Απασφάλισε κατά του Αγοραστού ο Κουρέτας: Έκανε νταραβέρι με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό

Απασφάλισε κατά του Αγοραστού ο Κουρέτας: Έκανε νταραβέρι με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό

15 Σεπτεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:329
Μοίρασέ το

«Ο εργολάβος πήρε το έργο με ανάθεση, όχι με δημοπρασία.

Ξέρετε πώς γίνονται οι απευθείας αναθέσεις.

Επειδή ο Αγοραστός πίστευε ότι θα επανεκλεγεί, δεν παρελήφθη κανένα έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί ήθελε να τα παραλάβει η επόμενη θητεία».

«Ο κόσμος θα τιμωρήσει τον Κώστα Αγοραστό για αυτό που έκανε», λέει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

 

 

 

 

 

 

 

Κράτα μικρό καλάθι κ. Κουρέτα… υπάρχουν πολλοί που δεν εγκαταλείπουν την… γαμημένη την νεοδημοκρατική ιδεολογία τους και θα τον ξαναψηφίσουν… και στ’ αρχίδια τους η Πατρίδα και ο τόπος τους…  βάλε και την ΝΟΘΕΙΑ που θα κάνει η εβραιοσιωνιστική SINGULAR και μην παραξενευτείς αν τον βγάλουν πάλι … περιφερειάρχη… 

 

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ, ΑΝΕΥ ΔΙΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Στη «σέντρα» έβγαλε για ακόμη φορά τον Κώστα Αγοραστό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών που σάρωσαν τη Θεσσαλία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (14/9) στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, ο Κουρέτας τόνισε αρχικά ότι «η κατάσταση στη Θεσσαλία είναι πολύ δύσκολη σε τρία επίπεδα: Στην οδοποιία στο Πήλιο, την αγροτική παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο και στα ζητήματα δημόσιας υγείας με τα χιλιάδες νεκρά ζώα».

«Οι ευθύνες -οι οποίες είναι εγκληματικές- ανήκουν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

 

Πρώτον, δεν έκανε τα απαραίτητα έργα (το φράγμα της Σκοπιάς και το φράγμα του Μουζακίου).

 

Πιεστικά τα αρνιόταν για διάφορους λόγους.

 

Δεύτερον, δεν λειτούργησε όπως έπρεπε μετά τον Ιανό του 2020.

 

Αντί να κάνει αντιπλημμυρικά έργα, έκανε ασφαλτοστρώσεις και έργα βιτρίνας, τα οποία ήταν ψηφοθηρικά και για αυτό εγκαλείται για εγκληματικές παραλείψεις.

Και τρίτον, το θέμα της εγκληματικής αμέλειας που αφορά τους ανθρώπους που πνίγηκαν στα σπίτια τους. Θα έπρεπε την Τετάρτη το μεσημέρι να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

«Ο Αγοραστός αντιστεκόταν σθεναρά στο να μη γίνουν δύο έργα φραγμάτων»

Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στα έργα σε δύο φράγματα της περιοχής (Σκοπιάς και Μουζακίου), έναντι των οποίων αντιστεκόταν ο κ. Αγοραστός, όπως είπε. «Αν είχαν ολοκληρωθεί θα είχε γλιτώσει η Θεσσαλία», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ελάχιστα από τα χρήματα που δόθηκαν πήγαν σε αντιπλημμυρικά έργα, καθώς όπως εξήγησε, κατευθύνθηκαν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων. «Ο εργολάβος πήρε το έργο με ανάθεση, όχι με δημοπρασία. Ξέρετε πώς γίνονται οι απευθείας αναθέσεις. Επειδή ο Αγοραστός πίστευε ότι θα επανεκλεγεί, δεν παρελήφθη κανένα έργο από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί ήθελε να τα παραλάβει η επόμενη θητεία».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνουν όταν έρθει η χρηματοδότηση είναι τα δύο φράγματα σε Σκοπιά και Μουζάκι. Όπως πάνε τα πράγματα, πρέπει να κάνουν κάτι πολύ γρήγορα, εξπρές, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, να γίνουν μέχρι το 2025», πρόσθεσε.

«Ο πονηρούλης Αγοραστός δεν έφερε ούτε μισό έργο να παραλάβει το νυν περιφερειακό συμβούλιο. Ήθελε να πάει στην επόμενη θητεία, θεωρώντας ότι θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα τον τιμωρήσει για αυτό που έκανε», υπογράμμισε ο κ. Κουρέτας.

«Ο Αγοραστός κορόιδεψε και τους πολίτες και την κυβέρνηση», είπε εξηγώντας ότι άλλα πράγματα αναφερόντουσαν στον τίτλο ενός έργου που προκηρύσσονταν και άλλα γινόντουσαν στο τέλος. «Για αυτό τον εγκαλεί ο εισαγγελέας τώρα», είπε.

«Πιστεύω ότι θα χάσει τις εκλογές ο κ. Αγοραστός», σημείωσε και τον κατήγγειλε για «νταραβέρι που έκανε στο γραφείο του με εργολάβους και τους ανέθετε έργα χωρίς διαγωνισμό. Αυτό γινόταν».

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Προβολές : 329


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα