05.05.19)

 • Την προηγούμενη εβδομάδα είχα θέσει θέμα ανάγκης ενίσχυση της Πολιτείας από την βαθύπλουτη Εκκλησία στον τομέα της πυρασφάλειας. Οι ελλείψεις είναι σοβαρές κυρίως στα ιπτάμενα μέσα. Διερωτήθηκα γιατί η Εκκλησία δεν δωρίζει στο Κράτος 5-10 Πυροσβεστικά Α/Φ. Θα βοηθήσει, έμμεσα, την Άμυνα που θα αποσύρει πολεμικά της μέσα (ελικόπτερα) που χρησιμοποιούνται σήμερα για κατάσβεση φθειρόμενα.
 • Ανέφερα τα παραπάνω παίρνοντας αφορμή από την πανηγυρική ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που αξιοποιεί, σε μέγεθος επιχειρήσεως το ίδιο με τη του Αεροδρομίου Ελληνικού, 3000 στρέμματα στο Σχιστό. Τερατώδης επένδυση. (Παραπολιτικά 18 Αυγ).
 • Η πρωτοφανής αυτή εκκλησιαστική εμπορική επιχείρηση φαίνεται ότι συγκίνησε μικρότερους κατόχους εκκλησιαστικής περιουσίας. Στο ευρύτερο χώρο Χανίων υπάρχει μια τεράστια έκταση ιδιοκτησίας κάποιας Ενορίας Προ διετίας η ενορία αυτή απεφάσισε, ορθώς, να παραχωρήσει ένα μεγάλο Τμήμα στο Δήμο Χανίων για κοινοφελείς σκοπούς! Σχολεία, γυμναστήρια, ΚΑΠΗ, Χώροι αναψυχής κ.α.
 • Πρόσφατα, με το ίδιο συμβούλιο υπό νέα σύνθεση αναίρεσε την παραχώρηση, άφησε τον Δήμο στα κρύα του Λουτρού με μελέτες στα χέρια και απεφάσισε να «αξιοποιήσει» τον χώρο επ’ ωφελεία της Εκκλησίας! Πότε θα κατέλθει ο Κύριος με το φραγγέλιο……

 

Μη πυροβολείτε ασκόπως ΠΝ και Ναυάρχους

 • Κάνουν ότι μπορούν για να προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στο Ναυτικό
 • Σε κάποιο καλό έντυπο παιδικής ηλικίας, μάλλον Κυβερνητικό, που αγωνία για επιτυχία, είδαν προχθές το φως δύο ρεπορτάζ με πυρ, ομαδόν κατά του ΠΝ.
 • Το πρώτο αναφέρεται σε διαρροή απόφασης mini σύσκεψης υπό τον κ. Πρωθυπουργό (Συμμετοχή Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ, Συμβούλου Ασφαλείας, Γ.Δ εξοπλισμών) με την οποία, κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε το θάψιμο των Κορβετών. Ορύεται, λοιπόν η γραφίδα για το πώς διέρρευσε η πληροφορία.

Χαράς στην πληροφορία και διαρροή. Τα πάντα διαρρέουν και είναι γνωστό. Το μόνο που γνωρίζω καλά τις κορβέτες έθαψαν, αν ετάφησαν τελικά, οι προεκλογικές παροχές και οι διορισμοί όχι οι αναφερόμενοι.

 • Το δεύτερο το οποίο προσωπικά χαρακτηρίζω ως απαράδεκτο και ανυπόστατο, στρέφει τα πυρά κατά του Αρχηγού Στόλου Ναυάρχου κ. Παν. Λυμπέρη. Τον παρουσιάζει ως αντιτιθέμενο σε κάθε ανανέωση του Στόλου και επιθυμούντα τη σύρραξη με την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου πάλι, ο Ναύαρχος είναι άψογος και αν ήταν όπως τον περιγράφουν δεν θα τον ανεχόταν ο εξαίρετος και ακούραστος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Πετράκης που έχει επιτύχει την ομόνοια και υψηλό φρόνημα στο ΠΝ. 
 • Εάν η κυβέρνηση, το ΥΕΘΑ, η κλίκα που ενδημεί, συνήθως, στην ΝΔ και λέγεται Κλαδική (Ασφαλώς θυμάστε τα κατορθώματα της επι Αντωνομπήνηων) θέλει ν’ αποστρατεύσει τον άξιο κ. Π. Λυμπέρη ας το κάνει ευθέως και αξιοπρεπώς χωρίς άθλιες ίντριγκες και λασπολογίες που εξοργίζουν όλο το ΠΝ πολλοί ισότοποι, απέναντι, προβάλουν το έξοχο δημοσίευμα-λασπολογίας.

Αρκούμαι ν’ αναφωνήσω: ΑΙΔΩΣ, ωρέ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

 

Νυκτερινές δραστηριότητες Τουρκικών DRONES

Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι

το σκοτάδι είναι βαθύ

κι όμως ένα παλληκάρι

δεν μπορεί να κοιμηθεί

Λαϊκό άσμα – Καλδάρας

 • Μεγάλες εφημερίδες, που δεν είναι πια τόσο μεγάλες (ΣΣ Άντε να πεις μεγάλη εφημερίδα τα ΝΕΑ που τώρα πουλάει 16.000 φύλλα ημερησίως ενώ την «χρυσή» εποχή πουλούσε 150.000), όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα ΝΕΑ, έχουν προσβάσεις στα εσώτερα του ΥΕΘΑ και έτσι είναι καλά πληροφορημένες ακόμη και με στοιχεία που μπορεί να θεωρηθούν εμπιστευτικά.
 • Τα ΝΕΑ λοιπόν, της 20ης Σεπτεμβρίου μας πληροφορούν ότι οι Επιτελείς του ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ επιχειρούν ν΄ αναλύσουν το φαινόμενο των μεταμεσονυκτίων υπερπτήσεων τουρκικών DRONES BAYRACTAR TB2 πάνω στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στο τρίγωνο ΚΙΝΑΡΟ – ΛΕΒΙΘΑ και ΚΑΝΔΕΛΙΟΥΣΑ (Εγγύς Καλύμνου, και Αμοργού – Πάτμου). Τι σημαίνουν όλα αυτά προστιθέμενα στην συνεχή ημερήσια δραστηριότητα DRONES στο Ανατολικό Αιγαίο.; Ποια μηνύματα δίνουν; Πέραν αυτών του κ. Ερντογάν.
 • Κάποιος ή κάποιοι που είναι Αξιωματικοί, δικαίως ανησυχούν, δεν έχουν ύπνο. Οι υπεύθυνοι διασκεδάζουν.
 • Όταν από το 2007 που οι Τούρκοι προμηθεύθηκαν 70 DRONES τύπου HARPIES από το Ισραήλ με μελέτη των οποίων ανέπτυξαν τα εξελιγμένα δικά τους, είμαστε ελάχιστοι που επισημαίναμε το γεγονός οι τότε Υπουργοί κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος όχι μόνο δεν έδιναν ένα παρά αλλά άφηναν τα καλλίτερα άρματα στο κόσμο LEO, που μόλις τα είχαμε παραλάβει από του KMW, χωρίς πυρομαχικά επί 5 χρόνια. Ναι, επί 5 χρόνια. Σήμερα αμφότεροι τιμώμενοι από την Πολιτεία, πουλάνε Πατριωτισμό!

 

Κουβέντες στον διάδρομο

 

 • Συνάντησα στο περιστύλιο της Βουλής ένα παλαίμαχο πολιτικό. Μου εκμυστηρεύθηκε: Νόμιζα ότι τα μεγάλα χούγια του Κώστα Μητσοτάκη τα κληρονόμησε η Ντόρα. Μάλλον σόϊ πάει το Βασίλειο……. Τι εννοούσε;
 • Πιο πέρα, στο καφενείο, ένας, εν ενεργεία, Πασόκος και Βουλευτής με παρακάλεσε να γράψω, και το κάνω. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκης ας αφήσει λίγο στην άκρη την μονοκαλλιέργεια, την επιλογή ως μοναδικού θέματος αγώνα, τις υποκλοπές και ας στραφεί στην ανανέωση του κόμματος (αφήνοντας πίσω τις σεσημασμένες σαβούρες και βαρύδια), την κατάστρωση ενός προγράμματος για την Κοινωνία, την Παιδεία, τις ΕΔ. Μόνο έτσι θα σπάσουμε οριστικά το φράγμα του 10%…..Είθε.
 • Μην πυροβολείτε τις κουμπαριές. Είναι μια κοινωνική επίκτητη σχέση που ενίοτε και σπάνια προκαλεί μπελάδες. Τους πολιτικούς ευνοεί ιδιαίτερα γιατί τους προσκομίζει ψήφους και άλλα οφέλη. Φθάνουν, λοιπόν, οι βολές μερικών κατά του κ. Γρ. Δημητριάδη γιατί κουμπάρεψε με τον κ. Λαβράνο. Είχε προηγηθεί ο ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλος. Μην ισχυρισθούμε ότι αμάρτησε ο άνθρωπος.
 • Αμέσως μετά ήπια καφέ με ένα παλιό φίλο, βουλευτή της ΝΔ. Με επέπληξε, φιλικά, γιατί σχολιάζω δυσμενώς τις προμήθειες των RAFALE. Τον διαβεβαίωσα ότι κάνει λάθος.Αντίθετα τις χειροκροτώ. Κραυγάζω, όμως, γιατί δεν πήραμε από τους DASSAULT ούτε μια βίδα ως Βιομηχανική Επιστροφή για την πεθαμένη ελληνική αμυντική βιομηχανία. Ούτε μια βίδα. Έδειξε ότι εξεπλάγη! Με ρώτησε «και γιατί δεν πήραμε;» Του απάντησα «Ο αιτών και λαμβάνει» Αυτό είναι σκάνδαλο!
 • Του πρόσθεσα «Δεν θα ήταν αυτοί λύκοι, αν εμείς δεν είμαστε πρόβατα».

 

Πηγή

Προβολές : 528


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα