(ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!) Παίδων Αγία Σοφία: «Η καθυστέρηση των χειρουργείων έχει επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών», λένε οι γιατροί

(ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!) Παίδων Αγία Σοφία: «Η καθυστέρηση των χειρουργείων έχει επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών», λένε οι γιατροί

5 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:181
Μοίρασέ το

 

Παίδων Αγία Σοφία: «Η καθυστέρηση των χειρουργείων έχει επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών», λένε οι γιατροί
Κατ’ αρχήν να πούμε πως ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
Δηλαδή, αν δεν έχεις λεφτά, για να πας σε ιδιωτικό νοσοκομείο,το παιδί σου είναι καταδικασμένο να πεθάνει… !!!
Δεύτερον, θα θυμίσουμε πως ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ 60 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ… ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΒΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
Τρίτον… και εδώ γελάνε, γιατί… :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, Η ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ…
Δηλαδή, θέλει να μας πει η ΕΙΝΑΠ, πως … τα βάζει με την κυβέρνηση που νομοθέτησε ώστε η πρόεδρός του να είναι … ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΗ…
ΡΕ, ΕΝΑ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή

 

Tην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με την έλλειψη αναισθησιολόγων που προκαλεί ντόμινο δυσλειτουργιών για το νοσοκομείο περιγράφει σε ανακοίνωση της η 5μελης επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου.

Αναλυτικά οπως αναφέρουν “από τις 1/9/2022 είναι σε ισχύ η αναστολή των τακτικών χειρουργείων του νοσοκομείου μας λόγω ελλείψεων αναισθησιολόγων. Συγκεκριμένα, σε ένα σύνολο 17 κενών οργανικών θέσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι καλυμμένες οι 10 από αυτές, καθώς 4 μόνιμοι επιμελητές έχουν παραιτηθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί τα κενά”.

Η επιτροπή εξηγεί στην ανακοίνωσή της τόσο τις ελλείψεις του νοσοκομείου αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι αναισθησιολόγοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των μικρών ασθενών:

 • Το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία μέρα παρά μέρα ,με μεγάλο φόρτο επειγόντων περιστατικών που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων.
 • Λειτουργούν 9 χειρουργικές κλινικές(Παιδοχειρουργική, Α,Β Ορθοπεδική, ΩΡΛ, Νευροχειρουργική, Οφθαλμιατρική ,Πλαστική χειρουργική , Ουρολογική, Καρδιοθωρακοχειρουργική) με μεγάλο όγκο περιστατικών από όλη την χώρα.
 • Υπάρχουν επιπλέον τμήματα που χρειάζονται αναισθησιολογική κάλυψη(Ογκολογικά τμήματα,αιμοδυναμικό, γαστρεντερολογικό , ηπατολογικό , αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος ακουολογικό και μονάδα ημερήσιας νοσηλείας)
 • Ελλείψεις υπάρχουν και στο λοιπό προσωπικό του χειρουργείου(νοσηλευτές αναισθησιολογικού,εργαλειοδοσία,νοσοκόμοι).

Ήδη με βάση τα παραπάνω ,είναι φανερό ότι το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου λειτουργούσε στο όριο χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων εδώ και καιρό. Έτσι τώρα ,η αναρρωτική άδεια δύο συναδέλφων ,καθιστά την λειτουργία των τακτικών αιθουσών αδύνατη.

Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ποτέ η διοίκηση και το υπουργείο δε φρόντισαν να πάρουν μέτρα!» αναφέρουν οι γιατροί .

Σε λίστα αναμονής παιδιά από το 2018

Στην ίδια ανακοίνωση η επιτροπή περιγράφει τις επιπτώσεις των ελλείψεων στους μικρούς ασθενείς .

“ Υπάρχουν παιδιά που περιμένουν από το 2018 να χειρουργηθούν στη λίστα του νοσοκομείου! Ο τεράστιος χρόνος αναμονής για αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις, έχει επίπτωση στην ζωή των παιδιών μακροπρόθεσμα, αλλά και άμεσες επιπλοκές. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό πολλοί γονείς αναγκάζονται να απευθυνθούν στα ιδιωτικά νοσοκομεία βάζοντας το χέρι βαθιά στη τσέπη.

 • Υπάρχουν καθυστερήσεις ακόμα και στην πραγματοποίηση επεμβάσεων σε νεογνά, με όποιες συνέπειες έχει η παραπάνω παραμονή τους στις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών.
 • Υπάρχουν παιδιά με σοβαρές παθήσεις, που η καθυστέρηση των χειρουργικών τους επεμβάσεων έχει καθημερινές επιπτώσεις στη ζωή τους, αλλά καθιστά και τα χειρουργεία αποκατάστασης τους τεχνικά πιο δύσκολα.

Πέρα από τις παραπάνω επιπτώσεις στους παιδιατρικούς ασθενείς η αναστολή των τακτικών χειρουργείων έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην εκπαίδευση των ειδικευομένων που ήδη έχει πάει πίσω τα δύο τελευταία χρόνια με την αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Ουσιαστικά ένας μεγάλος χρόνος από την εκπαίδευση μας παραμένει αναξιοποίητος και νεκρός, μακριά από τις χειρουργικές αίθουσες, χρόνος που δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

Στην παραπάνω χρόνια κατάσταση ,η διοίκηση και σε συνάντηση της με εκπροσώπους της πενταμελούς της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου απαντά με προσωρινές, πιθανές μετακινήσεις γιατρών από Ευαγγελισμό ,Αττικό και Αγλαΐα Κυριακού. Προφανώς με μπαλώματα όχι μόνο δε λύνεται το πρόβλημα του νοσοκομείου μας αλλά εντείνονται τα προβλήματα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία. σχέσεις εργασίας.

ΟΕΝΓΕ: Μεθοδευμένη προσπάθεια αποσάθρωσης της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης

Εντωμεταξύ σε ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφερόμενη στο Παίδων Αγία Σοφία μιλά για μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης “Μεθοδευμένα τα δημόσια Παιδιατρικά νοσοκομεία συρρικνώνονται, με αποτέλεσμα πρακτικά να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας Παιδιατρικής περίθαλψης σε υπηρεσίες «πρώτων βοηθειών», οι γονείς μικρών παιδιών εκβιάζονται και σπρώχνονται να απευθύνονται με το αζημίωτο σε ιδιωτικές κλινικές για επιβεβλημένες χειρουργικές ιατρικές πράξεις.

Κάτι που διαφαινόταν ήδη από τις αρχές 2022 με την προσπάθεια υποβάθμισης και του Παίδων Πεντέλης η οποία γίνεται με διάφορα προσχήματα (αρχικά με πρόσχημα τον εμβολιασμό, στη συνέχεια με πρόσχημα εγκατάστασης χώρων φιλοξενίας υγιών παιδιών κλπ).

Οι γιατροί του Αγία Σοφία και η ΟΕΝΓΕ απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων Αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις και την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας υποβάθμισης και συρρίκνωσης του νοσοκομείου και περαιτέρω εμπορευματοποίησης της Παιδιατρικής περίθαλψης.

ΕΙΝΑΠ: Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναισθησιολόγων

Με αγωνία παρακολουθεί και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τη διαρκή μείωση των γιατρών αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία που από 17 έχουν απομείνει μόλις 8.

”Η έλλειψη αυτή έχει οδηγήσει το νοσοκομείο στην τραγική μείωση των τακτικών χειρουργείων με συνεχείς αναβολές,μίας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας, όπως αυτής των παιδιών, αυξάνοντας την αγωνία των γονέων. Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αναισθησιολόγων,με σύντομες διαδικασίες,στο παίδων Αγία Σοφία, καθώς και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και ασφαλής λειτουργία των νοσοκομείων” αναφέρει σε ανακοινωσή της.

 

Πηγή

Προβολές : 181


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα