(ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ) Hoaxes: Αθλιότητες για τη νήσο Ζουράφα

(ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ) Hoaxes: Αθλιότητες για τη νήσο Ζουράφα

11 Νοεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:446
Μοίρασέ το

 

Η γνωστή προπαγανδιστική ιστοσελίδα αμφισβητεί με αστεία επιχειρήματα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

– Η απάντηση-ράπισμα της Κύρας Αδάμ στον αδαή HΟΑΧίτη

Μερικές  φωτογραφίες  από τις εκατοντάδες που διαθέτει το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αρκούν, για να αντιληφθεί ο καθείς, τον βρώμικο ρόλο που παίζουν τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΧΕΣ…
Η μια για τον χρηματοδότη τους, το πλέον διεστραμμένο και σατανικό πρόσωπο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, τον ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ…

… η δήλωση ενός κορυφαίου επιστήμονα εγνωσμένου παγκοσμίου κύρους, του κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΕΦΑΛΑ και ο χαρακτηρισμός που τους αποδίδει… και κυρίως η φράση ΙΔΙΟΤΕΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 

 

… η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αποκαλυπτει τον ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 

ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ…

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ Ή ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ…

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ…

ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Για μια ακόμα φορά η γνωστή προπαγανδιστική ιστοσελίδα Ellinika Hoaxes, που υποτίθεται ότι έχει στόχο τον έλεγχο των fake news του διαδικτύου και χρηματοδοτείται αδρά για αυτό, καταστρατηγεί κάθε κώδικα δεοντολογίας και με πρόχειρο, όσο και ατεκμηρίωτο τρόπο επιχειρεί να εμφανίσει ως ψευδές το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που υπέγραψε η Κύρα Αδάμ και αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στη νήσο Ζουράφα.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κυριακάτικης ∆ημοκρατίας» στις 29/10/2023

Το σχετικό κείμενο-ντροπή υπογράφει συντάκτης που ονομάζεται Στέλιος Πουρνής και Δηλώνει απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, χωρίς να προκύπτει ότι έχει κάποια ειδίκευση σε θέματα εξωτερικών και άμυνας.

Στο κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Στο άρθρο (σ.σ.: εννοεί της “κυριακάτικης δημοκρατίας”) εμφανίζεται ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία ανήγγειλε πως η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ως τεκμήρια παρουσιάζονται από την αρθρογράφο δύο οδηγίες προς αεροναυτιλλομένους (NOTAMs). Ωστόσο, από την αλυσιδωτή επικοινωνία ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική πλευρά λείπει η πρώτη οδηγία της 12ης Οκτωβρίου, μέσω της οποίας ανακοινώνεται η δέσμευση συγκεκριμένου τμήματος του εναέριου χώρου του FIR Κωνσταντινούπολης για τους σκοπούς αεροπορικής άσκησης. Δεν προκύπτει από την ερμηνεία των NOTAM πως αυτές αποτελούν “την πρώτη επίσημη διεθνή, τουρκική ανακοίνωση υφαρπαγής/προσάρτησης ελληνικής βραχονησίδας στο Β. Αιγαίο”, και αυτό γιατί η Ζουράφα βρίσκεται εκτός του προαναφερθέντος δεσμευμένου τμήματος του εναέριου χώρου. Ομοίως, στην τουρκική NOTAM δεν γίνεται λόγος για τον τουρκικό εθνικό εναέριο χώρο, αλλά για το FIR Κωνσταντινούπολης. Δεν τίθεται τελικά ζήτημα πρώτης επίσημης ανακοίνωσης για προσάρτηση ελληνικού εδάφους από την Τουρκία, αλλά μάλλον για τη γνωστή άρνηση της τουρκικής πλευράς να αναγνωρίσει στην Ελλάδα την πλήρη επήρεια του εθνικού εναέριου χώρου στα 10 ναυτικά μίλια».

Στο κείμενο που ακολουθεί, η Κύρα Αδάμ απαντά αναλυτικά με όλα τα σχετικά ντοκουμέντα στη νέα αθλιότητα των Ελληνικών Hoaxes,με τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Είναι, άλλωστε, γνωστή η κατάρτισή της σε όλα τα σχετικά ζητήματα, όπως και η κρυστάλλινη δημοσιογραφική της πορεία επί δεκαετίες.

Τα Hoaxes το λιγότερο που έχουν να πράξουν είναι να κατεβάσουν το σχετικό ψευδές άρθρο τους, αν σέβονται έστω λίγο τον εαυτό τους και δεν θέλουν να εξευτελιστούν για μία ακόμα φορά.

Η απάντηση-ράπισμα στον «αδαή HΟΑΧίτη συνάδελφο» – Θα κατεβάσουν το κείμενο που βρίθει από ψέματα και ανακρίβειες;

 • Της Κύρας Αδάμ

Ο φέρελπις συνάδελφος, βιαστικός, απρόσεκτος και απολύτως εμμονικός να «αποδείξει» ότι συνάδελφοί του «λένε ψέματα», και οι συν αυτώ HΟΑΧίτες έχουν υποπέσει σε βασικά σφάλματα και ανακρίβειες (από άγνοια ή ηθελημένα) σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη Ζουράφα, υιοθετώντας μάλιστα επιχειρηματολογία που ευνοεί την Τουρκία.

Τα κυριότερα λάθη τους είναι:

 1. Το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» βασίστηκε στο περιεχόμενο της ελληνικής διεθνούς αγγελίας Α3789/19 Οκτ 2023, στην οποία αναγράφεται ότι «σε σχέση με την τουρκική αγγελία Α 7523/23, ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΑΡΧΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΝΟΤΑΜ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧιΑ».
 2. Η ελληνική διεθνής αγγελία (που αποτελεί απάντηση έναντι των Τούρκων) είναι επίσημο διεθνές κρατικό έγγραφο και ο καλόπιστος, πλην αδαής, συνάδελφος θα πρέπει να ελέγχει καλύτερα τις πηγές του στο ΥΠΕΘΑ που τον διαβεβαίωσαν (και ο ίδιος το έχαψε) ότι η περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα δεν βρίσκεται εντός της τουρκικής άσκησης. Εκτός αν θεωρεί ότι τα λεγόμενά του έχουν μεγαλύτερη αξία από τα επίσημα κρατικά έγγραφα. Και τούτο διότι η ελληνική διεθνής αγγελία εκδόθηκε ύστερα από συντονισμό, σύμφωνη γνώμη και υπογραφή από ΥΠΑ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΕΘΑ. Με άλλα λόγια, ο συνάδελφος με τις απροσδιόριστες «πηγές του» διαψεύδει επίσημο κρατικό φορέα, δηλαδή την κυβέρνηση, οπότε υποκλινόμεθα στη νέα… Πυθία της εξωτερικής πολιτικής.
 3. Το ΥΠΕΘΑ, με πολύ προσεκτική ανακοίνωσή του στο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη Ζουράφα και την Ελευσίνα, ΟΥΔΟΛΩΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ, αλλά μόνο έδωσε ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ για τα δύο δημοσιεύματα. Ο φέρελπις συνάδελφος με τα γραφόμενά του σπεύδει να χαρακτηρίσει ψέματα ό,τι δεν του αρέσει ή δεν καταλαβαίνει.
 4. Ο Hoaxίτης συντάκτης κάνει πρωτόλειες ασκήσεις επί χάρτου, ψάχνοντας να βρει τις συντεταγμένες της τουρκικής άσκησης, τολμώντας να παρουσιάσει ερασιτεχνικές πολύχρωμες φωτογραφίες της τουρκικής άσκησης «στο περίπου», προς γενικό εντυπωσιασμό και αυτοϊκανοποίηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του, και να παραπλανήσει τους αναγνώστες του -δηλαδή, να πει ψέματα– ότι η Ζουράφα είναι στη… Δύση και η άσκηση στην Ανατολή.
 5. Το απαράδεκτο για δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι ο φέρελπις συνάδελφος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το FIR Κωνσταντινούπολης AΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ στη θάλασσα και για αυτόν τον λόγο η Τουρκία στη διεθνή αγγελία της Α 7847/23 αναφέρει ότι «Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ FIR ΚΩΝ/ΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ». Δηλαδή, εντάσσει το τμήμα της ΖΟΥΡΑΦΑΣ μέσα στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ/ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
 6. Καλό είναι ο φέρελπις συνάδελφος να ρίχνει και καμιά ματιά στα θεσμικά κείμενα, μήπως και τα καταλάβει, ώστε να μην παραπλανά και λέει ψέματα στους αναγνώστες του.
 7. Με το δημοσίευμα γίνεται σπέκουλα στα παπούτσια του Ερντογάν, και τούτο διότι ισχυρίζεται ότι η περιοχή της τουρκικής βολής (gun firing area) βρίσκεται στο FIR Kωνσταντινούπολης, γεγονός που ακυρώνει τις προσπάθειες ΥΠΕΞ, ΥΠΑ και ΥΠΕΘΑ να διασφαλίσουν, έστω κατ’ ελάχιστο, τα εθνικά συμφέροντα, επισημαίνοντας διεθνώς ότι η περιοχή της τουρκικής βολής καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία.
 8. Καλό είναι ο φέρελπις συνάδελφος να διαβάσει καλά την τουρκική αγγελία Α 7847/23, με την οποία η Άγκυρα παραποιεί τις αποφάσεις ICAO 1952 και 1958, που καθόρισαν τα όρια του FIR Αθηνών, τα οποία η Άγκυρα παραποιεί τώρα σε βάρος της Ελλάδας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 446


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα