Αναμένονται τα πυρηνικά πριν την επισημοποίηση της παγκόσμιας κυβέρνησης

Αναμένονται τα πυρηνικά πριν την επισημοποίηση της παγκόσμιας κυβέρνησης

22 Φεβρουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:416
Μοίρασέ το

 

Οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας υποδηλώνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα εισόδου σε έναν πόλεμο χωρίς κανόνες μεταξύ της Ρωσίας και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι κανόνες του συμβατικού πολέμου θα ανασταλούν εάν περάσουμε ένα σημείο μη επιστροφής, που τώρα πλησιάζει γρήγορα.

>Αναμένονται τα πυρηνικά πριν την επισημοποίηση της παγκόσμιας κυβέρνησης
Οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας υποδηλώνουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα εισόδου σε έναν πόλεμο χωρίς κανόνες μεταξύ της Ρωσίας και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι κανόνες του συμβατικού πολέμου θα ανασταλούν εάν περάσουμε ένα σημείο μη επιστροφής, που τώρα πλησιάζει γρήγορα.
Το πακέτο σύνθετης στρατιωτικής βοήθειας που εγκρίθηκε αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση Μπάιντεν, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συν συνεισφορές από κράτη που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, θα υπερβεί τη μεταφορά των κύριων αρμάτων μάχης, αν και μόνο αυτό θα σηματοδοτήσει μια ποιοτική στροφή στον πόλεμο.
Οι ημερομηνίες σε αυτό το πλαίσιο έχουν σημασία, όχι μόνο για την παράδοση πυραύλων, αρμάτων μάχης και πυρομαχικών στην Ουκρανία, αλλά και όσον αφορά τις προετοιμασίες της Ρωσίας και της Ουκρανίας για αποφασιστικές επιθέσεις τους επόμενους δύο μήνες.
Ο Μάρτιος έχει οριστεί να είναι ένας κεντρικός μήνας για τις επιθετικές στρατηγικές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ. Ένας θερμός πόλεμος θα μπορούσε στη συνέχεια να αντικαταστήσει τον ψυχρό πόλεμο λόγω της ριζικής διαφοράς μεταξύ ενός πολέμου στην Ουκρανία και ενός πολέμου του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Το θέμα τώρα υπερβαίνει τη νίκη σε έναν γύρο ή μια μάχη. Θα είναι ένας πόλεμος επιβίωσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, όχι απλώς ένας πόλεμος νίκης ή ήττας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ποιανού η επίθεση θα πετύχει τότε, τον Μάρτιο; Αυτή είναι η καρδιά του αγώνα, εν μέσω της αδυναμίας ανάληψης διεθνών πρωτοβουλιών για μια πολιτική λύση και της de facto κατάρρευσης των διεθνών μηχανισμών που υποτίθεται ότι θα αποτρέψουν τέτοιες επικίνδυνες κλιμακώσεις. Ο ΟΗΕ και οι υπηρεσίες του είναι, για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, αναποτελεσματικοί και ανίσχυροι να δράσουν. Ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής, ο ΟΗΕ απέτυχε στις δοκιμασίες συνείδησης και πολιτικής επιρροής.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που γνωρίζουν τις ρωσικές και δυτικές στρατηγικές στην Ουκρανία αναμένουν ότι οι μάχες θα κλιμακωθούν ανηλεώς ξεκινώντας τον Φεβρουάριο. Καθώς πλησιάζει το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση δυτικών αρμάτων μάχης και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να γίνει άμεσος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Υπάρχουν πολλά πιθανά ερεθίσματα για ένα τόσο τρομακτικό σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας. Η Πολωνία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως απαραίτητη πύλη για την παράδοση προηγμένων όπλων από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει πλήγμα στην Πολωνία, θα κινδύνευε ουσιαστικά να πυροδοτήσει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του, το ΝΑΤΟ είναι νομικά υποχρεωμένο να απαντά σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον κράτους μέλους του ΝΑΤΟ.
Η Εσθονία είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο επεκτείνεται ο περιορισμός των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας.
Η Εσθονία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει τη θέσπιση καθεστώτος συνεχούς ζώνης στον Κόλπο της Φινλανδίας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να κλείσει τον πλωτό δρόμο προς τη Ρωσία και να απομονώσει την Αγία Πετρούπολη. Η Εσθονία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η Φινλανδία βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στη συμμαχία.
Με τη βοήθεια άλλων κρατών του ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να αποκλείσουν το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και τη Βαλτική Θάλασσα.
Η Ρωσία απέλασε τον απεσταλμένο της Εσθονίας αυτή την εβδομάδα, για να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της κυβέρνησης της Εσθονίας.
Κάποτε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, η Εσθονία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 113 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, το μεγαλύτερο στην ιστορία της και ισοδυναμεί με το 1 τοις εκατό του ΑΕΠ της.
Η Δύση δεν φαίνεται πεπεισμένη για τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα, δεδομένου ότι αυτό θα οδηγούσε στην καταστροφή της Ρωσίας πριν από την καταστροφή των δυτικών δυνάμεων.
Οι στρατηγικοί πύραυλοι της Ρωσίας θα χρειαστούν 40 λεπτά για να φτάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν πυρηνικό εμπειρογνώμονα, ενώ οι αντίστοιχοι των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χτυπήσουν τη Ρωσία σε 15 λεπτά.
Η Δύση φαίνεται λοιπόν να ποντάρει στον φόβο του κ. Πούτιν να γίνει η αιτία της καταστροφής της Ρωσίας.
Περαιτέρω, η Δύση φαίνεται επίσης να στοιχηματίζει ότι ο ρωσικός στρατός κατανοεί ότι το τίμημα που θα πλήρωνε η Ρωσία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα ήταν πολλαπλάσιο από αυτό που θα υφίστατο η Δύση, και έτσι θα αναβοσβήνει πρώτη.
Ένα από τα προβλήματα εδώ, ωστόσο, είναι ότι ο ρωσικός στρατός και ο κ. Πούτιν είναι πεπεισμένοι ότι η Ρωσία μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την πεποίθησή τους ότι η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με άλλα λόγια, η πολιτική και στρατιωτική πυξίδα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας φαίνεται να έχει σπάσει, μαζί με τα όργανα αυτοπεριορισμού τους.
Η προοδευτική στρατιωτική κλιμάκωση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη και απεριόριστη, χωρίς διεθνείς μηχανισμούς να χαλιναγωγήσουν τα πράγματα.

 

 

Πηγή

Προβολές : 416


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα