Ανεξάρτητος δημοσιογράφος λέει ότι οι αναφορές για ρωσικά στρατεύματα που σκάβουν “ομαδικούς τάφους” κοντά στην πόλη της Ουκρανίας είναι ψευδείς

Ανεξάρτητος δημοσιογράφος λέει ότι οι αναφορές για ρωσικά στρατεύματα που σκάβουν “ομαδικούς τάφους” κοντά στην πόλη της Ουκρανίας είναι ψευδείς

11 Μαΐου, 2022 20 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:262
Μοίρασέ το

 

 

Καναδή δημοσιογράφος: “Αυτό είναι ειρωνικό σε πολλά επίπεδα. Ένας δήμαρχος που δικαιολογεί τους νεοναζί που έχουν εξαγριωθεί στην πόλη του –ιδίως εκείνους από το τάγμα Azov, που χρησιμοποίησαν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, κατέλαβαν και στρατιωτικοποίησαν πολιτικές υποδομές, εκτέλεσαν αμάχους εξ επαφής – συγκρίνει έναν υποτιθέμενο (μη -υπάρχοντα) μαζικό τάφο με εκείνον της ναζιστικής σφαγής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς του Κιέβου έχει ξαναγράψει ιστορία, κάνοντας τους Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους συνεργάτες τους ήρωες του έθνους. Το πιο διαβόητο παράδειγμα είναι ο Stepan Bandera του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”.

 

Μετάφραση blümlifee

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που προέρχονται από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που είναι φρικτές στην επιφάνεια, αλλά πολλές από αυτές αποδεικνύονται ψεύτικες, συμπεριλαμβανομένης μιας για “ομαδικούς τάφους” κοντά στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές που φέρεται να βασίστηκαν σε δορυφορικές φωτογραφίες, τα ρωσικά στρατεύματα έθαψαν σχεδόν 10.000 Ουκρανούς πολίτες σε έναν ομαδικό τάφο σε επίπεδα, κοντά στην πόλη.

Αλλά μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος που επισκέφτηκε την περιοχή λέει ότι αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθινές, σύμφωνα με την αναφορά της από πρώτο χέρι που δημοσιεύτηκε στο NewsPunch.

Η Καναδή ανεξάρτητη δημοσιογράφος Eva Bartlett ταξίδεψε στην ουκρανική πόλη Mangush στις 23 Απριλίου αλλά δεν βρήκε ομαδικούς τάφους.

“Αυτό που είδα ήταν νέα, τακτοποιημένα οικόπεδα τάφων, συμπεριλαμβανομένων μερικών ακόμα άδειων – μια επέκταση ενός νεκροταφείου που υπάρχει ήδη στο σημείο. Χωρίς μαζικό λάκκο. Πολλοί από τους τάφους έχουν πλάκες με τα ονόματα και τις ημερομηνίες γέννησης του αποθανόντος όταν υπάρχουν, και τα υπόλοιπα οικόπεδα αριθμήθηκαν ανάλογα με την ταφή”, σημείωσε.

“Δεδομένου ότι τα μέσα ενημέρωσης ουσιαστικά κάνουν copy-paste από την ίδια πηγή – τον ​​πρώην δήμαρχο της Μαριούπολης, Vadym Boichenko (που φαίνεται να είναι μακριά από την πόλη τώρα) – θα παραθέσω από το άρθρο της Washington Post”, σημειώνει περαιτέρω ο λογαριασμός της Bartlett. προσθέτωντας:

Ο Boichenko, σημειώνει το άρθρο, “αποκάλεσε την τοποθεσία “νέο Babyn Yar”, αναφερόμενος σε έναν από τους μεγαλύτερους ομαδικούς τάφους στην Ευρώπη που βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου, όπου 33.000 Εβραίοι σκοτώθηκαν από τους Ναζί το 1941 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”.

Αυτό είναι ειρωνικό σε πολλά επίπεδα. Ένας δήμαρχος που δικαιολογεί τους νεοναζί που έχουν εξαγριωθεί στην πόλη του –ιδίως εκείνους από το τάγμα Azov, που χρησιμοποίησαν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, κατέλαβαν και στρατιωτικοποίησαν πολιτικές υποδομές, εκτέλεσαν αμάχους εξ επαφής – συγκρίνει έναν υποτιθέμενο (μη -υπάρχοντα) μαζικό τάφο με εκείνον της ναζιστικής σφαγής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς του Κιέβου έχει ξαναγράψει ιστορία, κάνοντας τους Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τους συνεργάτες τους ήρωες του έθνους. Το πιο διαβόητο παράδειγμα είναι ο Stepan Bandera του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, συνέχισε η Καναδή δημοσιογράφος.

“Ο άλλος ανησυχητικός ισχυρισμός του Boichenko ήταν ότι ο υποτιθέμενος “ομαδικός τάφος” ήταν “το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα”, συνέχισε. “Έχουμε μόλις 22 χρόνια σε αυτό, αλλά έχουμε ήδη δει την εισβολή και την καταστροφή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ, την ισοπέδωση της Ράκα της Συρίας, τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη – όλα αυτά είναι πολύ ισχυρότεροι “υποψήφιοι” από τους ομαδικούς τάφους του Mangush που κανείς δεν τους βρίσκει”.

Συνέχισε περιγράφοντας αυτό που φαίνεται να είναι απλώς ένα συνηθισμένο οικόπεδο ταφής με μεμονωμένους σημαδεμένους τάφους.

“Στην πραγματικότητα, η τοποθεσία έχει περίπου 400 μεμονωμένα οικόπεδα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 100 κενών. Τα 9.000 πτώματα και το “μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα” είναι μη επαληθευμένοι ισχυρισμοί ενός δημάρχου που εγκατέλειψε την πόλη του, και που προωθήθηκαν από μέσα ενημέρωσης που στο τέλος παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς – αλλά μέχρι τότε, η ζημιά είχε γίνει”, έγραψε, σημειώνοντας ότι η ιστορία έγινε viral σε όλη τη Δύση, χάρη στα ψεύτικα μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επίσκεψή της στον χώρο, η Bartlett είπε ότι πλησίασε δύο άνδρες που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρησή του και τους ρώτησε απευθείας για τους ισχυρισμούς σχετικά με τους “ομαδικούς τάφους”.

“Αυτός δεν είναι ομαδικός τάφος και κανείς δεν πετάει πτώματα σε ένα λάκκο”, της είπε ένας από τους άνδρες.

Σημείωσε: “Σύμφωνα με αυτούς, θάβουν κάθε άτομο σε ένα φέρετρο και ξεχωριστό τάφο, τα στοιχεία καταγράφονται στο νεκροτομείο και όταν δίνονται έγγραφα σχετικά με το όνομα και την ηλικία, το οικόπεδο σημειώνεται με πλάκα που περιέχει αυτά τα στοιχεία. Διαφορετικά χρησιμοποιείται ένας αριθμός.”

Ένας από τους άνδρες σημείωσε επίσης ότι ένα τμήμα του χώρου χρησιμοποιήθηκε για την ταφή Ουκρανών στρατιωτών. “Είναι και αυτοί άνθρωποι”, είπε.

Η Bartlett προσέφερε επίσης αποδείξεις για τους δικούς της ισχυρισμούς, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών.

“Για όσους έχουν αμφιβολίες ως προς την τοποθεσία, δείτε την αναφορά του Roman: τα πλάνα του από drone δείχνουν ότι είναι ακριβώς η ίδια τοποθεσία που φαίνεται στις δορυφορικές εικόνες που χρησιμοποιούνται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης”, έγραψε.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

NewsPunch.com

NaturalNews.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 262


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα