Ανοίγει ο δρόμος προς το Ειδικό Δικαστήριο για τον  Μητσοτάκη;

Ανοίγει ο δρόμος προς το Ειδικό Δικαστήριο για τον Μητσοτάκη;

29 Οκτωβρίου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:741
Μοίρασέ το

 

Νέα-Predator: κυβερνητικό κέντρο παρακολουθούσε υπουργούς-επιχειρηματίες και είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

 

Και μόνο το γεγονός πως η είδηση προέρχεται από την ναυαρχίδα του Μητσοτακισμού και εμπλέκει όχι μόνο το Μαξίμου αλλά και στενά συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού καθώς και τον ίδιον με τον ΥΠΟΚΟΣΜΟ, αυτό λέει πολλά…

Σημαίνει πως Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ που κυβερνάει την Ελλάδα, έδωσε το σύνθημα της πτώσης της κυβέρνησης…

Και μπορεί ο Μητσοτάκης και όλο το Μητσοτακαίικο να θεωρεί πως η εξουσία του πρέπει να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο για να αυξήσουν την ήδη από δεκαετιών αμύθητη περιουσία τους, φαίνεται όμως πως η απληστία τους έχει φτάσει σε τέτοια όρια που δεν δίνουν το μεγαλύτερο μέρος από τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ…

Αφού πήρε εντολή και ο … κουμπάρος  να επιτεθεί στον γιο της κουμπαρούλας του, φανταστείτε τι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ συμβαίνουν στα παρασκήνια που ο λαός έχει πλήρη μεσάνυχτα…

Το χτύπημα που δέχεται το ψυχασθενές της Ντόρας που συνελήφθη με σατανιστική τελετή, είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο…

Όχι πως θα βγει τίποτα… θα αθωωθεί από την διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη δικαιοσύνη αλλά δεν παύει να είναι ένας παγκόσμιος διασυρμός αν το θέμα προχωρήσει…

Αν όσα γράφει η εφημερίδα ισχύουν, τότε μιλάμε για κατάλυση του πολιτεύματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό… και ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ… αλλά να θυμάστε πως ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ…

Προσωπικά έχω την αίσθηση πως ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΛΕΟΝΕ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογής μου…

 

 

Στέλιος Κούλογλου

 

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν κατανομάζεται ευθέως, αλλά «φωτογραφίζεται» στα Νέα του Σαββάτου, σε ρεπορτάζ-βόμβα για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, « κυβερνητικό κέντρο» χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό predator αλλά επίσης φυσικές παρακολουθήσεις καθώς και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα εναντίον υπουργών- πολιτικών αντιπάλων, επιχειρηματιών αλλά και κατά «αντρών και γυναικών, για ιδιωτικούς λόγους».

Μία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ρεπορτάζ (Βασίλης Λαμπρόπουλος),αφορά «ενδείξεις για υποκλοπές ή ύποπτες παρακολουθήσεις εντός του κυβερνητικού κόμματος, για υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.. Ετσι λοιπόν φαίνεται να είχε καταγραφεί – πιθανόν από το σύστημα Predator – η πλήρης ανταλλαγή μηνυμάτων του με δημοσιογράφο που είχε ελεγχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν κ.λπ »

Ο υπουργός που υπονοείται είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος ήταν σε ευθεία αντιπαράθεση με Γρηγόρη Δημητριάδη για το ποια εταιρεία θα αναλάβει τον διαγωνισμό για τις ταυτότητες. Μια από τις πρώτες ενέργειες του κ. Χρυσοχοϊδη, αμέσως μετά την υπουργοποίηση του το 2019, ήταν να ακυρώσει τον διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτά και άλλα περιστατικά είναι «άγνωστο, βεβαίως, αν συνέβαιναν, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε γνώση του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υποκλοπής από την ΕΥΠ των συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη», προσθέτει το ρεπορτάζ, το οποίο παραθέτει και άλλο συμβάν:

«φαίνεται επίσης ότι άλλο πολιτικό πρόσωπο, με το ίδιο επίπεδο… σχέσεων (με τους «συνεργάτες του πρωθυπουργού »-ΣΣ), εντόπισε την άνοιξη του 2021 ένα SMS με ύποπτο link στο κινητό του, που παρέπεμπε στην παγίδευσή του με τέτοιου είδους λογισμικό. Ο εν λόγω πολιτικός, ωστόσο, αντελήφθη ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε (τότε δεν είχε αποκαλυφθεί ακόμη η χρήση Predator στην Ελλάδα), συμβουλεύθηκε ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και απενεργοποίησε τη συσκευή που χρησιμοποιούσε τότε ».

Ο πολιτικός και αντίπαλος του Μεγάρου Μαξίμου δεν φωτογραφίζεται στο ρεπορτάζ.

 

Οι παρακολουθήσεις σε καφετέριες

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ στα Νέα, «SMS με link – παγίδα φέρεται να είχε σταλεί, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, και σε επιχειρηματία εκτός Αθηνών, που έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους. Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα, αυτό φέρεται να συνέβη προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση κι άλλων γνωστών του σημαντικών προσώπων, μέσω αυτού, αλλά και γιατί ήταν «εχθρός» επιχειρηματιών που φαίνεται να είχαν καλές σχέσεις με το συγκεκριμένο κέντρο..

..Ακόμη παραμένει άγνωστο αν το Predator χρησιμοποιήθηκε μέχρι και για υποκλοπές, αντρών και γυναικών, για ιδιωτικούς λόγους. Με κύριο ζητούμενο τι από όλα αυτά μπορεί να γνώριζε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση για τη διαχείριση του Predator στην Ελλάδα κι αναφέρεται συχνά σε SMS – παγίδες που στέλνονταν από το εξωτερικό..

..Ενα από τα κρίσιμα ερωτήματα που ανακύπτουν αφορά τη φυσική παρακολούθηση ή και την καταγραφή συνομιλιών, σε ραντεβού, σε καφετέριες, ενός ακόμη πολιτικού παράγοντα που επίσης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το προαναφερόμενο κέντρο… »

 

Η χρησιμοποίηση ΕΛΑΣ- ΕΥΠ στον πόλεμο των επιχειρηματιών

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρακολούθηση φέρεται να έγινε από αστυνομικούς που είχαν αποσπαστεί σε πολιτικά πρόσωπα ή μέσω ΕΥΠ. Αιτία της παρακολούθησης (λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφίες και ηχητικό υλικό) φαίνεται να ήταν οι συναντήσεις των πολιτικών παραγόντων με ιδιώτες που ερευνούσαν την υπόθεση των υποκλοπών και άλλων ‘’προβληματικών΄΄ ενεργειών του ίδιου κέντρου.

Τα άτομα που οργάνωσαν την παράνομη παρακολούθηση (παραμένει άγνωστο τι – και αν – γνώριζε για όλα αυτά ο κ. Δημητριάδης) φαίνεται να ενδιαφέρονταν για τον τρόπο τροφοδοσίας των ερευνητών των υποκλοπών με κρατικά έγγραφα, τιμολόγια εταιρειών κι άλλα στοιχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο λογισμικό».

Η «φωτογράφιση» των Λαβράνου- Μπίτζιου

 

Το ρεπορτάζ επαναφέρει τις στενές σχέσεις του «κυβερνητικού κέντρου»- Μαξίμου επί Γρηγοριάδη με το δίδυμο των επιχειρηματιών Λαβράνου- Μπίτζιου που δεν κατονομάζονται, αλλά σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το predator:

«Τα προβληματικά σημεία για το συγκεκριμένο κέντρο επιρροής πολλαπλασιάζονται ύστερα από τα οφέλη που φέρονται να είχαν σε συμβάσεις με το Δημόσιο επιχειρηματίες (που δραστηριοποιούνται κυρίως σε θέματα επικοινωνιών, ψηφιακών συστημάτων και άλλων υψηλής τεχνολογίας) οι οποίοι είχαν πολύχρονες επαφές με αυτό το σύστημα.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Γ. Λαβράνος πίσω από την KRIKEL – Πώς επιχειρήθηκε η εξαπάτηση της Βουλής [Aποκαλυπτικά ντοκουμέντα]

 

Οι συγκεκριμένοι ενδιαφέρονταν για θέματα επικοινωνιών σε σώματα ασφαλείας, στα συστήματα υποκλοπών της ΕΥΠ, στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κ.λπ. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος διαγωνισμός ματαιώθηκε ύστερα από πολιτικές αντιδράσεις ».

 

Oι σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το «κάρφωμα» του Γρηγόρη Γρηγοριάδη:

« Ενα κρίσιμο ερώτημα παραμένει, τέλος, και το ακριβές περιεχόμενο των ‘’θολών’’ επαφών ανθρώπων σε θέσεις κρίσιμης σημασίας με άτομα κι από τον ποινικό χώρο που σχετίζονταν με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αυτό έγινε για ‘’λόγους προσωπικής ασφάλειας’’. Προκαλώντας βεβαίως τις εύλογες απορίες γιατί δεν ζητήθηκε αρωγή και προστασία από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες».

 

Δεν είναι προφανείς οι λόγοι για την αναμόχλευση αυτής της  ωραίας ατμόσφαιρας» στο Μέγαρο Μαξίμου και τα νέα στοιχεία, που προφανώς στρέφονται εναντίον του ανιψιού Μητσοτάκη.

Τον Σεπτέμβριο πέρυσι, όταν ο τελευταίος κατάφερε να απομακρύνει τον Χρυσοχοϊδη από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το συγκρότημα Μαρινάκη είχε για πρώτη φορά στραφεί εναντίον του «πολυπράγμονος ανιψιού – όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις ».

Από τότε όμως οι σχέσεις των δύο πλευρών αποκαταστάθηκαν και σίγουρα ποτέ δεν έφτασαν στο επίπεδο της περιγραφής σχέσεων του «πολυπράγμονος ανιψιού» με το οργανωμένο έγκλημα.

Το βέβαιο είναι ότι ενώ η Pega, η εξεταστική της ευρωβουλής , φθάνει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και προμηνύονται νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, η υπόθεση των υποκλοπών κάθε άλλο παρά έχει κλείσει, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 741


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα