ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. “ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ”!!!

25 Μαρτίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,077
Μοίρασέ το

 

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση Χρειάζεται την Κυκλική Οικονομία Για Να Καταστήσει Όλα τα Προϊόντα ως Υπηρεσίες, ΄Ωστε “Να Μην Έχετε Τίποτα και να είστε Ευτυχισμένοι”.

Το τεχνοκρατικό μέλλον που επιδιώκουν να διαμορφώσουν, να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν είναι ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές επιδιώκουν επίσης να αλλάξουν την ανθρωπότητα μέσω της διατροφής, και η πίεσή τους να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας υπέρ των εναλλακτικών πρωτεϊνών και των τροφίμων που παράγονται στο εργαστήριο.

Όσο διαβάζεις τι έχουν σκεφθεί τα σατανικά μυαλά της Ελίτ, για την ανθρωπότητα, και τι αύριο της ετοιμάζουν, ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ.

Όταν λένε πως “ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ”, ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ…

 Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν μου ανήκουν ούτε συσκευές ούτε ρούχα.

Τ   Ι   Π   Ο   Τ   Α !!!

Ή ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ, Ή ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Η κυκλική οικονομία είναι μια ατζέντα από πάνω προς τα κάτω που προέρχεται από μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές που θέλουν να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο κατ’ εικόνα τους

H Μεγάλη Επανεκκίνηση χρειάζεται την κυκλική οικονομία (circular economy) για να καταστήσει όλα τα προϊόντα ως υπηρεσίες, προκειμένου να προωθηθεί η ατζέντα του “δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος”.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog του Davos Agenda με τίτλο “8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030”, η πρώτη κιόλας πρόβλεψη αναφέρει: “Όλα τα προϊόντα θα έχουν γίνει υπηρεσίες” χάρη στην κυκλική οικονομία.

Η ανάρτηση στο ιστολόγιο βασίζεται σε ένα δοκίμιο που έγραψε η Young Global Leader του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και Δανή βουλευτής Ida Auken, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Forbes το 2016 με τίτλο “Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better” (Καλώς ήρθατε στο 2030: δεν μου ανήκει τίποτα, δεν έχω ιδιωτική ζωή και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη”.).

Καλώς ήρθατε στο έτος 2030. Καλώς ήρθατε στην πόλη μου – ή μήπως θα έπρεπε να πω “στην πόλη μας”. Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν μου ανήκουν ούτε συσκευές ούτε ρούχα”, γράφει η Auken

“Ό,τι θεωρούσατε προϊόν, έχει πλέον γίνει υπηρεσία”, προσθέτει, ενώ ευχαριστεί “την ανακάλυψη της κυκλικής οικονομίας”.

Η κυκλική οικονομία υπόσχεται να ενισχύσει τη βιωσιμότητα εγκαταλείποντας το γραμμικό μοντέλο αξίας “πάρε, φτιάξε, σκουπίδια” και υιοθετώντας ένα κυκλικό μοντέλο “πάρε, φτιάξε- πάρε φτιάξε”, σύμφωνα με την Accenture.

Με την κυκλική οικονομία, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών αντί να τα χρησιμοποιούμε μία φορά και να τα πετάμε.

Ακούγεται υπέροχο, σωστά;

Αλλά κάτω από την επιφάνεια, το επιχειρηματικό μοντέλο “Προϊόν ως υπηρεσία” της κυκλικής οικονομίας διασφαλίζει ότι εσείς και εγώ δεν θα κατέχουμε πραγματικά τίποτα, ενώ οι εταιρείες θα διατηρούν την κυριότητα όλων των προϊόντων που μας νοικιάζουν ως υπηρεσίες.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Philips Electronics Frans Van Houten στο WEF το 2016:

“Στα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας, θα ήθελα τα προϊόντα να επιστρέφουν σε μένα ως τον αρχικό σχεδιαστή και κατασκευαστή, και μόλις καταλάβετε αυτή την ιδέα, γιατί να σας πουλήσω στην πραγματικότητα το προϊόν, αν σας ενδιαφέρει πρωτίστως το όφελος του προϊόντος;

“Ίσως μπορώ να παραμείνω ο ιδιοκτήτης του προϊόντος και απλώς να σας πουλήσω το όφελος ως υπηρεσία”, πρόσθεσε χαμογελώντας.

Κινητήρια δύναμη για την κίνηση προς την κυκλική οικονομία είναι η λεγόμενη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση της φυσικής, βιολογικής και ψηφιακής μας ταυτότητας – μια νέα εποχή του μετανθρωπισμού ( transhumanism).

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του WEF Klaus Schwab,

“Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Για να ευδοκιμήσουμε μέσα σε αυτή τη νέα παγκόσμια δυναμική, πρέπει να υιοθετήσουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και κανόνες.

“Η κυκλική οικονομία είναι μια προσέγγιση που μπορεί να μας επιτρέψει να συμβαδίσουμε με την τεχνολογική καινοτομία, να υποστηρίξουμε ολοκληρωμένα και βιώσιμα οικοσυστήματα και να κινηθούμε προς ένα φωτεινότερο μέλλον”.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει συνεργαστεί με την Accenture σε έναν επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων για την κυκλική οικονομία που ονομάζεται Circulars Accelerator, ο οποίος υποστηρίζει άμεσα την ατζέντα “δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος” που επιδιώκει την καταστροφή της ατομικής ιδιοκτησίας υπέρ μιας κυκλικής οικονομίας με βάση το ενοίκιο, όπου δεν θα σου ανήκει τίποτα και όλα τα προϊόντα έχουν γίνει υπηρεσίες.

Ο Επιταχυντής Κυκλικής Οικονομίας (Circulars Accelerator) είναι μια συνεργασία μεταξύ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, της Accenture, της Anglo American, της Ecolab και της UpLink – της πλατφόρμας καινοτομίας του WEF για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών.

Μεμονωμένα, οι 17 νεοφυείς επιχειρήσεις της συνομοταξίας του 2022 κάνουν απίστευτα καινοτόμο έργο που μπορεί πράγματι να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αλλά όταν τοποθετείται στο πλαίσιο του οράματος του WEF για ένα μέλλον όπου δεν θα σας ανήκει τίποτα, ο επιταχυντής Circulars Accelerator γίνεται ένα όχημα για την επιτάχυνση της μεγάλης ατζέντας επαναφοράς.

Μεμονωμένα, οι 17 νεοφυείς επιχειρήσεις μειώνουν τα τοξικά απόβλητα, παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό σε όσους το έχουν ανάγκη και χτίζουν βιώσιμες κατοικίες, μαζί με πολλά άλλα θετικά οφέλη για την ανθρωπότητα.

Κάθε νεοφυής επιχείρηση επιδιώκει να αλλάξει τον κόσμο με τον δικό της τρόπο, ξεκινώντας συχνά από το τοπικό επίπεδο για να εξυπηρετήσει τις αντίστοιχες κοινότητές της.

Ωστόσο, όταν τεθούν υπό την προστασία του WEF, οι λύσεις τους μπορούν να αξιοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν τη ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Για παράδειγμα, στη συνομοταξία του 2022 περιλαμβάνεται η Reflaunt, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παίρνουν τα παλιά τους ρούχα και να τα μεταπωλούν στον ιστότοπο της μάρκας από την οποία τα αγόρασαν με αντάλλαγμα πιστωτικές μονάδες του καταστήματος.

Είναι κυκλικό, βιώσιμο, μειώνει τα απόβλητα και επιστρέφει αξία στον πελάτη μέσω ενός δοξασμένου προγράμματος ανταλλαγής.

Όμως, αν το δούμε μέσα από τον φακό της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ο πελάτης δεν παίρνει πίσω μετρητά- του δίνεται πίστωση καταστήματος, οπότε αναγκάζεται να δώσει τα χρήματα πίσω στον έμπορο λιανικής πώλησης.

Αυτό μοιάζει με προγραμματιζόμενο χρήμα και εξομαλύνει την έννοια πίσω από τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών ( Central Bank Digital Currencies  – CBDC) που μετατρέπουν τα χρήματα σε κουπόνια που βασίζονται σε δικαιώματα με περιορισμούς σχετικά με το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να αγοράσετε.

Μια άλλη σημαντική συνιστώσα της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι η έννοια της ESG, η οποία σημαίνει Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση.

Πρόκειται για μια μέθοδο βαθμολόγησης για τις επιχειρήσεις που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Οι επιχειρήσεις που έχουν χαμηλή βαθμολογία ESG δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση και θα αποφεύγονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη επειδή έχουν πράγματα όπως υψηλό αποτύπωμα άνθρακα ή δεν έχουν αρκετές πρωτοβουλίες για την ποικιλομορφία ή την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η νεοφυής επιχείρηση Circulars Accelerator 2022 GreenPlat παρέχει στις επιχειρήσεις “λύσεις που σας κάνουν να πληροίτε τα κριτήρια ESG”.

Από τη μία πλευρά, αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις εταιρείες που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος, τα απόβλητα και τη ζημιά στο περιβάλλον, ώστε να είναι πιο κερδοφόρες, χρήσιμες για τους πελάτες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα της GreenPlat είναι επίσης προσανατολισμένο στη δημιουργία πιστοποιητικών ESG που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την τιμωρία είτε για την επιβράβευση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την GreenPlat, “οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια [ESG] τείνουν να έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, συγκεκριμένα: τη μείωση του κόστους, την υψηλή μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα, την ελαχιστοποίηση των ρυθμιστικών και νομικών παρεμβάσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και κυρίως τη βελτιστοποίηση των κοινωνικά θετικών επενδύσεων”.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση, όπως διατυπώθηκε από τον ιδρυτή του WEF Klaus Schwab, είναι μια επανεκκίνηση του καπιταλισμού – μια μεταστροφή από τον παραδοσιακό, καθοδηγούμενο από την προσφορά και τη ζήτηση, “καπιταλισμό των μετόχων” προς τον “καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών”, όπου μη εκλεγμένα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι επενδυτές, οι τραπεζίτες και οι τεχνοκράτες, αποκτούν όλη τη δύναμη να επηρεάζουν τις αγορές και να καθορίζουν τις πολιτικές.

Έτσι, η βαθμολόγηση ESG της GreenPlat μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για τα μη εκλεγμένα ενδιαφερόμενα μέρη για να ανταμείβουν εκείνους που εκτελούν τις εντολές τους, ενώ τιμωρούν εκείνους που δεν συμμορφώνονται.

Οι λύσεις της GreenPlat μπορούν να κάνουν θαύματα για τις εταιρείες και το περιβάλλον χωρίς την ανάγκη βαθμολόγησης ESG, αλλά η βαθμολόγηση ESG αποτελεί μέρος του οράματος του WEF για έλεγχο από πάνω προς τα κάτω από την ελίτ των δισεκατομμυριούχων που υπαγορεύουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις.

Μια άλλη πρόβλεψη του WEF για το 2030 είναι ότι θα τρώτε λιγότερο κρέας – μια περιστασιακή απόλαυση, όχι βασικό είδος διατροφής.

Οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές επιδιώκουν επίσης να αλλάξουν την ανθρωπότητα μέσω της διατροφής, και η πίεσή τους να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας υπέρ των εναλλακτικών πρωτεϊνών και των τροφίμων που παράγονται στο εργαστήριο είναι μια ατζέντα που έχει να κάνει περισσότερο με την κλιματική πολιτική και το να κάνει τους ενδιαφερόμενους πιο πλούσιους και πιο ισχυρούς από οτιδήποτε άλλο.

Η Done Properly είναι μια άλλη νεοφυής επιχείρηση στην ομάδα του 2022 Circulars Accelerator που αξιοποιεί τη δύναμη της ζύμωσης για τη δημιουργία εναλλακτικών πρωτεϊνών που υποστηρίζεται ότι είναι υγιεινές και νόστιμες.

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς κακό με αυτό που κάνει η Done Properly, αν και μπορεί να είναι λίγο αστείο να τους ακούς να λένε: “Από την αρχή ερευνήσαμε και αναπτύξαμε λύσεις επιδιώκοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας“.

Αλλά η ατζέντα του WEF για την αποκοπή του κρέατος από τη διατροφή μας είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία – όχι επειδή το κρέας είναι απαραίτητο για όλους – αλλά επειδή για άλλη μια φορά, πρόκειται για μια ατζέντα από πάνω προς τα κάτω που δεν αφήνει σε εσάς ή σε μένα καμία επιλογή στο θέμα.

Εταιρείες όπως η Done Properly μπορούν να συνυπάρξουν μαζί με εκείνες της βιομηχανίας κρέατος, αλλά το WEF θέλει να μειώσει δραστικά τις τελευταίες υπέρ των πρώτων ως θέμα μη εκλεγμένης πολιτικής.

Μόνο μερικές επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις από τον επιταχυντή Circulars Accelerator έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής σε αυτό το άρθρο, και ο λόγος είναι να δείξουμε πώς οι λύσεις τους μπορούν να στρίψουν από το WEF για να προωθήσουν την ατζέντα της μεγάλης επαναφοράς.

Στη συνομοταξία του 2022, υπάρχουν πολλές άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις που αναμφισβήτητα επιτελούν έργο που είναι εξαιρετικά αναγκαίο στις κοινότητες που εξυπηρετούν, όπως η  I-Drop’s WaterPod που φέρνει επαναγεμιζόμενο καθαρό νερό σε παντοπωλεία στην Αφρική.

Η Mycocyle  είναι μια άλλη συναρπαστική νεοσύστατη επιχείρηση της συνομοταξίας του 2022.

Αυτή η εταιρεία εμβολιάζει τα απόβλητα με μυκήλιο μανιταριών, το οποίο διασπά τα απόβλητα, ενώ παράγει ένα υποπροϊόν που μπορεί να μετατραπεί σε επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά για οικονομικά προσιτές κατοικίες και άλλα οικοδομικά έργα.

Αν πρόκειται να ζούμε στα κουκούλια και να τρώμε τα ζωύφια, αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε.

Ο μυκητολόγος Paul Stamets πειραματίστηκε με αυτή τη μυκηλιακή μέθοδο πάνω από μια δεκαετία πριν με μανιτάρια στρειδιών σε απόβλητα ντίζελ και πετρελαίου με μεγάλη επιτυχία και περιέγραψε την εμπειρία του σε μια ομιλία Ted το 2008 (βλ. βίντεο παρακάτω).

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον επιταχυντή 2022 Circulars Accelerator κάνουν πραγματικά εκπληκτικά πράγματα από μόνες τους.

Αλλά η δυνατότητά τους να προωθήσουν τη μεγάλη ατζέντα επαναφοράς μιας κοινωνίας όπου “δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος” είναι αυτό που φαίνεται να τις κάνει ελκυστικές για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους.

Αρκεί να εξετάσει κανείς την πρόταση του επιχειρηματικού μοντέλου “Προϊόν ως υπηρεσία” της κυκλικής οικονομίας για να δει πώς οραματίζονται το WEF και οι εταίροι αυτό το μέλλον:

Το προϊόν ως υπηρεσία: Διατήρηση της κυριότητας των προϊόντων και πώληση των πλεονεκτημάτων μέσω ενός μοντέλου υπηρεσιών”.

Μιλώντας στη Μεγάλη Αφηγηματική Συνάντηση στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2021, ο Klaus Schwab δήλωσε:

“Για να διαμορφώσεις το μέλλον, πρέπει πρώτα να φανταστείς το μέλλον, να σχεδιάσεις το μέλλον και μετά να το εκτελέσεις”.

Η κυκλική οικονομία είναι ένα ακόμη παράδειγμα μιας από πάνω προς τα κάτω ατζέντας που προέρχεται από μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές που επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο κατ’ εικόνα τους, χωρίς ποτέ να το θέσουν σε ψηφοφορία από τη θέληση των ανθρώπων.

Το τεχνοκρατικό μέλλον που επιδιώκουν να διαμορφώσουν, να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν είναι ένα μέλλον πλήρους ελέγχου της κοινωνίας.

——————

Δικτυογραφία :

The Great Reset Needs the Circular Economy to Advance the ‘You’ll Own Nothing & Be Happy’ Agenda

https://sociable.co/technology/the-great-reset-circular-economy-products-as-services-own-nothing-happy/

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 1,077


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα