Ανώτατη μορφή χυδαιότητας η εμπορευματοποίηση του πόνου

Ανώτατη μορφή χυδαιότητας η εμπορευματοποίηση του πόνου

31 Ιανουαρίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:392
Μοίρασέ το

 

Ανώτατη μορφή χυδαιότητας η συμπεριφορά τους.

Μετατρέπουν φτωχούς ανθρώπους σε αρκούδες για χρυσά μεροκάματα εκατομμυρίων ευρώ

Καλλιόπη Σουφλή

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις με το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος για την Κοινωνική Κουζίνα του Κεραμεικού, η οποία ήταν, ως φαίνεται, μια επικερδής επιχείρηση και όχι οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης, μας θέτουν πάλι ενώπιον ενός κρίσιμου, πλην δυσάρεστου, ερωτήματος: Πόσο ειλικρινές και πόσο αυθεντικό είναι το εμπόριο ανθρωπισμού στην πατρίδα μας;

Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις περιβόητες μη κυβερνητικές οργανώσεις που γοητεύουν τους πολιτικούς και τους ωθούν να τρέχουν από πίσω τους για μία φωτογραφία; Ποιες είναι οι ευθύνες του αρμόδιου υπουργείου Πρόνοιας, το οποίο, αν δεν τις χρηματοδοτεί, τις παρακολουθεί απαθώς να μετατρέπουν φτωχούς ανθρώπους σε αρκούδες, δόλωμα για τα κανάλια, για να επιτυγχάνεται ο πλουτισμός τους;

Το πόρισμα της Αρχής του εισαγγελέα Βουρλιώτη υποστηρίζει ότι αυτή η μη κυβερνητική οργάνωση λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση από τις αρχές του 2020. Κι όμως κανείς δεν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα για το ποιόν του επικεφαλής της και τον πρότερο βίο του προκειμένου να προστατευτεί πριν αρχίσει να φωτογραφίζεται μαζί του.

Σήμερα αυτός ο άνθρωπος κατηγορείται ότι έπαιζε τις δωρεές σε στοιχήματα. Και ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιούσε τον ανώτατο άρχοντα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και προέδρους κομμάτων προκειμένου να είναι πειστικός όταν ζητά δωρεές και χρήματα από επιχειρηματίες και απλούς πολίτες. Ειλικρινά διερωτώμαι: Δεν αισθάνεται γελοία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέποντας τον εαυτό της φωτογραφημένο με τον συγκεκριμένο τύπο; Δεν αισθάνεται εξαπατημένη που στην αγωνία της να εμφανιστεί ως η προοδευτική πρόεδρος των αστέγων και των πεινασμένων έφτασε να αποφασίσει να του απονείμει και τον Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος;

Θέλω να θυμίσω ότι τα ίδια έχουν παρατηρηθεί με το εμπόριο ανθρωπισμού από διάφορες οργανώσεις, ελληνικές και ξένες, οι οποίες είχαν μετατρέψει τη δίψα των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή και μετανάστευση σε μία τεράστια κερδοσκοπική επιχείρηση άντλησης κεφαλαίων από κοινοτικές και άλλες ευρωπαϊκές πηγές.

Θέλω να θυμίσω ότι πίσω από αυτό το εμπόριο ανθρωπισμού κρύβονταν ακόμα και ύποπτες κινήσεις εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων με στόχο την έκθεση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, το παράδειγμα της Μαρίας του Εβρου είναι χαρακτηριστικό. Θέλω να θυμίσω ότι πολιτικοί που παρίσταναν στην Ελλάδα τους αριστερούς του ανθρωπισμού και διαδήλωναν υπέρ των ανοικτών συνόρων αξιοποίησαν τις ακίνητες περιουσίες τους για να τις νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες με σκοπό το ίδιον περιουσιακό όφελος.

Γύρω λοιπόν από τη στέγη και τους αστέγους, γύρω από τη σίτιση και από τους πεινασμένους, γύρω από τη μετανάστευση και από τους αδικημένους, γύρω από τα ασυνόδευτα κι από τις τύχες τους στήνεται ένας τρελός χορός εκατομμυρίων από ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν και κερδίζουν μέχρι και παράσημα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα οποία μοιράζονται από την Πρόεδρο σαν τα… στραγάλια.

Η συμπεριφορά τους, η ανώτατη μορφή χυδαιότητας. Γι’ αυτό στο μέλλον, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε υγιείς πρωτοβουλίες, θα πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι διπλά και τριπλά όταν εμφανίζονται μπροστά μας από το πουθενά οι καλοί Σαμαρείτες.

Ο κόσμος δυστυχώς δεν είναι πλασμένος από αγγέλους. Η εμπορευματοποίηση του πόνου είναι δυστυχώς ίδιον των ημερών μας. Κάποιοι βγάζουν χρυσά μεροκάματα με την απελπισία των άλλων. Να προσέχουμε.

Και κάτι τελευταίο: Ο εισαγγελέας Βουρλιώτης και οι συνεργάτες του φαίνεται πως κάνουν άριστη δουλειά και εκπληρώνουν ευόρκως την αποστολή τους. Το τι θα κάνει η Πολιτεία με την ανανέωση της θητείας του είναι δικό της θέμα. Το τι θα γίνει όμως με τα πορίσματά του είναι θέμα όλων.

Γιατί παρατηρούμε πως, κάθε φορά που η Αρχή πέφτει πάνω σε μεγάλο ψάρι που έχει διάφορους προστάτες πολιτικούς ή επιχειρηματικούς, τότε άλλοι θεσμοί της δικαιοσύνης παρεμβαίνουν με θρασύτητα για να εξουδετερώσουν τα πορίσματα της Αρχής. Ενώ οι καταγγελλόμενοι, αντί να σιωπούν και να προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους, βγάζουν γλώσσα και απειλούν. Κάτι έχουμε υπόψη μας.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 392


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα