Αξίζει να τον ακούσετε... ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! (βίντεο)

Αξίζει να τον ακούσετε... ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! (βίντεο)

22 Φεβρουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:544
Μοίρασέ το

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ: ΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΡΟΥΜ ΟΡΤΟΝΤΟΞ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΕΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Διάλειμμα πολιτισμού… απαραίτητο  για να πάρουμε μια ανάσα από τη σκοτεινή εποχή που ζούμε…

Ο Κώστας Ποταμιάνος, βαθύς γνώστης της Ιστορίας, μας ξεναγεί στην ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ, της Μικράς Ασίας, που επλήγη από τον πρόσφατο σεισμό της Τουρκίας και της Συρίας…

Μία απ’ τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωμαϊκής και της μετέπειτα Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με την  μακρόχρονη ιστορία και το πέρασμα διαφορετικών πολιτισμών!

Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, λαξευμένη στον βράχο…

 

Ιστορία έξι χιλιάδων χρόνων π.Χ. μετρά η Αντιόχεια… αλλά μόλις το 300 π.Χ. ο Σελευκίδης βασιλιάς Σέλευκος Α’ Νικάτωρ ίδρυσε την πόλη της Αντιόχειας, η οποία αποτελεί μια από  τις μεγαλύτερες πόλεις όχι μόνο στο Ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών αλλά και στην εποχή της Ρώμης και του Βυζαντίου. Αποτελεί δε,  σημαντικό πρώιμο κέντρο του Χριστιανισμού.

Τμήμα του εσωτερικού του ναού του Αγίου Πέτρου

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί… ο κύριος Ποταμιάνος λέει πολλά και λιαν ενδιαφέροντα και για το σήμερα… και αυτούς που μας κυβερνούν…

Κρατώ την τελευταία πρότασή του, και ως παραίνεση προς όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και ως τίτλο της ανάρτησης…

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΦΡΑΤΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΥΡΙΑΣ.

 

Η ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ, Η ΚΙΛΙΚΙΑ, Η ΚΑΤΑΟΝΙΑ, Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Η ΚΟΜΜΑΓΗΝΗ ΚΑΙ Η ΚΥΡΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ.

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ.

 

Η ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΠΑΝΣΛΑΥΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Β’ ΠΟΥ ΩΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ.

 

ΟΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΡΟΥΜ ΟΡΤΟΝΤΟΞ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΕΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΗ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

 

ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΞΟΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

 

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΘΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!

 

Κωνσταντίνος Ποταμιάνος

 

Α’ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

 

Προβολές : 544


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα