ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! “Ανοίγοντας έναν ψηφιακό δρόμο προς την κόλαση”.  Έκθεση της Νομικής Σχολής του του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης: Παγκόσμιο Σύστημα Ψηφιακών Ταυτοτήτων

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! “Ανοίγοντας έναν ψηφιακό δρόμο προς την κόλαση”. Έκθεση της Νομικής Σχολής του του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης: Παγκόσμιο Σύστημα Ψηφιακών Ταυτοτήτων

21 Ιουλίου, 2022 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:696
Μοίρασέ το

 

 

Ναι, κυρίες και κύριοι, το Τέταρτο Ράιχ βρίσκεται σε άνοδο.

Μόλις τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα δύο πράγματα – ψηφιακό χρήμα και ψηφιακές ταυτότητες – θα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Το πολυπόθητο σύστημα του θηρίου θα έχει εδραιωθεί στη θέση του. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει χωρίς να “δείξετε τα ψηφιακά σας χαρτιά”. Αυτός ήταν ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ COVID, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΜΕΤΡΗΤΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΩΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ με τον δικό σας κωδικό QR που θα εκχωρηθεί μεμονωμένα.

 

 

 

Στη Γαλλία, υπήρξαν αντιδράσεις και το πουστοΜακρόν, δεν πέρασε τις σιωνιστικές ιδέες του…

Ναι, αλλά στην Γαλλία, ο κόσμος κυκλοφορεί στην συντριπτική του πλειοψηφία, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ…

ΣΤΗΝ ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ…

Επιπλέον, ήδη ακούγεται από αρκετά ΖΩΑ, να λένε πως με τις ψηφιακές ταυτότητες, τα πράγματα θα είναι καλλίτερα…Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ…

Η ΠΡΟΒΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ…

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!

ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Έχω επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνουν οι παγκοσμιοποιητές να αποδεχθούν οι άνθρωποι προτού μπορέσουν να εφαρμόσουν πλήρως τη Μεγάλη Επαναφορά τους (γνωστή και ως Νέα Παγκόσμια Τάξη) είναι ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ που θα αντικαταστήσει τα τρέχοντα νομίσματα fiat και ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ που θα αντικαταστήσει τις κάρτες στα πορτοφόλια μας.

Ναι, κυρίες και κύριοι, το Τέταρτο Ράιχ βρίσκεται σε άνοδο.

Μόλις τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα δύο πράγματα – ψηφιακό χρήμα και ψηφιακές ταυτότητες – θα έχουμε φτάσει στο απροχώρητο. Το πολυπόθητο σύστημα του θηρίου θα έχει εδραιωθεί στη θέση του. Κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει χωρίς να “δείξετε τα ψηφιακά σας χαρτιά”. Αυτός ήταν ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ COVID, ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΜΕΤΡΗΤΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΩΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ με τον δικό σας κωδικό QR που θα εκχωρηθεί μεμονωμένα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, το αγόρι της αφίσας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα σατανικά του σχέδια για τον έλεγχο του κόσμου, προσπάθησε πρόσφατα να επαναφέρει το ψηφιακό πάσο Covid για την χώρα.

Συνάντησε μια ΗΧΗΡΗ ΗΤΤΑ στο γαλλικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή ήταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ πρόκειται να κάνουν άλλη μια μεγάλη ΩΘΗΣΗ για ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ για να το υλοποιήσουν.

Σκοπός του είναι να ψηφιοποιήσει κάθε άνθρωπο με έναν κωδικό QR και να συνδέσει αυτό το σημείο δεδομένων με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το επερχόμενο νέο σύστημα ψηφιακού χρήματος.

Μόλις εξαφανιστούν τα χρήματα σε μετρητά και τα φυσικά δελτία ταυτότητας, πάει και ό,τι έχει απομείνει από το οικονομικό μας απόρρητο, την ελευθερία κινήσεών μας, την ελευθερία του λόγου και αμέσως μετά οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική τυραννία. Δεν θα μας ανήκει τίποτα, δεν θα έχουμε ιδιωτικότητα και θα μάθουμε να μας αρέσει είτε το θέλουμε είτε όχι.

Το παρακάτω άρθρο μας ενημερώνει σχετικά με την προσπάθεια να εγγραφούν κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη Γη με ψηφιακή ταυτότητα που συνδέεται με το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Βασίζεται σε μια εκπληκτική αναφορά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και κάνει εντύπωση ότι προέρχεται από αυτή την πηγή.

(ακολουθεί το άρθρο)

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (ΝΥU) Προειδοποιεί για την Ψηφιακή Ταυτότητα ότι “Ανοίγει Έναν Ψηφιακό Δρόμο Προς Την Κόλαση”

Το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εξέδωσε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ενέχει η ώθηση για ψηφιακή ταυτότητα.

του Derrick Broze
17 Ιουλίου 2022

Στα μέσα Ιουνίου, το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη, ένας “κόμβος για τη μελέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), εξέδωσε μια έκθεση 100 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς τους αυξανόμενους κινδύνους της εξάρτησης από την ψηφιακή ταυτότητα γύρω από τον κόσμο.

Η έκθεση με τίτλο “Ανοίγοντας έναν ψηφιακό δρόμο προς την κόλαση;”, εξετάζει το ρόλο της παγκόσμιας τράπεζας και άλλων διεθνών δικτύων που προωθούν τη χρήση της ψηφιακής ταυτότητας τα τελευταία χρόνια.

 


(το σχετικό tweet του Κέντρου)

Η έκθεση σημειώνει ότι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ “ΠΡΟΩΘΕΙ ενεργά ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΤΟ”.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι τα σχήματα ψηφιακής ταυτότητας “που προωθούνται στο όνομα της ανάπτυξης και της ένταξης, μπορεί να μην επιτυγχάνουν κανένα από τα δύο”. Παρά τις φαινομενικές καλές προθέσεις από την πλευρά ορισμένων που προωθούν αυτά τα συστήματα, “ίσως ανοίγουν έναν ψηφιακό δρόμο προς την κόλαση”.

Το δελτίο τύπου για την έκθεση σημειώνει (η έμφαση δόθηκε):

“Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επενδύσει πολλά σε συστήματα ψηφιακής ταυτοποίησης, συχνά με βιομετρικά στοιχεία (ψηφιακή ταυτότητα). Η ταχεία εξάπλωση τέτοιων συστημάτων καθοδηγείται από μια νέα αναπτυξιακή συναίνεση, η οποία συσκευάζεται και προωθείται από βασικούς παγκόσμιους παράγοντες όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και από κυβερνήσεις, ιδρύματα, πωλητές και εταιρείες συμβούλων.”

Η έκθεση αναφέρει ότι πολλά από τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας εμπνέονται από το σύστημα Aadhaar στην Ινδία.

Αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο ψηφιακής ταυτότητας έχει δώσει προτεραιότητα στην ψηφιακή ταυτότητα ως “οικονομική ταυτότητα”, σύμφωνα με την έκθεση.

“Ο στόχος τέτοιων συστημάτων είναι πρωτίστως να εδραιώσουν τη “μοναδικότητα” των ατόμων, συνήθως με τη βοήθεια βιομετρικών τεχνολογιών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει την ΕΙΣΑΓΩΓΗ των ΦΤΩΧΩΝ ανθρώπων από την “ανεπίσημη” ή την “αντιοικονομία” στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα να “ξεκλειδώνουν” τα δεδομένα συμπεριφοράς τους που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν από κυβερνήσεις και άλλα μέρη.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ισχυρής ID4Africa, μιας πλατφόρμας όπου συναντώνται οι αφρικανικές κυβερνήσεις και οι μεγάλες εταιρείες στην αγορά ψηφιακών ταυτοτήτων, σημείωσε στην Ετήσια Συνάντηση του 2022 τον Ιούνιο ότι η ψηφιακή ταυτότητα δεν αφορά πλέον μόνο την ταυτότητα, αλλά

“Ενεργοποιεί και αλληλεπιδρά με πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας, συστήματα πληρωμών, ψηφιακές υπογραφές, κοινή χρήση δεδομένων, συστήματα KYC, διαχείριση συναίνεσης και πλατφόρμες τομεακής παράδοσης.”

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς οι υποστηρικτές του νέου μοντέλου ψηφιακής/οικονομικής ταυτότητας συχνά ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ “ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ” σχετικά με το ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όσων έχουν εγγραφεί.

Παρά τις υποσχέσεις για συμπερίληψη και ακμάζουσες ψηφιακές οικονομίες, τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ “ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ να υλοποιήσουν αυτές τις υποσχέσεις σε πραγματικές καταστάσεις, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ”.

Το ίδιο το σύστημα Aadhaar έχει επικριθεί για ΣΟΒΑΡΕΣ και ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Στην πραγματικότητα, η έκθεση διαπιστώνει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η μικρή ομάδα εταιρειών και κυβερνήσεων θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτά τα συστήματα.

“Σε τελική ανάλυση, εκεί που τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ τείνουν να υπερέχουν είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ και η ενίσχυση της επιτήρησης και των δυνατοτήτων ελέγχου της μετανάστευσης των κυβερνήσεων”.

 

ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΩΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;

 

Οι συντάκτες της έκθεσης ζητούν επίσης “μια πιο ξεκάθαρα ανεπτυγμένη έννοια του “ποιοί” είναι οι πιο σχετικοί παράγοντες που καθοδηγούν αυτή την ατζέντα και “ποιές” είναι οι βασικές έννοιες που θα πρέπει να αμφισβητηθούν και να επανασχεδιαστούν”.

Λένε ότι πολλά μπορούν να μάθουν εστιάζοντας στις ενέργειες του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και, “πιο συγκεκριμένα στην πρωτοβουλία ID4D, ως κεντρικό κόμβο σε ένα πιο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο προώθησης ψηφιακών ταυτοτήτων”.

Το 2014, η Παγκόσμια Τράπεζα ξεκίνησε το πρόγραμμα Identification for Development (ID4D) με στόχο να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης ταυτότητας για μεγάλο μέρος του λεγόμενου “αναπτυσσόμενου κόσμου”.

Η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί προγράμματα ψηφιακής βιομετρικής ταυτότητας στο Μεξικό, προωθώντας την ψηφιακή ταυτότητα σε φτωχότερες χώρες με φαινομενικό στόχο την παροχή νομικής ταυτότητας σε 1,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν διαθέτουν αυτήν τη στιγμή.

Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια “καταλυτική επένδυση” από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το δίκτυο Omidyar, καθώς και διάφορες κυβερνήσεις. Στην έκθεση σημειώνεται:

“Έχουμε σημειώσει ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και η Πρωτοβουλία ID4D της δεν στέκονται μόνες στην επιδίωξη της ατζέντας για την ψηφιακή ταυτότητα. Υπάρχουν μέσα σε ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανισμών και ατόμων. Αυτό περιλαμβάνει κυβερνήσεις χορηγών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, παγκόσμια ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates (BMGF) και το Omidyar Network, κυβερνήσεις με γνώσεις τεχνολογίας, όπως στην Ινδία και την Εσθονία, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Task Force της Ατζέντας Νομικής Ταυτότητας του ΟΗΕ, περιφερειακές τράπεζες ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της Asian Development Bank και της Inter-American Development Bank, ιδιωτικές εταιρείες βιομετρίας όπως η Idemia, η Thales και η Gemalto, εταιρείες καρτών όπως η MasterCard, νέα δίκτυα όπως το Global System for Mobile Communications Association (GSMA) και το ID4Africa. και πολλούς άλλους παγκόσμιους οργανισμούς”

Πολλές από τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω είναι επίσης εταίροι με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δηλ. τους υποστηρικτές της “Μεγάλης Επαναφοράς”.

Το Ίδρυμα Gates είναι πιθανότατα πιο γνωστό στους τακτικούς αναγνώστες, αλλά το Δίκτυο OMIDYAR θα πρέπει επίσης να υψώνει κόκκινες σημαίες. Το Omidyar Network δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή του eBay, Pierre Omidyar και την Pam Omidyar. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιστορία του Omidyar και την από κοινού επιλογή των διαρροών του Snowden μέσω της ιδιοκτησίας του Intercept, διαβάστε αυτές τις έρευνες (https://www.mintpressnews.com/tag/pierre-omidyar/ ).

Είναι ενδιαφέρον ότι η έκθεση του NYU αναφέρει ότι οι υποστηρικτές αυτού του μέλλοντος ψηφιακής ταυτότητας “κάλυψαν αυτό το νέο παράδειγμα στη γλώσσα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ένταξης, υποστηρίζοντας ότι τέτοια συστήματα θα βοηθήσουν στην επίτευξη πολλαπλών Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”.

Όπως ανέφερα στην προηγούμενη έρευνά μου, “Αποκαλύπτοντας την απάτη “Η ψηφιακή ταυτότητα είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα” ” (https://www.thelastamericanvagabond.com/exposing-digital-id-human-right-scam/ ), η ώθηση προς μια ψηφιακή ταυτότητα έχει τις ρίζες της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και στην Ατζέντα του 2030.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) είναι μια συλλογή 17 αλληλένδετων στόχων που εγκρίθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη το 2015 με φαινομενικό στόχο τον τερματισμό της φτώχειας, την προστασία του πλανήτη και τη διάδοση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλους τους ανθρώπους έως το 2030.

Οι ΣΒΑ (SDG) ήταν μέρος ενός ευρύτερου ψηφίσματος που είναι γνωστό ως Ατζέντα 2030, με δεδηλωμένο σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ενώ οι ΣΒΟ των Ηνωμένων Εθνών και η Ατζέντα 2030 διαφημίζονται συχνά ως εργαλείο για τη δημιουργία υγιών πολυμερών σχέσεων μεταξύ των εθνών, στην πραγματικότητα, βασίζονται σε μια βαθύτερη ατζέντα για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη διεύθυνση όλης της ζωής στον πλανήτη.

Τα Ηνωμένα Έθνη και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχουν προωθήσει τακτικά την ιδέα της ψηφιακής ταυτότητας ως αναγκαιότητας για τη ζωή τη δεκαετία του 2020.

Είναι σαφές ότι αυτή η προσπάθεια να οπλιστεί ο κόσμος ώστε να αποδεχθεί προγράμματα ψηφιακής ταυτότητας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ώθησης προς τα βιομετρικά στοιχεία, μια κοινωνία παρακολούθησης και ανίχνευσης και, τελικά, εργαλείων όπως τα Ψηφιακά Νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας.

Ενώ η έκθεση του NYU είναι η τελευταία που προειδοποιεί για τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου που πλησιάζει γρήγορα, αυτή δεν είναι η πρώτη προειδοποίηση.

Τον Απρίλιο του 2021, το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη δημοσίευσε ένα σκεπτικιστικό άρθρο με τίτλο “Όλοι μετράνε! Διασφάλιση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά στα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας.” (https://chrgj.org/2021/04/06/everyone-counts-ensuring-that-the-human-rights-of-all-are-respected-in-digital-id-systems/ )

Αυτό το άρθρο εξέτασε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους οι ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

Προειδοποιούν για την “ανάγκη το κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα να συμμετάσχει σε συζητήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ώστε τα θεμελιώδη δικαιώματα να μην χαθούν στη βιασύνη για την οικοδόμηση ενός “σύγχρονου, ψηφιακού κράτους”.”

Τον Ιανουάριο του 2020 – πριν από την κρίση του COVID-19 και την αύξηση των βιομετρικών διαβατηρίων και των m-volίων – σαράντα οργανισμοί υπέγραψαν μια επιστολή καλώντας έναν ανεξάρτητο κυβερνητικό φύλακα να συστήσει την απαγόρευση της χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι οργανισμοί προκάλεσαν το Συμβούλιο Εποπτείας της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των Πολιτικών Ελευθεριών (PCLOB) να “εξετάσει τις πιο σημαντικές ανησυχίες του κοινού σχετικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους.

Κάλεσαν επίσης το συμβούλιο να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από “αυταρχικές κυβερνήσεις για τον έλεγχο των μειονοτήτων και τον περιορισμό της διαφωνίας” και ότι αυτό “θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα στις δημοκρατικές κοινωνίες.”

Αυτό που είναι σαφές αυτήν την πιεστική στιγμή είναι ότι θα χρειαστεί ένας συνδυασμός ανθρώπων που θα σηκωθούν και θα πιέσουν ενάντια σε αυτά τα συστήματα, και ακαδημαϊκούς και ομάδες σκέψης όπως το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Παγκόσμια Δικαιοσύνη, για να εξαναγκάσει μια τόσο αναγκαία συζήτηση σχετικά με αυτές τις τεχνολογίες. .

Το CHRGJ σκιαγραφεί την ανάγκη για μια “εξίσου παγκόσμια προσπάθεια από ολόκληρο το οικοσύστημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” για την αντιμετώπιση της επιρροής του παγκόσμιου δικτύου των υποστηρικτών της ψηφιακής ταυτότητας.

Το άνοιγμα ενός ψηφιακού δρόμου προς την κόλαση; Η έκθεση καλεί τον καθένα από εμάς να θέσει αυτά τα σημαντικά ερωτήματα στους τοπικούς, κρατικούς, εθνικούς και διεθνείς νομοθέτες:

“ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας ενισχύουν, αντί να θέτουν σε κίνδυνο, την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;”

“Είναι αυτό δυνατό ακόμη και μέσω συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας;”

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 696


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα