Αλλάζουν όλα στις πληρωμές με μετρητά! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!!!!!

Αλλάζουν όλα στις πληρωμές με μετρητά! ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!!!!!!

27 Ιανουαρίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,202
Μοίρασέ το

 

«Ψαλίδι» στις συναλλαγές με μετρητά στα 200 ευρώ

Καλλιόπη Σουφλή

Μέτρα για την περαιτέρω αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, επαναφέροντας το σενάριο για μείωση των συναλλαγών με μετρητά κάτω από το όριο των 500 ευρώ που ορίζει σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια των Μνημονίων.

Στόχος είναι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές, ώστε οι επιχειρήσεις να «περνούν» μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου τζίρου τους από τα μηχανήματα POS ή άλλα μέσα ηλεκτρονικής πληρωμής.

 

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση του ορίου για τη χρήση μετρητών κατά την πραγματοποίηση οικονομικής συναλλαγής που αφορά αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών. 

Το όριο αναμένεται να μειωθεί από τα 500 στα 200 ευρώ ανά συναλλαγή, με τα ποσά άνω του ορίου των 200 ευρώ να πρέπει να εξοφλούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή με κάρτα, τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Στα σχέδια είναι η επέκταση της υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, μέσω μηχανημάτων POS, σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες, ακόμα και στα μικρά χωριά, με τους κλάδους που δεν είναι υποχρεωτικό το POS να αναμένεται να «λιγοστέψουν». 

Μεταξύ των κλάδων που σήμερα δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS είναι κάποια θέατρα – κινηματογράφοι, ταξί, περίπτερα, λαϊκές αγορές και καφενεία, ωστόσο υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις των συγκεκριμένων κλάδων που προαιρετικά διαθέτουν μηχανήματα POS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εκτινάχθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2022 ξεπέρασαν τα 65 δισ. ευρώ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,202


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα