Αν ο Πούτιν είναι αντίθετος σε αυτό το αντι-ανθρώπινο σύστημα -και ίσως είναι- γιατί επιτρέπει να ριζώσει στη Ρωσία; Η Μεγάλη Επανεκκίνηση Της Ρωσίας: Αντιμετωπίζοντας Την Πραγματικότητα

Αν ο Πούτιν είναι αντίθετος σε αυτό το αντι-ανθρώπινο σύστημα -και ίσως είναι- γιατί επιτρέπει να ριζώσει στη Ρωσία; Η Μεγάλη Επανεκκίνηση Της Ρωσίας: Αντιμετωπίζοντας Την Πραγματικότητα

1 Σεπτεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:690
Μοίρασέ το

 

 

Μια Απάντηση Στο Επιχείρημα: “Η Ρωσική Τεχνοκρατία Είναι Καλή Τεχνοκρατία”

Η Ρωσία είναι στην πραγματικότητα πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συστημάτων πληρωμών χωρίς μετρητά.

Τα λόγια είναι φτηνά – είναι ο Πούτιν εξίσου αφοσιωμένος στο να αποκαλύψει και να ξεριζώσει τη σήψη απο το εσωτερικό της ίδιας του της χώρας; Διότι η πρόοδος σε αυτό το μέτωπο είναι εκπληκτικά αργή.

 

 

Από τα λόγια στις πράξεις, η διαφορά είναι τεράστια…

Δεν με πείθουν τα λόγια, αλλά τα έργα…

Και τα έργα, του Πούτιν στο θέμα των εμβολίων και της αχρήματης κοινωνίας, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο…

Εκτός  αν οι εν λευκώ υπερασπιστές του Ρώσου Προέδρου, βλέπουν κάτι το διαφορετικό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ένας αναγνώστης με ειδοποίησε πρόσφατα για ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσίευσε ο Thomas Röper, ο επιμελητής του Anti-Spiegel.

Σε αυτό, ο Röper υποστηρίζει ότι ο Ernst Wolff -μια έγκυρη φωνή σχετικά με τις σαχλαμάρες της Μεγάλης Επανεκκίνησης- κάνει λάθος που καταγράφει τη Ρωσία ως ενεργό συμμετέχοντα στη Νέα Κανονικότητα που προκλήθηκε από την COVID.

Θα ήθελα να προσφέρω μια διαφορετική οπτική για το θέμα αυτό, ιδίως επειδή πολλά από τα επιχειρήματα που προβάλλει ο Röper έχουν γίνει κοινός τόπος στο Twitter, στο Telegram και σε podcasts που κανείς δεν ακούει. Προς τιμήν του Röper, βρήκε το χρόνο να καταγράψει πραγματικά τις σκέψεις του.

Ο Röper και εγώ έχουμε ανταλλάξει “κριτικές στο ιστολόγιο” στο παρελθόν- τον Δεκέμβριο, επέκρινε ένα άρθρο που έγραψα και το οποίο υποδείκνυε τις διασυνδέσεις μεταξύ του Νταβός και των χρηματοδοτών και των προγραμματιστών πίσω από το Sputnik V. Στη συνέχεια επέκρινε την κριτική του. Το blogging είναι πολύ συναρπαστικό.

Θέλω να τονίσω ότι αυτό το άρθρο δεν προορίζεται ως προσωπική επίθεση στον Röper- ενδιαφέρομαι μόνο να εξερευνήσω τις ιδέες του.

Στην πραγματικότητα, μου αρέσει πολύ ο Röper. Διαθέτει μια σπάνια ιδιότητα – είναι ανοιχτός στο διάλογο. Ενημέρωσε μάλιστα το άρθρο του Δεκεμβρίου για να συμπεριλάβει την απάντησή μου στην κριτική του. Αρκετά ευγενικό εκ μέρους του – πρακτικά ανήκουστο στην εποχή της εγωκεντρικής, ανούσιας διαδικτυακής ειδημοσύνης.

Η (μάλλον αφελής) ελπίδα μου είναι ότι αυτό το άρθρο θα ενθαρρύνει τους “παρατηρητές της Ρωσίας” να σκεφτούν βαθύτερα για τα θέματα που συζητούνται παρακάτω.

–> Ο Πούτιν και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ο Röper ξεκινά περιγράφοντας τις απόψεις του για το πώς λειτουργούν οι δυτικές παγκόσμιες δομές εξουσίας και γιατί δεν πιστεύει ότι ο Πούτιν (ή η Ρωσία) είναι μέρος αυτού του δικτύου. Θα επιστρέψω σε αυτό το μέρος της επιχειρηματολογίας του αργότερα.

Συνεχίζει επισημαίνοντας ότι ο Wolff ισχυρίζεται εσφαλμένα ότι ο Πούτιν είναι απόφοιτος του προγράμματος Young Global Leader του WEF.

Ο ισχυρισμός του Wolff προέρχεται πιθανότατα από ένα viral βίντεο του 2019, στο οποίο ο Klaus Schwab απαριθμεί τον Tony Blair, την Angela Merkel και τον Vladimir Putin ως αποφοίτους της λέσχης Young Global Leaders.

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο Schwab έκανε λάθος. Όπως ανέφερε το Anti-Empire τον Δεκέμβριο του 2021:

 ”  Οι “Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες” πρέπει να είναι 38 ετών ή νεότεροι όταν γίνονται δεκτοί. Στα 38 του, ο Πούτιν θα ήταν ακόμα στην KGB τις τελευταίες ημέρες της ΕΣΣΔ το 1990.

   Επίσης, το WEF δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα Young Global Leaders (ως “Global Leaders for Tomorrow”) μέχρι το 1993, όταν ο Πούτιν ήταν ήδη 41 ετών.

Ο Röper σημειώνει σωστά ότι ο Πούτιν δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Και για καλό λόγο: Ο πρόεδρος της Ρωσίας ήταν πολύ μεγάλος για να πληροί τις προϋποθέσεις όταν το WEF ξεκίνησε την περιβόητη πρωτοβουλία του για την ανάδειξη ηγετών το 1993.

“Δεδομένου ότι ο Πούτιν δεν περιλαμβάνεται στους καταλόγους των προγραμμάτων του Schwab και η δήλωση του Schwab μπορεί επίσης να ερμηνευτεί διαφορετικά, δεν βλέπω καμία απόδειξη ή έστω σοβαρή ένδειξη ότι ο Πούτιν ήταν σε αυτά τα προγράμματα”, γράφει ο Röper.

Δεν διαφωνώ- αλλά αυτό που δεν αναφέρει ο Röper είναι ότι η σχέση του Πούτιν με τον Klaus Schwab προϋπήρχε της δημιουργίας του προγράμματος Young Global Leaders.

Μιλώντας στο διαδικτυακό φόρουμ Davos Agenda στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο πρόεδρος της Ρωσίας χαιρέτησε τον πρόεδρο του WEF ως “αγαπητό Κλάους” και υπενθύμισε τη σχέση τους που διαρκεί δεκαετίες:

  ” Έχω έρθει πολλές φορές στο Νταβός, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο κ. Schwab, ακόμη και τη δεκαετία του 1990. Ο Klaus [Schwab] μόλις υπενθύμισε ότι συναντηθήκαμε το 1992. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Αγία Πετρούπολη, επισκέφθηκα αυτό το σημαντικό φόρουμ πολλές φορές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν ένας Νέος Παγκόσμιος Ηγέτης και είναι παραπλανητικό να τον χαρακτηρίζουμε ως τέτοιο. Αλλά είναι εξίσου παραπλανητικό να προσποιείται κανείς ότι ο Πούτιν δεν έχει μακρά ιστορία με τον Schwab και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στην πραγματικότητα, η σχέση αυτή ξεκίνησε ένα χρόνο πριν από την ύπαρξη του προγράμματος Young Global Leaders.

Το 1992, ο Πούτιν εργαζόταν για τον δήμαρχο της Αγίας Πετρούπολης Anatoly Sobchak ως επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της πόλης -μια θέση που κατείχε μέχρι που ο Sobchak έχασε τις εκλογές για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης το 1996.

Μέρος της δουλειάς του περιελάμβανε την προώθηση διεθνών συνεδρίων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Αγία Πετρούπολη. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο ο Πούτιν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ραντάρ του Schwab.

Ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε ότι ο Πούτιν δεν ήταν ακριβώς αξιωματούχος υψηλού προφίλ κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Αγία Πετρούπολη. Στην πραγματικότητα, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν με μερική απασχόληση ως οδηγός ταξί για να τα βγάλει πέρα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε σημασία εάν ο Πούτιν -ο οποίος μέσα σε τρία χρόνια έγινε από ένας ασήμαντος αξιωματούχος που έκανε μια παράλληλη δουλειά, αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας- ήταν ειλικρινής επικριτής και πολέμιος του Νταβός. Δυστυχώς, ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Συναντώντας τον Schwab στην Αγία Πετρούπολη τον Νοέμβριο του 2019, ο Πούτιν δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “υποστηρίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να εργάζονται ανοιχτά και σύμφωνα με το ισχύον διεθνές δίκαιο και προωθεί τις επαφές μεταξύ επιχειρηματιών και κυβερνητικών αξιωματούχων”.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε:

 ”  Γι’ αυτό το λόγο πάντα υποστηρίζαμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις σχέσεις μας με το φόρουμ που ιδρύσατε. Φυσικά, Ρώσοι εκπρόσωποι παρευρίσκονταν και θα παρευρίσκονται πάντα στις εκδηλώσεις σας.

   Με τη σειρά μας, διεξάγουμε παρόμοιες εκδηλώσεις που έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικών επαφών με τους εταίρους της Ρωσίας. Γνωρίζετε ότι έχουμε το Οικονομικό Φόρουμ εδώ στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις στην Άπω Ανατολή, τη Σιβηρία και τη νότια Ρωσία. Ακολουθούμε λοιπόν το παράδειγμά σας. Ελπίζω ότι δεν σας απογοητεύουμε και ότι εργαζόμαστε από κοινού.

Ο Röper υπογραμμίζει μια τεχνική λεπτομέρεια (ο Πούτιν δεν ήταν Νέος Παγκόσμιος Ηγέτης), ενώ αγνοεί το γεγονός ότι η Schwab και ο Πούτιν γνωρίζονται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια – όταν ο Πούτιν ήταν μια ανύπαρκτη προσωπικότητα στη ρωσική πολιτική. Τι ακριβώς υποστηρίζει λοιπόν ο Röper;

–> Το ψηφιακό ρούβλι της Ρωσίας: Είναι διαφορετικό από άλλα CBDCs;

Στη συνέχεια, ο Röper στρέφει την προσοχή του στις επικρίσεις του Wolff για το ψηφιακό ρούβλι, υποστηρίζοντας ότι το κεντρικό ψηφιακό νόμισμα της Ρωσίας διαφέρει θεμελιωδώς από αυτό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τον Röper, η εισαγωγή ενός νομίσματος της ΕΚΤ θα εγκαινίαζε ένα “κράτος πλήρους επιτήρησης, διότι δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε ούτε ένα πακέτο τσίχλες χωρίς να είναι καταγεγραμμένο … Το νόμισμα της ΕΚΤ -μαζί με την απαγόρευση των μετρητών- δεν θα ήταν μόνο το κράτος πλήρους επιτήρησης, αλλά και το απόλυτο κράτος καταστολής”.

Αλλά η κατάσταση είναι διαφορετική στη Ρωσία, υποστηρίζει ο Röper.

“Στη Ρωσία, κανείς δεν σκέφτεται να καταργήσει τα μετρητά και η χρήση μετρητών στη Ρωσία -σε αντίθεση με τη Δύση- είναι απεριόριστη … Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση μετρητών στη Ρωσία”, γράφει.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν ήδη απαγορεύσεις χρήσης μετρητών στη Ρωσία – μέρος μιας επιθετικής ώθησης προς την κατεύθυνση της “ψηφιοποίησης” της οικονομίας.

Από τον Ιούνιο του 2022, οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μετρητά για την πληρωμή των εισιτηρίων των λεωφορείων στην περιοχή της Μόσχας.

Οι αρχές επικαλέστηκαν ανησυχίες για την ασφάλεια (οι οδηγοί λεωφορείων δεν θα πρέπει να μετρούν ψιλά ενώ βρίσκονται στο δρόμο) ως το κύριο κίνητρο πίσω από αυτή την απαγόρευση. Ωστόσο, δόθηκαν και άλλες δικαιολογίες.

Ένας περιφερειακός συνδικαλιστικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η “πανδημία” του κορονοϊού έδειξε ότι οι ιοί μπορούν εύκολα να μεταδοθούν μέσω των μετρητών και ότι η νέα απαγόρευση των μετρητών θα βοηθήσει στην “αποφυγή της εξάπλωσης διαφόρων λοιμώξεων και ασθενειών“.

Αυτή η πολιτική δεν είναι μοναδική για την περιοχή της Μόσχας.

Τον Μάρτιο του 2022, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εισήγαγαν απαγόρευση χρήσης μετρητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Η τάση μεταφοράς των ναύλων σε πληρωμές χωρίς μετρητά μπορεί να εντοπιστεί σε όλη τη χώρα. Στην Αγία Πετρούπολη φέτος, η συντριπτική πλειονότητα των λεωφορειακών γραμμών θα μεταφερθεί πλήρως σε ανέπαφες πληρωμές”, ανέφερε το tr.ru.

Σε ορισμένες περιοχές, οι μετακινούμενοι τιμωρούνται όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μετρητά. Η περιφέρεια Vologda ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2022 ότι το εισιτήριο για τα τρόλεϊ θα κοστίζει 30 ρούβλια –αλλά 32 ρούβλια αν πληρώσετε με μετρητά.

Η Ρωσία είναι στην πραγματικότητα πρωτοπόρος στην ανάπτυξη συστημάτων πληρωμών χωρίς μετρητά.

Το 2015, η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, εγκαινίασε το Ladoshki (“Μικρές παλάμες”), ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών για μαθητές: “Για να πληρώσει το γεύμα, ο μαθητής βάζει το χέρι του στον σαρωτή ενός ειδικού μηχανήματος, επιλέγει ένα πιάτο από το μενού και τα χρήματα χρεώνονται αυτόματα από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με τα βιομετρικά στοιχεία”.

Τον Ιούλιο του 2022, η Μόσχα παρουσίασε σχέδια για την επέκταση του βιομετρικού συστήματος Face Pay για τους επιβάτες του μετρό.

Ο Maxim Liksutov, αναπληρωτής δήμαρχος της Μόσχας, καυχήθηκε ότι: “τα συστήματα συλλογής κομίστρου με αναγνώριση προσώπου εφαρμόζονται στην Κίνα, αλλά εμείς είμαστε μπροστά”.

Το σύστημα Face Pay δοκιμάζεται τώρα στην Αγία Πετρούπολη. Η Samara εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής ενός βιομετρικού συστήματος πληρωμών για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Το Face Pay είναι ακόμη εθελοντικό, φυσικά. Προς το παρόν.

Τι ακριβώς κάνει τον Röper τόσο σίγουρο ότι τα μετρητά δεν θα απαγορευτούν ποτέ στη Ρωσία; Οι περιορισμοί στα μετρητά έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ – πιστεύει ότι αυτή η τάση θα αντιστραφεί ξαφνικά;

Ακόμη και στις “πιο αχρήματες” χώρες (Σουηδία και άλλα περίεργα μέρη), τα μετρητά δεν έχουν απαγορευτεί εντελώς. Η πλήρης κατάργηση των μετρητών θα πάρει πιθανώς χρόνια –αλλά και πάλι, πού είναι τα στοιχεία ότι η Ρωσία αντιστέκεται στην (παγκόσμια) μετάβαση σε συστήματα χωρίς μετρητά;

Ο Röper ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει περιορισμούς στη χρήση μετρητών -αν και έχει, και παρόλο που επιδιώκει επιθετικά βιομετρικά συστήματα πληρωμών- και επομένως το ψηφιακό ρούβλι θα είναι λιγότερο καταπιεστικό από άλλα CBDCs. Δεν βρίσκω αυτό το επιχείρημα πολύ πειστικό.

Στη συνέχεια, ο Röper εξηγεί γιατί πιστεύει ότι το ψηφιακό ρούβλι δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλα μάρκες κεντρικών τραπεζών: “Το ρούβλι της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, το οποίο εξετάζεται, πρόκειται να γίνει καλυμμένο νόμισμα. Πίσω από κάθε ρούβλι κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να υπάρχει ένα καλάθι εμπορευμάτων (χρυσός, πετρέλαιο κ.λπ.)”.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τέτοιες εγγυήσεις από την Τράπεζα της Ρωσίας. (Αν υπάρχουν, παρακαλώ βρείτε μου το δελτίο τύπου).

Για χάρη της συζήτησης, ας υποθέσουμε ότι το ψηφιακό ρούβλι -το οποίο θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη χρήση “πραγματικών πελατών και πραγματικών εργασιών” το επόμενο έτος, χωρίς να συνδέεται με εμπορεύματα- θα συνδέεται με πολύτιμα μέταλλα ή άλλους πόρους.

Πώς αυτό θα αναιρούσε την επίθεση στις προσωπικές ελευθερίες και την ιδιωτική ζωή που αναπόφευκτα θα συνέβαινε με οποιοδήποτε άλλο CBDC; Το ψηφιακό ρούβλι, όπως όλα τα CBDC, είναι ένα κεντρικά προγραμματιζόμενο ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των ανθρώπων. Υπονοεί ο Röper το αντίθετο;

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο σύμβουλος blockchain και ερευνητής κρυπτονομισμάτων Denis Smirnov δήλωσε στη Vedomosti ότι για τους απλούς Ρώσους, “η εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου είναι η υλοποίηση των πιο τρομερών σεναρίων που περιγράφουν οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας σε δυστοπίες”.

“Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα [Smirnov], με την έλευση του ψηφιακού ρουβλίου, θα επικρατήσει απόλυτη διαφάνεια στον τομέα των προσωπικών οικονομικών, πράγμα που σημαίνει ότι το ανθρώπινο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή θα δεχθεί επίθεση”, γράφει η εφημερίδα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας δεν προσπαθεί καν να κρύψει τις τρομακτικές “δυνατότητες” του ψηφιακού της ρουβλίου.

Το CBDC της Ρωσίας “θα επιτρέψει την καλύτερη ιχνηλασιμότητα των πληρωμών και της ροής του χρήματος και θα διερευνήσει επίσης τη δυνατότητα καθορισμού όρων για τους επιτρεπόμενους όρους χρήσης μιας συγκεκριμένης νομισματικής μονάδας”, δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin μιλώντας στο Cyber Polygon 2021 (το οποίο συνδιοργανώθηκε από το WEF και τη Sberbank).

Σύμφωνα με τον Röper, ένα ψηφιακό νόμισμα της ΕΚΤ θα αποτελούσε πιθανότατα “το απόλυτο εργαλείο ελέγχου και καταπίεσης”.

Στη Ρωσία, από την άλλη πλευρά, “το ρούβλι της κεντρικής τράπεζας θα ήταν μόνο μια εθελοντική εναλλακτική λύση στα μετρητά“, γράφει.

Πώς το ξέρει αυτό ο Röper;

–> Από τις ομιλίες του Πούτιν: Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια;

Τέλος, ο Röper επισημαίνει τη φλογερή ρητορική του Πούτιν ως απόδειξη ότι στη Ρωσία δεν συμβαίνουν τρομακτικές αστείες καταστάσεις εμπνευσμένες από το Νταβός.

“Η Ρωσία έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στο δυτικό σύστημα, στο οποίο τα ιδρύματα των ολιγαρχών κατέχουν de facto την εξουσία”, γράφει και προσθέτει:

”   Υπάρχουν αμέτρητες ομιλίες στις οποίες ο Πούτιν έχει μιλήσει εναντίον αυτού του δυτικού οικονομικού μοντέλου. Παλαιότερα ήταν διπλωματικός σε αυτό, αλλά τώρα δεν δείχνει σχεδόν καμία διακριτικότητα. Στις 16 Αυγούστου, ο Πούτιν εκφώνησε μια ομιλία που μετέφρασα. Στην ομιλία του έγινε πιο σαφής από ποτέ.

   Ο Πούτιν μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι οι πολιτικοί (δημοκρατικά εκλεγμένοι) δεν κυβερνούν στη Δύση, αντίθετα μίλησε για ” δυτικές παγκοσμιοποιητικές ελίτ”-μια σαφής παράφραση των ανθρώπων που έχω αναφέρει εδώ ως “δυτικούς ολιγάρχες”. Ο Πούτιν μίλησε γι’ αυτούς που αντιπροσωπεύουν ένα μοντέλο “που καθιστά δυνατή την παρασιτοποίηση ολόκληρου του κόσμου”-με απλά λόγια έλεγε ότι μερικοί δυτικοί ολιγάρχες απομυζούν (“παρασιτούν”) ολόκληρο τον κόσμο.

Η ομιλία του Πούτιν στις 16 Αυγούστου ήταν αρκετά δυνατή και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά που είπε είναι απολύτως αληθινά. Το ερώτημά μου είναι: πώς αλλάζει κάτι στη Ρωσία;

Τα λόγια είναι φτηνά – είναι ο Πούτιν εξίσου αφοσιωμένος στο να αποκαλύψει και να ξεριζώσει τη σήψη απο το εσωτερικό της ίδιας του της χώρας; Διότι η πρόοδος σε αυτό το μέτωπο είναι εκπληκτικά αργή.

Όπως κατήγγειλε το Katyusha.org -ένα συντηρητικό, φιλοπουτινικό ρωσικό μέσο ενημέρωσης- νωρίτερα αυτό το μήνα:

 ”  [Όλη η συζήτηση για το ότι “η ειδική στρατιωτική επιχείρηση άλλαξε τη χώρα” και ότι “μπορούμε να περιμένουμε την εθνικοποίηση της ελίτ” μπορεί να ξεχαστεί. Τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατό όσο οι πατριώτες βρίσκονται ακόμη στο μέτωπο [στην Ουκρανία] και κατευθύνονται προς τα εκεί. Η φιλοδυτική “ελίτ” μόλις έκανε ένα μικρό διάλειμμα και συνεχίζει να χτίζει τη Δύση στη Ρωσία, παρά την άρνηση της Δύσης να μας θεωρεί ανθρώπους.

Από τη “βιωσιμότητα” μέχρι τα γενετικά εμβόλια και τα συγκεντρωτικά ψηφιακά νομίσματα, η Ρωσία συνεχίζει να υιοθετεί τις ίδιες δυστοπικές πολιτικές που προωθεί η τρελή Δύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Ρωσία είναι πολύ μπροστά από τα δυτικά έθνη στην εφαρμογή της Νέας Κανονικότητας.

Αν ο Πούτιν είναι αντίθετος σε αυτό το αντι-ανθρώπινο σύστημα -και ίσως είναι- γιατί επιτρέπει να ριζώσει στη Ρωσία; Για μένα αυτό είναι ένα πολύ πιο σημαντικό ερώτημα από το αν ο Πούτιν εγκρίνει ή όχι τις δυτικές ελίτ.

–> Το ίδιο σύστημα με διαφορετικό όνομα

Ο Röper φαίνεται να έχει μια λεπτομερή θεωρία σχετικά με το ποιος (και τι) κινεί τα νήματα στην παγκόσμια σκηνή. Δεν έχω διαβάσει τα δύο βιβλία του, οπότε δεν είμαι σε θέση να ασκήσω κριτική σε αυτή τη θεωρία.

Αλλά νομίζω ότι ο έπαινος του για το “ασφαλές και αποτελεσματικό” εμβόλιο COVID-19 της Ρωσίας αποκαλύπτει γιατί η θεωρία του μπορεί να μην είναι τόσο αεροστεγής όσο φαντάζεται ότι είναι.

“Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση σοβαρών παρενεργειών από το Sputnik V. Αναφέρονται μόνο οι συνήθεις παρενέργειες των εμβολιασμών, οι οποίες είναι ελαφρύς πόνος στο σημείο της ένεσης και ελαφρύς πυρετός, αλλά και τα δύο αυτά δεν εμφανίζονται σε όλους τους εμβολιασμένους”, έγραψε ο Röper στις 30 Μαρτίου 2021.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει πολυάριθμα άλλα άρθρα στο Anti-Spiegel που είναι εξίσου επαινετικά για το Sputnik V.

Δυστυχώς, η ρόδινη εκτίμηση του Röper για το εντελώς αναπόδεικτο γενετικό πείραμα της Ρωσίας δεν άντεξε πολύ καλά.

Όπως έγραψα για το Unlimited Hangout:

”   Η Ρωσία δεν διαθέτει μια βάση δεδομένων τύπου VAERS, την οποία το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αναφέρει και να δει ύποπτες επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, μια πληθώρα στοιχείων εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της ρωσικής κυβέρνησης ότι το Sputnik V είναι “ασφαλές και αποτελεσματικό”.

   Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δρ Vitaly Zverev, καθηγητής ιολογίας και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, διαπίστωσε στενή συσχέτιση μεταξύ της αύξησης των εμβολιασμών και της αύξησης της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από το COVID-19 στη Ρωσία.

   “Κανείς δεν γνωρίζει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες [των εμβολίων]. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο από τώρα να εμβολιαστούμε τρεις φορές με το εμβόλιο του φορέα αδενοϊού που χρησιμοποιείται ενεργά στη Ρωσία [Sputnik V]”, κατέληξε ο Zverev.

   Μια ξεχωριστή ανάλυση από τη ρωσική Krasnaya Vesna, η οποία επιθεώρησε το ιστορικό ασφάλειας του Sputnik V σε χώρες που αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες, διαπίστωσε ότι “όσον αφορά τη συχνότητα των αναμενόμενων ήπιων και σοβαρών (που απαιτούν νοσηλεία) παρενεργειών, [το Sputnik V] είναι συγκρίσιμο με τα αντίστοιχα ξένα εμβόλια”.

Ενώ ο Röper έσπευσε να υπερασπιστεί το Sputnik V, υπήρξε σφοδρός επικριτής της βολής της AstraZeneca.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 υποστήριξε:

   Δεδομένου ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει τόσο χαμηλή αποτελεσματικότητα, η AstraZeneca θέλει να συνεργαστεί με τους Ρώσους και να χρησιμοποιήσει το ρωσικό εμβόλιο για τον δεύτερο εμβολιασμό. Η AstraZeneca και οι Ρώσοι εξετάζουν επί του παρόντος αν αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της Astra-Zeneca. Όταν η έκθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, η στροφή των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά είχαν αναλάβει να αναφερθούν θετικότερα στο ρωσικό εμβόλιο, ήταν αξιοσημείωτη.

Αυτή δεν είναι μια ακριβής εξιστόρηση της σχέσης της Ρωσίας με τη βρετανοσουηδική εταιρεία. Η AstraZeneca συνεργάστηκε με τη ρωσική κυβέρνηση (μέσω του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων και της συνεργασίας της με την R-Pharm, μια ρωσική φαρμακευτική εταιρεία) τον Ιούλιο του 2020.

“Όλα όσα απαιτούνται για την παραγωγή του βρετανικού εμβολίου έχουν ήδη μεταφερθεί στην R-Pharm”, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF Kirill Dmitriev (Young Global Leader, τάξη του 2009) στις 20 Ιουλίου 2022. “Η AstraZeneca έχει ήδη υπογράψει δεσμεύσεις για τη μεταφορά όλης της παραγωγής του βρετανικού εμβολίου στην R-Pharm”.

Περίπου την ίδια στιγμή, η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η R-Pharm θα γίνει “ένας από τους κόμβους για την παραγωγή και την προμήθεια του εμβολίου [της] στις διεθνείς αγορές”. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο βρετανοσουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός συμφώνησε να μεταφέρει τον αδενοϊικό φορέα του στη Ρωσία. Στη συνέχεια, η R-Pharm θα αναλάβει να “τελειώσει” τις δόσεις και να τις στείλει στο εξωτερικό.

“Η AstraZeneca είναι πεπεισμένη ότι, μαζί με την R-Pharm, θα μπορέσει να προμηθεύσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο”, έγραψε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η AstraZeneca επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με το Κέντρο Gamaleya (τον φερόμενο ως προγραμματιστή του Sputnik V) για να δοκιμάσει έναν συνδυασμό των δύο μη ελεγμένων γενετικών ενέσεων.

“Σήμερα ανακοινώνουμε ένα πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της ανοσογονικότητας του συνδυασμού του AZD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το ρωσικό Gamaleya Center… Τόσο το AZD1222 όσο και το Sputnik V είναι εμβόλια αδενοϊικού φορέα που περιέχουν γενετικό υλικό της πρωτεΐνης αιχμής του ιού SARS-CoV-2”, ανέφερε η AstraZeneca σε δελτίο Τύπου στις 11 Δεκεμβρίου.

Ο Alexander Gintsburg, διευθυντής του Κέντρου Gamaleya, χαιρέτισε τη συνεργασία, σημειώνοντας ότι: “οι δύο τεχνολογίες που στηρίζουν το εμβόλιο της AstraZeneca και το Sputnik V είναι πολύ παρόμοιες”.

Ο Röper αναφέρει μια “έκθεση” σχετικά με τη συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca από τον Δεκέμβριο του 2020. Αναφέρεται σε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν το RDIF, η AstraZeneca, το Κέντρο Gamaleya και η R-Pharm.

“Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και όχι μόνο στη ρωσική αγορά αλλά και στις παγκόσμιες αγορές”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον διευθύνοντα σύμβουλο της AstraZeneca Pascal Soriot κατά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Για τον Röper, το Sputnik V αντιπροσωπεύει μια “ασφαλή και αποτελεσματική” εναλλακτική λύση έναντι των επικίνδυνων εμβολίων θρόμβων των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν πανομοιότυπα – απλώς με διαφορετικά ονόματα.

Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι θανατώνονται – όπως οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι Καναδοί και οι Εσκιμώοι.

Προσοχή σε όλους τους δυσαρεστημένους δυτικούς – οι Ρώσοι δίνουν την ίδια μάχη που δίνετε κι εσείς. Αγωνίζονται ενάντια στις ίδιες βαθιά απάνθρωπες δυνάμεις μέσα στη χώρα τους που προσπαθείτε να αντισταθείτε στη δική σας. Και η μάχη απέχει πολύ από το να κερδηθεί.

Αυτό το “δεν πειράζει όταν το κάνει η Ρωσία” – εντάξει, αλλά σας καλώ να το ξανασκεφτείτε.

***********

Δικτυογραφία:

Russia’s Great Reset: Facing reality – Edward Slavsquat

https://edwardslavsquat.substack.com/p/russias-great-reset-facing-reality

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 690


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα