Αλλαγή: Το κλειδί των συνειδητών σχέσεων

9 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Θα πρέπει σε αυτό το διάστημα της μεγάλης αλλαγής να ευθυγραμμιστούμε με τους ανώτερους εαυτούς μας.
Αυτό οφείλει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.
Αυτό επιτάσσει η εποχή και εκεί οδηγεί το κοσμικό ρεύμα.
Καθώς αυτό συμβαίνει όμως, μπορεί κάποιες σχέσεις να καταρρεύσουν, να τελειώσουν.
Αυτό όμως είναι κάτι αναγκαίο, είναι η δέσμευσή στους εαυτούς μας να εκπληρώσουμε το μεγαλύτερο πεπρωμένο μας.

 

 

 

 

Το πεπρωμένο σου, περνάει μέσα από το υποσυνείδητό σου…

Κράτησε δίπλα σου αυτούς που έχουν να σου προσφέρουν την ουσία της ζωής και πέταξε όσους  η ζωή δεν τους δίδαξε τίποτα…
Κράτα την ουσία του συνειδητού…
Καλλιόπη

Εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε με ποιον και πώς θα είμαστε σε κάθε στιγμή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τις σχέσεις μας, πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Αν θέλετε την αλλαγή, τότε αλλάξτε: κάθε στιγμή, μέρα με τη μέρα. Καθώς εσείς αλλάζετε, οι σχέσεις σας θα αλλάξουν επίσης. Μπορεί να είστε μόνοι, μπορεί να είστε με κάποιον σύντροφο με τον οποίο αισθάνεστε τελματωμένοι ή μπορεί ακόμα να έχετε μια υγιή σχέση την οποία θέλετε να διατηρήσετε για πάντα.

Σε όποια από τις παραπάνω περιπτώσεις κι αν ανήκετε, η λύση είναι πάντα η ίδια: «Αλλαγή»! Θα πρέπει να αγκαλιάσετε και να αποδεχτείτε ό,τι θέλετε και να ελευθερώσετε ό,τι δεν θέλετε πια στη ζωή σας.

Είναι δική σας ευθύνη το να μην αλυσοδένετε τον εαυτό σας σε παλιές συνήθειες ή συμπεριφορές – πράγμα που σημαίνει ότι αλυσοδένετε τον εαυτό σας σε σχέσεις που πλέον δεν μπορούν να σας εξυπηρετήσουν..

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τους άλλους, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δέσμευση σε μία σχέση πρέπει να αποφεύγεται. Δέσμευση μπορεί να είναι η υψηλότερη έκφραση της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Αλλά εσείς οφείλετε στον εαυτό σας και τη σχέση σας να κάνετε μια ερώτηση: Σε τι δεσμεύεστε; Και τι είναι η δέσμευσή σας;

Δέσμευση σημαίνει να στοχεύετε στην καλύτερη δυνατή κατανομή ανάπτυξη και εξέλιξη για τη σχέση σας – για σας και για το σύντροφό σας. Δέσμευση δεν σημαίνει να είστε για πάντα αλυσοδεμένοι σε μια ανεκπλήρωτη, μάταιη ή ξεπερασμένη σχέση. Η επιλογή και η ευθύνη είναι δική σας και ο λόγος που μπορεί να βρίσκεστε σε μία τέτοια σχέση είναι γιατί έχετε κάνει μια λάθος δέσμευση. Έχετε δεσμεύσει τον εαυτό σας να μην αλλάζει, και πολλές φορές, ακόμα χειρότερα, έχετε δεσμεύσει και τον σύντροφό σας να μην αλλάξει ούτε εκείνος. Αυτό όμως είναι αδύνατο!

Θα πρέπει σε αυτό το διάστημα της μεγάλης αλλαγής να ευθυγραμμιστούμε με τους ανώτερους εαυτούς μας. Αυτό οφείλει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αυτό επιτάσσει η εποχή και εκεί οδηγεί το κοσμικό ρεύμα. Καθώς αυτό συμβαίνει όμως, μπορεί κάποιες σχέσεις να καταρρεύσουν, να τελειώσουν. Αυτό όμως είναι κάτι αναγκαίο, είναι η δέσμευσή στους εαυτούς μας να εκπληρώσουμε το μεγαλύτερο πεπρωμένο μας.

Καθώς ευθυγραμμιζόμαστε, αυξάνεται η συχνότητα μας. Και καθώς αυξάνεται η συχνότητα μας, παρατηρούμε παλιές σχέσεις που δεν μοιράζονται τις αξίες μας, τα ιδανικά μας, τη δέσμευσή μας για την πνευματική ανάπτυξη και εξέλιξη, να απομακρύνονται. Απελευθερωνόμαστε και ταυτόχρονα θλιβόμαστε για αυτήν την απώλεια. Αυτό όμως ανοίγει τη πόρτα για να εισέλθει στη ζωή μας ένα καινούργιο πρόσωπο, έχοντας επίγνωση ότι οι σχέσεις αυτές αποτελούνται από όντα των οποίων η πρώτη δέσμευση είναι η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα και το μονοπάτι της συνειδητής εξέλιξης.

Αυτές οι σχέσεις μπορούν να ονομαστούν «συνειδητές σχέσεις». Με αυτή την σταθερή εσωτερική τοποθέτηση, θα προσελκύσετε έναν σύντροφο με τις ίδιες προθέσεις. Και εάν ο σύντροφός σας είναι κάποιος ο οποίος είναι στην ίδια πορεία, μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσεστε και να εξελίσσεστε σε ένα κοινό πνευματικό μονοπάτι.

Η πιο ειλικρινής δέσμευση που μπορούμε να κάνουμε με τον σύντροφό μας, είναι να μοιραζόμαστε το πνευματικό γήινο μονοπάτι για όσο διάστημα εξυπηρετεί την εξέλιξή μας και το Θείο Σχέδιο.

Η μεγαλύτερη μας πρόκληση σε αυτές «τις συνειδητές σχέσεις» είναι να ανοίξουμε την καρδιά μας πλήρως και ελεύθερα, χωρίς το φόβο του πόνου της απώλειας.

Όπως όλα τα άλλα, οι σχέσεις ακολουθούν τη ροή της Δημιουργίας. Αρχίζουν, μεγαλώνουν, τελειώνουν.

Εάν φοβάστε από την αρχή ότι η σχέση αυτή μπορεί να τελειώσει, τότε η συμπόρευση σας θα καταστεί πολύ δύσκολη, διότι αυτός ο φόβος επιβάλλει την ακινησία στην κοσμική κίνηση. Όσο και να προσπαθήσετε, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Πρέπει να ανοίξουμε πλήρως τις καρδιές μας και να βιώσουμε όλα τα στάδια της σχέσης, προκειμένου να προχωρήσουμε στην πορεία της ψυχή μας. “

Αν υπάρχει μια δέσμευση μεταξύ των δύο συντρόφων να αναπτυχθούν μαζί, θα πρέπει να δεσμευτούν και στην διαδικασία της αλλαγής: στην αλλαγή του εαυτού τους, στην αλλαγή του ενός προς τον άλλον και στην αλλαγή των σχέσεών τους συνολικά.

Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος της απώλειας, της απώλειας της σχέσης, αλλά υπάρχει επίσης ο «κίνδυνος» για τη μεγαλύτερη ανταμοιβή: μιας μόνιμα αυξανόμενης αγάπης, που γίνεται ολοένα και πιο πλούσια προσεγγίζοντας την πληρότητα…

Αυτό δεν μπορείτε να το γνωρίζετε, αλλά ούτε μπορείτε και να το καθορίσετε.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφεθείτε στο ρεύμα της αλλαγής. Εάν αυτό το ρεύμα σας οδηγεί και τους δύο με την ίδια ταχύτητα, τότε θα ταξιδεύετε για πάντα μαζί.

Εάν δεν γίνεται αυτό, τότε θα πρέπει να βρεθεί ένα πιο κατάλληλο πρόσωπο για σας.

Οι σχέσεις αναπτύσσονται μέσω της αλλαγής!
Οι σχέσεις ανανεώνονται μέσω της αλλαγής!

 

 

Πηγή

Προβολές : 123


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα