Αναζητείται άντρας να παραδώσει μαθήματα

Αναζητείται άντρας να παραδώσει μαθήματα

15 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:281
Μοίρασέ το

 

Σταματήστε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας, γιατί η πτώση σας στα μάτια μας είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι αν βλέπαμε τον αληθινό σας χαρακτήρα από την αρχή.

Αγοράκια, για να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα…
ΑΝΤΡΑΣ, είναι αυτός που έχει ΜΠΕΣΑ, ΛΟΓΟ, ΤΙΜΗ…
Άντε, γιατί η πλειοψηφία  μπερδεύτηκε και νομίζει πως … ‘άντρας”, είναι αυτός που … πηδάει πολύ…  ή αυτός που παίζει με τα συναισθήματα των γυναικών…
Καλλιόπη

 

Όχι φίλε μου, δεν πρόκειται για αγγελία. Πρόκειται για αγανακτισμένη έκκληση. Ως εδώ η ανοχή για την παραποίηση της γλώσσας.

Ως εδώ ο ευτελισμός, ως εδώ η κακοποίηση των λέξεων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Χειρίζομαι πολύ καλά τη γλώσσα και μπορώ να βρω άπειρους χαρακτηρισμούς, φίλε μου, για να σε ρεζιλέψω έτσι όπως σου πρέπει, μα δε θα το κάνω, γιατί είμαι σίγουρη ότι το μεγαλύτερο ρεζιλίκι σου το αφήνεις ως επίγευση μετά τις τζούρες που χαρίζεις τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, ή καλύτερα, τόσο απελπισμένος, από δω κι από κει.

Είναι κάποιες λέξεις, φίλε μου, που δεν τις καταχραζόμαστε, δεν τις αγγίζουμε και δεν τις χρησιμοποιούμε μόνο και μόνο για να ανεβάσουμε την αξία μας.

Να, μια απ’ αυτές είναι η λέξη “άντρας”, στο άκουσμα της οποίας εκκινείται μια ολόκληρη διεργασία στο μυαλό (δε θα μπω σε βαθιά ανάλυση και ορολογία), κατά την οποία μας γεννιούνται αισθήματα όπως ασφάλεια, εντιμότητα, τόλμη, ηθική, προστασία, σεβασμός, αυτοσυγκράτηση.

Για να μπορείς να «φοράς» επάνω σου τη λέξη άντρας δεν αρκεί να έχεις γεννηθεί με Χ και Ψ χρωμόσωμα αλλά να έχεις «φορέσει» τη στάση ζωής που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, συν καμία εκατοστή ακόμα που δεν μπορώ να χωρέσω σε αυτό το κείμενο λόγω περιορισμένου χώρου.

Ο άντρας είναι δύναμη. Όχι μόνο μυική, αλλά κυρίως πνευματική.

Ο άντρας πρέπει να στέκεται αγέρωχος και όχι να υποκύπτει σε κάθε τι εφήμερο και ρηχό μόνο και μόνο για να πάρει επιβεβαίωση.

Ο άντρας σέβεται την υπόληψή του και δεν ενδίδει στους πειρασμούς.

Αυτό τον κάνει αυθεντικό και θελκτικό.

Αυτός ο άντρας, λοιπόν, φίλε μου καλέ, δε χρειάζεται να ανεβάσει τη γυναίκα με πρόστυχα λόγια, ούτε και συναναστρέφεται με ό,τι του δίνει σημασία, γιατί αισθάνεται φτηνός και αναξιοπρεπής.

Ο άντρας, φίλε μου, δίνεται σε μια γυναίκα που έχει επιλέξει συνειδητά και φροντίζει να μην πλησιάσει τίποτα τριγύρω του, γιατί γίνεται σαφής, ξεκάθαρος και απόλυτος.

Η γυναίκα που επιλέγει, ανεβάζει την αξία του και εκείνος τη δίκη της με το να της χαρίζει την έντιμη καρδιά του.

Σταματήστε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας, γιατί η πτώση σας στα μάτια μας είναι ακόμα χειρότερη απ’ ότι αν βλέπαμε τον αληθινό σας χαρακτήρα από την αρχή.

Το αληθές, κρύβει μια ελπίδα κάπου να κουμπώσει, ενώ το αναληθές είναι καταδικασμένο σε αιώνια απόρριψη.

Σταματήστε να μας πετάτε λοιπόν από τα σύννεφα και συνέλθετε γιατί έχετε μετατρέψει το είδος σε κάτι πολύ φτηνό και αναξιόπιστο.

Σταματήστε, γιατί αυτή η μετάλλαξη που έχετε δημιουργήσει δεν πείθει καμιά μας, αντιθέτως εκτοξεύει την αξία και την αυθεντικότητα εκείνων των λιγοστών που έχουν απομείνει. Εκείνων που ποτέ δε συναντάς στα κοινωνικά δίκτυα και τους λοιπούς χώρους.

 

Πηγή

Προβολές : 281


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα