Απίστευτα χαστούκια από ΗΠΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για “θρασείς εργολάβους που εκβιάζουν το κράτος του”, για τις ευθύνες του στα Τέμπη και...

Απίστευτα χαστούκια από ΗΠΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για “θρασείς εργολάβους που εκβιάζουν το κράτος του”, για τις ευθύνες του στα Τέμπη και...

22 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:354
Μοίρασέ το

 

 

… για τις υποκλοπές της ΕΥΠ (και) σε Αμερικανίδα αξιωματούχο της κυβερνοσφάλειας!..

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ενας ηλικιωμένος του “Καθώσπρέπει” συστήματος τελείωνε μέχρι την ημέρα της τραγωδίας των Τεμπών τα ολοσέλιδα αρθρα του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής με τη φράση: “Θεέ μου απο ποιούς γλιτώσαμε”.

Ενοοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά και τον Παύλο Πολλάκη,ο οποίος (ευτυχώς)επανέρχεται δόξη και τιμή στα ψηφοδέλτια και στα δημόσια πράγματα.

Μετά τα Τέμπη τοκοψε ο ηλικιωμένος…

Λέτε διαβάζοντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και Νιου Γιόρκ Τάϊμς να σκέφεται να τελειώνει τα άρθρα του με τη φράση “Θεέ μου ποιός θα μας γλιτώσει απο τους νοικοκυραίους και την κανονικότητα”;

Παρέχοντας την πληροφορία ότι ευρωπαίος εισαγγελέας ετοιμάζει κελιά για την τραγωδία των Τεμπών ανεξάρτητα απο τις έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης προσθέτουμε το ρεπορτάζ για δυο πολύ ηχηρά και πολυσήμαντα χαστούκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Το ένα απο τις ΗΠΑ και τους Νιου Γιόρκ Τάϊμς.

Αφορά τις υποκλοπές και χρεώνει απευθείας στην ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκείνου του αλήστου μνήμης ανηψιού του την παρακολούθηση της Αμερικανίδας αξιωματούχου της κυβερνοσφάλειας (ΜΕΤΑ κλπ)Αρτέμιδας Σίφορντ μεταξύ άλλων σημ,αντικών για τις ΗΠΑ προσώπων.

Το δεύτερο από το οποίο και αρχίζουμε απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χρεώνει απευθείας στο Μαξίμου το δυστύχημα των Τεμπών και παρουσιάζει την κυβέρνηση Κυριάκου ως εκβιαζόμενη απο θρασείς εργολάβους σε ένα μαφιόζικο και τρύπιο κράτος.

Στο ρεπορτάζ λοιπόν:

Με το θράσος που έχουν οι γνωστοί στην ιστορία “πρίγκηπες της πολιτικής”δηλαδή αυτοί που δεν χρειάστηκε να δουλέψουν ποτέ για να ζουν ως πρίγκιπες στη ζωή τους ο Κυριακος Μητσοτάκης είπε ότι ήταν “θυσία” ο εγκληματικός θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη.

Τα ΝΕΑ του κουμπάρου Μαρινάκη, του γράφουν σήμερα περίπου ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει. Οτι δηλαδή του …”ξέφυγε η λέξη σε μια προσπάθεια να δώσει λυρική διάσταση”,ότι “ήταν μια αστοχία” γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ξέρει ότι “μερικές φορές είναι καλύτερη η σιωπή,όταν οι ευθύνες είναι διαχρονικές και διακομματικές”…

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δεν γράφουν ΤΑ ΝΕΑ για  “δια-σταθμαρχικές” ή για “δια-επιθεωρητικές” ευθύνες, όπως σκύβαλα της δημοσιογραφίας προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη και -κυρίως- στη Δικαιοσύνη ,για να εξασφαλίσουν το ακαταδίωκτο των πολιτικών ξανά με σκανδαλώδη και ασυνήθιστο ακόμα και στη Ζουαζιλάνδη τρόπο…

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ,η οποία είναι στον έλεγχο του Θέμη Αρ.Αλαφούζου είναι η πιο φιλική διαχρονικά εφημερίδα για τον σημερινό πρωθυπουργό και τον στήριξε με κάθε τρόπο στην εκλογή του.

Αλλά ταυτόχρονα είναι και η πληρέστερη εφημερίδα σήμερα και την ανταγωνίζεται στις έρευνες μόνο το ΝΤΟΚ του Κώστα Βαξεβάνη.

Εχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία γιατί η καλοπιστία της έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δεδομένη.

Πόσο μάλλον καθώς ο έτερος των αδελφών Αλαφούζου, ο Γιάννης, είναι “κουμανταδόρος” του ΣΚΑΙ του σταθμού που στηρίζει με κάθε τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα καθώς ήδη υλοποιείται και η δημιουργία γηπέδου αντάξιου της ιστορίας του Παναθηναϊκού,όχι στην ιερή του έδρα,αλλά πιο κοντά στον…ΣΚΑΙ με τεράσιες δυνατότητες για μπίζνες γης και καταστημάτων.

Σχεδόν όλος ο ΣΚΑΙ έχει “βαπτιστεί” ΕΡΤ και “κρατική ασφάλεια” στους μισθούς και τα συμπαρομαρτούντα…

Τούτων δοθέντων είναι εξαιρετικής σημασίας το χαστούκι που δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σεβόμενη την πραγματικότητα και τη…νοημοσύνη των αναγνωστών της.

Στο κύριο άρθρο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Κυριακάτικης έκδοσης του γράφει ότι σήμερα συντηρεί “τρύπιο πελατειακό κράτος” και μεταξύ άλλων τονίζει:

“…Ενω το σκηνικό αλλάζει διεθνώς στην Ελλάδα εξακολουθούμε να έχουμε ένα κράτος βαρίδι που εκτός των άλλων αποδεικνύεται και επικίνδυνο για τη ζωή των πολιτών του:ένα πελατειακό,αυταρχικό και καθυστερημένο κράτος…” Και επίσης:

“Κράτος αδιάφορο.Εβαλε τους συρμούς να τρέχουν με 160 χιλ /ωρα χωρίς να νοιαστεί να εγκαταστήσει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας-και ήταν περήφανο για τα “τρένα βέλη”!

Κράτος κουφό και τυφλό: μάλλιασε η γλώσσα των μηχανοδηγών να προειδοποιούν κι είχαν πυκνώσει τα δυστυχήματα που απο τύχη-μέχρι την Τρίτη-δεν είχαν θύματα,αλλα αυτό ούτε είχε δει ούτε είχε ακούσει κάτι.

Τσαπατσούλικο κράτος σε υπεύθυνες θέσεις άνθρωποι με προσχηματική εκπαίδευση και συμβάσεις 3,6 και 12 μηνών-για να εξυπηρετηθούν όλοι οι “πελάτες” που περιμένουν στην ουρά.

Κράτος κλωτσοσκούφι:αντι να το φοβούνται οι εργολάβοι,αφήνει να το εκβιάζουν οι θρασείς εξ αυτών,να κάνουν ό,τι θέλουν και να “νταραβερίζονται”-χωρίς κόστος”.

Ωωωπα!

Στο προηγούμενο κύριο θέμα μας (εδώ) αναφερόμαστε στη χαρά που πήραν οι …εργολάβοι όταν επιδιαιτητές μεταξύ των εργολάβων Μπομπολαίων και του ΟΣΕ ( ΕΡΓΟΣΕ)διορίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Παν.Πικραμμένος συνταξιούχος πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Στα “νταραβέρια” μεταξύ ΟΣΕ και εργολάβων παρενέβη ο Γενικός Επιθεωρητής του Κράτους Λέανδρος Ρακινζτής και με πόρισμα καταπέλτη έκρινε ότι η πλευρά του ΟΣΕ ζημιώθηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Με ειδική (ν)τροπολογία μπόρεσαν σε ΜΙΑ(1)ημέρα να διορίσουν ως επιδιαιτητή συνταξιούχο δικαστή, αντί του τότε εν ενεργεία προέδρου του ΣτΕ Σωτ.Ρίζου και το διαιτητικό τρίο έδωσε όχι με μία,αλλά με πολλές(τουλάχιστον επτά (7) αποφάσεις του μεγάλες χαρές στους εργολάβους. Τούμπα το πόρισμα Ρακιντζή και κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων στους εργολάβους.

Παραμένει το ερώτημά μας: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ(σίγουρο αυτό) ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έλαβε ως αμοιβή ο Αντιπρόεδρος του Κυριάκου ο Π. Πικραμμένος ως αμοιβή επιδιαιτητή;

Διαθέτουμε σε καθένα έγγραφο που ομιλεί για δικαστικά έξοδα 411 χιλιάδων ευρώ αναφερόμενο σε 4 μόνον αποφάσεις…

Επομένως είναι προφανές ότι χρειάζεται με δημόσια δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πόσα τελικά έβαλε στην τσέπη απο την-κατ αποτέλεσμα- δικαίωση αυτή των εργολάβων.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει στο άρθρο χαστούκι:

“Το δίδαγμα της εθνικής τραγωδίας είναι ότι το κράτος ΕΙΝΑΙ(σ.σ. σήμερα)τρύπιο και χρειαζόμαστε ένα άλλο,σύγχρονο,αποτελεσματικό και ισχυρό…Η εξουσία δεν είναι να περνάς καλά,πάει μαζί με την ύψιστη ευθύνη,χωρίς ευθύνη η εξουσία δαγκώνει άσχημα…”

Και για να μην μένει καμία αμφιβολία στους αναγνώστες της για το γεγονός ότι το χαστούκι πάει στον σημερινό πρωθυπουργό αναφέρει:

“…Στο τέλος τέλος,την τραγωδία των Τεμπών δεν την προκάλεσε το κράτος του παρελθόντος, αλλά το ΣΗΜΕΡΙΝΟ-που αδιαφόρησε να κλείσει το δρόμο στην τραγωδία.

Είναι το ίδιο κράτος που επέτρεπε τις τηλεφωνικές υποκλοπές εις βάρος του Ν.Ανδρουλάκη και όσων άλλων υποψιάζονταν,για διάφορους λόγους ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Ηταν το ίδιο κράτος που μοίρασε σχεδόν 65 δις εν πολλοίς με ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ κριτήρια για να πεφηφανεύονται στην κυβέρνηση ότι έφεραν οικονομική μεγέθυνση κακής ποιότητας με τροφοδότηση οριζόντια της κατανάλωσης με κρατικά,των φορολογουμένων,λεφτά.

Με αυτό το κράτος πρέπει να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

Η θα το μεταρρυθμίσουμε ή αυτό θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την Ελλάδα…”

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης εξιστορεί στο DOCUMENTO πως η άθλια ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε την ρωσίδα πρακτόρισα να διαφύγει και ταυτόχρονα παρακολουθούσε με κόλπο από την ειδοποίηση για το εμβόλιο την Αμερικανίδα Αρτεμις Σίφορντ,η οποία εργάζεται στην Ελλάδα για το γνωστό FACEBOOK.

Η ίδια η κ.Σίφορντ έγραψε μια σελίδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την παρακολούθησή της και σημείωνε ότι στην αρχή της ήταν αδύναντο να πιστέψει ότι μπορεί να έγινε αυτή η αθλιότητα.

Στη συνέχεια το συνειδητοποίησε και γράφει ότι με το σύστημα αυτό καταγράφονται μέσω των καμερών των συσκευών όλες οι προσωπικές ιδιωτικές στιγμές των θυμάτων παρακολούθησης.

Είχαμε αναφερθεί και στην τηλεοπτική εκπομπή(του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου στο ΑΛΕΡΤ)στην φοβερή αυτή σελίδα που έγραψε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η κ.Σίφορντ και γράφαμε ότι έπρεπε να υπάρξει δημόσια δήλωση ή διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση αυτή.

Ως σήμερα δεν είδαμε λέξη…

Ερχονται όμως μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη οι Τάϊμς της Νέας Υόρκης και ρίχνουν απίστευτο χαστούκι προσωπικά στον Κυριακο Μητσοτάκη.

Γράφουν μεταξύ άλλων:

«Υπήκοος Ελλάδας και ΗΠΑ η Άρτεμις Σίφορντ που εργάστηκε στην ομάδα ασφάλειας της Meta ενώ ήταν εγκατεστημένη στην Ελλάδα βρισκόταν τουλάχιστον για ένα χρόνο υπό παρακολούθηση από την ελληνική εθνική  υπηρεσία πληροφοριών και χακαρίστηκε με ένα ισχυρό εργαλείο κυβερνοκατασκοπείας, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι New York Times και επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι με γνώση της υπόθεσης…

…H ταυτόχρονη υποκλοπή του τηλεφώνου [σ.σ. της Σίφορντ] από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών και ο τρόπος με τον οποίο αυτό χακαρίστηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας και όποιος της εμφύτευσε το κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως Predator, λειτουργούσαν χέρι-χέρι»!!!

 

Στο ρεπορτάζ των NYT, γίνεται εκτεταμένη αναφορά και στην υπόθεση υποκλοπής των τηλεφωνικών συνομιλιών του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αλλά και στις πολιτικές διαστάσεις του σκανδάλου των υποκλοπών, τονίζοντας μεταξύ πολλών άλλων πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται υπό πίεση».

Οποιος καταλαβαίνει λίγο απο τις ΗΠΑ αντιλαμβάνεται τη σημασία του ρεπορτάζ. Ιδιαίτερα μετά την ουσιαστική ελευθέρωση της ρωσίδας κατασκόπου του Παγκρατίου, στην υπόθεση της οποίας υπάρχει και θάνατος δικηγόρου ρωσικών υποθέσεων με γραφείο στο κέντρο της Αθήνας…

Οπως σημειώνετα στο επίμαχο δημοσίευμα των New York Times, η παρακολούθηση της Αρτεμις Σίφορντ, είναι «η πρώτη γνωστή περίπτωση Αμερικανού πολίτη που στοχοποιείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την προηγμένη τεχνολογία κατασκοπείας, η χρήση της οποίας αποτελεί αντικείμενο διευρυνόμενου σκανδάλου στην Ελλάδα».

Μάλιστα οι New York Times, αναγράφουν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ότι  η αποκάλυψη της παρακολούθησης της Αρτεμις Σίφορντ, «αποδεικνύει ότι η παράνομη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού εξαπλώνεται πέρα από τη χρήση του από αυταρχικές κυβερνήσεις εναντίον αντιπολιτευόμενων και δημοσιογράφων, και έχει αρχίσει να εισχωρεί στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, παγιδεύοντας ακόμη και έναν ξένο υπήκοο(σ.σ. Αρτεμι Σίφορντ) που εργάζεται για μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία».

Το σημαντικότερό όλων όμως ,όπως σημειώνει ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ότι οι New York Times καταλήγουν στο αυτονόητο συμπέρασμα, το οποίο εδώ και πολλούς μήνες έχει επισημάνει το Documento: ΕΥΠ και Predator συνδέονται από ένα κοινό κέντρο, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από το Μέγαρο Μάξιμου. Για του λόγου το αληθές, στο δημοσίευμα των New York Times, αναγράφεται ότι «η ταυτόχρονη παρακολούθηση του τηλεφώνου του στόχου από την ΕΥΠ και ο τρόπος με τον οποίο παραβιάστηκε, δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας και όποιος εμφύτευσε το κατασκοπευτικό λογισμικό, γνωστό ως predator, συνεργάζονταν χέρι-χερι».

Δείτε τα πρωτοσέλδια της Κυριακής για το σημερινό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε υποσχεθεί επιστροφή στην κανονικότητα:

Στην ομογενειακή εφημερίδα ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ υπάρχει ένα ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις που γίνονται στο Ισραήλ εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης Νετανιάχου να καθυποτάξει την Δικαιοσύνη με πρόσχημα ότι “δεν εκλέγονται απο το λαό και κάνουν πολιτική εκ του ασφαλούς οι δικαστές”.

Ενω μερικοί αδέκαστοι δικοί μας δικαστές είναι η χαρά των εργολάβων και η …πίκρα της Γεωργίας Μπίκα!..

 

Πηγή

Προβολές : 354


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα