ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Guus Berkhout: “Μην φοβίζετε τα παιδιά με την κλιματική αλλαγή”. (πού είναι αυτές οι φωνές στην Ελλάδα;;;;;;;;)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Guus Berkhout: “Μην φοβίζετε τα παιδιά με την κλιματική αλλαγή”. (πού είναι αυτές οι φωνές στην Ελλάδα;;;;;;;;)

20 Ιουνίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:535
Μοίρασέ το

 

 

 

Prof.dr.ir. AJ (Guus) Berkhout
Πρόεδρος του Climate Intelligence Foundation (Clintel)
Μέλος της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών: 

“Δεδομένης της ευθύνης σας, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ανάγκη των παιδιών να ακούσουν ολόκληρη την ιστορία του κλίματος και όχι μια πολιτικά βαμμένη εκδοχή της. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επισημάνετε ότι είναι ηθικά ανεύθυνο να βάζουμε ευάλωτα παιδιά στο έλεος των κλιματικών συναγερμών.

Ας φροντίσουμε ότι οι νέοι θα μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς προσκόμματα στην εκπαίδευση, χωρίς να αποθαρρύνονται με ιστορίες πολιτικο-ιδεολογικής καταστροφολογίας περί κλιματικών καταστροφών.

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.”

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ που επιχειρείται από μια κάστα ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ, όχι μόνον σε βάρος της ζωής όλης της ανθρωπότητας, αλλά και της προπαγάνδας και του εκφοβισμού – τρομοκράτησης των παιδιών, βρίσκει τον … δάσκαλό της, από μια κορυφαία προσωπικότητα της επιστήμης στον τομέα του κλίματος.

Και επειδή αυτά προφανώς διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα, ή λίαν συντόμως θα τα διδάσκονται, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ.

ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

Προς την
Καθηγήτρια dr.mr. κυρία M. Kalverboer
Συνήγορος του Παιδιού
Χάγη

Από τον καθηγ.dr.ir. AJ Berkhout
Πρόεδρος Clintel

Χάγη, 1 Ιουνίου 2022

Αξιότιμη κυρία Kalverboer,

Σήμερα 1 Ιουνίου είναι η “Ημέρα του Παιδιού” και απευθύνομαι σε εσάς με αυτήν την ανοιχτή επιστολή. Εξάλλου, εσείς είστε που φροντίζετε για την ευημερία των παιδιών μας και θέλετε να βελτιώσετε τη θέση τους, όπου είναι απαραίτητο. Ως εκ τούτου, εφιστώ την προσοχή σας στην ανεπιθύμητη εξέλιξη τα παιδιά στο σχολείο να έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωπα με την εκστρατεία φόβου για την κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη. Είναι ένα φαινόμενο που είναι παρόν όσο υπάρχει ο πλανήτης μας. Οι επιστήμονες του κλίματος εργάζονται για να κατανοήσουν καλύτερα τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής και, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, στο γεγονός εάν και οι άνθρωποι συμβάλλουν σε αυτήν την αλλαγή.

Όμως, το κλίμα είναι το πιο περίπλοκο σύστημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη Γη, και οι επιστήμονες απέχουν πολύ από το να το αποκρυπτογραφήσουν. Κατά συνέπεια, τα θεωρητικά κλιματικά μοντέλα βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα. Απέχουν μακράν από το να μπορούν να ανασυνθέσουν σωστά το παρελθόν, πόσο μάλλον να δώσουν μια αξιόπιστη εικόνα του μέλλοντος. Το πρώτο γίνεται εμφανές κάθε φορά που συγκρίνουμε δηλώσεις μοντέλων με μετρήσεις. Τα μοντέλα απλά δεν είναι σωστά (ακόμα).

Ένα από τα κακά είναι ότι στη συζήτηση για το κλίμα, η εκπομπή CO2 από τον άνθρωπο θεωρείται ο κύριος ένοχος. Εάν συνεχίσουμε να εκπέμπουμε διοξείδιο του άνθρακα, το κλίμα θα διαταραχθεί και θα οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές, έτσι λέει το αφήγημα.

Τέτοιες δηλώσεις είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ, γιατί δεν συνιστούν τίποτε άλλο από απλώς μια υπόθεση. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το CO2 έχει μια επίδραση θέρμανσης, αλλά και ότι αυτή η επίδραση γίνεται όλο και μικρότερη όσο περισσότερο CO2 εισέρχεται στην ατμόσφαιρα (“μειωμένη επιπλέον θέρμανση”).

 

Καταστροφές

 

Τα σενάρια καταστροφών έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον πληθυσμό. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να κοιτάζουν το μέλλον με φόβο, ενώ σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.

Ας κοιτάξουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα γεγονότα. Τα τελευταία 150 χρόνια, η μέση θερμοκρασία στη γη έχει αυξηθεί κατά περίπου 10°C και η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει περισσότερο από 20 εκατοστά.

Την ίδια περίοδο, η ανθρωπότητα γνώρισε μια απίστευτη περίοδο ακμής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μεγάλο μέρος του (αυξανόμενου) παγκόσμιου πληθυσμού έχει γνωρίσει, από οικονομικής άποψης, μια αξιοπρεπή ύπαρξη.

Η φτώχεια μειώνεται παγκοσμίως, η θνησιμότητα από ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση μειώνεται, ο αλφαβητισμός αυξάνεται κ.λπ.

Όλο και περισσότερα παιδιά σε όλο τον κόσμο μπορούν να πάνε σχολείο.

Δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά για κλιματικές καταστροφές. Οι μετρήσεις παγκοσμίως υποδεικνύουν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, οι πλημμύρες και οι περίοδοι ξηρασίας δεν εμφανίζονται πιο συχνά.

Και ο αριθμός των θυμάτων λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έχει μειωθεί ακόμη και κατά 99%! Χάρη στην αυξημένη ευημερία και τη βελτιωμένη τεχνολογία που την συνοδεύει.

Με αυτό το πλαίσιο πληροφοριών έρχομαι στον πυρήνα του μηνύματός μου προς εσάς.

Στα παιδιά μας επικοινωνείται η κλιματική αλλαγή από μικρή ηλικία στο σχολείο.

Ιδιαίτερα, το μήνυμα ότι το CO2 είναι ο κύριος ένοχος είναι πολύ παραπλανητικό.

Τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν ότι το CO2 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΑ ΡΥΠΟΓΟΝΟ “ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΕΡΙΟ”.

Το CO2 είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη γη και περισσότερο CO2 είναι κυρίως μια ευλογία για τους ανθρώπους και τη φύση.

Στη γεωργία και την κηπουρική γνωρίζουμε από χρόνια εμπειρίας ότι περισσότερο CO2, σαφώς μαζί με αρκετό νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά, παρέχει μεγαλύτερη σοδειά.

Αλλά και η γη στο σύνολό της γίνεται επίσης “πιο πράσινη” χάρη στην υψηλότερη συγκέντρωση CO 2στον αέρα.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άφθονα στοιχεία ότι τα μέτρα περιορισμού του CO2 είναι πολύ επιβλαβή για τους ανθρώπους και τη φύση.

Σκεφτείτε τις ανεμογεννήτριες που απαιτούν πολλές πρώτες ύλες, που καταλαμβάνουν πολύ χώρο, που προκαλούν ενόχληση στους ντόπιους και όπου (συχνά σπάνια) πουλιά, νυχτερίδες και έντομα πέφτουν θύματά τους. Επιπλέον, το ηλεκτρικό δίκτυο διαταράσσεται σοβαρά από τις ανεμογεννήτριες.

Όσο περισσότερες ανεμογεννήτριες, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναστάτωση.

Παρεμπιπτόντως, αυτό ισχύει και για τους ηλιακούς συλλέκτες.

Συνοπτικά, το κόστος των μέτρων περιορισμού του CO2 είναι πολλές φορές υψηλότερο από τα οφέλη.

Κάνουν τη ζωή σημαντικά πιο ακριβή.

Η θεραπεία είναι επομένως πολύ χειρότερη από την ασθένεια. ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

 

Αξιότιμη κυρία Kalverboer,

Δεν θα έπρεπε τα σχολεία να εστιάζουν στην ανάπτυξη των ταλέντων των παιδιών και δεν θα έπρεπε εσείς, ως Συνήγορος του Πολίτη, να κάνετε προσπάθειες για να επισημάνετε στους πολλούς φορείς που εμπλέκονται σε αυτό ότι οι πολιτικο-διοικητικές ιδεολογίες πρέπει να παραμένουν απολύτως εκτός εκπαίδευσης; Μιλάμε με καθηγητές που δυσκολεύονται όλο και περισσότερο με το μονόπλευρο περιεχόμενο στην διδακτική ύλη και στις ερωτήσεις των εξετάσεων:

1) Οι μαθητές ακούνε μόνο μία ιστορία για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα και ξανά διοξείδιο του άνθρακα. Το γεγονός ότι υπάρχουν επίσης επιρροές από τον ήλιο, τα σύννεφα και τα ωκεάνια ρεύματα δεν προσελκύει σχεδόν καθόλου την προσοχή.

2) Οι πιθανές τρομακτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επίσης αναφέρονται εκτενώς: τεράστια άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αυξανόμενες δασικές πυρκαγιές, περισσότεροι τυφώνες κ.λπ.

3) Η διαρκής και μόνιμη λύση στο διδακτικό υλικό είναι η δραστική μείωση των εκπομπών CO2 με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες. Καμία κουβέντα για το γεγονός ότι αυτές οι λύσεις μπορεί τελικά να μην είναι τόσο βιώσιμες, ότι μετατοπίζουν το πρόβλημα στην εξόρυξη σπάνιων πρώτων υλών, ότι δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια εφοδιασμού και ότι κάνουν την ενέργεια πανάκριβη.

Οι οργανώσεις που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των νέων μας, μερικές φορές περιπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.

Δίνω δύο παραδείγματα.

Το ίδρυμα Bernard van Leer λέει:

“Όμως, τα μωρά και τα νήπια δεν βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων για το κλίμα. Οι ανάγκες τους σπάνια συζητούνται από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους ειδικούς ή τους υποστηρικτές τέτοιων εκδηλώσεων όπως το COP26. (…) Πρέπει να βάλουμε τα μικρά παιδιά στο επίκεντρο των συζητήσεων για το κλίμα και να δώσουμε προτεραιότητα στην κλιματική δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές.”

 

Πόσο θλιβερό είναι να βλέπουμε εδώ ότι η ευτυχία ενός παιδιού και το σενάριο της κλιματικής καταστροφής συνδέονται άμεσα και ξεκάθαρα. Σαν αυτό το καταστροφικό σενάριο αποτελεί ένα τετελεσμένο γεγονός.

 

Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Νεολαίας λέει:

“Επειδή οι νέοι θα ζήσουν επάνω σε αυτόν τον πλανήτη περισσότερο από τους ηλικιωμένους, θα αισθανθούν περισσότερο τα αποτελέσματά της [κλιματικής αλλαγής]. Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι νέοι μηνύουν τις χώρες που εκπέμπουν πολύ CO2. Με αυτό θέλουν να τους αναγκάσουν να λάβουν μέτρα. Υπάρχει ήδη μια απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο που λέει ότι είναι άδικο οι νέοι να βιώνουν περισσότερες συνέπειες από τους ηλικιωμένους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει επίσης προβεί σε παρόμοια δήλωση”.

 

Πόσο θλιβερό είναι να βλέπουμε και εδώ ότι η ευτυχία των νέων και η υπόθεση του CO2 συνδέονται άμεσα και αναμφισβήτητα. Σαν να επρόκειτο για ένα τετελεσμένο γεγονός ότι το κλίμα μπορεί να ρυθμιστεί με ένα κουμπί για το διοξείδιο του άνθρακα. Οι ευάλωτοι νέοι απλώς τίθενται εδώ μπροστά σε ένα πολιτικο-ιδεολογικό παιχνίδι.

Δεν θα έπρεπε το Ολλανδικό Ινστιτούτο Νεολαίας να ντρέπεται βαθιά για αυτό;

 

Πολυπλοκότητα

Τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόλυτη πολυπλοκότητα της κλιματικής αλλαγής λόγω της περίπλοκης φυσικής, μετεωρολογίας και γεωλογίας, πόσο μάλλον να πράξουν ο,τιδήποτε ουσιαστικό γι’ αυτό στην ηλικία τους. Επιπλέον, δεν έχουν πρόσβαση σε μια ισορροπημένη αφήγηση σχετικά με τα γεγονότα της κλιματικής αλλαγής, αλλά επιβαρύνονται με ιστορίες καταστροφής για μια επερχόμενη κατάσταση Αποκάλυψης..

 

Πριν από έξι μήνες, με την ευκαιρία της 26ης Διάσκεψης των Μερών για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP26) στη Γλασκώβη, έγραψα μια επιστολή ελπίδας στους νέους που ήταν παρόντες εκεί, στην οποία τελειώνω με την ακόλουθη συμβουλή (ολλανδική έκδοση):

1) Η κλιματική αλλαγή υπάρχει και υπήρχε σε όλες τις εποχές, αλλά μην ανησυχείτε, η σημερινή περίοδος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας έχει φέρει παρά μόνο ευημερία: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ”.

2) Η μελλοντική υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα αν προσαρμοστούμε έγκαιρα. Στη φύση, η “προσαρμογή στην αλλαγή” ήταν ανέκαθεν η καλύτερη στρατηγική για επιβίωση, ανεξάρτητα από την αιτία της αλλαγής. Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

3) Η ρύπανση του περιβάλλοντος πρέπει και μπορεί να σταματήσει με τη δημιουργία μιας κυκλικής και καθαρής οικονομίας. Το ζητούμενο από την γενιά σας είναι η δημιουργικότητα, η ευρηματικότητα και η καινοτομία. Μην αφιερώνεις τη ζωή σου σε λάθος ζητήματα. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να μπει στα χνάρια των ακτιβιστών για το κλίμα.

Εν κατακλείδι, αγαπητή νεολαία, ξέχασε τους κήρυκες της καταστροφής και της κατήφειας και δες τις παραπάνω προκλήσεις ως αποστολή στη ζωή σου.”

 

Αξιότιμη κυρία Kalverboer, θα τελειώσω με αυτό που ξεκίνησα:

“Σήμερα 1 Ιουνίου είναι η Ημέρα του Παιδιού και απευθύνομαι σε εσάς με αυτήν την ανοιχτή επιστολή”.

Ως Πρόεδρος του Clintel, ενός παγκόσμιου κλιματικού δικτύου με περισσότερους από 1.000 κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς, ανησυχώ βαθιά για το τι διδάσκεται στα παιδιά και τα εγγόνια μας στα σχολεία.

Δεδομένης της ευθύνης σας, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην ανάγκη των παιδιών να ακούσουν ολόκληρη την ιστορία του κλίματος και όχι μια πολιτικά βαμμένη εκδοχή της. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επισημάνετε ότι είναι ηθικά ανεύθυνο να βάζουμε ευάλωτα παιδιά στο έλεος των κλιματικών συναγερμών.

Ας φροντίσουμε ότι οι νέοι θα μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς προσκόμματα στην εκπαίδευση, χωρίς να αποθαρρύνονται με ιστορίες πολιτικο-ιδεολογικής καταστροφολογίας περί κλιματικών καταστροφών.

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

 

Με τιμή,
Prof.dr.ir. AJ (Guus) Berkhout
Πρόεδρος του Climate Intelligence Foundation (Clintel)
Μέλος της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών (KNAW)

Ένα PDF αυτής της επιστολής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ
https://clintel.nl/wp-content/uploads/2022/06/brief-Clintel010622NW.pdf

_ _ _

για τον Guus Berkhout (από το κορυφαίο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft, Ολλανδία)

https://www.delta.tudelft.nl/article/guus-berkhout

Μετά από τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ (1963), ο Guus Berkhout απέκτησε το διδακτορικό του με έπαινο (1970) στη φυσική. Από το 1964 εργάστηκε στη Shell και το 1976 επέστρεψε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft (TU Delft) ως καθηγητής γεωφυσικής και σεισμικής απεικόνισης.

Ανάμεσα στο 1998 και 2001 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του TU Delft. Από το 2001 κατείχε την έδρα της διαχείρισης καινοτομίας στην TPM. Εργάζεται στο CEG από το 2008. Ο Berkhout είναι μέλος του KNAW (Βασιλική Ολλανδική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών) (1990) και του ActTI (Ολλανδική Ακαδημία Τεχνολογίας και Καινοτομίας – 1988).

Οι καθηγητές, όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 65 ετών. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως αυτή του γεωφυσικού και συμβούλου Καινοτομίας Prof.dr.ir. Gus Berkhout (73).

Ένα κίτρινο χαλί και μια ζωγραφιά στον τοίχο. Δύο δερμάτινες πολυθρόνες και μια σκακιέρα. Η επίπλωση του δωματίου του Berkhout δεν είναι το σύνηθες για το TU, αλλά ούτε και ο Καθηγητής. Σύντομα, ο Berkhout θα αναχωρήσει για τη Χάγη για μια συνάντηση στην ευρωπαϊκή έδρα της Saudi Aramco, ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πετρελαίου στον κόσμο και πελάτη της Κοινοπραξίας Delphi του Berkhout. Αργότερα μέσα στην ημέρα, συνεχίζει για το ξενοδοχείο Bel Air. Εκεί είναι το μέρος όπου του αρέσει να συναντά διευθυντές διαφόρων πρότζεκτ και διδακτορικούς φοιτητές.

(περισσότερα στον σύνδεσμο)

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενογλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 535


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα