Αντιμέτωποι με 10 χρόνια κάθειρξη Ρουμπάτης – Δραβίλλας; Έτσι λέει η Μπακογιάννη. (Αλλά και μια διαφορετική ενδιαφέρουσα προσέγγιση που δείχνει...Ισραέλι...)

Αντιμέτωποι με 10 χρόνια κάθειρξη Ρουμπάτης – Δραβίλλας; Έτσι λέει η Μπακογιάννη. (Αλλά και μια διαφορετική ενδιαφέρουσα προσέγγιση που δείχνει...Ισραέλι...)

7 Σεπτεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:314
Μοίρασέ το

 

 

Εύστοχο το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ από το 2004…

Κι όμως Καραμανλήδες και Σαμαράδες έδωσαν την προεδρία και την πρωθυπουργία στον … γιό της…

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ, βεβαίως βεβαίως…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Κανείς δεν θα δώσει κανέναν… είναι ΟΛΟΙ τους, μια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ …

Ο ΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

 

«Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν διοικήσει την ΕΥΠ θα πάνε 10 χρόνια φυλακή. Κι όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή» δήλωσε την Τρίτη στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας γραμμή για να μη «σπάσει» η «ομερτά» γύρω από τις παρακολουθήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ.

Οι απειλές της πρώην υπουργού δεν αποτελούν απλά και μόνο ένα ακόμα τεκμήριο πρωθυπουργικής ενοχής, καθώς έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και με τα λεγόμενα του προέδρου της Βουλής μία μέρα νωρίτερα στο ίδιο κανάλι.

Όλες οι διαρροές προς τους δημοσιογράφους σε σχέση με όσα κατέθεσαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας, συγκλίνουν στο γεγονός ότι και οι δύο αναφέρθηκαν σε υποθέσεις που αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα παρακολουθήσεις πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διοικητής της Υπηρεσίας επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου μίλησε για την υπόθεση της Οξυάς και τους επενδυτές από το Κατάρ, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του, Γ. Ρουμπάτης, ο οποίος δεν απέφυγε κι εκείνος με τη σειρά του τις αναφορές για τις παρακολουθήσεις των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά σχετικά με την έτερη άδοξη προσπάθεια των ίδιων επενδυτών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Εν συνεχεία, οι πρωταγωνιστές των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους, Παναγιώτης Κοντολέων, Γρηγόρης Δημητριάδης και Βασιλική Βλάχου, επικαλέστηκαν το απόρρητο προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε απάντηση για τις… νόμιμες επισυνδέσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του δημοσιογράφου.

Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με το σκεπτικό της κ. Μπακογιάννη, κάποιοι παρανόμησαν και είναι αντιμέτωποι με δεκαετή ποινή κάθειρξης, αφού οι Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης μίλησαν χωρίς περιστροφές για συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες αφορούσαν έμμεσα ή άμεσα τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και τον πρώην αν. υπουργό Οικονομίας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εάν, λοιπόν, η πρώην υπουργός και αδερφή του πρωθυπουργού θέλει να ξεκαθαρίσει ότι όσα δήλωσε στην ΕΡΤ δεν αποτελούν απειλές κατά όποιου επιθυμεί να παρεκκλίνει από την επίκληση του απορρήτου, τότε οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες. Αλλιώς, θα είναι πασιφανές ότι προχώρησε σε έναν ωμό πολιτικό εκβιασμό σε live μετάδοση. 

Και εν προκειμένω, δεν χρειάζεται καν να γίνει επίκληση επί των αντίρροπων νομικών απόψεων που διατύπωσαν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, αναφορικά με την επίκληση απορρήτου.

Ο ΠτΒ και οι… πιρουέτες

Τα λόγια της κ. Μπακογιάννη προσκρούουν και σε όσα υποστήριξε δημοσίως ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι Εξεταστική. Είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος. Και το απόρρητο εκεί πρέπει να τηρείται και τηρήθηκε. Η Εξεταστική έχει άλλο χαρακτήρα, να το πω απλά, είναι ένας πολυπρόσωπος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος έχει άλλες αρμοδιότητες και άλλες δυνατότητες» ήταν τα λόγια του Κώστα Τασούλα, τα οποία δεν συμβαδίζουν με αυτά της πρώην υπουργού.

Το documentonews.gr απευθύνθηκε σε ανώτατη πηγή του Κοινοβουλίου με αφορμή τη συγκεκριμένη αντίφαση, η οποία επιδόθηκε σε λεκτικές «πιρουέτες» για να μη δώσει σαφή απάντηση.

Αρχικά, η ανώτατη πηγή προφασίστηκε πως η Ντ. Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της Βουλής δεν μιλούσαν για το ίδιο πράγμα, ενώ στην ερώτηση αν οι Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης πρέπει να μπουν φυλακή για δέκα χρόνια γιατί παραβίασαν το απόρρητο, η απάντηση ήταν: «Δεν γνωρίζω…».

Διαβάστε επίσης

Πηγή

 

Και μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος των υποκλοπων, που δείχνει… ΙΣΡΑΗΛ…

Αλοίμονο αν δεν κρύβονταν πίσω από τις υποκλοπές τα … συνήθη ύποπτα ερπετά του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η οικογένεια Μητσοτάκη στήνει σκηνικό «Ασάνζ» για τις υποκλοπές

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Σε μια δήλωση που θα μπορούσε να εκληφθεί σαν απειλή για την τύχη όσων τολμήσουν να μιλήσουν ενόρκως για τις υποκλοπές, προχώρησε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και αδερφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Υπάρχουν προβλήματα στο να βγουν όλα γιατί αυτός ο οποίος θα τα πεί πάει για κακούργημα» δήλωσε χαμογελώντας η Μπακογιάννη, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Εάν παραβιαστεί το απόρρητο» συνέχισε η ίδια, οι άνθρωποι που έχουν διοικήσει την ΕΥΠ «θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή».

Η δήλωση Μπακογιάννη έρχεται καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ (και το τμήμα του κόμματος που πρόσκειται ακόμη στον πρωθυπουργό), παίζουν ως τελευταίο χαρτί το επιχείρημα της Εθνικής Ασφάλειας. Για αυτή την «ασφάλεια» δεν πρέπει να μάθουμε ποτέ γιατί ο πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της ΕΥΠ, διέταξε την παρακολούθηση του σημερινού αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος αλλά και δημοσιογράφων που ερευνούσαν σκάνδαλα διαφθοράς στον τραπεζικό τομέα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεται σε «αυτούς που διοικούσαν την ΕΥΠ», παραλείποντας να αναφέρει ότι την υπηρεσία διοικούσε ο αδερφός της, Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως σύνδεσμο τον ανιψιό της Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

 

Το μήνυμα πάντως είναι σαφές: Όσοι ανοίξουν το στόμα τους θα έχουν τις συνέπειες που γνώρισαν γνωστοί πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος και εκδότες, όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks. Όπως προειδοποιούσαμε από την πρώτη στιγμή της σύλληψης Ασάνζ, οι διώξεις και τα βασανιστήρια που υπέστη είχαν ως στόχο να στείλουν ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους whistleblowers ότι θα έχουν την ίδια τύχη αν τολμήσουν να αποκαλύψουν τα εγκλήματα αυταρχικών καθεστώτων.

Η σύγκριση βέβαια έχει κάποια όρια.

Ο Ασάνζ αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιούσαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες και γι’ αυτό ο πλανήτης πρέπει να τον αντιμετωπίζει σαν ήρωα.

Οι ΗΠΑ όμως από την πλευρά τους έχουν δίκιο να υποστηρίζουν ότι οι αποκαλύψεις του άπτονται ζητημάτων εθνικής ασφάλειας (ακόμη και αν «ασφάλεια» για την Ουάσιγκτον σημαίνει η μαζική σφαγή αμάχων).

Στην περίπτωση όμως του Ανδρουλάκη ή του Κουκάκη δεν προκύπτει από πουθενά απειλή για τα εθνικά συμφέροντα.

Αντίθετα υπάρχουν καταγγελίες για οικονομικά συμφέροντα που φτάνουν μέχρι την οικογένεια Μητσοτάκη.

Όπως εξηγούσαμε πρόσφατα το μόνο ζήτημα «εθνικής ασφάλειας» που προκύπτει είναι το γεγονός ότι το Ισραήλ, που παρέχει τα πιο εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης φέρεται να τοποθετεί σε αυτά κερκόπορτες ασφαλείας (back doors) μέσω των οποίων μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των χωρών που χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές. Για αυτό το θέμα όμως δεν φαίνεται να θέλει να μιλήσει κανένα από τα κόμματα εξουσίας που συνεργάστηκαν με το Τελ Αβίβ την τελευταία δεκαετία.

 

Πηγή

Προβολές : 314


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα