Αν ο Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, τελειώνει η «δυναστεία Καραμανλή» – Η τύχη του Δένδια

Αν ο Μητσοτάκης κερδίσει τις εκλογές, τελειώνει η «δυναστεία Καραμανλή» – Η τύχη του Δένδια

9 Μαΐου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:509
Μοίρασέ το

Η 21η Μαΐου και πιθανόν και η 2α Ιουλίου είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή, τον Νίκο Δένδια και άλλα στελέχη του νυν κυβερνώντος κόμματος «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Ο πλήρης «εκμητσοτακισμός» της ΝΔ θα ξεκινήσει την επομένη των εκλογών, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο Κυριάκος θα τις κερδίσει.

Μόνο η γενικευμένη ΑΠΟΧΗ, μπορεί να τελειώσει όλη αυτή την σιχαμερή και εθνοπροδοτική οικογενειοκρατία…
Η συμμετοχή στις εκλογές, σημαίνει συμμετοχή στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟ…
Αυτό πρέπει να αντιληφθεί ο λαός…
Διαφορετικά, είναι τελειωμένος…
Ότι και να ψηφίσει, Η ΝΟΘΕΙΑ ΤΗΣ SIGULAR LOGIC,  θα το αλλοιώσει…
Καλλιόπη Σουφλή

Κερδίζει τις εκλογές τα παίρνει όλα, τις χάνει τα χάνει όλα – εκτός και αν επιλέξει να διασπάσει τη Νέα Δημοκρατία.

Η 21η Μαΐου και πιθανόν και η 2α Ιουλίου είναι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή, τον Νίκο Δένδια και άλλα στελέχη του νυν κυβερνώντος κόμματος «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

  1. Αν κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα παίρνει» όλα. Μετατρέπει τη ΝΔ από «καραμανλικό» σε ένα ακραιφνώς «μητσοτακικό» και προσωποπαγές κόμμα, που θα το δομήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, χωρίς –σε αρχικό τουλάχιστον στάδιο- καμία αντίσταση. Πάνω στην ομάδα που έχει ήδη δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της σχεδόν τετραετούς διακυβέρνησης και όσους τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή την προεκλογική περίοδο, με τα πρόσωπα που επιλέξει για το νέο υπουργικό συμβούλιο, θα διαμορφώσει τη νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ.
  2. Σε μια τέτοια περίπτωση, μετά το τέλος, ουσιαστικά,- και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – της «δυναστείας Παπανδρέου» θα έχουμε και το τέλος της «δυναστείας Καραμανλή». Ο Κώστας Καραμανλής, μετά το πέρας του «κοινοβουλευτικού του βίου», παρά την ισχυρή επιρροή που θα εξακολουθήσει να διαθέτει στην κοινωνία και κυρίως στη βάση της ΝΔ, μάλλον θα ανακοινώσει και το τέλος του πολιτικού του βίου.
  3. Επίσης, σε μια τέτοια περίπτωση, εφόσον η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι ισχυρή, ο Νίκος Δένδιας δύσκολα θα εξακολουθήσει να είναι δελφίνος το …2027! Η ιεραρχία στην ηγετική πυραμίδα θα αλλάξει πλήρως, χωρίς να μπορεί να προβλεφτεί τι θα συμβεί και ποια πρόσωπα θα αναδειχθούν. Ο Νίκος Δένδιας, μάλιστα, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός της κυβέρνησης, ενώ δύσκολα θα αποδεχόταν μια πρόταση του πρωθυπουργού για τη θέση του προέδρου της Βουλής, αν αυτή γινόταν, καθώς θα σήμαινε το πέρας του πολιτικού του βίου.

Αν, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάσει τις εκλογές ή βγει μέσα από αυτές αδύναμος, με τον Τσίπρα «εν αναμονή πρωθυπουργό»:

  1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ήθελε να διατηρήσει την ηγεσία της ΝΔ δεν θα το κατόρθωνε. Το επιχείρησε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993, αλλά μέσα σε μια ημέρα κατάλαβε πως «δεν τον παίρνει» και υπέβαλε την παραίτησή του. Μόνο να πάρει βουλευτές και να διασπάσει τη ΝΔ, ιδρύοντας ένα άλλο κόμμα, θα μπορούσε να επιχειρήσει, αλλά το εγχείρημα ίσως και να ήταν ατελέσφορο. Το επιχείρησε, άλλωστε, και ο Αντώνης Σαμαράς το 1993…
  2. Ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να «καθοδηγήσει» τις εξελίξεις για τη νέα ηγεσία της ΝΔ την επόμενη μέρα. Αντί δε το τέλος του «καραμανλισμού» θα είχαμε το τέλος του «μητσοτακισμού».
  3. Ο Νίκος Δένδιας, που είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα «δελφίνος» της ΝΔ σήμερα, θα διεκδικούσε με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας την ηγεσία της ΝΔ και, όπως όλα δείχνουν, θα ήταν ο νέος ηγέτης της.

Υπάρχει …ενδιάμεσο σενάριο; Ναι, να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟK χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, οπότε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών να έπαιρνε αναβολή για κάποιους μήνες.

 

 

Πηγή

Προβολές : 509


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα