Απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα! (Το χειρότερο όμως, δεν το γνωρίζει ο λαός!!!)

Απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με επιθέματα! (Το χειρότερο όμως, δεν το γνωρίζει ο λαός!!!)

15 Νοεμβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:556
Μοίρασέ το

 

Διέθεταν επιθέματα σε ασθενείς που ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους – Δικογραφία σε βάρος 227 εταιριών

Και να ήταν μόνο τα 8 μύρια της απάτης…

Το χειρότερο, δεν το γνωρίζει ο λαός…

Δηλαδή το λογότυπο του ΕΟΠΠΥ…

Γιατί ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ … ΣΤΑΜΠΑ ΤΟΥΣ…

Τι ποιών;;;

ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Ιδού το ΜΑΣΣΟΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ…

Και περιμένετε να τους δικάσει η άλλη εταίρα… με το δικό της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ…

Αχ ωρε καημένε αφελη ελληνάκο…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ;;; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ… και μέέέέέέέέέέέχρι να εκδικαστεί το σκάνδαλο, ποιός ζει, ποιός πεθαίνει… και ποιός θα το θυμάται…

Ίλιγγο προκαλεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ, μετά από απάτη με παράνομες εκτελέσεις συνταγογραφήσεων, στην οποία εμπλέκονται 227 εταιρείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνίασε υπόθεση κακουργηματικής απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, από εταιρίες εισαγωγής και εμπορίας ιατροτεχνολογικών υλικών, και συγκεκριμένα επιθεμάτων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων -227- εταιριών, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από -71.000- περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία στον Οργανισμό, ύψους -8.237.193,71- ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εταιρίες που εισήγαγαν τα επιθέματα για την περαιτέρω διακίνησή τους, το διάστημα 2017-2019, ενέτασσαν τα προϊόντα τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης αποζημίωσης από την πραγματικά δικαιούμενη.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρίες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά, που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν.

Εν συνεχεία, οι εταιρίες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς, κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία, όμως, δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί -101- υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, ενώ -40– από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 556


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα