Αναβλήθηκε η δίκη για το κύκλωμα – μαμούθ που εμπλέκονται δικηγόροι, αστυνομικοί – Δεν πρόλαβαν να απομαγνητοφωνήσουν τα 90 CD της ΕΥΠ

Αναβλήθηκε η δίκη για το κύκλωμα – μαμούθ που εμπλέκονται δικηγόροι, αστυνομικοί – Δεν πρόλαβαν να απομαγνητοφωνήσουν τα 90 CD της ΕΥΠ

31 Μαρτίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:403
Μοίρασέ το

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η ΕΥΠ «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους, πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως»

 

 

 

Δικηγόροι… εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί, μπουμπούκια…

ΟΤΑΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ… ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!
Καλλιόπη Σουφλή
Αναβλήθηκε η δίκη για το κύκλωμα - μαμούθ που εμπλέκονται δικηγόροι, αστυνομικοί - Δεν πρόλαβαν να απομαγνητοφωνήσουν τα 90 CD της ΕΥΠ

Της Ελένης Τσιάβο

Αναβολή για τις 24 Ιουνίου 2022 έλαβε η δίκη για το τεράστιο κύκλωμα δολιοφθοράς εντός του κόλπου της αστυνομίας, που αποκάλυψε με πόρισμα της το 2020 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ειδικότερα, η νέα αναβολή δόθηκε εξαιτίας βασικών ελλείψεων στα στοιχεία της δικογραφίας που αφορά τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών για τους εμπλεκόμενους φερόμενους ως δράστες.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Bankingnews από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα σε γραπτό κείμενο 90 δισκέτες (CDs) που αφορούν την υπόθεση λόγω του όγκου – μαμούθ των δεδομένων.

Το κύκλωμα που φέρεται να έβγαζε 1.000.000 ευρώ μηνιαίως 

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η ΕΥΠ «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.

Έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών.

Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio και 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Η παρακολούθηση του μεγαλύτερου κυκλώματος διαφθοράς στην αστυνομία έγινε από την ΕΥΠ, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει πάνω από 106 χιλιάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες

Όπως αποκαλύπτει το Bankingnews κατηγορούμενος είναι και ένας εν ενεργεία ταξίαρχος, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Όλες οι παρακολουθήσεις, ουσιαστικά η εξιχνίαση της υπόθεσης, ανατέθηκε απευθείας και κάτω από άκρα μυστικότητα, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχε ενημέρωση ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κατηγορίες

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται συνολικά 27 άτομα άλλοι για πλημμεληματικές πράξεις και άλλοι ακόμη και για κακουργήματα.

Σημειώνεται πως τέσσερα από τα αναφερόμενα άτομα στην εν λόγω δικογραφία έχουν δολοφονηθεί την τελευταία τετραετία.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν δέκα πρόσωπα που θα οδηγηθούν σε δίκη είναι για δωροδοκία κρατικού υπαλλήλου (αρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα) κι οδηγούνται απευθείας σε δίκη λόγω του κινδύνου παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος, αφού η σχετική έρευνα φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί το 2016.

Με πολλούς από τους κατηγορουμένους να μιλούν για «έωλες κι αναπόδεικτες κατηγορίες κι ημιτελή έρευνα των μυστικών υπηρεσιών που εξαντλήθηκε σε αποσπασματικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις»

 

 

Πηγή

Προβολές : 403


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα