Αν έχεις συσκευή smartphone μην είσαι σίγουρος ότι έχεις και ιδιωτική ζωή!

Αν έχεις συσκευή smartphone μην είσαι σίγουρος ότι έχεις και ιδιωτική ζωή!

7 Σεπτεμβρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:620
Μοίρασέ το

 

 

Αξιοσημείωτο είναι πως αν σας παρακολουθεί μια μυστική υπηρεσία με την μέθοδο της συνακρόασης από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, είναι αδύνατον να το καταλάβετε διότι δεν υπάρχουν ύποπτα σημάδια στην συσκευή σας.

Σε περιπτώσεις που παρατηρείτε την περίεργη δραστηριότητα της συσκευής σας – ανάβει τον οπίσθιο φωτισμό σε κατάσταση αναμονής, εγκαθιστά άγνωστες εφαρμογές ή προγράμματα, το smartphone κάνει επανεκκίνηση μόνο του – δώστε προσοχή σε αυτό! Πιθανότατα, κατασκοπεύουν και ελέγχουν το smartphone σας χρησιμοποιώντας λογισμικό τρίτων.

>Αν έχεις συσκευή smartphone μην είσαι σίγουρος ότι έχεις και ιδιωτική ζωή!

 

Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα σημάδια της ακρόασης ενός κινητού τηλεφώνου ή να δώσει 100% εγγύηση ότι όλα όσα συμβαίνουν με το τηλέφωνο σχετίζονται ειδικά με υποκλοπή, αλλά όλοι μπορούν να λάβουν κάποιο είδος επιβεβαίωσης για την πιθανότητα τέτοιων διαδικασιών, και αυτό είναι ούτε την παραμικρή δυσκολία.
Μια απλή και αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης υποκλοπών πριν από δέκα χρόνια ήταν τα συνηθισμένα τηλέφωνα με κουμπιά. Οι αντίπαλοι της τεχνολογικής προόδου μπορούν τώρα να το παρατηρήσουν στις οθόνες των παλιών τηλεφώνων υπάρχει μια κλειστή ή ανοιχτή κλειδαριά που εμφανίζει την παρουσία ή την απουσία κρυπτογράφησης δεδομένων.
Οι χρήστες σύγχρονων smartphone, δυστυχώς, ένας τέτοιος οπτικός έλεγχος δεν είναι διαθέσιμος, ωστόσο, μπορούμε να μάθουμε για την υποκλοπή ενός κινητού τηλεφώνου με μια σειρά από συγκεκριμένα σημάδια, τα οποία δεν μπορούν να αγνοηθούν.
 
Αξιοσημείωτο είναι πως αν σας παρακολουθεί μια μυστική υπηρεσία με την μέθοδο της συνακρόασης από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, είναι αδύνατον να το καταλάβετε διότι δεν υπάρχουν ύποπτα σημάδια στην συσκευή σας. Τα όποια σημάδια μπορούν να ανιχνευθούν μόνο από ειδικούς και μόνο για λογισμικά κατασκοπείας
Για παράδειγμα, ένα άτομο δεν χρησιμοποιεί το δικό του smartphone για ορισμένο χρονικό διάστημα και η μπαταρία της συσκευής εξακολουθεί να θερμαίνεται. Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να γνωρίζετε εάν το τηλέφωνο αγγίζεται.
Εάν το smartphone άρχισε πρόσφατα να αποφορτίζεται πολύ γρήγορα, αυτό που πρέπει να προσέξετε, ίσως πρόκειται για υποκλοπή!
Μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το γεγονός σε περιπτώσεις που είστε λάτρης των παιχνιδιών στο τηλέφωνο ή είστε λάτρης της μουσικής και ακούτε συνεχώς μουσική από τη συσκευή, παρακολουθείτε βίντεο.
Είναι λογικό κάθε μπαταρία να αρχίζει να τελειώνει γρήγορα.
Επίσης, αξίζει να λάβετε υπόψη την ηλικία του smartphone – μια νέα συσκευή, η οποία είναι έως 1 έτους, δεν μπορεί να «σκοτώσει» την μπαταρία χωρίς λόγο. Αλλά τα παλαιότερα μοντέλα θα μειώσουν τη φόρτισή τους με την πάροδο του χρόνου.
Το smartphone σβήνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή με κάποια καθυστέρηση; Δεν μπορείς να το σβήσεις καθόλου; Αυτό μπορεί να υποδηλώνει κατασκοπεία! Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ένα παρόμοιο είδος δυσλειτουργίας της συσκευής μπορεί να προκληθεί από εσφαλμένο υλικολογισμικό ή μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό.
Σε περιπτώσεις που παρατηρείτε την περίεργη δραστηριότητα της συσκευής σας – ανάβει τον οπίσθιο φωτισμό σε κατάσταση αναμονής, εγκαθιστά άγνωστες εφαρμογές ή προγράμματα, το smartphone κάνει επανεκκίνηση μόνο του – δώστε προσοχή σε αυτό! Πιθανότατα, κατασκοπεύουν και ελέγχουν το smartphone σας χρησιμοποιώντας λογισμικό τρίτων.
Πώς αλλιώς μπορεί ένας κανονικός χρήστης gadget να ελέγξει το τηλέφωνο για υποκλοπές;
Οι παρεμβολές, τα κλικ, ο θόρυβος του περιβάλλοντος μπορεί να υποδηλώνουν δυσλειτουργία ή δυσλειτουργία συσκευής, σφάλματα σε μια παλιά μπαταρία, ιούς που μολύνουν τη συσκευή ή  υποκλοπή!

 

Πηγή

Προβολές : 620


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα