Ανταπόκριση από το Νταβός. Αν είμαστε όλοι «παγκόσμιοι πολίτες» ποιος θα κυβερνήσει;

Ανταπόκριση από το Νταβός. Αν είμαστε όλοι «παγκόσμιοι πολίτες» ποιος θα κυβερνήσει;

19 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:309
Μοίρασέ το

 

Ο Klaus Schwab έχει ένα σχέδιο

 

 

Μια ομάδα παρανοϊκών ψυχοπαθών ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ, θέλει να κυβερνήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Όσο αυξάνεται η γνώση που αποκτάμε γι αυτούς, τόσο λιγότερο ισχυροί γίνονται…

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μεταδίδω το αποψινό επεισόδιο του  Ezra Levant Show  από τις ψυχρές ελβετικές Άλπεις, όχι επειδή είμαι σε διακοπές για σκι, αλλά επειδή είναι εκεί όπου η ισχυρή ελίτ έχει συγκεντρωθεί για την ετήσια μυστική υποχώρηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Είμαι εδώ με μια ομάδα άσου για να εκθέσω τι πραγματικά συμβαίνει στο Νταβός, όπου οι ισχυροί μεσίτες του κόσμου συγκεντρώνονται για να καθορίσουν την ατζέντα για το καλό της ανθρωπότητας, είτε μας αρέσει είτε όχι.

 

Αυτή την εποχή του χρόνου, καθιστούν όσο το δυνατόν πιο δύσκολη την πρόσβαση για τους ξένους σε αυτό το μέρος. Τα ξενοδοχεία ολόκληρης της πόλης έχουν κρατηθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Έτσι,  η Rebel News  νοικιάζει ένα Airbnb που απέχει σχεδόν μία ώρα από την εκδήλωση. Απλώς δεν μπορείτε να μπείτε στην πόλη και παρόλο που περπατούσαμε σήμερα στο κέντρο της πόλης, αυτό δεν θα επιτρέπεται αύριο, καθώς θα χρειαστεί να έχετε μια ψηφιακή ταυτότητα πρόσβασης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να περάσετε.

Και, φυσικά, δεν τα μοιράζουν σε κανέναν. Μπορείτε να αγοράσετε το δρόμο σας και ανάλογα με την πρόσβαση, χρειάζεστε 400.000 $ ή περισσότερα.

Και σε όλη την κύρια λωρίδα, μπορείτε να δείτε ανθρώπους να πληρώνουν με χαρά αυτό ή πολλά περισσότερα για να παρουσιάσουν την εταιρεία τους, τη χώρα τους, το σχέδιο τους, την επενδυτική τους απάτη στους υψηλούς και ισχυρούς, τους δισεκατομμυριούχους και τους ολιγάρχες που συγκεντρώνονται εδώ.

Δεν είναι έτσι για τον υπόλοιπο χρόνο, είναι όλα μόνο για την εβδομάδα του Νταβός. Το αναλαμβάνουν σαν σετ ταινιών, στήνουν μια πρόσοψη όλων των διαφορετικών εταιρειών που ισχυρίζονται ότι εργάζονται για την αποστολή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τη «βελτίωση της κατάστασης του κόσμου».

Αλλά δεν το κάνουν αυτό. Είναι εδώ για να βελτιώσουν την κατάσταση της εταιρείας τους ή την κατάσταση της πολιτικής τους τύχης.

Για παράδειγμα, η BlackRock, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με διαχείριση 10 ή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στο κάτω μέρος της ταινίας.

Συμμετέχουν και στα δύο άκρα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Πρέπει να τους χαιρετήσετε για την επιχειρηματικότητά τους, σχεδιάζουν επίσης να ξαναχτίσουν τα ερείπια στη χώρα.

Θα βγάλουν χρήματα με κάθε τρόπο, κάτι που μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Λάρι Φινκ, ο Διευθύνων Σύμβουλός τους, είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μαζί με την Chrystia Freeland, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό.

Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να είναι πιστός στο Καναδικό Υπουργικό Συμβούλιο, πιστός στο Στέμμα, αλλά και πιστός σε έναν αντίπαλο οργανισμό. Αντίπαλος ως προς την παγκόσμια δύναμη, αντίπαλος ως προς την ιδεολογία ή τα σχέδια.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι το πώς μπορούν να ισχυρίζονται ότι δημιουργούν εξωτερική πολιτική, εσωτερική πολιτική, φορολογική πολιτική, επειδή δεν είναι εκλεγμένοι.

Δεν είναι νομοθετικό σώμα, είναι ολιγαρχία, κλεπτοκρατία. Υπάρχουν δικτάτορες που εκπροσωπούνται εδώ και το γεγονός ότι απλοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι όπως η Chrystia Freeland βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους δισεκατομμυριούχους και έχουν και οι δύο μια θέση στο ίδιο τραπέζι.

Ποιος έδωσε στον Λάρι Φινκ της BlackRock το δικαίωμα να κάνει πολιτική για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για κυρίαρχες χώρες;

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπως ακούσατε στη συνέντευξή μου με τον James Lindsay την περασμένη εβδομάδα, έχει αυτή τη φράση «παγκόσμια υπηκοότητα».

Τι σημαίνει όμως αυτό; Ξέρω τι σημαίνει να είσαι πολίτης της Ελβετίας ή ο Καναδάς ή οι Ηνωμένες Πολιτείες σου δίνουν ορισμένα δικαιώματα. Έχετε δικαίωμα ψήφου. Έχετε το δικαίωμα να εισέλθετε σε αυτή τη χώρα. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τον αρχηγό σας.

Τι σημαίνει όμως να είσαι παγκόσμιος πολίτης; Ποιος είναι ο νομοθέτης σας; Πού μπορείτε να μετακινηθείτε; Τι δικαιώματα έχετε εναντίον αυτού του παγκόσμιου άρχοντα; Και ποιος είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;

Λοιπόν, ο Klaus Schwab προβάλλει τον εαυτό του και τους φίλους του ως τους ανθρώπους που θα μας κυβερνούσαν όλους υπό την παγκόσμια υπηκοότητα.

Είμαι εδώ όλη την εβδομάδα με τους φίλους μου, είμαστε εφτά όλοι μαζί. Είμαστε στριμωγμένοι σε ένα Airbnb μια ώρα πιο κάτω. Ήρθαμε εδώ με αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής κατηγορίας. Δεν επιτρέπεται να μένουμε στα κομψά ξενοδοχεία στο δρόμο. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά.

Και θα κάνουμε δημοσιογραφία πολιτών που μπορείτε να πάρετε μόνο από ανεξάρτητες εταιρείες όπως η  Rebel News.

Βλέπετε  τους New York Times ,  τη Wall Street Journal.  Βλέπετε το  CNBC και  όλες αυτές τις εταιρείες που υποτίθεται ότι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία, αλλά δεν είναι εδώ για να κάνουν ερωτήσεις. Είναι εδώ για να μπουν στις συμφωνίες, για να κάνουν τα μηνύματά τους ευθεία, για να εναρμονιστούν με το υπόλοιπο πάρτι μέσων ενημέρωσης.

Δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ. Στην πραγματικότητα, κατά την είσοδο μας, μας τράβηξε η αστυνομία.

Τα εύσημα στην ελβετική αστυνομία, ωστόσο, έχουν μια πολύ ελαφριά πινελιά. Ειδικά σε σύγκριση με τον Τζάστιν Τριντό, τον νταή. Όταν είπα ότι η Ελβετία είναι ελεύθερη χώρα, φαινόταν να συμφωνεί.

Τις επόμενες ημέρες, θα προσπαθήσουμε να κουμπώσουμε τους VIP καθώς περπατούν στο δρόμο, τουλάχιστον τα μέρη όπου επιτρέπεται να πάμε.

Θα μιλήσουμε επίσης για θεματικά πράγματα όπως η διαφορά μεταξύ της υψηλής ζωής εδώ στο Νταβός, τα ιδιωτικά τζετ, τα πολυτελή ξενοδοχεία, η μπριζόλα και η σαμπάνια έναντι του τρόπου ζωής χαμηλών εκπομπών άνθρακα που απαιτούν, ενώ εσείς και εγώ έχουμε χρέος να τρώμε ζωύφια, να μην έχουμε τίποτα και να είσαι χαρούμενος.

 

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 309


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα