Αν υπήρχε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Π.

Αν υπήρχε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Α.Π.

19 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:435
Μοίρασέ το

 

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ Η ΚΑΤΙΓΚΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

 

 

 

 

Αν υπήρχε δικαιοσύνη, όλη αυτή Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΘΑ ΣΑΠΙΖΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ…

Αλλά θα μου πείτε: ΠΟΙΟΣ ΟΒΡΙΟΣ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Σε κάτι τέτοια τσόλια, σαν την Κατίγκω, σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, ο λαός θα έπρεπε να την γιουχάρει και να φωνάζει: “ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ, ΜΩΡΗ;;;”…

Αλλά τέτοιος λαπάς λαός που είμαστε…

Καταγραφή

 

 

Σε αντίθεση με αυτό που έπρεπε να συμβεί δηλαδή να χαλάσει ο κόσμος και να έχουμε ραγδαίες και άμεσες πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα επικράτησε Άκρα του τάφου σιωπή.

 

Μία σιωπή που δεν δικαιολογείται βέβαια από την πασχαλινή χαλάρωση όπως θα ήθελαν να νομίζουν κάποιοι αλλά έχει να κάνει με ολόκληρη μεθόδευση του παρασκηνίου για να πέσουν από όλες τις πλευρές οι τόνοι.

Και ναι μεν ο Κούλης Μητσοτάκης με τη συμμορία του όπως ξέρουμε είναι ένοχοι αλλά η ένοχη σιωπή απλώθηκε και στους άλλους δύο θεσμικούς παράγοντες που είχαν καθήκον από το σύνταγμα και τους νόμους να κινητοποιηθούν ο ένας είναι ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου Ντογιάκος και η άλλη η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι δύο στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά ομολογώντας και επιβεβαιώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο γίνονται επίορκοι και συνένοχοι στα κακουργήματα του Μητσοτάκη.

Και μάλιστα δεν είναι μόνο πολιτικό και θεσμικό το θέμα αλλά είναι και ποινικό διότι με βάση τον ποινικό κώδικα όποιος επιχειρεί να δωροδοκήσει ή να εξαγοράσει δικαστικό τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών και μεγάλη χρηματική ποινή.

Ναι 10 χρόνια κάθειρξη προβλέπεται για τον Κούλη για προσπάθεια εξαγορά δικαστικού και αυτό είναι ένα θέμα που το κρύβουν όλοι ενώ ο  Ντογιάκος  πρώτα από όλους θα έπρεπε να έχει διατάξει ακριβώς έρευνα και προσαγωγές όλων των εμπλεκομένων δηλαδή του Κούλη του γεραπετρίτη και των άλλων.

Και ναι να έχει απαγγείλει κατηγορία για αυτό το αδίκημα ταυτόχρονα όπως τονίσαμε από χθες η Σακελλαροπούλου όφειλε να έχει πάρει πρωτοβουλίες ως πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην επιτρέψει θα γίνουν οι ερχόμενες εκλογές από τον επικίνδυνο πια και αφερέγγυο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να τις έχει ακυρώσει και να  έχει προχωρήσει στις διαδικασίες για το σχηματισμό μιας άλλης κυβερνήσεις με όσο το δυνατόν αξιόπιστα και ευρύτερης αποδοχής από όλους τους χώρους πρόσωπα για να πάει ο τόπος σε μία εκλογική διαδικασία βαθιάς κάθαρσης από όλη αυτή τη σαπίλα και το παρακράτος

Το γεγονός όμως ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνε την πάπια και παραβιάζοντας τον όρκο που έχει δώσει στο Σύνταγμα συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι και αυτή αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο αλλά ενέδωσε στην εξαγορά. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι ανταμείφθηκε με το προεδρικό αξίωμα για όλες τις εξυπηρετήσεις που είχε κάνει και  τις αποφάσεις που έβγαζε στο ΣτΕ  ως πρόεδρος του ή στα επιμέρους τμήματά του για τους ολιγαρχες…

 

Ιδού τι προβλέπει αναλυτικά το αρθρο 237 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες τιμωρείται όποιος για τον πιο πάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου (δηλαδή δικαστικούς), για τους εαυτούς τους ή για άλλον:

«1. Όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, ή αποδεχθεί την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, για ενέργεια του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες.

2. Με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες τιμωρείται όποιος για τον πιο πάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου, στα πρόσωπα της προηγούμενης παραγράφου, για τους εαυτούς τους ή για άλλον.

3. Διευθυντής επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που έχει την εξουσία λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε επιχείρηση τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη ποινική διάταξη, αν με παραβίαση συγκεκριμένου καθήκοντος επιμέλειας δεν απέτρεψε από αμέλεια πρόσωπο που τελεί υπό τις εντολές του ή υπόκειται στον έλεγχο του από την τέλεση προς όφελος της επιχείρησης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου.

4. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και όταν οι πράξεις τελούνται:

α) από ή προς μέλη του Δικαστηρίου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

β) από ή προς όσους ασκούν δικαστικά καθήκοντα ή καθήκοντα διαιτητή σε διεθνή δικαστήρια των οποίων η δικαιοδοσία είναι αποδεκτή από την Ελλάδα ή

γ) προς δικαστές, ενόρκους ή διαιτητές άλλων κρατών σχετικά με την άσκηση των δικαστικών τους καθηκόντων. Στις περιπτώσεις αυτές οι ελληνικοί ποινικοί νόμοι εφαρμόζονται και όταν η πράξη τελείται στην αλλοδαπή από ή προς ημεδαπό, ακόμα κι αν δεν είναι αξιόποινη κατά τους νόμους της χώρας όπου τελέστηκε».

Με αφορμή την προ τριετίας καταστροφική πυρκαγιά στην δυτική  αττική είχαμε κάνει αποκαλύψεις για την Σακελλαροπούλου που τώρα μέσω της υπόθεσης αυτής επιβεβαιώνονται!

Είχαμε φέρει στο φως  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που αγγίζουν από τότε  ΑΜΕΣΑ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανήκει στους ηθικούς αυτουργού και εκείνης της καταστροφής  γιατί ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ υπογραφή φέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία άνοιξε το δρόμο και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τη δημιουργία αιολικών πάρκων ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ! Με το …εύκολο επιχείρημα ότι αυτό μπορεί να συμβεί «για σκοπούς ιδιαίτερης σημασίας για το δημόσιο συμφέρον…»

Είναι η ίδια Σακελλαροπούλου που την ίδια περίπου χρονική περίοδο αποκτούσε το «ανάκτορο», όπου ζει, στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Η περιοχή μπορεί να είναι υποβαθμισμένη, αλλά αυτό δεν είναι ένα …απλό σπίτι. Είναι σε ένα φοβερό και πανάκριβο συγκρότημα με το πλέον σύγχρονο design.

Η κατασκευή του συγκροτήματος έγινε το 2006-2009 από την εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ της οικογένειας Περιστέρη, που ασχολείται κι αυτή όπως ο Μυτιληναίος με τα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ της χώρας. Μόνο η επίσημη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται στις 3.800 ευρώ και διαθέτει μέχρι και η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Η συνολική επιφάνεια των κατοικιών και των εμπορικών χώρων του συγκροτήματος ξεπερνά τα 4.000 τμ και βεβαίως δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση πώς καλύφθηκε οικονομικά μια τέτοια μεγάλη αγορά που απαιτεί και ανάλογα μεγάλη συντήρηση σε ετήσια βάση.

Με τον …μισθό της δικαστού; Την ίδια ώρα που πέφτουν πολλές γκρίζες σκιές ενώ στους επιχειρηματικούς διαδρόμους πολλά ακούγονταν ανέκαθεν για τα «δώρα» από τους ολιγάρχες τύπου Μυτιληναίου και Περιστέρη έναντι τέτοιων δικαστικών αποφάσεων που του εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια και οικονομική και επιχειρηματική παντοδυναμία.

Οι πυρκαγιές  από το 2018 κατέστρεφαν  τα Γεράνεια Όρη και καίνε περιουσίες και κόσμο διότι η μεταλλουργία των βωξίτη γίνεται με ηλετρόλυση. Δηλαδή θέλει ηλεκτρισμό. Και με τα αιολικά πάρκα είναι πολύ φτηνότερος…

Ο όμιλος του Μυτιληναίου, έχοντας εξασφαλίσει την άδεια παραγωγής, προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κάνει εργοστάσιο εξόρυξης βωξίτη στην περιοχή. Ταυτόχρονα θέλει να στήσει και ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια Όρη για να έχει τσάμπα την απαιτούμενη ενέργεια για την επεξεργασία του βωξίτη.

Λόγω των κινητοποιήσεων από όλους τους κατοίκους της περιοχής, αυτές οι κατασκευές έχουν μπλοκαριστεί και η προστασία του περιβάλλοντος ήταν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια του ολιγάρχη.

Για τις εξορύξεις βωξίτη και για τα αιολικά πάρκα εκκρεμούν μάλιστα τέσσερις αδειοδοτήσεις που δεν προχωρούν ακριβώς λόγω της προστασίας της δασικής έκτασης.

Ποια ήταν αυτή λοιπόν που σε …ανύποπτο χρόνο «έστρωσε το δικαστικό χαλί», ώστε μετά από πυρκαγιές και καταστροφές, μετά από τη μετατροπή της περιοχής σε κρανίου τόπου -αρχικά το 2018 και ολοκληρωτικά αυτές τις ημέρες- η κήρυξη των καμμένων εκτάσεων σε αναδασωτέες, όπως τυπικά επιβάλλεται να γίνει, να ανοίξει ταυτόχρονα το δρόμο για να πάρει τις πολυπόθητες άδειες ο Μυτιληναίος;

Η Κατίνα μας….

 

Πηγή

Προβολές : 435


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα